Интересна тема ,колеги ,но според мен вероятноста да те тресне мълнията с въдица в ръка е точно толкова голяма, колкото да ти се случи същото, когато си без нея.......
Иначе, като човек с опит в риболова мога да споделя с Вас ,че на 2 пъти съм имал такива случаи при замятане с блесна или воблер да ми се оплете влакното в намиращи се наблизо далекопроводи и нищо не ми стана

скъсах си само примамките след което разбира се последваха доста цветущи....майки.И двата пъти,обаче случката стана при слънчево време.
Освен това доста пъти съм замятал с блесната(тогава съм имал и най-добри резултати) при риболов по време на дъжд и буря, около мен е трещяло яко, но явно съм имал късмет

и нищо не ми се е случвало - разбира се винаги когато ходя за риба съм с гумени ботущи.
Веднъж на язовир Ивайловград голяма буря ме хвана в язовира ,с лодката бях в средата на един залив(така нар. Покровански залив за тези от вас,които познават язовира), около мен постоянно трещеше и мълнии падаха върху близките скали и тогава доста се изплаших, така не съм се пшлашел никога в язовир, а Ивайловград е много коварен в това отношение-хване ли те бурята вътре в язовира, ако не си подготвен за това те отнася направо на стената ,с километри по течението.Все пак с малко късмет и лодка пълна наполовина с вода успях да прекося язовира и се разтоварих на отсрещния бряг под боровете, но помня че като слезнах от лодката поне още 15 мин след това треперех, добре че му ударих един коняк за успокоение и скоро всичко си дойде на мястото.Мисля си обаче, че това че бях с гумена лодка ме спаси от мълниите не знам какво щеше да стане ,ако съм бил с някоя от тези руските плоскодънни алуминиеви корита, които съм виждал често да плават из язовира.
Така че колеги - гумата му е майката(или друг изолатор) и аз мисля ,че ако се вземат необходимите предпазни мерки и най-важното действа се с акъл няма проблеми и може да се направи успешен риболов и в лошо време.Лично аз чакам да завали някой по-голям дъжд, грабвам въдицата и газ към язовира .....