Ако е надраскано с перманентен маркер (не с боя) на гладка повърхност взимаш маркер за бяла дъска и го драскаш - би трябвало да свърши работа.
А относно таговете - първо 1 маркер е по-скъп от 1 спрей - 10-15лв са най-малките (към 1-2см) има и големи дето са по 6-7см и скачат към 20-30лв, докато 1 спрей е от 7лв. нагоре. Тагът по принцип представлява подпис на човек, който прави графити - ако забележите всеки графит има подпис някъде отстрани. В последните 5-6 години обаче таговете нарастнаха много, предполагам защото е много по-лесно да драснеш LUN на стената, от колкото да правиш цял графит. Признавам, че и аз съм драскал преди години както със спрейове, така и с маркери. Това, естествено, е някакъв вид вандалщина, но си е тръпка - също както бързото каране, например. Но всичко си има граници - едно е да надраскаш Булфон телефон, съвсем друго е да надраскаш гаража, стените или колите(!) на хората(което е напълно недопустимо). За съжаление малко от хората, които драскат, го осъзнават.. И така всички започнаха да мразят хората, които драскат. Истината е, че 1 графит, а понякога дори един таг, може да придаде много по-добър вид на дадено нешо, независимо дали ще е гореспоменатия Булфон апарат или вагон на БДЖ. На мен лично ми е много приятно да видя красив графит на ръждясал контейнер (от тия дето са по влаковете), или на изоставена грозна сграда.(Паметника пред НДК?)
Това е от мен колеги. Надявам се да не ме анатемосате.
Поздрави!
PS И една идея за колегата - ако покриеш стената с грапав материал - някаква мазилка, ще се избегнеш маркерите със сигурност - малко са хората, които ще си рискуват главата на маркера за 1 таг

. Само да не минат на спрейове, че тогава лошо