Питане за Уника и Дженерали ??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 14 ное 2008 11:24

santo_trafficante написа:ама и не може да си чупиш сам фарове /да слагаш счупени/,стъкла,да си дереш колата и да взимаш пари и ЗК да ти пляска с ръчички и да ти вика евала.

И кой го установи това????Кой може да каже на 100 процента че клиента сам си е причинил щетите?????Това са приказки от евтин битак.Значи наистина когато клиента е без щети--тогава е много добро момче,когато изплатените щети надвишат годишната вноска за каско---аааа,сам си я чупи значи,така ли?Хе хе хе.
Значи как може една ЗК да срути друга---организира група хора да нанесат масово щети на коли на клиенти на конкурентната ЗК и тя от своя страна отказва да им заплати и така те се отдръпват от нея.Започват се лоши приказки и така реномето на дадената компания е сринато поне за няколко години в даден регион,така ли излиза???
Смешно е господа застрахователи да виниш клиента си за собствените му щети като отговор на отказа да му бъде уважен до края договора за каското му.Това говори само за едно---СЛАБА застрахователна компанийка.И още нещо--кризата май започна да се обажда в застрахователния бизнес,а?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 14 ное 2008 11:28

като цяло мен не ме кефи - отношението и подкарването под общ знаманетел на всички

ясно е, че много хора злоупотребяват и сами си праят щети
драскат си колите да им ги пребоядисат, чупят си фарове и мигачи само за да ги сменят с други и т.н

ама нали за това си имат досие в таз компания - да им вдигнат просто % и като не им изнася да се преместят в друга, където пак ще имат досие, и в един момент тоз човек , който така си изкарва хляба с измами няма да има къде да се застрахова или ще е с доста по-висок % от съвестните хора.....

ако искат застрахователите да почнат да изискват справа от КАТ за тоз и тоз водач - колко регистрирани произшествия има, наказания, актове и въз основа на това да му се прави и каското и гражданската....

това в момента - всички в кюпа - е пълна простотия....

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 14 ное 2008 11:28

myrshavija написа: Ако ЗК се е хванала на хорото - да го играе.

:kef:

One написа:като цяло мен не ме кефи - отношението и подкарването под общ знаманетел на всички

ясно е, че много хора злоупотребяват и сами си праят щети
драскат си колите да им ги пребоядисат, чупят си фарове и мигачи само за да ги сменят с други и т.н

ама нали за това си имат досие в таз компания - да им вдигнат просто % и като не им изнася да се преместят в друга, където пак ще имат досие, и в един момент тоз човек , който така си изкарва хляба с измами няма да има къде да се застрахова или ще е с доста по-висок % от съвестните хора.....

ако искат застрахователите да почнат да изискват справа от КАТ за тоз и тоз водач - колко регистрирани произшествия има, наказания, актове и въз основа на това да му се прави и каското и гражданската....

това в момента - всички в кюпа - е пълна простотия....

Същото като с "Топлофикация".

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 14 ное 2008 11:30

rosy написа:
dobrin написа:Бъркате принципите. Тук става въпрос за акционерно дружество търговец, което по занятие се занимава със застраховане. А застраховането е поемане на чужд риск срещу определена сума. Щом си поел този риск, си длъжен да го възмездиш при настъпването му. Ако има такава клауза в договора, това е друг въпрос. Според мен правилната политика би била вдигане на премията при настъпили щети през изминалата година, независимо от това дали е прекъсвано действието на застраховката или не.

Извинявам се, че се превръща в чат, но за какви принципи става на въпрос :?:
Застрахователя е частно акционера дружество. Като такова то може да си прави какво иска в рамките на закона и ти като юрист го знаеш прекрасно.
На теб някой ако ти дойде в къщи и ти дава съвети какво да правиш ще ти бъде ли приятно? Би е нещо много далечно от правната терминология и по подхожда на сексуална неориентираност.
Отностно възмездието, до колкото чета те плащат и после прекратяват.

