MВР и Чората

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пон 12 дек 2005 0:08

VW_FEN написа:ОК, съгласин съм, нкога не съм казвал, че всички полицаи са добри, има и гадни хора. Но така е навсякъде. Та мисълта ми беше да не се нахвърляме всички срещу тях...
Благодаря ти за разбирането :D :D И аз имах твоите положителни мисли за полицаи и милиционери, но след случая нищо положително. Оказа се, че точно това кръстовище "Граф Игнатиев" и "Евлоги Георгиев" е идеална клопка и там висят тези гадчета. А истинските нарушители са шофьорите на автобусите от градски транспорт, които просто са ненаказуеми :?: :?: :twisted:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 12 дек 2005 1:00

хмммм :roll:
ЕС имал списък на най-големите мафиоти у нас

Това, от което най-вече се опасява Брюксел, е възможността организираната престъпност да е по-мощна от правителството
11.12.2005
Липсата на напредък в разкриването на показните убийства на криминални босове, предизвиква голяма тревога в ЕС.
Според кореспондента на Би Би Си в Атина, това, от което най-вече се опасява Брюксел, е възможността организираната престъпност да е по-мощна от правителството.

Затова България е предупредена ясно, че най-късно до април трябва да постигне конкретни резултати, ако иска да влезе в ЕС от първи януари 2007 г.

Европейският съюз има списък с имената на най-големите криминални босове, които иска да бъдат съдени.

Сред тях са едни от най-богатите хора в България, натрупали богатствата си от престъпления като изнудване и вече са узаконили парите си.

Кореспондентът на Би Би Си допълва, че ЕС се опасява, че големите мафиоти са защитавани от хората, които трябва да ги арестуват.

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Пон 12 дек 2005 1:21

Li4o написа:
Според теб САЩ, например, полицейска държава ли е?
От "силна" полиция могат да се плашат само бандитите - за обикновените хора животът ще е по-спокоен в пъти!

брато от тфа тука по полицейска държава НЕМА,
а съм бил и другаде. не говорим конкретно за определен
щат при това.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 12 дек 2005 12:19

Човека си беше пич, брат му е още повече, че си беше сенчест да и че уважаваше коката да, но е далеч от баш мафиотите, указвал свирепа съпротива .... това не мога да го повярвам при положение, че не се среща с полицията за първи път ..... виж ако те бият като куче много ясно че ще оказваш съпротива....... пък и не могат да ме убедят, че 5 от НСБОП не могат да обезвредят човек без да го смелят от бой... освен ако не е Джет Лий. Има си съдилища за тая работа не наказателни отряди, кой би м игарантирал че докато си купонясвам някаде няма да ме налазат три нинджи от НСБОП и да ме смелят от бой щото са ме сбъркали с някой ????

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 12 дек 2005 12:41

незнам пич ли е бил къв е ,но го изкараха национален герой от 1 месец само за него слушам ,незнам що не му издигнат паметник,и да го сложат редом до Ботев и Левски ,явно е един честен човек умрял ей така по случаиност :evil:

Ако бехме в нормална държава на тия полицай които са го гонили щеха да им дадът и по медал даже .в тоя контекст на думи пред 3 дни гледах по новините за САЩ ,че там двама въздушни шерифи застреляли некъв които се бил качил в самолет и преди да излети казал че иска да слезе и че има бомба с сака си ,жена му извикала че е психично болен но оня тръгнал да бяга и ония го застреляли ,накрая се оказало че оня верно е бил болен и кво нищо,полицаите са си били в правото и са постъпили редно.Тука при нас бегат от полицията и като ги застрелят веднага съд-ЕБЕМ ТИ И ДЪРЖАВАТА ( те затова ни се смеят в чужбина и казват че БГ престъпността е по силна от държавата ) вчера казаха 4е по ББС са говорили с ирония как от 1 месец се говори в бг само за Чората и как политици и висши полицай се сцепват да се извиняват че при акция е бил убит бягащ престъпник........ДА живее България bowdown stumm

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пон 12 дек 2005 12:47

Много си прав братче bowdown bowdown bowdown В тази наша държава винаги е било така -който е видял мечката реве който не я видял два пъти повече.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 11

Мнениеот CellNet ™ » Пон 12 дек 2005 12:58

www.arenabg.com написа:... вчера казаха 4е по ББС са говорили с ирония как от 1 месец се говори в бг само за Чората и как политици и висши полицай се сцепват да се извиняват че при акция е бил убит бягащ престъпник........

