От 2013 г. – пътна такса за всеки изминат километър

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: От 2013 г. – пътна такса за всеки изминат километър

Мнениеот AmW » Пет 28 май 2010 19:10

black` написа:Колко години трябва да си дал и кога ще получиш нещо? Щото аз давам доста години вече, па зе че ми писна като нищо не получих. :roll:

Така е, няма спор. И аз само давам... но не може едни да дават а други не.
Не само за винетките... мисленето трябва да се промени, злоба, завист, лошотия и простотия... цялата държава е залята.
И все пак не забравяйте, че за пътищата които искате има и съвсем друг данък... не 16лв на година(ако въобще го плащаш), не да плюнчиш винетката и да караш 3 коли с нея...
Синдрома на развързаното куче е положението при нас...
Всяка капка свобода се превръща в свободия.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 28 май 2010 19:16

Аз като карам Лупо искам да плащам по малко от хората с Пасати защото е по леко и по малко ще мачкам МАГИСТРАЛИТЕ.Те 10 светофара не могат да синхронизират електрона винетка ще правят :bishop

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 28 май 2010 19:24

За колегата който питаше за електронната винетка. Имаме няколко ДжПиЕс устройства по товарните автомобили. Цената е 12лв на месец. Не е същото но принципа е същия според мен. Не е чак толкова скъпо!
Идеята за този вид плащане ми се струва по-правилна! Да пътищата са кофти, но няма да станат по-добри, ако един от 2та участника не направят първата крачка!
Ето ние можем да започнем да си плащаме таксите и данъците, като остава надеждата, че те ще отидат за нещо добро. Защото ако не ги плащаме, няма да има въобще нищо което да отиде за добро или пък за лошо.
По темата, също така ми се върти една опцийка от ДжПиЕс системата. Налагат се т.нар. Забрани. Те могат да са "за място", "за скорост" и др. Освен че съм този начин на плащане, съм и за този начин за следене! И не виждам нищо лошо в това! Никой не ти ограничава свободата, както сигурно ще кажат някой от вас!
Вдигаш 160 на магистралата, оп смс към КАТ "СА ХХХХ КР" - дата, час, и скорост. Бам акт-а. И всеки каквото си е заслужил ;)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 28 май 2010 19:33

sk. написа:За колегата който питаше за електронната винетка. Имаме няколко ДжПиЕс устройства по товарните автомобили. Цената е 12лв на месец. Не е същото но принципа е същия според мен. Не е чак толкова скъпо!
Идеята за този вид плащане ми се струва по-правилна! Да пътищата са кофти, но няма да станат по-добри, ако един от 2та участника не направят първата крачка!
Ето ние можем да започнем да си плащаме таксите и данъците, като остава надеждата, че те ще отидат за нещо добро. Защото ако не ги плащаме, няма да има въобще нищо което да отиде за добро или пък за лошо.
По темата, също така ми се върти една опцийка от ДжПиЕс системата. Налагат се т.нар. Забрани. Те могат да са "за място", "за скорост" и др. Освен че съм този начин на плащане, съм и за този начин за следене! И не виждам нищо лошо в това! Никой не ти ограничава свободата, както сигурно ще кажат някой от вас!
Вдигаш 160 на магистралата, оп смс към КАТ "СА ХХХХ КР" - дата, час, и скорост. Бам акт-а. И всеки каквото си е заслужил ;)

Правилно колега,идеално за превишаване,ама да ли е удачно,за нашите пътища?Когато имаме пътища като на запад и по точно магистрали на запад,без безумни ограничения на скороста и без бабуни и дупки,тогава да ми следят скороста,съответно номер еди кой си,бам акта.Сега тази опция неми допада,съответно GPS няма да припари до моята кола :не:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 28 май 2010 19:36

AmW написа:
black` написа:Колко години трябва да си дал и кога ще получиш нещо? Щото аз давам доста години вече, па зе че ми писна като нищо не получих. :roll:

Така е, няма спор. И аз само давам... но не може едни да дават а други не.
Не само за винетките... мисленето трябва да се промени, злоба, завист, лошотия и простотия... цялата държава е залята.
И все пак не забравяйте, че за пътищата които искате има и съвсем друг данък... не 16лв на година(ако въобще го плащаш), не да плюнчиш винетката и да караш 3 коли с нея...
Синдрома на развързаното куче е положението при нас...
Всяка капка свобода се превръща в свободия.

