СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор? (Глобул)
И мен ме търсят тия от фронтекс, по точно едно писмо ми пратиха, добре подпали камината 

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:е как дължите 30 лева пък ви казват, че дължите 300?
Може би са прекратили договора и са начислили неустойки колега.Аз дължах 100лв, не плашах с месеци и изведнъж оп-330лв.Неустойките са в размер на абонаментните такси за оставащите месеци до изтичане на договора.Ако наистина имате скорошни задължения към глобул знайте, че решат ли ще ви осъдят и от 300лв стават около 1000 може би, защото си слагат разноски по делото и разноски за съдия изпълнител и какво ли още не.Аз внесох 50лв и спрях процедурата

badov написа:maxpayne написа:е как дължите 30 лева пък ви казват, че дължите 300?
Може би са прекратили договора и са начислили неустойки колега.Аз дължах 100лв, не плашах с месеци и изведнъж оп-330лв.Неустойките са в размер на абонаментните такси за оставащите месеци до изтичане на договора.Ако наистина имате скорошни задължения към глобул знайте, че решат ли ще ви осъдят и от 300лв стават около 1000 може би, защото си слагат разноски по делото и разноски за съдия изпълнител и какво ли още не.Аз внесох 50лв и спрях процедурата![]()
Да прекратили са го договора . Но тея от фронтекс много нахални звънят всеки божи ден и само плашат и кво ли не още ама аз изключех телефона те от дума не разбират ! Ами ще им платим Когато имаме възможност ко тва всеки ден ее накрая ще подадем жалба за тормоз

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Калкулатор за изчисляване на Законна лихва:
http://www.epi.bg/calc_lihva_zakonna.php
Всичко поискано отгоре, преди да е водено някакво дело в съда е измама!
На 30 лева за 10 години се натрупва лихва 40.72лв. - смятайте какви са измамници!
http://www.epi.bg/calc_lihva_zakonna.php
Всичко поискано отгоре, преди да е водено някакво дело в съда е измама!
На 30 лева за 10 години се натрупва лихва 40.72лв. - смятайте какви са измамници!
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз съм съгласен, че преди заведено и разрешено дело лихви не могат да ти вземат.Въпросът е, че глобул прекратяват договора едностранно и ти слагат неустойка към дължимата фактурирана сума.Примерно остават ти 10 месеца по договор по 20лв месечен абонамент.Получава се 200лв които ти ги слагат към фактурираните задължения
И аз съм запознат, че не могат да ти продават задълженията без да са те уведомили, но не ми се разправя.Аз така от 120-130лв, като прекратиха договора, дължах 320-330лв.Звъняха ми, внесох 50 кинта за да спрат процедурата.След това ми пратиха писмо, да се обадя веднага на някакъв телефон спешно.Обадих се и им вдигнах скандал, защо след като съм започнал да плащам ми пращат писма отново и им казах-ако искате ще спра да плащам знаете, че съм в чужбина и няма да се връщам, няма как да ме намерите за тези пари и клекнаха.Извиняваха ми се 5 минути и от тогава нито са звъняли, нито нищо 

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Днес се обаждал някакъв на жена ми и се е представил за ЧСИ. Тя има от много години някакви 73 лв. към глобул. Та тоя хубостник злоупотребява с името и данните на дадено ЧСИ. Къде се е чуло и видяло ЧСИ да тръгне да звъни за 73 лв. - нито има покана за доброволно изпълнение, нито има дело, нито ИЛ. Та той казал че утре до обяд ако не плати тия 73 лв. щял да запорира заплатата на жена ми и задграничния паспорт
Та си мисля дали да не пусна една жалбичка и да посоча телефонния номер от който се е обадил тоя смешко. И на всичкото отгоре и казал че е от София и се е представил като ЧСИ Торнев - проверихме го в нета, въпросния ЧСИ е с регион на действие Пазарджик. Та си мисля че тези от СГ груп използват името на човека за да сплашват хората, не им вярвайте, аз само го чакам да се обади утре и ще го оправя по телефона 

