:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как да реша проблема с кучетата на съседите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 27 дек 2008 15:22

propparo написа:ТАМ, а не тук.
Чудно ми е от колко време живееш в блока до кучетата,от кога съществува проблема и то проблем за теб,едва ли всички наведнъж са си купили кучета и как така реши точно по Коледа да споделиш тази невероятна битова драма.
Иначе едно признавам на темата--след тая с тройния чушкопек на не помня кой колега,тая е топ на деня 2.

Живея в блока от 3 години. Първоначално бяха само 2 МИЛИ кученца и в последствие се увеличиха. Почна да се строи нов блок и строителите си докараха още 3 кучета. А още 3 кучета, не значи 3 пъти повече лай, а 3 на 3-та. Защото почва верижна реакция всеки път, когато някое види, че нещо се движи или когато види че нещо НЕ СЕ ДВИЖИ.
После и другите хора в къщите решиха да не изостават от модата и си купиха и те тунинговани пернишки превъзходни.

Проблема може да ти изглежда смешен, ама аз все си мисля, че не живея на село, не живея в КУЧКАРНИК и има разумни хора, които могат да се съобразяват.
Ето ти подобен пример 3 мастии лаят нон стоп - http://www.youtube.com/watch?v=oLG0Zosi ... re=related
Препоръчвам ти да го изгледаш 10 пъти подред и тогава МОЖЕ БИ
ще се потопиш в моята атмосфера....

Ето и докъде стигат нещата, когато реши човек да си говори с малоумните им истерични стопани:
http://www.youtube.com/watch?v=DKgsCaWQ ... re=related

Мисля, че намерих решение на проблема :!:

http://www.youtube.com/watch?v=8oT3D1NG ... re=related
http://www.goodlifecompany.com/shopexd.asp?id=20

Последна промяна от lyubobg на Съб 27 дек 2008 15:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 27 дек 2008 15:38

Проблема е че живееш в населеното място София,но може би не на едно от най-хубавите места,а в някой район погълнал някое селце преди години и превърнал го в квартал,застроен с блокове,със или без съгласието на хората с къщите там.
Малко нахално е да живееш само от 3 години там,а да се опитваш да промениш навиците на хора живеещи там от повече време,защото съм сигурен че къщите са на много над 3 години.
Урбанизацията е необратим процес и лошото е че понякога те поставя в междусъседски отношения с хора които може и да не са ти много приятни.
Радвай се че не гледат прасета,защото лятото щеше да се оплакваш че вони,а зимата че си свидетел на свинска смърт.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 27 дек 2008 15:42

restless написа:затова са кучетата да лаят
В блока ви пречат, а на хората в къщите не?
И аз имам куче в двора, ако съседа реши, че му пречи да го махна ли?!
Сигурен съм, че тогава ще ми пречи колата му задето ми мърси въздуха.
И правилния израз не е "около блока има къщи", а "между къщите е построен блок" :P
Остава хората в къщите да подхвърлят бутилки Молотов "на шега" - опитвам се да съм в тон със съветите дето се дават.

:idea: :idea: :idea:
На мен също ми пречат хората, които си паркрат колите пред моя гараж, които си хвърлят боклука в моя двор, които целят кучето с пиратки и т.н. , ама не мога да им кажа нищо! Новодошли и "стари" софиянци в никнещите като гъби блокчета...
Търпимост и диалог в рамките на добрия тон - другото са глупости :)

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 27 дек 2008 15:46

propparo написа:Проблема е че живееш в населеното място София,но може би не на едно от най-хубавите места,а в някой район погълнал някое селце преди години и превърнал го в квартал,застроен с блокове,със или без съгласието на хората с къщите там.
Малко нахално е да живееш само от 3 години там,а да се опитваш да промениш навиците на хора живеещи там от повече време,защото съм сигурен че къщите са на много над 3 години.
Урбанизацията е необратим процес и лошото е че понякога те поставя в междусъседски отношения с хора които може и да не са ти много приятни.
Радвай се че не гледат прасета,защото лятото щеше да се оплакваш че вони,а зимата че си свидетел на свинска смърт.

Квартала е Бели Брези и не е село от сорта на Обеля примерно.
И ако говорим за нахалство, нахално е да дойдат строителите и да изтипосат 3 мастии без да питат никого и да се съобразяват с никого.
Нахално е да не се съобразяваш с хората - както казах мнозинството което е афектирано е 10 пъти по-голямо.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 27 дек 2008 15:48

Моля за :lock: на темата.
Мерките, които ще взема са :
1.Събрание на блоковете и входовете + жалби
2.Ще си купя това чудо от щатите - http://www.goodlifecompany.com/shopexd.asp?id=20
:)
Ако някой има съвет конкретен, нека да е на ЛС.
Темата започна да става яко СПАМ.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 27 дек 2008 16:03

