Колеги Моля Ви карайте по бавно!!Голяма трагедия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Знам,че звуча радикално но имам предложение ,постовете на всеки ,който се хвали с каране при високи скорости да бъдат незабавно изтривани.....знаете за какво говоря......има и един администратор,който има над какво да се замисли....форумът е пълен с подражателно настроени млади камикадзета ,които не са виждали разпилян човешки мозък по платното....и родители на които и сълзите са изсъхнали от скръб......аз обаче съм виждал...много пъти...много смърт и много скръб.....така и не свикнах....и всеки път няколко дни след това не мога да дойда на себе си!!!!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
И да го направят, и не - фактите са си факти. Хората карат адски бързо. Мене някои ми се смеят като кажа че с голфа съм дигал максимум 140 с 4 човека и то на магистрала тракия. Тука чета "разхода при 180-190 е", "тия гуми не са стабилни при над 160 на дъжд", "колата безпроблем подържа 180 с 4 човека" и т.н....правете си изводите.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с риск да бъда оплют, ще застана зад едно малко по-инакво мнение..
не скоростта убива.. аа пътищата ни.
младежа явно е познавал пътя... явно с мацки в колата е бил надъхан...
е мамка му в такъв шибан участък неможе ли да има обезопсителни мерки мантинели, уширения... виражи... чакъл.. аз ли да им мисля...
да седят полицаи.. на подобни места.. не на рушветчииски..
знам, че като шофьор трябва да се съобразяваш с всичките тези неща...
но все пак.. никой не е безгрежен.. на пътя трябва всички да вземат мерки ако се случи "грешка" да се разминеш...
така както има
колани
АБС
Въздушни възглавници
деформируеми зони
мантинели
това са мерки за облекчаване ефекта от катастрофи..
а има и превантивни
като
добро обучение а'ла пътя не е космос
полицаи
осветени участъци
маркировки
виражи по завоя..
.
п.п
В България рецепта за нещастие е младежи в мощен и раздрънкан автомобил, на лош път..
Не можеш да махнеш младежа.. не можеш да махнещ автомобила..
но можеш да оправиш пътя..можеш да сложиш полицай на всяко едно такова опасно място..
А загубата на този младеж струва колкото 1 км магистрала...
защото той 40 години ще работи за тази икономика,
ще плаща данъции..
ще пазарува... прочеее....
ама на някои хора им пука за близките избори.. а не за след 10-15 години
RIP
младежа явно е познавал пътя... явно с мацки в колата е бил надъхан...
е мамка му в такъв шибан участък неможе ли да има обезопсителни мерки мантинели, уширения... виражи... чакъл.. аз ли да им мисля...
да седят полицаи.. на подобни места.. не на рушветчииски..
знам, че като шофьор трябва да се съобразяваш с всичките тези неща...
но все пак.. никой не е безгрежен.. на пътя трябва всички да вземат мерки ако се случи "грешка" да се разминеш...
така както има
колани
АБС
Въздушни възглавници
деформируеми зони
мантинели
това са мерки за облекчаване ефекта от катастрофи..
а има и превантивни
като
добро обучение а'ла пътя не е космос
полицаи
осветени участъци
маркировки
виражи по завоя..
.
п.п
В България рецепта за нещастие е младежи в мощен и раздрънкан автомобил, на лош път..
Не можеш да махнеш младежа.. не можеш да махнещ автомобила..
но можеш да оправиш пътя..можеш да сложиш полицай на всяко едно такова опасно място..
А загубата на този младеж струва колкото 1 км магистрала...
защото той 40 години ще работи за тази икономика,
ще плаща данъции..
ще пазарува... прочеее....
ама на някои хора им пука за близките избори.. а не за след 10-15 години
RIP
-
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:с риск да бъда оплют, ще застана зад едно малко по-инакво мнение..
След като километража се е разбил при 120 ... манитенелата от танкова стомана ли трябва да се прави? Извинявай ама това е малко като приказката "кой ми сра в гащите".
