ах тия мошеници МТЕЛ, ама тоя път ги хванах гадовете!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 30 ное 2008 22:10

AmW написа:
moleo написа:
AmW написа:Абе проблема си е баш в Мтел...
Моята приятелка не може да се пребори с тия идиоти, идват и някакви сметки от по 200-300 лева и тва е, дават и некви разпечатки с некви разговори и айде доказвай, че не си говорил.Отделно има в разпечатката някакви номера с повече цифри и там вече е 5-6 лева на минута...... кво става бе колеги, как да се процедира срещу това ????? дайте некви предложения
Е го е вчера е нулирана, днес е с 56 лв. разговори...... от 10-тина смс-а и няколко разговора.....

Това не невъзможно !

освен ако смс-сите не са към " Ало къщата и готиния задник на Зара " ...опс това вече не го дават. За всеки един казус има причина и решение, сигурен съм че смс-сите не са 10 , а и разговорите не са 5-10 за 56лв.

Е хубаво, аз сам седнал тука и пиша е така колко да не заспа.... и не сам казал, че не се говори, но чак 300 лв ми се струва прекалено.
А до колегата който работи в мтел - Колега защо в разпечатката има номер който е с една цифра по дълак от другите и там за 3 минути цената е 18 лева?

Колега, хората ти отговориха няколко пъти, или си глупав или не знам и аз, отиди и си пусни искане за преразглеждане на сметка, какво си чешаме езиците само.

п.с
Погледни под ника ми и ще разбереш с какво се занимвам.

:lock:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 01 дек 2008 0:16

AmW написа:
Е хубаво, аз сам седнал тука и пиша е така колко да не заспа.... и не сам казал, че не се говори, но чак 300 лв ми се струва прекалено.
А до колегата който работи в мтел - Колега защо в разпечатката има номер който е с една цифра по дълак от другите и там за 3 минути цената е 18 лева?

прати ми номера на лс да ти кажа какъв е

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 01 дек 2008 0:24

М-тел бомбят най много. Така е колеги такива компании с масова клиентела и по 20 ст днес да те дрънкат цифрите стават милиони.... :lol:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 01 дек 2008 0:58

moleo написа:
AmW написа:
moleo написа:
AmW написа:Абе проблема си е баш в Мтел...
Моята приятелка не може да се пребори с тия идиоти, идват и някакви сметки от по 200-300 лева и тва е, дават и некви разпечатки с некви разговори и айде доказвай, че не си говорил.Отделно има в разпечатката някакви номера с повече цифри и там вече е 5-6 лева на минута...... кво става бе колеги, как да се процедира срещу това ????? дайте некви предложения
Е го е вчера е нулирана, днес е с 56 лв. разговори...... от 10-тина смс-а и няколко разговора.....

Това не невъзможно !

освен ако смс-сите не са към " Ало къщата и готиния задник на Зара " ...опс това вече не го дават. За всеки един казус има причина и решение, сигурен съм че смс-сите не са 10 , а и разговорите не са 5-10 за 56лв.

Колега, хората ти отговориха няколко пъти, или си глупав или не знам и аз, отиди и си пусни искане за преразглеждане на сметка, какво си чешаме езиците само.

п.с
Погледни под ника ми и ще разбереш с какво се занимвам.

:lock:

1во Въпросът ми за работещия в мтел беше към колегата The^Maniac.
2ро Въпросът беше за по дългият номер
3то Жалва за преразглеждане на сметката ще се подаде.
Може и да сам глупав, може и да не сам, а ти ? Няма да ме убедиш, че мтел са най коректната фирма в бранша.Може и да не работя там, но съм им клиент от много време и сам се сблъсквал не един път с наглостта им.
Ае баста

п.п.bluefen благодаря, ще ти пиша ЛС.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 01 дек 2008 1:01

М-тел са най големите измамници!!! И още стотици хора ще го потвърдят! :wink:
Стига спами! Вече си го написал това две мнения нагоре! mod edit: musura

