Пътуване до Холандия...Пристигнах успешно :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Чет 25 дек 2008 14:23

marine написа:Ангренажен ремък и ролка.....лека и безавариина.

Това пък защо? Ако на път ти се скъса ангренажен ремък, последното което ще ти трябва е... нов ремък :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 25 дек 2008 19:53

Tougi написа:
marine написа:Ангренажен ремък и ролка.....лека и безавариина.

Това пък защо? Ако на път ти се скъса ангренажен ремък, последното което ще ти трябва е... нов ремък :)

:lol: Струва ми се че колега имаше предвид да ги сменя преди да тръгна :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 03 яну 2009 22:43

А да питам.Преди година като ходих до Румъния и си взехме винетка,колега ни каза да не е лепим на стъклото,щото не важела като сме я залепили.Има ли нещо такова или да си я лепя .

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 04 яну 2009 19:30

Естествено че се лепи на стъклото :) но задължително пазите и квитанцията към винетката. Колегата ви е казал да не я лепите на джама защото Румънската винетка се сваля след това адски трудно :wink: Винетката е кръгла но е нарязана на ромбчета и е с много яко лепило, изчистването и от стъклото е страшна драма :wink:

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 05 яну 2009 15:17

POLO PAVLETI написа:Естествено че се лепи на стъклото :) но задължително пазите и квитанцията към винетката. Колегата ви е казал да не я лепите на джама защото Румънската винетка се сваля след това адски трудно :wink: Винетката е кръгла но е нарязана на ромбчета и е с много яко лепило, изчистването и от стъклото е страшна драма :wink:

Къде я видя тази кръгла винетка бе колега? Освен ако не е дневна естествено. И да се маха трудно, точно 5-6 минути с порасналите ми нокти. Това, преди 3 седмици някъде.

P.S. Колега, лек път дотам и успешно намиране на работа, дом и т.н.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 05 яну 2009 19:03

До миналата година Румънската винетка беше жълта,кръгла :wink: Тази година не съм пътувал и може да са ги променили, колега. Казвам го защото миналата година слагах по две на седмица само Румънски :wink:

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Мнениеот Betrayer » Пон 05 яну 2009 19:12

Ей супер тема :P Ще съм много благодарен ако някой колега пусне тема или ми обясни на Л.С каква точно е цялата процедута от до. Имам в предвид едно такова пътуване точно до Холандия :shock

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 07 яну 2009 19:24

Да запитам пак.Могат ли да ми направят проблем на границата за възраста на автомобила ?Един колега разправя днес,че в Турция не искали да го пускат,защото колата му била 88-ма,като моята .

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Сря 07 яну 2009 21:14

В Турция правеха проблем за възрастта на автомобила с цел да понамалят бараките, с които нашенци купуваха нафта от безмитната бензиностанция на границата и я продаваха на черно в Турция и България.
Не знам дали и сега е проблем възрастта на колата при влизане в Турция.

При влизане в Румъния никой не създава проблеми за възрастта на автомобила!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 07 яну 2009 21:34

Аз в Турция няма да ходя.Ще минавам през Румъния,Унгария,Австрия,Германия...За тия държави ме интересува :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 08 яну 2009 19:27

:D

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 09 яну 2009 10:52

По цяла Европа карат и стари коли ,дори много стари но естествено в перфектно състояние. Не мога да ти кажа със сигурност, но смятам че няма да имаш проблем с възраста на колата ти стига да не изглежда като пред разпадане.В Румъния кви Датчий се движат още :shock а в Унгария си има доста Застави ,Полски Фиатчета и дори Трабанти

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Пет 09 яну 2009 11:37

Колега няма да имаш проблем патувам много често и никога до сега несъм имал проблем. :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 09 яну 2009 23:23

Добре :) Успокоих се .Благодаря колеги.Моля да не заключвате темата,че да не отварям нова ако нещо излезе :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Re: Пътуване до Холандия

Мнениеот Plumber » Съб 21 фев 2009 17:36

Значи датата за заминаването ми е 26 февруари :) Според www.sinoptik.bg времето в четвъртък и петък ще е добро за пътуване.Смятам да метна едни вериги в багажника за всеки случай,макар че предполагам хората си чистят там.Но за всеки случай да има.Имам само малко чудене относно парите.Чудя се в Румъния мога ли да зареждам с евро по бензиностанциите.Или да ги бутна в дебитна карта.Имам една Visa electron на Райфайзен,дали ще свърши работа?Малко съм на вие с тези карти и много не ми се ще,малко съм консерва към тези неща.Не знам тук във Варна дали ще има някъде леи.Пък и как да предвидя колко ще ми трябват,та затова си мисля че ще мога да зареждам със евро ама да питам и вас.Иначе мисля като заредя в Русе да заредя към края на Румъния понеже разбрах и от темата и от колеги,че бензина там е доста по-скъп и няма смисъл.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”