на някой да му липсва нещо

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 30 дек 2008 23:57

VW_forever написа:
bomber написа:аз несъм Митак :twisted: нямам село деа...

Ясно!
Липсват ти яйцата... :wink:
... не тези, а онези... кокошите :lol:

Колко кори да ти изпратим, деа... :roll:

възможно най-много,деа :lol:

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Сря 31 дек 2008 0:02

kiko написа:чайте и аз да се намеся в софийската тема и да отговоря на въпроса-липсват ми благи дръпки от холандска трева и последващ сън между две голи, малолетно изглеждащи азиатки...

Слушайте човека и не се занимавайте с глупости yoda

Потребителски аватар
VAB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAB » Сря 31 дек 2008 0:20

Всички скочихте като ощипани... :lol: Болна тема а? Много лично приемате нещата...
Има доста стойностни хора от провинцията, който са се облагородили - научили са се до ползват кофи за боклук, да говорят без да миекат и да пърхат с ръчички, да уважават другите участници в живота...
Но като цяло масите който идват в София са от СГАН - решена да успее на всяка цена. Тая сган има голямо самочувствие и като пристигне на централна гара вече Софията и е у краката...
Мога да изпиша цял роман за психологията на аграра-софиянец, ама няма смисъл... :wink:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 31 дек 2008 0:33

Само ще им кажа на "кореняците", че ако хипотетично по някаква причина си тръгнат хората, дошли в София последните 10-15 години, едно от първите работи дето ще станат е да им спре нета. Предполагам и много други неща. А най-крайните изказвания по правило са от "правилно възпитани кореняци", дето не могат да пишат и правят не само правописни ами и граматични грешки, с други думи не знаят Български. И zfa е много прав, че на никой не му се седи тук и начини се търсят за емиграция всякакви. Така че със здраве и много ви здраве- като няма с какво да се похвалим, че сме родени в София стига сигурно.. е да ама не :idea:
А селянията ходи по хората, не зависи от месторождението.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 31 дек 2008 1:27

Много яко ... спорът е безумно тъп !
Кремиковци го е имало доста отдавна и доста отдавна не е отговаряло на еко нормите за които сега се говори! Сами си отговаряте на тъпия спор. Не обиждам никой но София е град в който живеят много пришълци които поради една или друга причина са тук никой не е излишен както и всеки новодошъл не е добре дошъл просто защото става преселение :(. Към автора на темата - пич със сигурност на 5.01.09г. съм сигурен че ще пуснеш нова тема "Кремиковци ли е замърсителя всъщност ?" и ще се качиш сутринта на колата си сам и ще тръгнеш към работата си .(а ако не го направиш ти има много народ които ще го направят вместо теб.)
Според мен голяма част от народа си се вози самостятелно в колите си без дори да си дава сметка, че по този начин замърсява околната среда :(
Дори и аз го правя понякога :oops:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Сря 31 дек 2008 4:00

..... четох, четох и ми писна.... та прескочих 3 страници....

на няколко места в сайта съм писал: СЕЛЯНИН Е ПОХВАЛНО!!!! СЕЛЯНДУР Е ОБИДНО!!!!

Аз като кореняк софиянец мога да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на селяните които ме изхранват с плодове и зеленчуци!!! а за месото не ми се говори че ми текат лигите :)

Определено когато пътувам из БГ винаги си купувам плодове и зеленчуци от хорицата по магистралите. Знам че те са ставали по тъмно и са си лягали по тъмно за да могат да прекопаят нивата или лозето ....за да мога АЗ(софиянеца) да мога да хапна плодове и зеленчуци от тях!!!
Също така има разлика между СОФИЯНЕЦ и СТОЛИЧАНИН
Софиянец - човек родил се в София и чието поколение в няколко рода назад са само софииски жители...
Столичанин - така може да се нарече всеки който живее в София дори и от няколко месеца...
Нямам нищо против селяните стига да се култивират в София и да успеят да оцелеят без да се превръщат в селяндури.....