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 01 дек 2008 1:03

Tinko написа:М-тел са най големите измамници!!! И още стотици хора ще го потвърдят! :wink:

Ма те всички са измамници, но просто някои са по нагли и го правят по явно което мен адски много ме дразни.
Тинко бате, са ще ти заяват и на теб, че си глупав

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 01 дек 2008 1:08

AmW написа:
Tinko написа:М-тел са най големите измамници!!! И още стотици хора ще го потвърдят! :wink:

Ма те всички са измамници, но просто някои са по нагли и го правят по явно което мен адски много ме дразни.
Тинко бате, са ще ти заяват и на теб, че си глупав

Нека... :twisted:

Аз имам 8 годишна прима и редовно си ме бомбят дори много пъти клипна на някои и ми лапне 60ст. Ама нали им давам 50 лв за цяла година. Телефона го ползвам да ме търсят. Иначе глобул май най не се оливат..... :roll:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 01 дек 2008 1:10

Понеже темата се разгорещява, ще дам един пример с мен пък се случи и на мой приятел.

Миналата година по това време, преподписвах договорите си. Незнайно как, но точно моят телефон, при преподписването беше излезнал от групата, тоест вече не говорех безплатно в групата, а аз си мислих, че говоря, в следствие на което направих сметка около 90 ~ 100лв в повече. Отидох в М-тел, обясних им на хората, те подадоха някаква молба и следващият месец, хората ми възстановиха сумата.

Случая на моят приятел беше сходен, но за доста по-малка сума.

Лято, майка ми забеляза, че сметката и за последните два месеца се беше повишила с около 30 ~ 40лв. Отидохме в М-тел помолихме за разпечатка, сметнахме нещата и се оказа, че наша близка, която също е в безплатната група, вече е излезнала от групата и вече не говорим безплатно и оттам идват и високите сметки.

Така че колеги, преди да плюете по адрес на някой, се убедете на 100% в правотата си и чак тогава ругайте, ако ви бъде отказано съдействие от страна на Мтел, в което се съмнявам :wink:

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Пон 01 дек 2008 2:10

The^Maniac написа:Аз също работя в МТел и паднах да се смея докато прочетох мненията до тук. Много колеги тук си мислят, че фактурирането на месечните разговори в МТел е като писането на вересии в кварталната кръчма.

Преди когато работех в МТел магазин често идваха клиенти с подобни "проблеми" и смея да твърдя, че почти винаги се оказваше, че клиента по един или друг начин сам си е виновен (на кой сина му пращал скъпи СМС-и от телефона, на кой телефона сам влизал в интернет и какви ли не други). Много рядко, но понякога се е случвало да има и техническа грешка, като тогава неминуемо фактурата се преизчислява.

Искам да ви кажа, че миналата година МТел спечели международна награда по незнам си кой стандарт за супер минимално количество объркани сметки - нещо от рода на под 0.001% (по спомен). Като на 3 млн фактури (колкото са абонатите на договор) това са си 30 объркани фактури месечно. За това пък си има отдели занимаващи се с проверки, преизчислявания и обработка на жалби от клиенти.

Ако колегата отиде с фактурата си в МТел магазин съм сигурен, че там ще му решат проблема или поне ще му отговорят на какво се дължи.

На колегата дето предлагаше да се направи голяма сметка и да не се плаща мога да отговоря, че всеки абонат на договор собственоръчно е подписал договор, в който пише, че ще си плаща сметката в определените срокове. За, който не си ги плаща МТел ползва услугите на фирми за събиране на просрочени вземания. Всичко си е законно и легитимно.