Плащат, щото закона ги задължава!
Добрин го обясни много добре. Това е работата на ЗК, да поеме ТВОЯ риск. Ако след като ми изплатят щетите ми прекратят договора какъв е смисъла да се застраховаш? Тая сума и ти можеш да си я платиш.
Изплатените щети ЗК си ги възстановява от клиенти, които нямат щети. Това е идеята като цяло на ЗК, така практикуват всички и според процента на щети/премии си определят и базовия процент, на който ще застраховат. Ако заведеш много щети ти се вдига премията и обратно, както практикуват всички навън.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 14 ное 2008 11:38

rosy написа:...

Преди да се научиш да пишеш, съм сигурен, че си се научил и да четеш. Прочети какво съм написал, тъй като явно не си. На никого на обяснявам какво да прави.
Положението е такова - ако в общите условия или в договора за застраховка няма такава клауза, никой не може да го прекрати преди изтичането му на такова основание. Както и обратното - ако има такава клауза и си се съгласил с подписването на договора, то компанията има право да прекрати на това основание.
Друг е въпросът колко това е правилно или не - в крайна сметка това ще бъде решено от Комисията за застрахователен надзор.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 14 ное 2008 11:52

dobrin написа:

Преди да се научиш да пишеш, съм сигурен, че си се научил и да четеш. Прочети какво съм написал, тъй като явно не си. На никого на обяснявам какво да прави.
Положението е такова - ако в общите условия или в договора за застраховка няма такава клауза, никой не може да го прекрати преди изтичането му на такова основание. Както и обратното - ако има такава клауза и си се съгласил с подписването на договора, то компанията има право да прекрати на това основание.
Друг е въпросът колко това е правилно или не - в крайна сметка това ще бъде решено от Комисията за застрахователен надзор.
.
КФН - Финансов, те се занимават с тях :)
Ама докато се сезират...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 14 ное 2008 11:56

dobrin написа:

Това предполагам означава, че 4 страници писания и никой не е проверил противоречи ли на общите кллаузи в договора и противоречи ли на кодекса за застраховане :roll: А развиваме тук морални тези би ли е, не е ли би и т.н. празни приказки.
Сега ударих една шайба на КФН, нямат все още официално становище. Помолих ги за тълкуване, по късно ще се чуя пак с тях и ще пиша.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 14 ное 2008 12:06

rosy написа:..
Сега ударих една шайба на КФН, нямат все още официално становище. Помолих ги за тълкуване, по късно ще се чуя пак с тях и ще пиша.

Tи ВЕРНО ли нямаш какво да правиш по цял ден? КФН, ЧЕЗ, ТОПЛОФИКАЦИЯ... мое ли да имаш толос свободно време?

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 14 ное 2008 12:29

emdless4 написа:
dobrin написа:Според мен правилната политика би била вдигане на премията при настъпили щети през изминалата година

Именно! Така например като си поднових застраховката на апартамента тази година, агента ми каза - така и така, понеже си ни клиент от еди-колко си години, получаваш такава и такава отстъпка; после като разгледа досието обаче, се оказа, че понеже имам щета тази година - наводнение от тръбите на парното - не мога да ползвам отстъпката. Нормално, и така трябва да бъде! А ако ми беше казал "о, ти понеже си имал щета тази година повече няма да те застраховаме, да не се вътрим" :D :?:

Хммммм! Някъде по-напред в темата бях разяснявал схемата "Бонус-Малус"....... На някой места я използват! :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 14 ное 2008 12:32

scuba написа:
rosy написа:..

Tи ВЕРНО ли нямаш какво да правиш по цял ден? КФН, ЧЕЗ, ТОПЛОФИКАЦИЯ... мое ли да имаш толос свободно време?

То и аз имам, ама немам нерви да звъня на подобни тъпаци :)
Той може да работи нещо в сферата и да са му на бутон за бърз достъп mhihi И все пак добре, че го е направил :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 14 ное 2008 12:37

Голем автогол си вкарват така тия папуняци.
Аз за 4 месеца Каско имам 3 щети (2 от които козметични) - всички на паркинг, не по моя вина. Е какво да направя, че има некъдърни малоумници, които ме удрят и подпират? И че карам и паркирам предимно само в София? Нали затова имам застраховка?

