Моля за съвет относно ПВЦ дограма

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Re: Моля за съвет относно ПВЦ дограма

Мнениеот kiro rachnata » Нед 13 юли 2014 13:08

Този профил АЛУПЛАСТ не е за препоръчване, все още ШУКО са малко по-надолу в класацията от САЛАМАНДЪР ако сравним това което се предлага на нашия пазар което не означава че е среден клас!За по-добра шумоизолация едното от трите стъкла трябва да е по-дебело и растоянието м/у тях да е различно!

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 13 юли 2014 14:56

Здравейте! Решил съм да направя подарък на нашите и да им сменя старата дървена дограма на къщата в провинцията с PVC и ще съм благодарен, ако ми помогнете, понеже нямам никаква представа от тази материя.

Къщата е на спокойно място и звукоизолиращите качества не са приоритет. Също така прозорците ( общо 4 ) не се напичат директно от слънцето през по-голямата част от деня и поради тази причина в стаите е сравнително хладно.

Към въпросите:

1. Какъв профил да избера - търси нещо от среден клас с добро съотношение цена/качество?
2. Двоен или троен стъклопакет?
3. Какво стъкло да избера - с оглед на написаното, 4 сезонно стъкло добър избор ли е?
4. Обков - пак се търси нещо от среден клас ?

Искрено благодаря на отзовалите се!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 13 юли 2014 19:18

Aluplast или KBE са по качествени като профили?

Потребителски аватар
kiro rachnata

Мнениеот kiro rachnata » Нед 13 юли 2014 21:57

KBE :th_up Бих го препоръчал и на колегата за 4-те прозореца,профил от среден клас на добра цена!Мулти стъклото си струва инвестицията,ако е северно изложение може и КА стъкло.

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 28 юли 2014 18:36

Като прочетох темата излиза,че 40 и повече процента от ефекта от ПВЦ дограмата зависи от монтажа.Моля колега от София,който е ползвал тази година фирма от София за монтаж и е останал доволен да сподели.
Благодаря

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 28 юли 2014 20:07

Миналата година сложихме това, засега няма проблеми, но все пак къщата все още не се обитава. 14 позиции, 31 квадрата, 4 бона.
Прикачени файлове
Оферта_номер_26226_KMG_-_Орех_-_Б_Ка (1).doc
(270 KиБ) Свален 510 пъти

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Вто 02 сеп 2014 18:42

Ще сменям дограмата в апартамента и събирам оферти.Предлагат ми нов модел профил PVC REHAU 5K ECOSOL 70.
Моля ако някой инфо за този модел да пише или да ползвам Брилянт на Рехау както препоръчват тук.
Благодаря.

botceto
Автомобил: Passat B5 2000g
Двигател: APU

Мнениеот botceto » Вто 02 сеп 2014 19:08

Аз миналата седмица смених прозорците на цялата вила.Сложих немски профил произведен в Полша алупласт и стъкло 4 сезона.Много съм доволен.Цената също е отлична,за 4 отваряеми и един неотваряем-панорамен прозорец + комарници 1400лв.Мисля че е добра оферта;)

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Вто 02 сеп 2014 19:24

Аз питам за профил PVC REHAU 5K ECOSOL 70 :screwy

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 03 сеп 2014 17:35

Bobi85 написа:Здравейте! Решил съм да направя подарък на нашите и да им сменя старата дървена дограма на къщата в провинцията с PVC и ще съм благодарен, ако ми помогнете, понеже нямам никаква представа от тази материя.

Къщата е на спокойно място и звукоизолиращите качества не са приоритет. Също така прозорците ( общо 4 ) не се напичат директно от слънцето през по-голямата част от деня и поради тази причина в стаите е сравнително хладно.

Към въпросите:

1. Какъв профил да избера - търси нещо от среден клас с добро съотношение цена/качество?
2. Двоен или троен стъклопакет?
3. Какво стъкло да избера - с оглед на написаното, 4 сезонно стъкло добър избор ли е?
4. Обков - пак се търси нещо от среден клас ?

Искрено благодаря на отзовалите се!

1. Aлупласт
2. Двоен, ако си на много шумно място - 3ен. Или си изцяло север.
3. Само - К стъкло, другото са малко рекламни глупости.
4. МАКО - като обков, не падай на друго, ако не е по-висок клас.

Тествано вече от мен.. :beer Много доволен. :cool

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 21 апр 2015 21:10

Здравейте,
Предварително искам да се извиня за моята некомпетентност и за това ви моля за съвет... :redface
Имам оферти за монтаж в панелен блок на три марки PVC дограми...!
Дилемата е, каква дограма да монтирам от изброените ? :

-REHAU “Brillant” 70 mm в цвят бяло:
Офертата е изчислена с профили на фирма „REHAU” – Германия, серия “Brillant” 70 mm в цвят бяло - петкамерен профил с широчина 70 мм, с коефициент на топлопреминаване Up = 1,3 W/m²K.Стъклопакетите са изградени от две бели, флоатни стъкла, всяко от които по 4 мм, с обща дебелина 24 мм. Обковът е на фирма “МАКО” – Австрия, или „Сигения” – Германия, цвят кафяв.

- Трокал:
Изработка, доставка и монтаж на ПВЦ дограма, немски профил Трокал, петкамерна система, в бял цвят, със стъклопакет бяло/ка – 24мм и 4 сезона/бяло – 24мм, обков Рото – Германия.

-KMG:
Изработка, доставка и монтаж на ПВЦ дограма, български профил KMG, шесткамерна система, в бял цвят, със стъклопакет бяло/ка – 24мм и 4 сезона/бяло – 24мм, обков Рото – Германия.

Като KMG и REHAU “Brillant” са горо-долу на една и съща цена, а Трокал и с по-висока цена....

Ако има нещо по-добри от съотношение...цена-качество.....дайте предложения...ще бъда много благодарен

Благодаря предварително

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Нед 26 апр 2015 11:23

KMG не струва. Трокал също не ги валят особено. От посочените най-добре е Рехау. Аз лично съм с Тисен и съм много доволен.

Потребителски аватар
kiro rachnata

Мнениеот kiro rachnata » Вто 28 апр 2015 20:17

REHAU :th_up

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 28 апр 2015 21:54

Аз съм с TROKAL 5камерна на един от апартаментите...На 17 години бях когато я монтирахме(сега съм на 25). До сега нито проблеми с крилата, нито със стъклопакетите сме имали......е освен когато гръмнаха бомбите в 6 сутринта от Челопечене и големия стъклопакет се спука.... Шумоизолацията си е същата, все още едвам чуваме прелитащите нон-стоп самолети( кв. Сухата река). Уплътненията не са мръднали. Въпреки, че е дупчена яко дограмата има козирки и первази за този период от време излезе читава :th_up
П<С
Яд ме е, че тогава с братовчеда сгрешихме и на хола на балконската врата не поръчахме механизма да бъде с отваряне на ограничител.....а прозореца е панорамен(само стъклопакет без крила)....Късно се сетихме и тогава въпреки, че бяхме фирма трябваше да дадем 120 лева за нов механизъм, и реших компромисния вариант с комарник :thumb_down . Та моя съвет е на такъв тип монтаж(врата плюс панорамен прозорец без крило) задължително вратата да има опция да се отваря на ограничител :th_up

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 29 апр 2015 8:42

Имам един такъв въпрос, дограмата е REHAU монтирана преди 14-15г., но шумоизолацията не е много добра. Къде да търся проблема? Възможно ли е да е заради стъклопакета и ако го сменя ще се оправи ли?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”