Ще подкрепите ли "Без TIRоризъм" в моите почивни д

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 04 ное 2008 11:24

zaro написа:
ISRalien написа:Хайде стига сте си защитавали хляба!

:shock :shock :shock :shock

Що за изказване е това?
Да не би да е незаконна дейност, престъпна, неморална, какво?

Не, просто имат изгода да не се приеме и за това настройват другите.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Вто 04 ное 2008 11:52

Ако се забрани движението през уикенда камионите ще карат много по бързо през останалото време.Всеки товар си има срок доставка.Ако стоиш 3 дена после ще трябва да наваксаш,така че едва ли ще стане по-безопасно.Замислете се за това.

П.П. Не защитавам тази теза само защото съм пряко свързан с бизнеса.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 04 ное 2008 11:56

ISRalien написа:
zaro написа:
ISRalien написа:Хайде стига сте си защитавали хляба!

:shock :shock :shock :shock

Що за изказване е това?
Да не би да е незаконна дейност, престъпна, неморална, какво?

Не, просто имат изгода да не се приеме и за това настройват другите.

Ти каква изгода имаш да се приеме това?
А защо да не се забрани леките коли да се движат през седмицата?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 04 ное 2008 12:04

ISRalien написа:Ама толкова са безопасни, те са направо като бебешки колички! Точно един такъв безопасен камион прегази и уби един приятел (има тема във форума за него). Шофьорът в момента си шофира с УСЛОВНА присъда от 2 години и 10 месеца.
Ама иначе са едни такива добрички.. И безопасни.. А колко пъти ме е изпреварвал камион като съм карал със 100 да казвам ли? А на магистралата колко камиони съм виждал в най-лява лента? А колко народ избиха по пътищата?
Хайде стига сте си защитавали хляба!

В 90%от катастрофите стават от турски тирове а не от наши.Съжалявам за твоя приятел,но не си прав. Както и при шофьорите на леките коли има малоумници,така и сред тези шофьори има.Ако не ти се вярва намери записи от камерите в София и ще се увериш сам.Когато бях в този бранш съм бил участник в няколко птп-та,и във всичките виновни са били водачите на леки автомобили.Незнам ти какво работиш,но ако някой реши,че ти вредиш по някакъв начин на населението и ти кажат да работиш по 10-15дни в месеца.А заплатата ти се определя от това какво изработиш,както са те плаща им се на изминат километър,а тук в България не се изминават много,ти как би реагирал?Като знаеш,че храниш семейство изплащаш кредит имаш разходи,и някакви малоумници решили,че всичко друго ни е наред та само това ни пречи.По същата логика трябва да се зъбранят моторите защото вдигат много шум и са опасни за движението.Както и колите с ремуси за това,че и те са шумни.И да не забравя всички стари коли,които не влизат в еко нормите евро-4 и евро-5.Ето как ще се реши и въпроса със задрстванията в София.70% от колите в България не отговарят на никакви еко норми,а много са и опасни.Всеки знае как се минава на преглед в България.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 04 ное 2008 19:41

Чета внимателно и не виждам смислено обяснение , защо трябва да се спрат товарните камиони през уикенда... Всичко което се пише е вярно и наистина тези машини не влиаят на трафика,трафика на товарни камиони тук е смешен дори в сравнение с този в Румъния където пътищата са още по зле.Типично за българина е да си мисли своя гъз без да го еня за останалите еле па за държавата...Пак казвам ,според мен няма логика да се предприемат такива мерки само защото на някой му е шумно под прозореца и неможе да спи Събота и Неделя,това е безумие.Държавата ни печели от този вид дейност а и освен това не виждам как е полезно това за бизнеса и инвестицийте след като почти всеки бизнес е свързан с транспорт и логистика. нямам нищо общо с транспорта , но съм го работил това преди и мога да ви кажа че както каза колегата по горе , ако има магистрали като в белите държави изобщо няма да ни брига че дясната лента е задръстена от камиони.
Аз като живея на Летището кво тре да пледирам за АЕРОРИЗЪМ ли кво :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
caco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caco » Вто 04 ное 2008 20:43

chefito написа:напълно ЗА! МРАЗЯ КАМИОНИ! Тия дранголници трябва да ги забранят :!: :!: :!:
Защо не помислиш преди да пишеш глупости :screwy

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Re: Ще подкрепите ли "Без TIRоризъм" в моите почив

Мнениеот chy » Вто 04 ное 2008 22:20

valsn написа:
Цитат:
Национален смс-референдум под надслов “Без ТИРоризъм в почивните дни” стартира днес в Габрово. Негови инициатори са независимият депутат Светослав Спасов и Движението за обновление на Българските региони и общини.

