Mнението ви за FaceBook

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Одобрявате ли социалните мрежи

Да
194
49%
Не
137
35%
Нямам мнение, защото не ги използвам
64
16%

Общо гласове: 395
Потребителски аватар
M.Mitov
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000

Re: Mнението ви за FaceBook

Мнениеот M.Mitov » Пет 05 мар 2010 19:43

Феиса е ок,но иначе си е голяма зарибявка....

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 05 мар 2010 19:45

Dead man написа:Да,естествено...

Много познати и приятели намерих с негова помощ !!!

Иначе мразя ферми,рибки,бустани,плашила,кочини и други подобни игри.... :banghead:
ПС : Настройте си добре профилите и няма да има СПАМ по пощите ви... :deal

Е това се доближава до истината!
:да:

:офф
group® написа:
п.с. не съм от големите фенове на фейс. Просто съм по-закостенял вече!

Затва ли ми седи поканата 2 месеца вече! mhihi

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пет 05 мар 2010 19:54

Да, удобрявам социалната мрежа facebook.
Няма причина поради, която да не я удобрявам.
Всеки си има предпочитания за нещо, сега че вкарали няколко игри да има какво да правят хората, които са на работа и има свободен достъп до интернет е отделен въпрос.
За мен facebook ми е удобен от страна на комуникация с приятели и близки, които са далеч от България или изобщо далеч като понятие от мен, с които не се виждам често.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 05 мар 2010 20:14

xalerrelax написа:Лично за мен е безинтересна мрежа и самото оформление на сайта не ми допада много. :не:

Същото ...
Какво ни остана ... от ..
виртуално общество ... :sly :No
виртуални запознанства .. :lady_shy_kiss:
виртуален секс ... :seeex
следва някой да изтипоса виртуално бебе .. :don't worry

Хита след 5 години може да е FaceMorg . :bishop

Може би е интересно първата година , след време ще втръсне и ще му мине модата ... ще излезе ново общество

Дали одобрявам или не ...няма значение всеки си преценява сам .

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 05 мар 2010 20:48

Ади,и аз ще понапиша някоя дума и блага и неблага.Живях много години извън България и тогава нямаше такива "социални " сайтове,всеки се пръсна нанякъде а ето,Фейса помага за откриването на всички тези хора които сме познавали и искаме да имаме контакт-било то и виртуалиен,аз се занимавам с музика свързвам се с много музиканти,любими мои продуценти ди джей,обменяме информация,музика,семпли...това е ок!Обаче ме откриват разни госпожи и госпожици дето сме мърсували заедно и пишат какви ли не глупости по т.нар Стена,и ми е много неприятно защото някой ден ще трябва да обеснявам на женичката коя е тази и коя е онази,чист съм пред съвеста си,нито изневерявам,но мръсните кранти са си мръсни кранти...ще стане некоя беля и :beat_butt2 ,а да не говорим за Ферми,рибки,диаманти и подобни други глупости....
Мисля че самият фейсбук има нужда от малко по стриктни Privacy Options!Аз лично съм против и споделянето на житието си там,забелязвам има хора само дето не казват по колко пъти се лашкат с жените си,уникално тъпи неща от рода "пия чай с мляко","бебето се наакало пак" "сготвих спагети"...и куп милиони тъпотии :screwy ,а и Групите който хората създават...малоумие безкрай!Е и като се съберат 100000000000000 българи в фейсбука,какво?
Живи и здрави и дано само добри приятели да се намират там,щото има и много позьори и двулични педали дето познавам и се предтавят за кой ли не,а като ги знаем колко стотинки струват.... mhihi
Наздраве форумче-къде къде съм по хепи тук!!! :drunk
love.vwclub

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Пет 05 мар 2010 20:55

Единственото хубаво нещо на този фейсбук е,че намираш приятели с които не си се виждал от доста време иначе не съм зарибен в седмицата по 2,3 най-много пъти влизам

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 05 мар 2010 20:57

Няма причина да не го одобрявам!