А никнейма му превеждат ли си го? mhihi

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 12 дек 2005 13:00

И мене ме дразни като захапят една тема и въртяяяят въртяяят, ако не беше чората още щяха да говорят за птичия грип ..... понякога много са дразнещи медиите.....

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: 11

Мнениеот landwarrior » Пон 12 дек 2005 13:04

CellNet ™ написа:
www.arenabg.com написа:... вчера казаха 4е по ББС са говорили с ирония как от 1 месец се говори в бг само за Чората и как политици и висши полицай се сцепват да се извиняват че при акция е бил убит бягащ престъпник........

А никнейма му превеждат ли си го? mhihi

казаха го на бг обаче с акцент :lol:

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 12 дек 2005 16:19

izzo написа:
Li4o написа:
Според теб САЩ, например, полицейска държава ли е?
От "силна" полиция могат да се плашат само бандитите - за обикновените хора животът ще е по-спокоен в пъти!

брато от тфа тука по полицейска държава НЕМА,
а съм бил и другаде. не говорим конкретно за определен
щат при това.

Имаш предвид, че от БГ по-полицейска държава няма или от САЩ, че не се разбра много добре от поста ти.... :wink: Щото нали в САЩ живееш в момента...

Последна промяна от Li4o на Пон 12 дек 2005 16:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 12 дек 2005 16:22

musura написа:...

Колега, хайде сега да не подхващаме и тази тема, щото става страшно... майка ми е учителка по музика... за какви статистики на покачване говориш, след като учителската заплата е 200 лева твърдо (250 без данъци). Аз откакто се помня, не са имали някакви увеличения. Многа е лесно да седиш отстрани и да сочиш с пръст и да си казваш "ама те нищо не работят"... А къде отиват нервите на учителя, който трябва да се разправя със всевъзможни дебилчета, чийто родители толкова много са ги разглезили, че няма на къде? После учителите били виновни... е вижте си децата, хвърлете им по един бой, кажете им кое е редно и кое не е редно да правят и това е. Нарича се просто родителско възпитание. Който и да чуя да говори на тази тема, все учителите са виновни... без да си дават сметка, че милите дечица им разбиват нервите. Защото учителите нямат право да бият деца и децата го знаят това нещо и си правят каквото си искат. Както и да е. Все гледаме да орежем нещо, а не да търсим причината, която ни кара да го орязваме. Защо трябва да се съкращават учители заради по-малкото деца, а не се търсят причините, поради които раждаемостта намалява? Ами повече от ясно е, че който има възможност, бяга в чужбина, щото цялата ни държава ще изчезне в близките години заради мошениците, които ни управляват. Никой не прави нищо за обикновените хора - да могат да се чувстват по-сигурни, да имат възможности за развитие. Да не съм луд да създавам деца тук... никога. Частни уроци дават само преподавателите по български език, история, литература и математика. А и те не са достатъчни... защо трябва да се принуждава учителят да работи на две места, за да свързва двата края? И в никакъв случай трудът на който и да било в частна фирма не може да се сравнява с учителския - тук става въпрос за образованието на бъдещите поколения, а не просто за правене на промоций, подписване на договори или разнасяне на пици!
Качеството на образование трябва да го гарантира Министерство на Образованието, но те нищо не правят по въпроса, защото там играят лични интереси - кое издателство да прави учебниците (за което съответно се изплащат огромни суми на министъра и чиновниците; като същевременно одобрените учебници са пълни с простотий и целенасочено вкарват турски песни за пеене, цигански приказки и незнам си какви други върховни глупости, които затормозяват децата много).
И в крайна сметка не става въпрос само за даскалите, ами и за всички хора на държавна служба - защо един полицай ще си прави труда да работи сериозно, след като взема 250 лева? А същевременно дебелите гов*а в парламента могат да пръскат милиони левове за нови мерцедеси S-класи, за "държавни посещения" в чужбина, които струват хиляди левове (пак плащани от нас, данъкоплатците) и които чисто и просто представляват луксозни екскурзий...
Защо не сме като гърците? - не им харесва нещо, готово - всички главни артерий се блокират, страната змръзва, и в крайна сметка управляващите се съобразяват със свойте избиратели. Същото е във франция - пълен блокаж... абе на всякъде другаде хората имат гражданско мислене, само ние и тъпите румънци сме най-смотаните и си правят каквото си искат с нас! Не само учителите, ами всички трябва да се вдигнат на стачка.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 12 дек 2005 17:53