Гледах го този 'убавец по новините,тогава се учудих...сега ще споделя с автора на темата(и с всички вас) с моето учудване(и няколко въпроса към този депутат)
Защо,аджеба, многоуважаеми народен представителю,си мислиш че твоя работодател е тъп?Докъде ще стигне твоето(и на всички твои колеги,назначени от електоралните единици)неуважение към работодателя ти и неспазването на основни закони на РБ?Докога ще използвате елементарни популиски "ПиаР" ходове...???Колко струва този СМС и при кой ще отиде парсата?
Нали си депутат? Давай по същество-напиши законопроект,създай си лоби и движи нещата...правилни или не-то това е същността на работата ти...да твориш закони-нали за това си пратен там???Ако си мислиш че четенето на вестник е работа-аз един от твоите шефове ти казвам че не е...(колкото се може по-полезни за обществото)Каква е тази псевдомедийна кампания?На кой правиш мили очета с цел да те преизберат ли...що ли...?К'ъв е тоя ...т***к-
национален СМС референдум
:?: :?: :?: Нали за референдум-трябват лични данни,подписи-може би няма по-лични данни от предплатените карти....или бъркам :roll: :roll: :roll: Или е важен СМС-а???
Един вопъл,ако може....аман от риалити СМС шоу-та...стига,многоуважаеми народен представителю :!: :!: :!: :!: Повярвай ми-рецесията ще удари(рано или късно) и СМС гласуването....плитко и гадно е да се използва чуждото нещастие за собствени цели....
Колеги-днес колата в която бях беше смазана от камион-26тонен МБ-на задръстването преди светофара м/у Н.Петков и цар Борис...и въпреки това не мога да съм краен-според мен-не трябва да се забранява това нещо...Все още-не...Когато(ако) се построят повече здрави пътища,цялата инфраструктура,като ни се промени манталитета,когато всички полицаи започнат да служат на обществото...в един утопичен прекрасен ден-тогава да...ама сега да се спъне цял отрасъл...
Съжалявам ги жителите на Владая и Габрово...(за тези от Владая-поне има някакъв лъч....)ама за момента,просто не виждам как ще стане...
На мен за момента ми стига да се въведе строг контрол-писна ми пътищата да са посипани с кал и камъни от разни строителни площадки

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 04 ное 2008 22:24

аз лично смисъл за забрана на тировете да се движат в почивните дни невиждам :roll: поредната безмислица,както тая за влизане в центъра от 150-350 лв на ден :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy поредната безмислица... просто :stumm

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Вто 04 ное 2008 22:41

B O B I написа:Ако направят магистрали като в другите държави няма да ме интересува дали има тир в трета лента по което и да е време и ден

:да:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 04 ное 2008 22:44

Спокойно колеги,днес камионите през почивните дни,утре такса център,вдруги ден такса,че дишаме, другия месец такса,че сме живи.Докато сме овце и си мълчим така ще е.Неискам да излиза като подпалване на оганя,но си е така.Ако и ние започнем като другите държави няма да е така.За всяко нещо да има протести и нещата ще се оправят.Поне според мен.В щатите преди време им вдигнаха бензина с някъкви си центчета веднага скочиха и спряха да зареждат. И тук трябва да стане така.Лоши пътища?Я да спрем да си плащаме данъците,и да купуваме винетки.Да ги питам от къде ще имат пари за заплати камо ли за скъпи лимузини на всеки три месеца.

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Вто 04 ное 2008 23:24

Едно скормно мнение - за да се мотивирам защо съм ПРОТИВ....

1-во , първо трябва да направим пътища които да понесат свръх трафика преди и след забраната - а тя обикновеенно се прави от събота 22 ч до неделя 22 ч студените месеци и 22ч петък до 22ч неделя летните - 48 престой събира много камиони накуп,мнооого

2-ро , трябва да имаме контролни органи които да КОНТРОЛИРАТ, а не да и пълнят гушите благодарение на разни там "забрани"

3-то , да сме достатъчно богати за да си го позволим.