Поздрави!
:lol: Колега,нейскам нещо да споря,но аз лично съм потърпевш от М-тел.
Преди 2 години получавам сметка от 90лв. и съвестно си я плащам. След 2 седмици разговори,получавам сметка от 110лв. и пак си я плащам. Не съм се занимавал да търся надписване и други глупости,защото не ми е оставало време. И така идва време да пътувам в чужбина и тръгвам(без телефона),родителите ми са с мен,цялото ми семейство и телефона е затворен в нас за дълго време без да има възможност да бъде открит или ползван( в касата за която само аз имам ключ).
Врещаме се ние след близо 2 месеца и съм полу4ил сметки на стойност 438лв. :shock :shock :shock :shock
Отивам в М-тел и културно започвам да обяснявам проблема и те ми заявяват,4е в тях няма грешка,я в моя телефон или просто някой го е ползвал. Права си аз разпе4атки и кво да видя...Разговори с номера с пове4е цифри,с номера от Австралия(а нямам познати и близки там) и напомням 4е телефона беше в касата :( и няма как да се ползва. След подаване на жалба и хиляди препядствия накрая се разбрахме и ми оправиха фактурата. Но след няколко месеца се получи почти същото и от тогава скъсах отношения с тая компания!!! Много съм доволен от Глобул за сега!!!

п.п дано някой ден в нашета родина спре да се лъже така нагло!!! :evil:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 01 дек 2008 12:40

Аз един ден от мтел получих над 100 смс-а. Да си активирам гласовата поща и в крайна сметка сами са ми я активирали тапаците.... :evil:

И в крайна сметка как да я спра без да им звъня на смешниците, че ще псувам много....??? :evil:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 01 дек 2008 12:55

и метел и сие са все мошенници

един приятел по времето на грашнов още заподозря, че надписват
отида при нотариус извади картата от телефона запечатаха я в плик и заключиха в касата ..... сметка солидна пристигна на следващия месец пак....
разправии адвокати и т.н.
телефоните - неговите и на фирмата му после бяха напълно безплатни .......

пак от времето на грашнов - познавах тогавашния сис админ на м-тел...
от него знам , че си е имало цял отдел тогава по надписване на сметките......
вече се прави софтуерно и автоматизирано.........
предполагам, че и при другите е така...
ходи доказвай ако можеш.......
1 лв сметка отгоре на всеки абонат са си чисти милиони в края на месеца .......

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 01 дек 2008 13:55

Tinko написа:М-тел бомбят най много. Така е колеги такива компании с масова клиентела и по 20 ст днес да те дрънкат цифрите стават милиони.... :lol:

аман от ненужен спам

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 01 дек 2008 13:56

One написа:...вече се прави софтуерно и автоматизирано.........
предполагам, че и при другите е така...
ходи доказвай ако можеш.......
1 лв сметка отгоре на всеки абонат са си чисти милиони в края на месеца .......
все още не е автоматизирано.Споко,затова се лъже така :idea:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 04 дек 2008 9:13

LILO&STICH написа: ....все още не е автоматизирано.Споко,затова се лъже така :idea:...

То в благодарение на това Мътела все още не са фалирали.
А днеска гледам на таблото за обяви в службата - две нови предложения за корпоративни клиенти. Забележете само за тези на които остават по-малко от 6 (шест) месеца до изтичането на договора :!: :!: :!: типично по бай ганьовски - да не се мине и да не изтърве кьоравото. Аз септември месец преподписвах и сега нъъъъц. То и другите оператори са така общо взето. Винаги има някакви заврънкулки да не се юрне народа на новат примоция току така. Само за някои може, не за всички...

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 05 дек 2008 13:19

Има два мръсни трика от страна на мобилните оператори и в момента май само при Вивател е в по "мек" вариант.
1. Първоначалният интервал на таксуване е 1 мин., освен при някои специални тарифни планове. По този начин Ви "изгарят" доста бързо безплатните минути.
2. При роуминг нещата са още по-тежки. Там се таксува всяка започната минута и ако говориш 1 мин. и 2 сек ти друсат 2 и пий една студена водица. :?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”