One написа:Такааа , понеже отворих темата нека взема отношение , шот ОЧЕВАДНО някои разбраха други пак не .
цитирам:
В 99% от случаите под селянин не се влага смисъл месторождението на индивида , а начин на поведение и манталитет.
Защо решихте ,че имам в предвид само това което е в софия ?
Някъде написано ли е СОФИЯ ? ами ако не бях от софия щеше ли да има "недоволни" ? Нима в Русе не е същото или във Варна, Пловдив ,
?.... Къде е написано че ВСИЧКИ са такива или онакива ?
Какво не е ясно ? кое Ви обижда Вас не от софия ? - това мяза на избиване на комплекси,и пословичната омраза към софиянци моля ви недейта така
кое е абсурдното - че е истина ли ? с кое не сте съгласни ?
Кое не е вярно , че поради ред причини софия е наводнена от хора които не могата да се разделят с вредните си навици ли ?
Кое не е вярно . че родени на пъпа на софия са придобили по една или друга причина подобни навици ли ?.
хайде аргументирайте се . Затова е форум макар и темата да е офф
Ако искаш да започнеш тема, която да носи полза и да изяснява нещата, изказвания от сорта
...шот ОЧЕВАДНО някои разбраха други пак не...
съдржат заядлив тон и пораждат съмнения относно целта на темата ти.
Охарактеризиране на безпардонното и безумно поведение по пътищата /а и не само там/ с думата селянин и твърдението, че е
... начин на поведение и манталитет...
е крайно неправилно и обидно, независимо какво си мисли този, който я употребява. Поради простата причина, че като употребиш думата срещу някой нахален и нагъл учестник в движението, то друг човек, срещу когото не е насочено определението, но е от село, може да се обиди, и то с право, без да знае твоите аргументи.
Тук не става въпрос за избиване на комплекси. И отново не става въпрос за генерализиране на понятия от сорта "пословична омраза". Никой не иска да обижда или да влиза в противоречия и ненужни спорове, поради простата причина, че всички /поне за мен е така/ сме във форума за да сме полезни един на друг по някакъв начин и при необходимост да си помагаме.
Спор относно кой с какви навици е дошъл и дали не ги е придобил на новото си място /не казвам точно кое, въпреки че ти конкретизираш за София/ няма нужда да се води. Когато се срещнат две или повече култури и начини на поведение, се получава нещо ново, което не винаги за съжаление /дори по - скоро обратното/ взема най - доброто от сливащите се култури. Затова именно, не може да се твърди, поне според мен, че някой е дошъл от някъде с лошите си навици, и че е научил другите на същите такива навици, или обратното, че е дошъл чист както сълза, пък виждаш ли лошите си навици е научил на новото място.
Абсурдното е, че това което си написал в първия си пост, е най - малкото обидно за българското село. Защото по улиците на българските села може да има изпражнения от животни, но това не означава, че хората, които живеят там са еди какви си. А другите ти примери просто не отговарят на истината. Бил съм в доста села, но тия примери, които даваш, или не се случват, или ги вършат хора, които не са селяни /хора, коит оживеят в село/. Никой не си замърсява собствения двор с отпадъци - най - често ги изгарят в печките, на които си готвят или ги дават за храна на животните, които отглеждат. Никой не надува по нощите музика и тях си, защото на сутринта трябва да става рано за да свърши цялата кърска работа и тази в двора. Най - често, когато има песни, то пеят същите тия селяни.
Може много от автомобилите по селата да са без регистрация и без документи, но лично съм виждал на най - затънтеното кръстовище как един москвич пикап и един трактор стоят и си дават път по десет пъти докато единия се реши да мине първи. А и селяните, макар и сопдръчни средства, винаги гледат да си поддържат превозните средства в изправност, тъй като с тях си изкарвят хляба.
А най - често на село колата на тати взема мамино синче от града, за да се изфука пред другите мамини синчета /и девойки разбира се/. Всичко, което написах по - горе се отнася за баш селата, където хората /или поне по - голямата част от тях/ с труд изкарват прехраната си.
Е това е моето мнение по въпроса, надявам се да е станало ясно, че не целя конфронтация с никой, а само да изразя собствената си позиция.