Шофьорите без грам алкохол след Нова година

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Шофьорите без грам алкохол след Нова година

Мнениеот joker » Сря 09 дек 2009 8:51

Виждам,че някои колеги доста се запалиха и реших да кажа нещо по-конкретно.Не е въпроса в бирите.Ключова роля играе един много коварен ензим намиращ се в мускулите и черния дроб-алкохолдехидрогеназата.Този ензим разгражда алкохола и се характеризра със следните качества:
1.Строга индивидуалност-всеки човек си има собствена активност на този ензим и разгражда алкохола за различно време от комшията например :wink: .
2.При жени този ензим е с два пъти по-малка активност отколкото при мъжете...да му мислят дамите какво ще правят с полицая, ако са пили когато ги спре :shock ....
3.Активността на този ензим се влияе от промяна във физиологията на организма-например движението активира този ензим в мускулите и алкохолът се разгражда по-бързо.
И накрая за ориентация-100 г 40 градусов алкохол се разграждат напълно средно за 2 часа.
Така,че всеки да му прави сметката.Толкоз от мен :beer !!!! :lol:

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Сря 09 дек 2009 9:16

Аз също си признавам с ръка на сърцето случвало ми за 300м да се качвам зад волана.
И съм ЗА тази кампания на КАТ, защото някои път дори и да не си виновен в дадена ситуация и ако ти покаже дрегера пак си вътре с двата крака - недайси боже да има и жертви - направо ужас, но както и да е КАТ ще опитат всичко възможно за да се спре шофирането с алкохол.
Тука веднага излиза въпроса какво ще правиме на пътя с наркоманчетата-шофиори ???

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 16 дек 2009 22:39

theultimate написа:Мислите ли че една бира влияе повече на способността за шофиране, отколкото една нощна смяна или недоспиване или обикновения стрес? Мислите ли че българските дрегери не са Made in China и нямат отклонения? Този закон е безумие.... Може би сме единствената страна, където като си шофираш спокойно нощем те спират за проверка ей така ако може да вземат някой лев, въпреки че не си извършил нарушение.

:applause: :applause: :applause: :applause:
Поредната тъпотия,да не казвам че на 4 бири съм бил по-тавряз отколкото след нощна смяна в завода....и никога не съм карал на повече от една бира :lol:

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c1ick » Чет 17 дек 2009 13:22

Това за 0.000 промила е глупост, това ясно. Но и журналистите пишат отвреме-навреме простотии:
... не само да говорят по мобилните си телефони по време на движение, но и да получават и изпращат sms-и.
Как точно, аджеба, ще ми забранят да получа SMS? Ще ми проверяват телефона дали е изключен?
Иначе за задължителни задни колани подкрепям напълно. При удар с 50 км/ч тоя отзад е способен да ми счупи врата.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 17 дек 2009 14:12

Много ясно - сега не може да се пишат смс-и, скоро очаквам да забранят да настройваш радиото или навигацията и дори климаторника. Това е безумие - колко хора могат да пишат SMS-и докато карат......това е като някои жени дето се гримират докато карат.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 17 дек 2009 14:31

Kaizer Soze написа:Глупостта щъка по хората и ги мори фундаментално.

Следващият път го направете отрицателна стойност направо.

:да:

"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн :012:

И все пак умната след Нова Година... то е ясно, че ще има много проверки :)
Аз сигурно ще трябва чак на 2-ри да шофирам, че с моя метаболизъм.. :(
Пия вечер, хваща ме чак сутринта...моето ензимче алкохолдехидрогеназа се задейства много късно mhihi

msimeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот msimeonov » Чет 17 дек 2009 14:51

Cee написа:абсолютна глупост все пак дрегерите нормално дават отклонение,което означава,че и 1 капка бира да не си изпил или една голяма боза като удариш с една мазна баница и край с тебе може да отчете.А това автоматично означава,че при всяка проверка бегом до най-близката болница за вземане на кръв,за да видят,че не си пил.При това положение може да заприличаме на наркомани и ръцете ни да са на дупки от през ден вземане на алкохолни проби.А ако бързаме за работа и сме на 300км от вкъщи.Другарят ушав казва,че сте пил и изобщо не го интересува,че трябва да ходите до някъде си посред нощ да търсите болница,в която да ви вземат алкохолна кръвна проба.Учените са открили границата от 0.5 промила и са доказали,че до тази граница шофьорските реакции не се повлияват.Защо да се правим на по-светци от папата?

