Белоградчишките скали-едно от 7-те чудеса на света :))

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: Белоградчишките скали-едно от 7-те чудеса на света :))

Мнениеот R@do » Пон 16 фев 2009 19:12

Tomcat написа:не я разбирам тая класация. Как нашите родни 10 стърчащи скали могат да се сравняват с Големия Каньон. Или дайте да гласуваме щото нащо гарже е най-хубаво.

Логично, за нашите десет скали се интерсувам, а не за кирливите американски каньони.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 17 фев 2009 18:57

Tomcat написа:не я разбирам тая класация. Как нашите родни 10 стърчащи скали могат да се сравняват с Големия Каньон. Или дайте да гласуваме щото нащо гарже е най-хубаво.

просто нещо което стърчи, винаги е за предпочитане пред нещо вдлъбнато :)
класацията си е пълен фарс, това че скалите са в България няма нищо общо с българите и патриотизма, тук говорим за природни феномени, които нямат собственост и създател. От цялата работа най-доволен е един колега който имал земи там, питах го "ти ли зарина нета", мълчи си ... :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 19 фев 2009 10:55

И аз гласувах за тези уникални скални образувания.
Възможно е не всеки колега от форума да ги е виждал на живо, но може да се погледне темата за дарението, което направихме в Белоградчик. Направихме не малко снимки от крепоста-Калето, която е най-запазената в България и част от нея има естествената защита от нападение точно от тези скали.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 19 фев 2009 11:29

Само някой да ми обясни, какво е уникалното на Белоградчишките скали ?

1. Никъде другаде няма скали ?
2. Никъде другаде няма такива скали ?

На Марс има връх, който е висок 15 километра. Уникални са статуите на остров Пасха.

Някакси е неприятно да осъзнаеш, че тая държава няма с какво да се похвали, ние няма с какво да се похвалим и затова компенсираме със зле изложено патриотарство гарнирано с идеята, че не само ние сме уникални и велики, че и некъв баир също е попил от нашето величие.

Боли го света, къв баир си имаме. По-добре да започнем да произвеждаме Нобелови лауреати и да се хвалим с тях, иначе изглеждаме смешни.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Чет 19 фев 2009 13:12

Kaizer Soze написа:Само някой да ми обясни, какво е уникалното на Белоградчишките скали ?

1. Никъде другаде няма скали ?
2. Никъде другаде няма такива скали ?

На Марс има връх, който е висок 15 километра. Уникални са статуите на остров Пасха.

Някакси е неприятно да осъзнаеш, че тая държава няма с какво да се похвали, ние няма с какво да се похвалим и затова компенсираме със зле изложено патриотарство гарнирано с идеята, че не само ние сме уникални и велики, че и некъв баир също е попил от нашето величие.

Боли го света, къв баир си имаме. По-добре да започнем да произвеждаме Нобелови лауреати и да се хвалим с тях, иначе изглеждаме смешни.

Koлкото е зле изложен патриотизъм, толкова и мнението ти е олицетворение на българската комплексарщина. Белоградчишките скали са уникално (уникално - не мое или нечие мнение, а научно доказан факт) скално образувание. Уникално, т.е. няма други такива. Направи ли си труда да разгледаш другите кандидати за тази секция? Те с какво са по-уникални от нашите? Не са ни в държавата - друго няма. Аз бих се срамувал ако от устата ми излезе "тая държава няма с какво да се похвали", направо си е жалко! Но какво от това, нали на Марс има 15 километров връх - той е по-велик от България и е достоен за чудо на света... Както и Бразилия за членка на ЕС...

п.п. Гласувах по убеждение и личен вкус, не по зле изложения ми патриотизъм!