TIR - далеч не е синоним на тежкотоварен автомобил със заспал и пиян шофьор тръгнал да убива. Тази мярка че удари главно международните превозвачи , които поради конкуренцията в бранша са с предимно нови автомобили /Е-3,4,5/ прилично оборудвани /осветление,гуми,СПИРАЧКИ,ниво шум и отработени газове/
Не знам дали знаете но макс разрешена обща маса на едно МПС в BG /и повечето други EU държави/ 40 т - което прави теоретично 24-25 т полезен товар , но на практика се товарят международно макс 22-22.5 т - това не е заплаха за пътната настилка , при разумен шофьор гарантира винаги безопасност за всички на пътя. Друга е ситуацията вътрешно - гондола с товар под 25 т не тръгва....

Замислете се какво би било , с нашите контрольори - преди и след забрана - ЛУДНИЦА по пътищата, изнервени шофьори, рискови маневри , много ПТП! Давам приемер - този понеделник, Унгария - затворена магистрала за 6 часа заради верижна катастрофа с загинали - участващи над 6-7 "ТИР" - резултат от тежкия трафиф след забрана поради празника на вси светии....

не ни трябва забрана за уикенда, трябва контрол , и то не в петък, а всеки ден
-за камиона с преправена каросерия, возещ от Плевен до Варна зърно - натоварен с 35т, нищо че производителя през 1985 г писал че може да вози 25....
-контрол на бетоновоза който вози 30т бетон , защото шефа така каза , нищо че спира по-бавно, той пътува на близко...
- контрол на турския шофьор който кара пиян / не 50 ЕУР в джоба/ ,
-съд за шофьора на автобус който ме изправари със 160, пак ще го напиша... 160 км по дългото спускане посока Севлиево с поне 35 пътници....
-глоба,сериозна за водача и собственика на камион , возещ дърва за огрев, без да са укрепени, без осветление, по тъмно, че да не се вижда колко са износени гумите....
- глоба за всеки водач не спазващ времето за шофиране / в HU за 5 мин взимат поне 200 ЕУР ..глобите стигат до 3000-5000 EUR , не че е правилно/
- за шофьорите на леки автомобили няма да говорим

- не бъдете егоисти, помислете и за тези който ще трябва да минат през "тесни места в инфраструктурата" като кръстовището на Златна Панега в деня след забраната....

p.s. да, работя в бранша, точно затова като видя голям автомобил бягам далече , не само СЪБОТА И НЕДЕЛЯ....

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 05 ное 2008 13:57

А много по-просто и удачно е да се движат ежедневно, но в интервала 22:00-7:00 ... :heavymetal:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 05 ное 2008 14:12

Cherepaha написа:А много по-просто и удачно е да се движат ежедневно, но в интервала 22:00-7:00 ... :heavymetal:

Да де, те не са хора и няма какво да водят нормален живот като другите.............

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Сря 05 ное 2008 14:21

ChimeyJimmey написа:Къде да се движат, бре народе?! :shock
Ти верно ли си толкова малоумен или трупаш мнения?Аз твърдо съм ЗА.Лично съм ги виждал как карат през една от махалите на Габрово,караше зад мен,тир с турска регистрация щеше да ме резне в задницата,защото си намалих от 80 на 40-50,все пак влизам в населено място,а той спирачки,клаксон,аз на тротоара,а той ми ръкомаха и ме редеше нещо.Кофти е,че всички тираджии се заключват в кабините след подобна изцепка.Нека се вземе решение удовлетворяващо и двете страни-жители на съответните населени места и превозвачи.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 05 ное 2008 18:14

Малко_Направен написа:
ChimeyJimmey написа:Къде да се движат, бре народе?! :shock
Ти верно ли си толкова малоумен или трупаш мнения?Аз твърдо съм ЗА.Лично съм ги виждал как карат през една от махалите на Габрово,караше зад мен,тир с турска регистрация щеше да ме резне в задницата,защото си намалих от 80 на 40-50,все пак влизам в населено място,а той спирачки,клаксон,аз на тротоара,а той ми ръкомаха и ме редеше нещо.Кофти е,че всички тираджии се заключват в кабините след подобна изцепка.Нека се вземе решение удовлетворяващо и двете страни-жители на съответните населени места и превозвачи.

Колега, ти сам го каза турски тир не български.Както казах по рано бил съм 4-ри години в тоя бранш и като видя тир с турска регистрация независимо дали е пред мен,срещу мен или зад мен бягам далече от него.Ето аз съм против моторите и не само аз, и айде да пускаме подписка да ги забранят.Кво ще кажеш? На кривата ракета и въздуха и пречи са казали хората.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”