Тук в този сайт се запознах с много свестни момчета от най-различни кътчета на БГ (даже и от такива които не знам къде са на картата...) това че някой се е родил в "Сусурлево" не го прави по кофти човек от мен или от повечето Софиянци.... даже е по-добър от мен!!!!!
Приятелката ми е от Монтана и не можете да си представите как им се кефя на задружието което имат.... колко чисти са им ценностните системи.... а тук повечето граждани са готови да продадат и душата си за пари или власт....
Постоянно се канят на гости да пийнат по чашка (кило или кофа) и да се почерпят..... а в София вилнее лафа "Какво съм ти направил че да ми идваш на гости...?"

По темата:

До една степен се радвам че закриват Кремиковци ..... но от друга не...
Все пак това бе една от силните промишлености на БГ а сега..... пак внос на дебели цени.... и България пак има отрицателна икономика...

Но пък като знам какъв замърсител на въздуха е .....

Сега поколение металурзи ще умрат от глад...... щото те са родени там и там са си мислели че ще умрат.... ама не .... някой им прецака живота като ограби това за което те са се трепали десетки години....

ДЕЕБИ КРАДЛИВОТО ПЛЕМЕ СМЕ...... даже и в историята го пише ...за племето Бугари.....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 31 дек 2008 6:38

pike написа:И защото темата е за липсването:
Благодарен съм на София,че пое цялата вълна икономически имигранти,измет и селяния.
Въобще не ми липсват,радвам се че по тази причина при нас се живее по-нормално.Най-искрено се надявам и да ги задържат при себе си.А пък ние от село ни е най-гот да идваме в София само по концертчета,театри и др. и след това моментално обратно,щото като гледам наистина незнам как я карате там.
Странното е,че май да си софиянец стана проклятие,а не гордост,както беше някога,но пак повтарям-на всички останали им е по-добре така.
Колега много си прав, евала :!: :!: :!: е т'фа ми е болката на мен

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 31 дек 2008 6:50

VAB написа:Всички скочихте като ощипани... :lol: Болна тема а? Много лично приемате нещата...
Има доста стойностни хора от провинцията, който са се облагородили - научили са се до ползват кофи за боклук, да говорят без да миекат и да пърхат с ръчички, да уважават другите участници в живота...
Но като цяло масите който идват в София са от СГАН - решена да успее на всяка цена. Тая сган има голямо самочувствие и като пристигне на централна гара вече Софията и е у краката...
Мога да изпиша цял роман за психологията на аграра-софиянец, ама няма смисъл... :wink:
аз съм срещал и другата крайност.... навиват се да работят за мижави пари, щото като дойдеш от село, 500-600 лв си е заплата... подбиват цената на работната ръка, работят 3-4 месеца и виждат всъщност колко е скъп живота тук, и се почва.... правителството, премиера, президента, бат бойко, мвр, кзп, и т.н всички са им виновни....хвърлят боклука през терасите, дънят чалгии до сутринта, не дават пари за асансьор, входно осветление и чистачка, не се унижават да измият веднъж седмично пред вратата си, паркират където им падне, гледат 3 кучета в апартамента.....
аз за това се радвам че са токло скъпи апартаментие... щото ако не бяха, не ми се мисли просто...

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 31 дек 2008 9:35

dj_tuhla написа:Само ще им кажа на "кореняците", че ако хипотетично по някаква причина си тръгнат хората, дошли в София последните 10-15 години, едно от първите работи дето ще станат е да им спре нета. Предполагам и много други неща.

По твоята логика преди 10-15 години тука е нямало живот и благодарение на провинцията е станал този оазис.
Масовото разбиране за успех на селяндура е купуването на някаква бангия и потрошена панелка в някой забутан квартал. Ходи да работи каквото му падне и като вземе заплата вади пачката(от десетуни) да плаща хляба за 1 лев.
А явно месторождението е определящо и доказателство за това са катастрофите през последните 2 седмици,които са предизвикани все от пияни шофьори и все на междуселските пътища. Лошото е че доста от техните колеги са в Софията и затова като карам очите ми са на 128.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 31 дек 2008 10:51

Простотията в София е по друга причина. Едно време тук са идвали хора, които са нещо повече от другите. Предимно вишисти, хора които искат наистина да постигнат нещо. Не да работят в склад за двойна заплата спрямо на село. След 9ти като е отнет поминъка на много хора нещата се променят. Бай Иван от село Горно Нанадолнище, дето знае зорлем да пише и смята и да оре нивата идва да работи в Кремиковци. Не знае нито как да се държи, нито нищо. И софия се напълва с простаци и неграмотници. Сега в момента никой не инвестира в провинцията. Ми....много ясно че като за едно и също нещо в малкия град взимаш 300, в София 1000лв ще искаш да дойдеш. Колкото и да има наем, бензин, пак си на далавера. И града ни се превръща в една сбирщина от цяла България, като всеки гледа само и единствено да прави пари и нищо друго не го интересува.