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 19 фев 2009 13:48

Всеки със вкуса си.Не разбирам тези които са гласували за нашите скали защо плЮят другите и обратно???
И щом заговорихме за патриотизъм,щеше ми се в темата за Левски да го напиша,но сърце не ми позволи да е точно там---незнам ако можеше да стане,дали нямаше пак да легне обратно,незнам дали наистина има полза света да научава за нашите скали,ако и там някой политическа к.рва види келепира след като станат супер известни и няма да направи бизнес от това.
Ние наистина избиваме някакъв патриотичен комплекс с това гласуване,защото цял живот се задоволяваме че сме имали Левски и Ботев,че сме били четвърти в света по футбол,че сме все много умни,че от наште курорти и планини зелени по-харни няма.Е да,но идеите на Ботев и Левски отдавна не са на мода и за тях се споменава само при рождените и тези на кончините им дати,четвъртите в света ги видяхме какви ги оакаха последните години и как всеки взе да си дърпа кокалчето и да вади кирливите ризи на другия,курортите ни станаха купчина бетон,платени паркинзи,лъскави шопове и заведения за бързо плЮскане.Същото би могло да стане и със скалите,само да може да се правят пари от тях.Умните ни и талантливи хора,кадърните спортисти никой не може да задържи в БГ.
Та да си говорим честно,от патриотизъм има нужда,но всеки ден по малко,не два пъти в годината на екс,прилича ми на коледна благотворителност--два дни иху,на третия тихУ.Скали и патриотизъм къща не хранят.
Ей тоя всичкия патриотизъм,който голяма част от членовете в тоя форум го демонстрират,ако излезе на улицата--тогава вече други неща ще си говорим.Дотогава на българчето му остава да цъка за повишаващите се цени на горивата,да плЮе правителството,да се заканва с гордо вдигнат пръст че няма да си купува винетки и ГО,да строява жената вкъщи да му прави салатата и да дърпа ушите на децата си,но виртуално,че може иначе те да го набият.
Айде със здраве,и като станат официално Но1 тея наще скали,да спите спокойно и да не се оплаквате от дереджето на което сме.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 19 фев 2009 13:57

Казах патриотарщина, не патриотизъм.
Всъщност ме мързи да споря. Може да обявиш и разлома при Саранци за чудо на света, важно е да си щастлив.

Barbarus hic ego sum, quia non intelligor ulli :lol:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Чет 19 фев 2009 14:03

@Kaizer Soze, извинявам се - недогледал съм. Продължавам да съм несъгласен, но държа да се извиня.

И пак да си примрънкам - това, че въпросните скали са в класацията е поне една от причините да вярваме, че има защо да са там. Ама болно ми е като вземе подобно нещо да се свързва с политика, народопсихология..., но няма и друг вариант. Има скали, фигурират като природен феномен, защо да не се побием в гърдите заради тях? На който му харесва друго - да гласува за друго, нали за това е класацията.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 19 фев 2009 14:05

Нали нашите каманяци са определени за природно чудо. Какво значение има на кое място ще е чудото :roll: Как така чудесата се номерират :talk:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 19 фев 2009 14:08

@stancho
ще ти задам един такъв въпрос, ако и каньона и белогр.скали бяха в България, ти за кое би гласувал ? ама честно ... а ако и двете бяха в УСА ти за кое би гласувал ? защо ? А ако и двете бяха в Тамбукту ... ?

идеята на колегата, пък и моята, е че се избират чудеса на света, (на Света или на Земята по примера с Марс) ... а това кой си мисли, че ги стопанисва/притежава към дадения момент от време (което е около 1/1000000 от "живота" им) нема нищо общо.

Бил съм на скалите, много пъти, красиви са и ми харесват, обаче това не ги прави най-уникалното скално образувание на Земята.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 19 фев 2009 14:22

:drunk

Може да не е най-уникалното, но аз залагам на Шуменско пиво... :lol:
От 7 клас го обичам, мамка му... :beer
Живи здрави и прилично щастливи.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 19 фев 2009 14:24

Като сте се заяли за тия "скали". Пичове там е било море, после е имало движение на земни пластове и след това се е дообразувало от вятъра. Не ви трябва дявол на вас, сами се тикате в казана. Като не ви харесват, не гласувайте. :beat_butt2

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 15 мар 2009 22:00

nurv написа:Като не ви харесват, не гласувайте. :beat_butt2

май никой не ги харесва,бая изоставаме :(

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 15 мар 2009 22:41

Yamaha_R1 написа:
nurv написа:Като не ви харесват, не гласувайте. :beat_butt2

май никой не ги харесва,бая изоставаме :(

Напротив, много хора ги харесват, но играта вече е на друго ниво :!:

Явно Българското в Българина отдавна е умряло....

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 08 апр 2009 0:17

Ами дайте да раздвижим нещата, аз дадох 1 глас.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”