Колбасите Стара планина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колбасите Стара планина

Мнениеот Nikkolay » Вто 14 сеп 2010 9:43

вчера си купих кремвирши сачи, стара планина - същата работа ми се сториха...
А иначе дядо ми от около 10-на години се преселиха в едно село и там е истината -промишлено количество домашно месо(зайци, пилета), яйца, мед от пчелите и т.н.
@бал съм ти и Старата планина :lol:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 14 сеп 2010 9:53

Пробвах каймата, като че ли имаше по-добър вкус от другата, ама нещо не съм съвсем сигурен. Но за кайма, както казва колегата Трафикант, избираш си едно парче свински бут без кост, едно парче телешки шол и ти ги мелят пред тебе, вече във всеки нормален магазин извършват тази услуга.
Ядох и кренвирши "Стара планина", на Тандем или Леки бяха. Захапах го с огромни очаквания да ме върне в миналото и да ми припомни вкусове от детството ми, НО не би. Даже бих казал, че беше по-лош и от някой други "нормалин" кренвирши. Беше супр финно смлян, ама направо нямаше структура и другото лошо впечатление което остави в мене беше вкусът на лой и мазно по небцето. Като цяло смятам, че е прах в очите цялата тази работа.
Спомняте ли си какво говореха за БДС, преди няма и 2 месеца? Е как става това скоропостижно въвеждане на такъв сериозен сатндарт, ами проверките, ами технологичните проекти. Разгледах обстойно етикета и не пишеше нищо такова за БДС.
Май просто фирмите са избързали с този измислен стандарт "Стара планина", защото пазара е очаквал нещо "ново и качествено".

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 14 сеп 2010 10:39

Спомних си един виц,който обрисува на 120% ситуацията:

Двама приятели напрайли сергий за кифтета и кибапчета ,единият в единия край на пазара,а другият в други.Обаче на единия на сегрията имало страшно много хора,напрао фул-пък другият все нямал работая.Отиша неудачникът при преуспелият си колега да го пита що така:
- Абе колега,как ги прайш тия кебашчета и кюфтета,та е се фул при теб а при мен никой?!?!?! :roll:
- Ами как ги правя,е така:кайма-ла.на кайма-ла.на... и е така,и после подправки :mrgreen:
И другият казал:
- Аааааа,ама ти и кайма слагаш !!! mhihi mhihi mhihi

:063: :063: :063:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Вто 14 сеп 2010 11:12

Обикаляйки из България,между две пазарджишки села,видях един бус с овесени на него,луканки,суджуци,пастърми и прочие месища.Имаше и ракия,вино,бяло и червено и пелин,всичко домашно.След кратък пазарлък напълних багажника като цените бяха по-ниски от тези на магазина след пазарлъка.Еми още си спомням с потекли лиги за тоя бус.Буса беше VW :)Винаги гледам да пазарувам оттам където преминавам дотук все добри попадения.В Велинград си взимам истинско мляко,кашкавал,сирене,и масло от една мандра.Старата планина са добри но в сравнение с домашното има какво да се желае още.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 14 сеп 2010 11:17

По Нова ТВ казаха, че в България няма лаборатория, която да каже точно колко месо има в даден колбас и в какво съотношение е телешко - свинско. Та как тия дето всеки ден пишат, че проверяват Старата планина по 10 пъти разбират кво има вътре и дали е спазен БДС. И като чувам как хората казват че няма разлика във вкуса работата е ясна - салама поскъпва, но иначе не отчитат инфлация щото това е нов продукт и няма базисна цена за сравнение и всички са щастливи и както винаги потребителя прееб@н.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 14 сеп 2010 11:34

ABSOLUT написа:...Спомняте ли си какво говореха за БДС, преди няма и 2 месеца? Е как става това скоропостижно въвеждане на такъв сериозен сатндарт, ами проверките, ами технологичните проекти. Разгледах обстойно етикета и не пишеше нищо такова за БДС...

