Тамън си мислех.. как се разминах вечерта!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Тамън си мислех.. как се разминах вечерта!

Мнениеот Ivailo » Сря 05 май 2010 16:43

Е получава им се номера.. Определено рацера е виновен, той е пляснал камиона в най-лява лента на цариградско :evil:
Колкото и да е осветено ако в последния момент тоя пред тебе се дръпне в дясно нали се сещаш колко ти се намалява времето за реакция?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 05 май 2010 16:44

ISRalien написа:Колкото и да е осветено ако в последния момент тоя пред тебе се дръпне в дясно нали се сещаш колко ти се намалява времето за реакция?

дистанция :roll:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 05 май 2010 17:04

hooligans написа:
ISRalien написа:Колкото и да е осветено ако в последния момент тоя пред тебе се дръпне в дясно нали се сещаш колко ти се намалява времето за реакция?

дистанция :roll:

По-скоро-мозък mhihi И идея,че Цариградско служи за придвижване до Орлов мост,а не за проби на кого кошницата ше е един калник отпред на Плиска да речем...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 05 май 2010 17:32

Днес 16:15 в безумен трафик на Ц.Шосе малко преди бившето кино Изток-бях в най-дясна лента(не BUS) скорост не повече от 50км/час за всички коли в потока.Чух омразния звук от спирачки поне от три коли в ляво зад мене.Причината-човек на възраст поне 55 години с изкъртен,неподдържан голф 2 спря като идиот в най-лявата лента,пусна аварийни светлини и слезе от колата.Заради ниската скорост колите зад него успяха да спрат и нямаше верижна катастрофа.Сега внимавайте-в средната лента имаше изпаднала емблема от Volkswagen,голяма и издута явно от някой нов модел.Слабоумника я взе и се качи в колата си.Е на това аз казвам ФЕН на марката.Нямах време нито да ви го снимам,нито възможност да отбия и да си поговоря с тоя безподобен кретен.
P.S.В европейска държава за такова изпълнение рег.номера му щеше да бъде цитиран на 112,а животното спряно от патрул и съсипано с глоба хиляди евро.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 05 май 2010 18:19

Колеги какво се учудвате, в България всичко може да стане, просто трябва да сме на щрек всяка секунда! Както се казва "Миг невнимание цял живот страдание" Много добре знаем че сме си такъв народ, на никой не му боли щепсела за другия, ние чакаме да ни обозначат с маркировка че мият улиците!? Няма такова нещо... Отгоре на това ние си караме спокойно със 100км/ч даже ако не и отгоре, и си мислим че ако стане нещо ще ни сигнализират, Алоооу не живеем във Щатите, те горките нямат пари да асфалтират дупките камо ли за такива екстри... От 10 години ще се сетят баш преди празника да мият улиците.. Всичко се прави в последният момент...
Жалка картинка :banghead:

П.п Та ако не се лъжа, имаше песен в която се пееше! "Хайде мацко с 220км/ч по Цариградско.. mhihi

п.п2 Във един от вестниците един от пострадалите шофьори беше споменал, че карал със 80км/ч .. самоче се ударил в мантинелата, после помел служителя който почистфа улиците, и след това ударил движеща се кола пред него, майче Хонда каза че била.... Тоя когато е карал със 80 там аз съм Крали Марко.. :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 06 май 2010 9:09

Един интересен пост от един друг форум:
Минути преди инцидента и двете Рена бяха на ОМВ-Бояна,там загледах 19-ката че беше с различни гуми и джанти...сами си правете сметка кой,как и защо.
За този става дума мисля
60781462.jpg

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 06 май 2010 10:22

Може да са били най-големите рацери.. може да са карали с 800.. НЕ РАЗБРАХ КАКВО ПРАВИ ШИБАНАТА ВОДОНОСКА В НАСРЕЩНОТО ДВИЖЕНИЕ БЕЗ НИКАКВИ СИГНАЛИЗАЦИИ И НЯКАКВИ ТЪМНИ ХОРА С ИЗТЪРКАНИ ЖИЛЕТКИ, КОИТО СЕ ПРОСТИРАТ И ДО СРЕДНАТА ЛЕНТА?!

Ако ще и с 5 различни гуми да е бил! Аз съм изряден. Карам нормално И ПАК щях да се шибна ако от дясната ми страна имаше кола! Пак щеше да стане меле! Тогава какво щеше да бъде?! Визора щото е с турбо за това се удари? 10 минути преди това е бил на Бояна?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 06 май 2010 15:00

Ами предполагам че шибаните цигани са миели шибаното платно(рядко явление все пак),по начин по който го правят из цяла Европа междувпрочем.По-горе гледам някой споменава включени фарове и "мъждукащи" маяци отгоре,предполагам че е имал предвид мигащите оранжеви аварийни лампи на цистерните?На ваше място бих посетил офталмолог при това положение,явно пак е време за смяна на диоптър...На мен все пак взе да ми просветва,че ти вероятно караш кола със home made модифициран двигател с която:
Vizor написа: Щом съм карал с 20 километра отгоре съм си направил сметката. Ти да не караш с 40-50 в града? Щото ако те видя някъде с толкова и мина покрай теб с колелото гарантирам ти, че ще ти стане тъжно после..
От известно време насам се опитвам където мога да спазвам ограничнията.