:applause:

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 17 дек 2009 16:20

Специално това със смс-ите е взаимствано от американското законодателство (нали трябва да се правим на някакви и накрая пак същите :screwy ).
Та, при братята американци писането на съобщения е дори по-разпространено от говоренето по мобилния, затова са го забранили. Ако не се лъжа, писането на съобщения е на второ или трето място като причина за птп-та там.
Друг е въпросът, дори и да се приеме този закон тук, колко ще се спазва, следи и наказва. Колкото се спазва, следи и наказва, това да не говорим по телефона докато караме.
Относно алкохола, това е добра идея, но малко крайна. И сега има хора, които карат пили и се измъкват, просто с новия закон ще станат повече :wink:

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Чет 17 дек 2009 20:32

Естествено, че не трябва да се пие и шофира!
Аз съм ЗА!
Както и МПС-тата, технически да бъдат така ограничени, че да не могат да развиват повече от 120 км./ч.!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 дек 2009 21:32

Volksrod написа:Естествено, че не трябва да се пие и шофира!
Аз съм ЗА!
Както и МПС-тата, технически да бъдат така ограничени, че да не могат да развиват повече от 120 км./ч.!

:shock :shock :shock :screwy :screwy :screwy

1.Водача , че не трябва да пие , не трябва , но 0.00 е прекалено , от цигарите също се качват промили :idea:
2.В Германия ,колите са ограничени на 250км/ч и нямат ограничения
Що за глупост да спънат колата на 120км/ч ???
Днес четох , че са предложили тировете да имат и минимална скорост , демек ако се движи с 30км/ч - акт , което е много хубаво и единственото добре измислено.
Има много идиоти , които с прекалено ниската скорост на шофиране са опасни за околните

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Чет 17 дек 2009 22:27

Що за глупост да спънат колата на 120км/ч ??
Що за глупост са ограниченията 50, 90, 120 ??

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 18 дек 2009 11:53

hooligans написа:Днес четох , че са предложили тировете да имат и минимална скорост , демек ако се движи с 30км/ч - акт , което е много хубаво и единственото добре измислено.
Има много идиоти , които с прекалено ниската скорост на шофиране са опасни за околните

въпросът е че с тия допотопни радари, няма как да засекат скорост от 30 км/ч. Щото те ги нагласяват за превишение.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 18 дек 2009 13:13

Volksrod написа:Що за глупост да спънат колата на 120км/ч ??
Що за глупост са ограниченията 50, 90, 120 ??

да глупост е да спънат колата на 120км/ч при положение , че на магистралите ограничението е 130км/ч
прочети закона за движение по пътищата и тогава давай глупави идеи
:kissy:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 18 дек 2009 13:34

Какъвто е ефекта от 0.5, такъв ще е ефекта и от 0.1промила. То не е до позволени промили, а до самосъзнание, че нетрябва да се кара когато сте пили.

Говедата които карат пили, без да им пука, пак ще карат. Просто прошка нетрябва да има като ги хванат, много засилени проверки и много сериозни санкции и глоби, така че свят да му се завие, на говедото което е посмяло да кара пияно, иначе оправия няма.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 19 дек 2009 14:13

hooligans написа:2.В Германия ,колите са ограничени на 250км/ч и нямат ограничения

кой каза че няма ограничения? аз лично съм бил там и магистралните участъци на които няма ограничения са обозначени и хич не са всички магистрали (или по-скоро всчики други участъци са ограничени освен тия за които става дума :lol: ), даже сигурно 90% са ограничени (за това не твърдя, щото не знам статистиката). аз лично знам само този между кьолн и бон, който е изключително кратък 20 км :Mr Green Fun
трябва да се провери колко са без ограничение, защото е прието от хора които не са били в германия да казват "в германия няма ограничения", а не е така :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”