Аз си плащам всички видове такси,данъци и застраховки,но какво получавам?Разбита предница,криви джанти,и кълбо от нерви.Онази нощ пътувайки от Силистра за Добрич със камиона скочих в една дупка,която беше толкова нищожна,че ми изби волана от ръката,и ме прати в насрещното.Добре,че тира няма как да го караш бързо,и че нямаше движение срещу мен.От следващата година ще чакат да си платя данака.Когато пътищата станат поне на половина на европейските ще си платя.Скъсаха ни от всевъзможни такси,а не получаваме нищо в замяна.Хората на запад плащат високи такси,но карат по Пътища,и взимат Заплати.Ние караме по нивите и взимаме заплатки.

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Пет 28 май 2010 19:38

Абе тия май са се побъркали бе какви такси какви ел. винетки и такива глупости,за 2 месеца съм си изправял джантите 3 пъти от красивите ни родни пътища.Аз съм против!!!

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Пет 28 май 2010 19:45

Спокойно колеги дори да се измисли нещо такова веднага българина ще измисли хитрина особено като има 3 години за тестове :да:

Ппп аз съм За въпреки че карам горе доло повечко :|

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 28 май 2010 20:13

против съм :)
аз съм против всякакъв такъв вид допълнително финансиране с цел подобряване на пътищата...
всяка година тампони + изправяне на джанти = винетка + бензин по 2.45

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Пет 28 май 2010 20:19

аре бягай бе,к'ви са пак тия изцепки в нашата държава :shock :shock :063:
луди ли са тия..к'ви сааааа :roll:

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Пет 28 май 2010 20:32

По принцип се карате за нещо, което не е сигурно дали въобще ще се въведе като мярка, тоест това е просто слух.

Но... по принцип, ако има такъв вариант, предполагам, че ще се купуват километри, а не да се смята по км/лв. Щото някой ще кара цяла година 20км да кажем, те ква кирия имат 0.20 ст? Ти луд ли си държавата да е на загуба :o

Но на теория си е абсолютно честно да се плаща на км. кой колкото ползвал толкова плаща. Не ползваш не плащ това е. Не може ти цяла година 100 000км да "къртиш" асфалта и пак да искаш да не плащаш... тц не става така.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 28 май 2010 20:47

AmW написа:С логиката "Нема да им плащам за тия пътища" се убедихме, че не става нищо.
Докато не се проумее от всеки един, че да получаваш трябва да си дал.... ще си е все така

Съгласих се.Обаче колко време след като си дал ще получиш нещо адекватно?На точно тая държава и плащам осигуровки на максималната ставка от доста годинки и в замяна получавам удоволствието да гледам по новините Бентлито на социалния и сараите на здравния министър(поредните).С какво поредният транспортен министър ще ме убеди,че с винетките нещата ще бъдат различни?

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 28 май 2010 21:02

И ако някак си моя "електромер" се обърка както винаги става и ми начислят едни 60 000 км на някоя кола от куриерска фирма , аз как ще докажа че не съм ги минал ? А и идеята някой да ме следи къде съм ходил една година не ми е по вкуса .

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 28 май 2010 21:11

А и с този gps могат и скоростта да ти засичат. А честити им 2.8 млн книжки върнати на КАТ. Къде ще ги складират не ми е ясно.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 28 май 2010 21:32

Май стана -както ми оттърва.Ката ви шибнаха общите топломери и водомери ,такси мощност и т.н взехте да викате -аааааааааа искам да плащам колкото ползвам и не ме интересува друго.Ама за пътищата не ви се плаща "каквото ползвам".Аз също ще съм псувам ама все трябва да се почне от някъде.Друг е въпроса че на управляващите им е през х....я за нас.Ония кухия Б.Б нали се изтапани ,че почват магистралата Стара Загора -Нова Загора ела те да я видите докъде е -на 36 см от кръговото.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 28 май 2010 21:32

за всичко си има лесно.
ако по километража плащаме данък.
то няма да има една кола с над 1000 км. на година.
веднага се връща километража. mhihi mhihi

пък тея gps и за тях има лесно.
има едни устройства дето ги заглушават.
в китайските сайтове са по 10 $

Върни се в “ОФФ-Топик - други”