Редно ли е според вас?! Винетки - second hand

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Покупка на винетка - втора употреба?!

Изгодно е, възползвам се или бих се възползвал
65
57%
Принципен съм и смятам, че за да излезем от калта трябва да се спрат опитите за заобикаляне на правилата. В тази връзка трябва да са забранени подобни теми в раздели Купува/Продава
38
33%
Не ме интересува (що гласуваш тогава? :screwy )
11
10%

Общо гласове: 114
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Re: Редно ли е според вас?! Винетки - second hand

Мнениеот Stefan » Съб 10 юли 2010 11:56

Един абсурд - Пътното в Чепеларе изрязаха дупките в отсечката Чепеларе - Пампорово, за да ги запълват с асвалт. Половината ги запълниха по типично Български начин а другите дупки си останаха и няма да бъдат запълнени, защото всички от пътното ги освободиха от работа поради липса на финансови средства :horror: А кажете вие сега как да си купиш винетка и кое е най-правилното в този случай :dontknow: На кой да се оплакваш :evil:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 10 юли 2010 18:07

Абе тия съвсем откачиха :shock :shock :shock
Ами предлагам всеки, който изкриви джанта в такъв изрязан участък да заведе иск срещу съответната община.
Така тия замразени ремонти ще им излязат златни :idea:
То бива да си малоумен, ама тия вече избиха рибата :screwy

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 10 юли 2010 18:08

Ако винетката не е употребявана вече, не би трябвало това да представлява нарушение. Но човек който си купува такава винетка трябва сериозно да се замисли, дали не си взима фалшива винетка, защото вероятността някой да ти продаде истинска, като "втора ръка" е доста малък. А относно фалшивите винетки се правят от време на време акции и току виж някой "изпищи"
Ако водач на превозно средство управлява автомобил с фалшива винетка се приема, че няма такава и ще бъде санкциониран. Глобите са както следва: за лек автомобил - 100 лв., за автомобили между 3,5 тона и 12 тона - 500 лв., за товарни автомобили - 1000 лв.

А аз съм "балък" и до сега винаги съм си купувал винетки. Смятам и за в бъдеще да продължавам в същия дух! Все пак ако няма "балъци" като мен, "хитреците" няма да има на чии гръб да живеят. :не: :banghead:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 10 юли 2010 18:36

ISRalien написа:Тва вече е друго.
Аз не мисля, че някъде пише, че винетката трябва да е нова, купена от официалните разпространители.
Пише, че трябва да е валидна.
Еми щом е валидна, кво значение има от къде е купена? Парите са платени, нали? Щом карам аз с нея, значи предния собственик няма да кара с нея. Платено е за един автомобил, един я ползва. Какво некоректно/незаконно виждаш в това?

подкрепям, но си купувам нова като започне годината

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Съб 10 юли 2010 22:33

Купувам шано винетки,нафта,бензин всичко на половин цена оферти на л.с.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Нед 11 юли 2010 0:08

Бих се възползвал :D но не се :D

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 11 юли 2010 13:51

От 4 коли в семейството, 3 са с винетки. Само моята е без винетка, няма и да си купя!
Вчера пак след един огромен трап, изкривена джанта и гума за боклука :evil: :banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 11 юли 2010 14:19

а най ми е смешно , че реват тези който нямат винетка
аз балъка на 3 коли 3 винетки имам
:screwy

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Нед 11 юли 2010 14:43

Hooligans, не е толкова проблем, че си купуваме винетки, колкото, че пътищата са под всякаква критика - тук в Пловдив в момента е един ДИВ лабиринт. Трябва да си избираш през къде да минеш, че да не те хване задръстване и чакане каквото никога не е имало в този град! Даже и в събота сутрин вече ... Знам, че за това се ползват парите от пътния данък, а винетките за извънградските пътища... Но все пак е трагедия!
Абсолютно съм съгласен и за чепеларския път, че е лунен пейзаж - миналата неделя бях към Триград и на връщане реших да мина през Девин - и там погром и разруха покрай небезизвестния Цанков камък...
Хич нема да ти са вЕрва пък за пътя Асеновград - Пловдив от десетилетие се говори за разширяване, градски магистрали и само приказки... Всяка зима се чува : "Е ся на пролет и до края на лятото ще е готово всичко" и всяка година един голям ***. А да не говорим освен нашите винетни такси още колко субсидии от еврофондовете се усвоиха и окрадаха ... ЕТО затова сме недоволни, че ни бъркат в джоба и после прах в очите!

П.П.: Хвала на братята сърби, при тях след война пътищата и мостовете са по-читави !

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 11 юли 2010 19:56

azrod написа:Hooligans, не е толкова проблем, че си купуваме винетки, колкото, че пътищата са под всякаква критика ...

Така е. Всички виждаме, в какво състояние е голяма част от пътната инфраструктура, но некупуването на винетки не решава проблема. Сумата от 67 лв., за годишна винетка смятам че е на всеки по джоба (средно се пада по около 20 стотинки на ден).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”