Егати мненията :shock :shock :shock
Добре де, аз не мога да разбера тия, дето контрират желанието за спокоен сън на Любобг.
Живял там от 3 години. И кво, няма право на спокоен сън ли? Трябва да става в 3 през нощта и да се чуди после как да заспи отново? Не случайно има закон за вдигането на шум от 2 до 4 след обяд и от 22 до 6 през нощта.
Относно това защо повдига въпроса на коледа - защото сега има малко почивни дни. В почивните дни човек иска да си ПОЧИВА а не да се чуди как да си масажира главата, защото го боли от съседския помияр!
Звукоизолация какво значи? Да си облепиш блока с кори за яйца? Щото в момента в блока, в който живея ИМА изолация (термо), както и самия блок е тухлен, има пвц дограма от миналата година и познай - сега се разпищя една аларма навън и си се чува идеално. Слава Богу че няма кучета наблизо!
Темата била като оная за чушкопека - като ти пречи не я чети! Ако я четеш не пречи на нуждаещия се от съвет, а му помогни като не спамиш в нея!
АМАН!
Аз лично бих предложил на съвета да съберете подписка, след това да съобщите на собствениците, че имате подписка, ако оня още се прави на ударен я внесете в общината. Напишете за часовете, в които трябва да е ТИХО, а не да тръбят кучета или строители да бичат с хилтита.
joker, знам, че контрираш от любов към кучетата, но я се постави на тяхно място за момент. Представи си НИКОЙ да не ти обръща внимание по цял ден, евентуално вечер ти хвърли някой изсушен комат хляб ако не забрави. На двора те мъчат бълхите, но никой не го е грижа за това. Ти искаш да излезеш на разходка, а не да циркулираш в кръг около къщичката си? Дали не би си скъсал задника от лаене?

едит: propparo, радвам се, че успя да напишеш толкова дълъг отговор. Съжалявам ако съм те обидил с фразата "бе", махнах я.

Последна промяна от Ivailo на Съб 27 дек 2008 16:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 27 дек 2008 16:03

Браво за решението ти.
Темата не се превръща в спам,просто на теб не ти харесва че има хора и с други мнения по въпроса.
Като решиш проблема,пиши,ще се радваме да чуем как е станало.

ISRalien не ми говорете на бе,колега.Не е етично.

Последна промяна от propparo на Съб 27 дек 2008 16:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 27 дек 2008 16:03

lyubobg написа:Моля за :lock: на темата.
2.Ще си купя това чудо от щатите - http://www.goodlifecompany.com/shopexd.asp?id=20

Ако се окаже ,че пречат само на теб -не търси проблема в животинките.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 27 дек 2008 16:05

i.e.i написа:

прочети пак темата. Сигурно хората от блока се събират на събрание щото им е готино да си гледат физиономиите?

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 27 дек 2008 16:06

i.e.i написа:

Прочети темата - казах че пречат на целия блок, погледни YouTube - виж колко такива случаи има, погледни индустрията - хората правят устройства точно заради такива малоумници.
После аз съм бил крив ...

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Съб 27 дек 2008 16:13

lyubobg, колега, нещо те стега шапката по празниците, ми се струва... :roll: (без да се обиждаш)
Ми ще лаят, нали за това са кучета, да мяучат ли или к'во :?:...

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 27 дек 2008 16:16

Прочетох я,но съм забелязал ,че във всяко село(блок) има по един дето децата и кучетата му пречат.
Надявам се да не си като тях.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Съб 27 дек 2008 16:21

groznika написа:Не знам браточки... Явно някои от вас никога не са ходили в провинцията...
На моята вила има куче във всеки двор. Нощем ако излае едно точно след две минути лае цялото село.
Не помня това да ми е пречило да спя... Може би е въпрос на нагласа. Ако си навиваш на пръста, че ужасните, гадни, лаещи псета ти нарушават покоя със сигурност скоро ще се побъркаш :)

Аз обичам животните и също гледам куче. У дома винаги е имало куче още от ранното ми детство. В момента далеч предпочитам куче вкъщи пред СОТ (например).
Ами да! Лае. Това му е работата. Ако влезеш сам у нас ще те и изяде :)
Ако пък скъп съсед ми натрови песа ще му строша и двете ръчички с чук.
И мен ме дразнят ебливите съседи от горния етаж които опищяват орталъка всяка нощ (лятото на отворени прозорци), малоумния чалгаджия от долния етаж с безкрайните си купони, пияницата който редовно бие жена си на балкона на отсрещния блок, гърнето на съседа от къщата пред входа, магазина в гаражите, фирмата на партера, стъклара в двора, съседката с постоянните ремонти и такам. Какво правим? Да хванем да се избием а?
В големия град просто имаме нужда от повечко търпимост по между си. На който не му изнася... ===> да се замонаши в планината ;)

Ключова дума търпимост! За съжаление на ниско ниво не е позната в БГ :roll:
Иначе, ако толкова много сте преритали - екоравновесие. Кучетата щом за ротвайлер, овчарка и т.н. могат да станат после охрана в някой склад или паркинг. Едни приятели си взеха преди време от един кучкарник ненормално зла, възрастна каракачанка да им пази оранжериите от "бразилци"

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 27 дек 2008 16:22

Кво беше.. не спира влака, спира шума :) кво ще им направят на кучетата? Ако ще и 299999 подписа да имате? ако са си в двор... мисля няма да имате успех

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Съб 27 дек 2008 16:25

не може едно нещо,което един ползва за свои нужди,да пречи на нуждите на друг

Върни се в “ОФФ-Топик - други”