Тук малко няма да се съглася с теб защото:
Учителите са едни от много малкото хора, които имат 45 дни платен отпуск. При регламентирано в държавата 20 дни. това са 25 отгоре
При около 250 работни - 20 = 230 това господа са над 10 % отгоре на заплатата един вид.

Казвате децата ни да са образовани - да наистина трябва тези хора се грижат, но... До работата ми имам училище.. Как бихте се почуствали да видите учител да си разговаря спокойно с 14-16 годишни младежи пред училищният двор захапали цигари до един????

Как бихте коментирали 13 заплата на господата? още веднага автоматично около 10 % повишение ?

А как бихте коментирали, "ами те родителите като не ги възпитават та ние ли?"

И само да попитам, как бихте коментирали ситуациите в детските градини... покажете ми една майка без никаква забележка редова детска градина без връзки? Ами рекета на който сте подложени като родители?

И как не се намери някой друг ами те да ми застанат и да кажат искаме 15 % иначе няма да работим!

Ами ако стане така както и в Гърция или Франция, какво правим, ами ако се разболея, и в този момент доктора стачкува?

Колеги, колкото те имат право да стачкуват аз имам 3 пъти по-голямо...
Защото има учители с "жестоки" заплати > 800 - 900 лв но те са в някой учебни заведения, които са "държава в държавата" и там наистина си ги изкарват...

И в заключение да добавя, че нивото на учителите вместо да върви с прогреса, напълно обратното - то пада и това е неоспоримо!

Та защо пък не .... Да им се вдигнат заплтите....
Даже някой се изтопурчи да каже, че ще си имат 13 заплата!
Ами аз лично, щях да им резна заплатата и да им я разпределя по следващите 12 месеца + 5% увеличение, което ще направи точно 15 %, но упоредно с това щях да им резна 25 дни отпуск, и да ги накарам преди всяка година да се освидетелстват и да полагат изпити по дисциплината която преподават..
Ей тогава ама наистина тогава, и аз ще си зарежа работата и ще ходя да искам за тях не 15 а 50 % увеличение...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 12 дек 2005 18:56

само мога да добавя към колегата VW_Fen - стигнах с четенето на мнението ти до мемнта за шамарите и боя и спрях, няма смисъл да се спори, предполагам, доста бой си изял като малък и сега ще ми е трудно да ти обясня, защо учителите не трябва да получават повишение на заплатите.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 12 дек 2005 19:05

Mad :censored Smackbum

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 12 дек 2005 19:13

mediapool.bg написа:Към решение чрез намаляване броя на училищата, учителите и повишаване качеството на образованието призова и ръководителят на мисията на МВФ за България Ханс Фликеншийлд на среща с министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова. “Много отдавна трябваше да се предприемат реформи в образователния ви сектор. Не съм експерт, но в сравнение с други европейски страни имате прекалено много училища и учители, а учениците намаляват”, заяви Фликеншийлд като допълни, че качеството в образователния сектор у нас също се влошава.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”