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пет 05 мар 2010 21:07

тоя facebokluk събира стари познати,но разделя и любими хора!Да сера в устата на тоя дето го е измислил!!! death

Последна промяна от IvanMan на Пет 05 мар 2010 21:31, променено общо 1 път.
Причина: 7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 05 мар 2010 21:17

Никой до сега не засегна основната разлика между соц. мрежа и форума: Докато във форума дискусията се води анонимизирано, то в соц. мрежи тя е персонализирана. Сега някой ще каже: Ми аз във фейса съм "ДанчоПосеранчо" и никой ме не знае. Да, обаче и никой не можа да те намери. И докато форумите са един вид "виртуална маса на кибиците" където всеки говори с всеки, то в соц. мрежи идеята е един (или много) да намерят един точно определен юзър, на когото са изпуснали дирите. Тази идея функционира обаче само, ако този един (търсеният) се е регистрирал по име. ЗАтова и повечето хора са вътре с реални имена.

И тук вече идва тънкият момент: Събирането на информация из нета и създаването на профили на потребителите: интереси, хобита, социален статус, кръг на приятели - всичко това е информация, която има паричен еквивалент. И докато хора с универсални имена като Иван Димитров са сравнително индиректно защитени от точен профайлинг поради наличието на много хора с това име, то един Грую Сирмахов е сравнително единствен и неповторим.

Може на сегашния етап да си казвате: "Пука ми на шапката", но колкото информационното образование на обществото се качва, толкова по-важна става инфорацията, която се отнася лично до вас, и върху която вие нямате директен контрол. Ако например сега задам в Гуглето "Чудомир VW", то тази информация по никакъв начин не води директно до моето истинско "Аз". Ами ако бях регистриран с истинско име? Дори ако в един ден не ми е кеф да пиша на тема VW, то аз по никакъв начин нямам възможност да махна инфото от кеша на Гугъл например.

В социалните мрежи човек тендира да дава инфо за себе си, което е достъпно завинаги, и вие ефективно не можете да контролирате! Така че не се чудете, ако на следващото ви кандидатсване за работа ви запитат дали пиете още като разпран събота вечер, както покзват снимките ви от соц. мрежа Х
Ако кандидатствате за нископлатена длъжност, то това е доста маловажно. Но за среден и висок...мениджмънт например...това на Запад си е вече направо не обичай, ами традиция.

Затова> Соц. мрежи: Твърдо не, защото нямам ръка над информацията за мен и къде кой кога я запаметява някъде. Имам само 1 акаунт, където фигурирам с истинско име, за да ме намират стари колега, ако някой иска да ме контактира. Но няма нито един ред повече - само името е достатъчно, за хората, които ме познават.

Последна промяна от Чудомир на Пет 05 мар 2010 21:27, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 05 мар 2010 21:20

GREEN_lADY написа:тоя facebokluk събира стари познати,но разделя и любими хора!

:да:

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Пет 05 мар 2010 21:23

Мда, мерси не пуша -
от много хора се ползва само заради приятелите, близки и познати
иначе другите игрички и анкети са много голяма простотия

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 05 мар 2010 22:58

наскоро уволниха един, който беше писал за фирмата си нехубави неща във фейсбука...разбра се за 2 дни..натопиха го...
аз нямам, аз доскоро и скайп нямах
имам ЖСМ и БТК телефон и адреЗ
в интерес на истината нямам и време за фейсбук, тук във форума ми стига социализацията
това не значи, че някой ден няма да си направя профил де;;;;

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пет 05 мар 2010 23:16

никога не си направихпрофил в фейсбук и нямам намеение .неможах да разбера защо всички толкова много се зарибиха по тая шано история.аз със който искам имам връзка и хич не обичам когато ме занимават разни хора .дори повечето ми абонати в скайпа съм ги предупредил че не обичам да ме занимават и като си разчиствам листа с абонатите ако сметна мога да ги изтрия и да не ми се сърдят.и общо взрто тия неща изяждат времето

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 05 мар 2010 23:39

Екстра е за намиране на стари приятели. Не си се чувал с някой от години, ама го намираш по общи приятели. Добро е за губене на време. За съжаление спама е прекалено много, ама то така вече е навсякъде.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 05 мар 2010 23:49

jordanpar написа:..
Само човек напълно неползващ интернет може да е на 100% против социалните мрежи от всякакъв вид,но няма как да изрази публично онлайн това,поради факта ,че не би трябвало да ползва интернет за комуникиране.
..

Дали трябва да споделям че съм в този форум от 2004?
Дали трябва да споделям че има собствен форум (специализиран) в който има някъде около 600 човека?
А това да сравняваш ФОРУМ със "соц.мрежа" звучи най-малкото тъпо - нищо общо нямат!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”