Днес заранта един с новичък пасат в Бенковски по главната улица изпреварваше с 80-90км/ч камиона пред него - въпреки че беше до зебра, която е пред училище - в 7.30 става - ако имаше дете пресичащо в момента заради което камиона е забавил?! Пак ли да кажем че пътя е виновен щото няма подлез/надлез или трамлин за пресичане (ала Поппандов

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Не са виновни пътищата willi 98!!!....виновна е скоростта...защо забравяте понятието " скорост,съобразена с пътната обстановка"....Ето затова нека всички "джигити" във форума най-накрай да млъкнат и да престанат да подстрекават хлапетата към високи скорости...ето го резултата....има и още много такива примери!!!!Абе това си е поредния Коледен курбан дето невинни хора плащат за тежките грехове на обществото ни!!!!!!!!!!!!!!!
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като оправят пътищата някой ден пътищата и еле ако махнат акциза ..... маааааалииииии плаша се
ще има врц, ф1 в едно .......
вашата любима кола може да ви убие в миг и с 20 км/ч, без значение обезопасителните системи дето има и винаги трябва да имате едно на ум..... е те това ако го беше помислил младежа нямаше да стане това, или ако го бяха пляснали по врата возещите се ...вместо да мислят за дискотечката и как утре ще се хвалят че някой ги е возил със сто и пеесее....

вашата любима кола може да ви убие в миг и с 20 км/ч, без значение обезопасителните системи дето има и винаги трябва да имате едно на ум..... е те това ако го беше помислил младежа нямаше да стане това, или ако го бяха пляснали по врата возещите се ...вместо да мислят за дискотечката и как утре ще се хвалят че някой ги е возил със сто и пеесее....
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
RIP нека имат сила смействата им!
Преди минавах много често от този път, лятото е голяма красота пътя. Но зимата се превръща "ледена кралица".
Вили е прав трябва да се оправят пътищата особенно там по рудозем, златоград. Не може след всеки дъжд да се затварят/наводняват пътища. Да падат скали по минаващите коли, свлатища и т.н. Чакали сме с по 2-3 часа да дойде багерист/фадрома да изрови пътя за да можем да се приберем.
Преди минавах много често от този път, лятото е голяма красота пътя. Но зимата се превръща "ледена кралица".
Вили е прав трябва да се оправят пътищата особенно там по рудозем, златоград. Не може след всеки дъжд да се затварят/наводняват пътища. Да падат скали по минаващите коли, свлатища и т.н. Чакали сме с по 2-3 часа да дойде багерист/фадрома да изрови пътя за да можем да се приберем.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Пътя не е виновен... Всички знаем, че в скоро време няма да оправят пътищата. Какво да направим? Да спрем да караме ли? Предпочитам да карам, но с 1 на ум и с 1 идея по-бавно. Това е обаче когато познаваш пътя. Ако не го познаваш няма как да знаеш, че там няма мантинела, а по такива пътища рядко има маркировка...
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Лошото е че в българия колата все едно не е масово достъпна за всеки. А много често хората нямат пари да си карат редовно колите. И се възприема като някакъв лукс - както беше до скоро с мобилните телефони. И според масовата представа колкото по-лъскава и бърза кола караш, значи си по-голям гъзар. Съответно колкото повече други коли изпревариш и колкото по-бързо пристигнеш, значи си по-добър шофьор. Ако караш 200-300км извънградско със 100 те смятат за бунак, пенсионер, караш невървежна кола и пречиш на движението. Начетох се в другия форум, в който съм модератор за вартбурзи каращи със 160, тук някакви голфове и пасати на 18 години подържат 180 на газ.....за това сме на такова дередже. В нормалните държави това също е от причините за по-малкото катастрофи - никой не му пука каква кола караш или как караш. Просто за тях колата е консуматив, предвиден да те закара от А до Б.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”