Вулканична пепел

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Вулканична пепел

Мнениеот chefito » Пон 19 апр 2010 22:07

digo_pl написа:Мхм, то аз си разкарах телевизора преди 5-6 години и от тогава не съм гледал почти нищо :) Та за това можеби съм пропуснал :)

Много колеги направиха същото....и аз лека полека вървя натам...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 19 апр 2010 22:20

Ей сега слушам по БТВ Новините щял да вали жълто червен дъжд лудница :screwy
Причината била че щели да се омешат някакви облаци единия от пустинята със пясък а другия със вълканична пепел. И ше стане манджа със грозде :shock

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 19 апр 2010 23:07

Изображение
Жителите на Рейкявик трудно разпознават колите си, покрити с дебел слой пепел от вулкана Ейяфятлайокутл

Мисля да предложа на Групата партньорство за сервиз в Рейкявик mhihi

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 19 апр 2010 23:14

Абе на вас ви е шега работа, ама е имало случаи на паднали самолети именно, защото са минали през такъв облак.
А това, че авиокомпаниите имат интерес да извъртат нещата през тяхната призма, трябва да ви е ясно защо го правят.
Ама дай на народа повод за съмнение относно световна конспирация и гледай всевъзможни версии.
Сега сигурно biomet са платили на вулкана да изригне и вятъра да духне насам :applause:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 20 апр 2010 8:13

digo_pl написа:На мен ми е много чудно каква е гледката над главите на хората дето живеят в някой от засегнатите страни, всмисъл как изглежда от земята тоя облак над Европа, никъде не намерих кадри... тъмно ли им е през деня, ко и туй ниещо??? :banghead: :stll think: :heeeavy metal

Ето картинката тази сутрин над Германия:
20042010868_800x600.jpg

Таман се притесних от миризмата на сяра и се оказа че съседа си пали парното mhihi Самолети както виждате си хвъркат вече....

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Вто 20 апр 2010 8:19

icoico написа:
digo_pl написа:На мен ми е много чудно каква е гледката над главите на хората дето живеят в някой от засегнатите страни, всмисъл как изглежда от земята тоя облак над Европа, никъде не намерих кадри... тъмно ли им е през деня, ко и туй ниещо??? :banghead: :stll think: :heeeavy metal

Ето картинката тази сутрин над Германия:
20042010868_800x600.jpg

Таман се притесних от миризмата на сяра и се оказа че съседа си пали парното mhihi Самолети както виждате си хвъркат вече....

Еее, начи не изглежда както си го представях... като в някой фантастичен филм в бъдещето :) Черено небе и прашни хора :applause:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 20 апр 2010 9:41

Изображение

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 20 апр 2010 17:36

"Европейският авиостроител "Ербъс" (Airbus) обяви, че не е открито въздействие от вулканичния прах върху двигателите и летателните системи на два самолета, летяли пробно в понеделник."
Преди 2 дни "ИАТА" също съобщи, че опасностите са преувеличени, недоказуеми и Европа е реагирала прекалено рестриктивно.
Това което става от 4 дни в Европа е доказателство за безскупулността, силата и вредата от разрастналата се европейска бюрокрация. За да докаже своята необходимост, за да запази превилегированото си положение и високите си доходи, европейският бюрократ е в състояние да измисли всевъзможни опасности, катастрофи и катаклизми, които естествено после само той, като незаменим, може да реши.
Естествено, че доказателства за мнимата опастност и за в бъдеще няма да бъдат намерени, всичко ще бъде перфектно замазано, но трагичното е че 550 мил. европейци плащат и ще плащат прескъпо за разкоша на всесилния, алчен и нагъл европейски бюрократ.

С леки забележки съм съгласен с това.Като се тръби толкова за самолети,получили някъде някога повреди вследствие на преминаване през вулканичен облак вземете да погледнете за какви случаи се касае все пак,гарантирам ще останете учудени :wink:
http://www.vsekiden.com/?p=68309

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 20 апр 2010 17:53

Каквото и да си говорим ,опасност има. Както каза един командир, в интервю по ТВ : " Е ,хубаво няма страшно , ама кво да каже на пътниците.... Качете се да пробваме " mhihi
Безопастноста на полетите е нещо много сериозно, и подсигуряването е направо маниякално. Системите в самолетите са с тройно и на горе подсигуряване. На 12 000 метра над земята и болтче може да е фатално , да не говориме за нещо повече/ примерно на по ниско, некоя гарга/ :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 20 апр 2010 17:55

POLO PAVLETI написа:Каквото и да си говорим ,опасност има. Както каза един командир, в интервю по ТВ : " Е ,хубаво няма страшно , ама кво да каже на пътниците.... Качете се да пробваме " mhihi
Безопастноста на полетите е нещо много сериозно, и подсигуряването е направо маниякално. Системите в самолетите са с тройно и на горе подсигуряване. На 12 000 метра над земята и болтче може да е фатално , да не говориме за нещо повече/ примерно на по ниско, некоя гарга/ :screwy

Напълно правилно, винаги трябва да стане белята, за да се приемат предпазни мерки.
Щом учените са го казали значи си има причина, самата природа ни го връща или както се вика, ни посъветва че и тя има мнение към нещата..

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 20 апр 2010 18:55

Значи това съм гледал по discovery -> http://en.wikipedia.org/wiki/British_Airways_Flight_9
В крайна сметка не е паднал, а се е приземил с 300 зора без да виждат нищо.
Чист късмет.
Ама верно трябва да изгинат 400 човека, за да си затворят алчните усти тия...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 21 апр 2010 19:25

Приземил се е нормално даваха го Дискавъри филм за това. Гледал съм го поне 5 пъти за "Огъня на Свети Елмо". След снишаване палят от само себе си и 4-те двигателя.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Чет 22 апр 2010 7:17

Вулканът продължава да бълва - кадри от 21.04

http://www.vbox7.com/play:a83dbc24

Върни се в “ОФФ-Топик - други”