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Uneek написа:Днес се обаждал някакъв на жена ми и се е представил за ЧСИ. Тя има от много години някакви 73 лв. към глобул. Та тоя хубостник злоупотребява с името и данните на дадено ЧСИ. Къде се е чуло и видяло ЧСИ да тръгне да звъни за 73 лв. - нито има покана за доброволно изпълнение, нито има дело, нито ИЛ. Та той казал че утре до обяд ако не плати тия 73 лв. щял да запорира заплатата на жена ми и задграничния паспортТа си мисля дали да не пусна една жалбичка и да посоча телефонния номер от който се е обадил тоя смешко. И на всичкото отгоре и казал че е от София и се е представил като ЧСИ Торнев - проверихме го в нета, въпросния ЧСИ е с регион на действие Пазарджик. Та си мисля че тези от СГ груп използват името на човека за да сплашват хората, не им вярвайте, аз само го чакам да се обади утре и ще го оправя по телефона
Вижте добре дали този който се е обаждал не е измамник! Но колега да ти кажа ако не е, и човека говори сериозно ще си платиш тези 73 лева няколко пъти.Глобул масово продадоха дълговете си на фирми които започнаха някъде от около година да си ги прибират чрез дела

И за ЧСИ-то-незнам къде се е видяло да се обаждат, но при мен са идвали на крака в офиса.Търсеха някакъв стар длъжник който е дал адреса на фирмата.Дойде с охрана дори и си тръгна чак след като му изкарах договор за наем и лични документи за да му докажа, че такъв човек няма

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Няма как да е ЧСИ, защото сумата е смешна и няма кой да се занимава да води дело за 73 лева - и той самия е заявил на жена ми че няма все още заведено дело, и че ако до утре наобяд не плати щял да запорира заплатата, международния паспорт и какво ли още не. Глупака който се обадил е измамник и утре ще взема телефона на жена ми и като се обади ще получи яко за душата. Само се чудя откъде са и взели телефона, явно си събират данните нерегламентирано, защото тел-а на жена ми от 1 месец се води на нейно име. Някой колега от Пазарджик ако има запознат може да пише дали има действащ ЧСИ Торнев, или измамниците му ползват името.
едит:
Рег.№750, Никола Стоилов Торнев – ОС Пазарджик - Загубил правоспособност на осн. чл.31, ал.1, т.4 от ЗЧСИ във връзка с присъда на Военен съд Сливен, по дело НОХД №2/1972г. Заповед на Министъра на правосъдието за прекратяване на правомощията №ЛС-И-65/17.02.2011Г. Служебният архив е прехвърлен на основание заповед на Министъра на правосъдието №ЛС-И-134/30.03.2011г. на ЧСИ Тодор Луков, рег.№820, район на действие ОС Пловдив.
Човека е изгубил правоспособност, и от селската фирма използват името му!!! Не им се връзвайте !
едит:
Рег.№750, Никола Стоилов Торнев – ОС Пазарджик - Загубил правоспособност на осн. чл.31, ал.1, т.4 от ЗЧСИ във връзка с присъда на Военен съд Сливен, по дело НОХД №2/1972г. Заповед на Министъра на правосъдието за прекратяване на правомощията №ЛС-И-65/17.02.2011Г. Служебният архив е прехвърлен на основание заповед на Министъра на правосъдието №ЛС-И-134/30.03.2011г. на ЧСИ Тодор Луков, рег.№820, район на действие ОС Пловдив.
Човека е изгубил правоспособност, и от селската фирма използват името му!!! Не им се връзвайте !
Последна промяна от Uneek на Чет 10 ное 2011 23:17, променено общо 1 път.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм, че човека най-вероятно е измамник, но не се успокоявай с това, че сумата е 73лв.След като е прехвърлен дълга на агенция, те си ги търсят до дупка.Според мен има много голяма вероятност да започнат дело в скоро време
За парно на стойност 50лв ни осъдиха и чак като тръгнах да продавам една кола, разбрах че не мога да я прехвърля поради запор на имущество
Рано или късно си всеки си търси парите колега по съдебен път, ако не може по друг 

- koki_8899
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Аз се оказа,че дължа 930лв на Глобул,защото пенделите решили да си прекратят договора (при положение,че им се водя лоялен клиент),заради неплатени 2 месеца някакви си 130лв . . . .
Сега след колко време да очаквам включване от тея "душички" СГ Груп ?
И ако "изплащам" сумата на вноски примерно 100х10лв
,могат ли да ме закачат ?
Мерси предварително
И ако "изплащам" сумата на вноски примерно 100х10лв