Сега се обаждах на смешниците - казах им, че апартаментът ми е застрахован там, и Гражданска там щях да си направя догодина - нъцки вече. И какво ми казват те - "ама моля ви, не се отказвайте от другите ни услуги." Вие луди ли сте бе? :shock

Чакам писъмцето и парите, с агента на другия застраховател вече съм се разбрал.
А тва за фаровете е супер смях. Тези фарове не трябва ли да се маркират, за да не се допускат подобни измами?
При положение, че маркировчиците (служители на фирмата) не са си свършили работата, нормално е да се появят тарикати. Такива сме си българите просто.

А да ви кажа ли под секрет, че точно маркировчиците на Дженерали са предложили на един познат да не му описват щетите по Рено-то, ако им бутне 10-15 лева отгоре? И после да си ги заведе като щети. Той не се е навил (супер честен и страхлив е, мисли, че ще му пратят мутри да го бият ако го направи), но много други сигурно са го направили. Откъде идват измамите, а?

Малоумници. :evil:

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Пет 14 ное 2008 14:31

Добре де тази година за втори път ме блъскат при което аз съм невинен за което си има съответнте докумети Протокол от КАТ това означава ли, че ще ми анулират полицата при условие че Дженерали при които съм застрахован би трябвало да си вземат парите от Гражданската на виновния водач.Аз се надявах при тези високи нива на обезщетение посочени в полиците на гражданската да ни изплащат някаква сума за неимуществени вреди,че заради удара бях два месеца без кола пък то какво стана.Според мен е редно на този който ни натресе (помля две коли за 15 бона, щети около 5-6000 лева, без да броя неговата) да му удвоят цената на гражданската следващия път да кара със съобразена скорост и да спазва дистанция.В колата бях с малко бебе и слава богу, че не стана по-голяма беля,а нервите и бягането както и такситата Каското да не би да ги покрива, да не коментираме и "доверените сервизи ", че и там е чудо.Иначе предната ми кола беше застрахована в Дженерали и нямаше щети тази три пъти сега редно ли е да ме отсвирят, досега винаги са били коректни и не мога да се оплача от обслужването и изплащането на парите.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 14 ное 2008 14:54

Ще те отсвирят като пичове.
Ако до 6-тия месец имаш 3 щети - връщат ти остатъка от премията и довиждане.
Какъв си ти, че да те блъскат (НЕ ПО ТВОЯ ВИНА) и да вземаш пари от Дженерали. На тях трябва само да им даваш! :evil:
Да не е само вашата кръчма бе, бълхари?
Просто в тая държава всичко се побългарява. И западните компании, като дойдат тука стават по-цигани и от най-долните мангали. Това ако го направят на запад, от съдилищата няма да излязат и може и да фалират. Тука си знаят, че няма проблем - могат да си правят каквото си искат.
КФН ще ги глоби и толкоз. :evil:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 14 ное 2008 15:12

Jijo_M написа:..........Според мен е редно на този който ни натресе (помля две коли за 15 бона, щети около 5-6000 лева, без да броя неговата) да му удвоят цената на гражданската следващия път да кара със съобразена скорост и да спазва дистанция............., да не коментираме и "доверените сервизи ", че и там е чудо.................

У нас се подхожда много неправилно по въпроса с "Гражданска отговорност" - тарифира се автомобила, а не човека който го управлява! Пак ще дам "Алианц" за пример- разпитват те на колко години си, женен ли си, имаш ли виновно причинени катастрофи.... и те тарифират. Ама т'ва ако колата е на твое име! Демек ако колата се води на баща ми , който е на 60г. и няма катастрофа от.... и аз не помня вече колко, гражданската ще му е по-ниска, а аз мога да я карам на пълната газ навсякъде! За съжаление ще е така докато застраховката не се прави на водача, а не на автомобила. :?
8) Относно "доверените сервизи" - за мен доверен сервиз е където работи мой приятел и съответно той ми прави колата! В "доверен сервиз" където покрай боядисване на калник ми сменяват амортесьори на задна врата, дръжки на вратите, елементи по ходова част, дюзи и т.н. (естествено с пре...ни такива) не искам да ходя! А повярвайте ми - има доста такива! :?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 14 ное 2008 15:18

Ако някой ми каже къде мога да качи свободно пдф файл ще ви дам в целият им блясък често споменаваните тук общи условия на Уника и хората юристи да направят професионален коментар.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”