и вероятно си се прибирал от рацерското сборище,където са били и въпросните малоумници преди катастрофата?Може и да бъркам де.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 06 май 2010 15:49

Минах от там след като слязох от Витоша.. оставих един приятел в Студентски град и се прибирах към къщи. Не мисля, че тук някой трябва да държи сметка кой как кара. Перфектни шофьори няма. Нямам много години зад волана.. може би 5 станаха вече. За толкова време нямам ПТП и нямам написан акт. Сигурно защото с моите "хоум мейд модификации" се правя на гъзар и карам като ненормален? И заплашвам другите участници в движението?
+ това не мисля, че си ти човека, който да ми държи сметка къде да ходя и какво да правя. Доста често се отбивам на въпросното рацерско сборище и определено ми е готино там. Искам да ти кажа, че може би 90% от хората, които се събират там имат доста мощни автомобили и доста акъл в главата! Тук в катастрофата не виждам коли с повече от 100-тина коня, колкото предполагам ти е пасата. И другото.. ако си глупак можеш да се претрепеш с колело доста по-качествено от колкото с 500 коня "хоум мейд" кола.

icoico написа:Багажника на синхро е доста по малък от нормалния пасат.Раzход бенzин(z то на кредор не иzлиzа :? )8.5 до 11 иzвънградско според настроението,и доста лесно подминава 230km/h 8)

Дано никога с 230 не ти изкочи водоноска насреща, че ще има пак кофти теми за умрели колеги в офтопика. И според мен добрия ти поглед няма да ти помогне тогава..

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 06 май 2010 16:00

Аз също карам бързо понякога и нямам против това.. имам против изкачащите в насрещното движение няколко неотбелязани предварително тона!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 06 май 2010 16:16

Vizor написа:

icoico написа:Багажника на синхро е доста по малък от нормалния пасат.Раzход бенzин(z то на кредор не иzлиzа :? )8.5 до 11 иzвънградско според настроението,и доста лесно подминава 230km/h 8)

Дано никога с 230 не ти изкочи водоноска насреща, че ще има пак кофти теми за умрели колеги в офтопика. И според мен добрия ти поглед няма да ти помогне тогава..

230 подминава тук в Германия,където няма ограничение на максималната скорост по магистралите :wink: Все пак да си призная,че вече не превишавам 170 км.ч.защото напролет се завъждат едни косачки между мантинелите-много по-лоши от водоноските по Цариградско.Ама треснеш ли се в тях си по дефиниция виновен за несъобразена скорост,ако че не е имало знак :idea: Ич не се опитвам да ти държа сметка,защото не ми е работа,а и никой не ми плаща за това,само да задам един въпрос:
Колко от събирашите се на Бояна са отразили промените по колите си в документите им?Ако някой от вас предизвика ПТП,застрахователят ще откаже ли да плати щетите на въпросното основание?Давате ли си сметка,че местата,които ползвате за писти са предназначени за други неща?Чували ли сте,че в нормалния живот,за разлика от "Need for Speed",ако сгазиш циганин,отиваш в панделата,където има много други надървени цигани?(това последното ако не си Максим Ставийски да речем mhihi ).Абе много въпроси станаха май...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 06 май 2010 16:22

icoico написа:Колко от събирашите се на Бояна са отразили промените по колите си в документите им?Ако някой от вас предизвика ПТП,застрахователят ще откаже ли да плати щетите на въпросното основание?Давате ли си сметка,че местата,които ползвате за писти са предназначени за други неща?Чували ли сте,че в нормалния живот,за разлика от "Need for Speed",ако сгазиш циганин,отиваш в панделата,където има много други надървени цигани?(това последното ако не си Максим Ставийски да речем mhihi ).Абе много въпроси станаха май...

Явно въпроса вярно не е един. Мога да ти отговоря. Като си сменя тампоните със подсилени трябва ли да го отразя в документацията на автомобила? Като си сменя софтуера на колата трябва ли да го отразя в документацията? Двигателя не съм го сменял. Мисля, че това е важното. Май не прочете горното! Комплексари, които да се ОПИТВАТ да се правят на шофьори има много! Понеже познавам доста голяма част от момчетата горе мога да ти кажа, че като изключим тези, които наистина имат съвсем малко мозък в главата, стават едни страхотни срещи на хора обичащи бензина! Това, че има 10-тима, които искат да избият комплекси си е техен проблем. Аз мога да гарантирам само за себе си :) А това какво съм правил по колата ми си е лично мой проблем. Ако по закон съм длъжен да мина технотест заради промените.. ще го направя.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 06 май 2010 16:46

Ицо, къде работиш?
Кой от роднините/приятелите ти има нещо общо с въпросните фирми, та така ревностно ги защитаваш?
Ебаси, то не бяха технотестове, то не бяха цигани по затворите, айде спри се малко.
На всички ни е ясно как се вършат нещата в България. На всички ни е ясно колко са стари тия водоноски и с колко изправна сигнализация са. На всички ни е ясно, че ако стане едно такова меле ще донесат буркан по-бързо от бърза помощ/полиция. За какво само се правиш на ангелче не мога да разбера?
Ясно, че има малоумници по пътищата, но е по-лошо когато тия малоумници управляват фирми, и с цел да спестят някой лев поставят чужди животи в опасност.