Мерси предварително

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
koki_8899 написа:Аз се оказа,че дължа 930лв на Глобул,защото пенделите решили да си прекратят договора (при положение,че им се водя лоялен клиент),заради неплатени 2 месеца някакви си 130лв . . . .
И ако "изплащам" сумата на вноски примерно 100х10лв,могат ли да ме закачат ?
Мерси предварително
Колега моята сума беше 130лв, прекратиха ми договора и станаха 330.След около 2 месеца се свързаха с мен, но не от СГ ГРУП ,а от Фронтекс.Разбрахме се да плащам на вноски-внесох 50лв за да не започват процедури и дотам.Скоро ще им преведа пак де, да не мрънкат пак

За тях е важно да плащаш, дори и на вноски

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Две неща ще вмъкна:
1. Няма как да ви запорират заплати и т.н. докато не сте осъдени
2. Една наша банка веднъж продаде взимания за около 4 милиона на едни мутри за към 100 000 евро. Мутрите си събраха почти 90% от дълга
1. Няма как да ви запорират заплати и т.н. докато не сте осъдени
2. Една наша банка веднъж продаде взимания за около 4 милиона на едни мутри за към 100 000 евро. Мутрите си събраха почти 90% от дълга
-
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Защо след като сте ползвали услугата отказвате да си платите ? Представете си в тази фирма, че работят едни млади момчета в едни тесни стаички на ул. Алабин, на ден трябва да се обаждат на толкова хора. Нека всеки си плаща за това което е консумирал, така ще живеем по-добре.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Bat_Tsany написа:Защо след като сте ползвали услугата отказвате да си платите ? Представете си в тази фирма, че работят едни млади момчета в едни тесни стаички на ул. Алабин, на ден трябва да се обаждат на толкова хора. Нека всеки си плаща за това което е консумирал, така ще живеем по-добре.
Представям си.
Също си представям, че си един от тях...
А не прочете ли, че има хора, които никога не са били абонати на дадена фирма, пък имат задължения?
Направо щях да се разплача като ти прочетох поста

-
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Да позна аз работя за такава фирма и ние спазваме закона точка по точка ...
Обаждаме се и подканяме и разни други които са подписали договор да си изпълнят задълженията според закона.
Кое тук е нередно? Няма място за присмех според мен.
Преди време като бях в чужбина бях възмутен как една баба се беше обадила в полицията че съм спрял с едната гума 20 см в зелената площ - дойдоха и ми писаха тикет.
И сега виждам че е била права, просто и нарушавам личното пространство (вижте темата за паркирането в борисовате градина - провал на БГ будна съвест) ... а всички други които са ползвали услуги които струват пари (труд на други хора) се опитват да минат метър - това вече прелива чашата ... нещата са прости нека всеки плаща за дяволъка
А колега който си писал " Представям си.
Също си представям, че си един от тях... "
да така е и не виждам нищо лошо, що за ехидни подмятания ?!
Обаждаме се и подканяме и разни други които са подписали договор да си изпълнят задълженията според закона.
Кое тук е нередно? Няма място за присмех според мен.
Преди време като бях в чужбина бях възмутен как една баба се беше обадила в полицията че съм спрял с едната гума 20 см в зелената площ - дойдоха и ми писаха тикет.
И сега виждам че е била права, просто и нарушавам личното пространство (вижте темата за паркирането в борисовате градина - провал на БГ будна съвест) ... а всички други които са ползвали услуги които струват пари (труд на други хора) се опитват да минат метър - това вече прелива чашата ... нещата са прости нека всеки плаща за дяволъка
А колега който си писал " Представям си.
Също си представям, че си един от тях... "
да така е и не виждам нищо лошо, що за ехидни подмятания ?!
hooligans написа:Bat_Tsany написа:Защо след като сте ползвали услугата отказвате да си платите ? Представете си в тази фирма, че работят едни млади момчета в едни тесни стаички на ул. Алабин, на ден трябва да се обаждат на толкова хора. Нека всеки си плаща за това което е консумирал, така ще живеем по-добре.
Представям си.
Също си представям, че си един от тях...
А не прочете ли, че има хора, които никога не са били абонати на дадена фирма, пък имат задължения?
Направо щях да се разплача като ти прочетох поста
Върни се в “ОФФ-Топик - други”