пътна маркировка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: пътна маркировка

Мнениеот hooligans » Пон 09 авг 2010 22:55

hooligans написа:
hooligans написа:намери ми къде в закона пише, че не можеш да паркираш върху направен квадрат с жълта линия :idea:

:arrow:

:roll:
Пичага , няма ли да се обосновеш ?
Ще ми цитираш закон или ще продължаваш да увърташ и да се правиш на интересен ?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 09 авг 2010 23:00

Ljubon написа:
Bobi_S13 написа:...И къде пише, че е забранено спирането на жълта линия, колега Ljubon друго освен да ляляш и да подкрепиш думите си с реални доказателства не правиш.

Приятелю,
Тонът ти е непристоен, а въпросът ти - глупав! Тук не става дума за спиране на жълта линия, а за площ, заградена от жълта линия. И въпреки това ще бъда благороден с теб и ще ти дам жокер:
...(1) Маркировката на платното за движение бива надлъжна, напречна или друга.
(2) Към маркировката се отнасят линиите, знаците, надписите и други обозначения, нанесени на платното за движение....
Ти си тоя, който "ляля", а го мързи да попрочете малко, затова пуска теми за по-лесно и плаща глоби. Аз бях дотук в тази тема, спирам да пиша. Оправяй се без мен. :012:
brumbar4e написа:
...Аз знам, че незнанието не е управдание!!!

Бръмбарче,
Тази твоя крилата мисъл е много вярна!
Ето го доказателството:
ЦЪК

Колега, има ли тема в тоя форум, която да не си ос*ал с контрата си? Винаги си опозиция, без значение дали си прав или не.
Ок, дефинира какво означава маркировка.
А показа ли къде пише, че във такова жълто квадратче не можеш да паркираш?
Щото утре ще нарисувам гола жена на улицата до блока и ше кажа, че там нема право да паркира никой, освен ако не е голф 3 с ВН регистрация. И касова бележка ще ти издам за глобата ;)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 авг 2010 23:01

Чл. 37. Други видове маркировка:
N: 13 "Участък, забранен за паркиране." Очертава се с непрекъсната зигзагообразна жълта линия в края на платното за движение или с прекъсната жълта линия на бордюра или в края на платното за движение от външната страна на крайната линия.
N: 14 "Участък, забранен за спиране." Очертава се с непрекъсната жълта линия на бордюра или в края на платното за движение от външната страна на крайната линия.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 09 авг 2010 23:09

Еми не е нито един от тия случаи...
Нито е зигзагообразна, нито е по бордюра, просто е нарисувано квадратче.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 авг 2010 23:16

Иво, прочети пак № 14. Това е участък, забранен за спиране, очертан с непрекъсната жълта линия в края на пътното платно за движение. Можете да видите същата маркировка до Съдебната палата в София, на ул. Алабин. Там паркират колите на величията от Съдебната власт - Главен прокурор, Председател на Върховния Касационен Съд и т.н. Повярвай ми, те знаят как да си маркират местата, за да не се налага да плащат и същевременно никой друг да няма право да паркира там. Не че те имат, но нали са със специален режим, та ...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 10 авг 2010 5:42

Е ма не мога да ви разбера - колчета, синджири, жълта линия, е те поне малко така не ви ли присветна че нещо там може и да е забранено паркирането??? Сега ревем!

Потребителски аватар
brumbar4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbar4e » Вто 10 авг 2010 8:28

ivo_555 написа:Е ма не мога да ви разбера - колчета, синджири, жълта линия, е те поне малко така не ви ли присветна че нещо там може и да е забранено паркирането??? Сега ревем!

леле хораааааааа, ама вие четете ли въобще??? кой реве??? завъртяхте темата и си пишеме само глупости ... аз не бях чувала за пешаходна пътека оградена с жълта линия!!! Полицаите, които седяха на входа на Китен първо се опитаха да ни убедят, че това е само пешеходна пътека и после взеха да викат, че има непрекъсната линия.

п.п. мерси Добри за членовете, ще ми бъдат от полза! :)

Потребителски аватар
haplio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haplio » Вто 10 авг 2010 9:05

ivo_555 написа:Е ма не мога да ви разбера - колчета, синджири, жълта линия, е те поне малко така не ви ли присветна че нещо там може и да е забранено паркирането??? Сега ревем!

Колега да взема да те питам - на паркинга на Билла като има колчета, синджири и непрекъсната линия - да вземем и там да не спираме щото нещо може да ни "присветне". Това "сега ревем" е малко грубичко - не мислиш ли. Надали който и да беше от нас в това положение щеше да е съгласен - като е пешеходна пътека - да си я нарисуват, като е забранено паркирането - Добри е цитирал двата члена. Това наистина да ги нападате за това, че видиш ли не са съгласни с нещо, с което очевидно не трябва да са е... така де - глупаво.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 10 авг 2010 9:23

haplio написа:

Колега да взема да те питам - на паркинга на Билла като има колчета, синджири и непрекъсната линия - да вземем и там да не спираме щото нещо може да ни "присветне".

На паркинга на Била си има точно ообзначени места за спиране. Като е паркинг не означава, че трябва да спреш пред входа с таратайката само за да не се наложи да ходиш 5м повече пеша. Там си има специално обозначени зони с ей такава маркировка:
http://vialux-bg.com/img/top02.jpg
Нали знаеш, че там не се спира?

Същото важи и за пешеходна пътека, която добре си личи на снимката, макар и да е поизтрита.

Потребителски аватар
brumbar4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbar4e » Вто 10 авг 2010 9:27

maxpayne написа: Същото важи и за пешеходна пътека, която добре си личи на снимката, макар и да е поизтрита.

кое си личи добре? :063: или имаш богато въображение или ...... няма да се доизказвам ... хахаххахах ... личала си добре пешеходната пътека :063:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 10 авг 2010 9:35

Аз да питам - пазите ли касова бележка за платената глоба. Искам да видя нещо на нея.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 10 авг 2010 9:39

"форум за взаимопомощ" :063: :063: :063: :063: тва е виц ми се струва :063: :063: :063:
"форум за хранилка" the real deal! колкото и жалко да звучи това е истината

ДА! РЕВА...от смях

моля някой да бичи катанеца. Благодаря за 5те полезни мнения от 4страници глупости. :bowdown :bowdown :bowdown

исключително съм благодарен на колегата Ljubon (имаш бира, че ме разсмиваш втори ден) :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”