П.П. С тоя 12 годишен пасат да не мислиш че е много безопасно да вдигаш 230? Пък било то по немска магистрала? И като дойдеш в България сигурно в града не вдигаш над 50 и извън града над 90?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 06 май 2010 16:54

За тампоните не съм много сигурен,но за промени в мощността-как мислиш?Гледам сте направили Ауди 800 к.с.-дали по талон е толкова?Ако не е-бе не го ли е страх тоя човек,че кара с невалидна ГО?За моя кошник да речем се продава готов турбо-кит на 350 к.с. на поносима цена, обаче узаконяването си е.бало мамата,данъците също,а незаконно ма е страФ по гореуказаните причини :wink: А и честно казано не е голям кеф да се движиш с 250 и повече(ненарушавайки ограниченията на скоростта)и изведнъж да те подмине някой с още по-малко мозък и още 100 км.ч.отгоре-случва се постоянно и действа отрезвяващо на всякакъв калибър рацериmhihi Имам колега горд собственик на Голф R32,на повече от 1000 евро глоби за превишена скорост за годината и на точки в талона по-малко от пръстите на едната му ръка mhihi
П.С.
Работя миньор.Слава богу нямам близък във фирмите за чистота и са ми безкрайно антипатични по причина на това ,че ги управляват тъпи мутри сложени за параван на някого си там който прибира парсата(от нас естествено).Обаче,както е казано на едно място,а преди да гледаме сламката в окото на ближния да видим и гредата в своето...или беше обратното :gruebel
П.П.П.-Грешен съм-веднъж ми взеха книжката за месец и си купих антирадар.От една година мухлясва на дъното на жабката защото седнах и пресметнах,че по-комфортно и бързо стигам където и да било без да губя време да го свалям и слагам и без да се ослушвам като гърмян заек на всяка врата на бензиностанция mhihi-спазвайки ограниченията.

Абе гледам много встрани отиде.Това което исках да кажа е,че трябва все пак да се прави разлика между хората които затрудняват трафика защото се опитват да си вършат работата и тези които го правят защото се опитват да си мерят патките :idea:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 06 май 2010 18:11

icoico написа:За тампоните не съм много сигурен,но за промени в мощността-как мислиш?Гледам сте направили Ауди 800 к.с.-дали по талон е толкова?Ако не е-бе не го ли е страх тоя човек,че кара с невалидна ГО?За моя кошник да речем се продава готов турбо-кит на 350 к.с. на поносима цена, обаче узаконяването си е.бало мамата,данъците също,а незаконно ма е страФ по гореуказаните причини :wink: А и честно казано не е голям кеф да се движиш с 250 и повече(ненарушавайки ограниченията на скоростта)и изведнъж да те подмине някой с още по-малко мозък и още 100 км.ч.отгоре-случва се постоянно и действа отрезвяващо на всякакъв калибър рацериmhihi Имам колега горд собственик на Голф R32,на повече от 1000 евро глоби за превишена скорост за годината и на точки в талона по-малко от пръстите на едната му ръка mhihi
П.С.
Работя миньор.Слава богу нямам близък във фирмите за чистота и са ми безкрайно антипатични по причина на това ,че ги управляват тъпи мутри сложени за параван на някого си там който прибира парсата(от нас естествено).Обаче,както е казано на едно място,а преди да гледаме сламката в окото на ближния да видим и гредата в своето...или беше обратното :gruebel
П.П.П.-Грешен съм-веднъж ми взеха книжката за месец и си купих антирадар.От една година мухлясва на дъното на жабката защото седнах и пресметнах,че по-комфортно и бързо стигам където и да било без да губя време да го свалям и слагам и без да се ослушвам като гърмян заек на всяка врата на бензиностанция mhihi-спазвайки ограниченията.

Абе гледам много встрани отиде.Това което исках да кажа е,че трябва все пак да се прави разлика между хората които затрудняват трафика защото се опитват да си вършат работата и тези които го правят защото се опитват да си мерят патките :idea:

Колега я виж отгоре домейна къв е - .bg . В БГ кажи къде го пише това(закон или нещо друго) ,че при промяна на конете трябва да го пише в талона. Ми то с годинтие кат умират конете пак ли трябва да го сменяме. Почва вече да става смешно ,как си знаеш твоето и си говориш единствено на себе си mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”