Та проблема не са хората, които не са родени в София. Проблема е в един голям процент нещастници, които явно им е трудно да живеят тук и си избиват комплексите навсякъде. Типичния пример е някой, който определено не взима достатъчно, бачка по цял ден, колата му се разпада, но вечер се напива на мотика в дискотеката и се прави на гангстер.

Положението ще става все по-зле докато някой не инвестира в малките градове, така че там да се взима конкурентна заплата. Ако е така всеки би предпочел малкия и спокоен град.

Колкото до рацерските изяви на пътя, боклука през терасата и т.н, това става навсякъде, където няма правила и закони. И в другите столици е пълно със селяни и имигранти, но всички спазват някакви правила. Тук няма такова нещо.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Сря 31 дек 2008 11:48

[quote="theultimate"]Простотията в София е по друга причина. Едно време тук са идвали хора, които са нещо повече от другите. Предимно вишисти, хора които искат наистина да постигнат нещо. Не да работят в склад за двойна заплата спрямо на село.
:да:
Аз лично съжалявам всички живеещи в София заради падащото качество на живота,предизвикано от 20-те години икономически "растеж" и последиците от това.Кой от къде е ме боли фара.Лошото е,че хората не се чустват комфортно в града който обитават.Тази тенденция е във всички големи 3-4 града на България,но в Сф просто нямям думи.Това мисля,че е по важно от изхвърлянето на боклука,от селянията и произхода.В крайна сметка 400-500те лв в повече които предлага София направиха всички софиянци-"американци".Тодор Колев има една реплика в "Опасен чар"- от-до,от-до......Е това е страшно!!!!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 31 дек 2008 12:00

Не е само София. И Пловдив, Варна и Бургас и чака същото. Просто може би още не сте се нагъчкали до такава степен, че да го усетите. Тенденцията е всеки млад човек, който иска да постигне нещо и да се развива отива поне в областния град.

Потребителски аватар
VAB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAB » Сря 31 дек 2008 12:15

dj_tuhla написа:Само ще им кажа на "кореняците", че ако хипотетично по някаква причина си тръгнат хората, дошли в София последните 10-15 години, едно от първите работи дето ще станат е да им спре нета.

Не искам да се заяждам, но как стигна до това умозаключение? :roll: Да не би селяните да помъкнат и кабелите със себе си? Честно да ти кажа аз бих пожертвал интернета за свободата на София :lol:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 31 дек 2008 12:18

Честно казано и аз съжалявам столичани за начина и средата на живот който водят.
Всичкото това бързане всеки ден,прекалена динамика,изнервящи ситуации,липса на свободно време не се отразява добре на човешкия организъм.
На всеки му е ясно че жалките провинциалистчета отиваме в софията,не защото е най-прекрасното място на тази планета,а просто пазара на труда определя правилата.
Това че млад човек от провинцията е успял да пробие в София и примерите са все повече,би трябвало да Ви радва,уважаеми сУфианци.Много по-голяма част от съвременния спортен,шоу,поп,рок,медиен и т.н...... елит /или поне според българските представи за това определение/,са хора дошли от провинцията.
Колегите с местожителство София под аватара си които се изказват негативно за останалата маса народ /или както един от колегите ни нарече хорица / ми звучат като хора лекуващи се от собствените си комплекси.
Все едно двама бели американци да спорят кой от тях е по-американец от другия,след като за всички е ясно кое е местното население.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 31 дек 2008 12:19

отворих темата защото видях нещо хубаво,
незнам за вас но аз се зарадвах да видя стара планина на фона на празните комини на кремиковци.

Днес е празник , не ми е приятно да гледам колко много агресия има в форума, и то агресия към нещо което не е много ясно какво е - по скоро към думата "селянин"

Весело посрещане на празника и пожелавам на всички ЗДРАВЕ, любов
и много успехи през новата година

МИР

Изображение
Изображение

наздраве
Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”