Ами тоя БДС си го има от време оно, за какво "въвеждане" иде реч? :screwy По-скоро става дума за "подсещане" на производителите, че трябва да се спазва. И повод да се вдигат цените нагоре пак. :beat_butt2
Едно време имаше един вид кисело мляко и се продаваше от легени - отиваш с купа в млекарницата и ти сипват, колкото искаш. Цената - еднаква навсякъде, а и млякото си беше хубаво, направено от прясно мляко. По-късно, след стъклените буркани се появиха пластмасови кофички по 500гр., трансформираха се на 400гр., а цената се запазва същата, а съдържанието става все по зле. Някои кофички с мляко се бълникат като чорба, трайността им стана по 1 месец, щото май няма млечни бактерии вътре. Това е съвременната действителност в БГ! :bishop

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 14 сеп 2010 11:40

на ден се издават поне по 5 сертификата на производители желаещи да продават с едикет стара планина

в България няма нито една лаборатория , която да следи за спзването на този стандарт !

да ви казвам ли за какво става реч в момента или сами се сещате ?

всеки дето иска да направи бързи пари ще си пробутва боклуците както досега, само че по скъпо с новото етикет - специално за балъци :)

не се лъжете на тия простотии

винаги сме яли и ще ядем боклуци - такава ни е и "нацията"

а за "месото" от врат ще ви кажа - там е концентрирано най голямото количество антибиотици и хормони - все пак там бият инжекциите на свинете и "телетата"

да ви е сладко

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 14 сеп 2010 12:01

hooligans написа:
vw_golf_4_tdi написа:аз не виждам защо сте се размечтали по нещо, което е било преди и няма изглед изобщо да бъде отново (освен в розовите ви сънища). да не говорим, че така както се хвалите с годините си, сте имали право да гласувате точно около годините на промените и за разлика от мен сте имали глас и възможност да промените нещата.. сега сте ми се размечтали.. да не говорим, че най - дразнещото е, че споменавате само позитивните страни на това време, но не и негативите; а за настоящето говорите само с негативи.. днес карате пасати и голфове, ама да ви видя с раздрънканите и изгнили лади и жигули..

:shock :screwy
5 реда и нищо не каза
mhihi

хахахха верно нищо не каза

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 14 сеп 2010 12:02

вместо от магазините по-добре си купувайте месо, яйца, мляко и т.н. от познати, които имат роднини на село. Ние мляко от магазина почти никога не купуваме. За месо същата работа

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 14 сеп 2010 12:17

Nikkolay написа:вместо от магазините по-добре си купувайте месо, яйца, мляко и т.н. от познати, които имат роднини на село. Ние мляко от магазина почти никога не купуваме. За месо същата работа

Май-най добре и здравословно ще е да се преселим в някое село, без друго София стана пренаселена, така ще отпадне проблема в търсенето на качествени провизии. А там и коли няма да ни трябват, да не говорим за скъпата им поддръжка, защото се ползват каруци предимно, ха-ха! И ракия има бол. :drunk

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Вто 14 сеп 2010 12:31

[/quote]
Май-най добре и здравословно ще е да се преселим в някое село, без друго София стана пренаселена, така ще отпадне проблема в търсенето на качествени провизии. А там и коли няма да ни трябват, да не говорим за скъпата им поддръжка, защото се ползват каруци предимно, ха-ха! И ракия има бол. :drunk[/quote]
Един ден заети ми колега и това ще стане.Ще станем "акъллии",ще си купим ремаркета и айде насело.Аз съм :да: освен за ракията.Да минем на вино а?Или :beer :kissy:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 14 сеп 2010 12:39

Има подобрение в новите меса "стара планина",но от домашно направена наденица,кайма,и т.н по-добро няма.Лошото е,че пак ще ни цакат с високи цени и не до там добро качество.Просто не виждам как ще успеят да контролират цялото производство в тоя бранш.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 14 сеп 2010 13:52

Хващайте мотиките и се връщайте на село mhihi Ама като гледам няма много желаещи mhihi Само на приказки се намирате mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 14 сеп 2010 14:19

как да контролират.Ти видял ли си НЕЩО изобщо да е под контрол в тая държава.Тука требе да зайграе яко сопата(финансовата такава) навсякъде и само тогава ще е добре.Няма да е лошко и да дигнат заплатките :oops:
И пак влизаме при корупциятааа.... mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 14 сеп 2010 14:21

Санто ако мога да си осигуря скоро работа от вкъщи,веднага си зимам една къща у Правец примерно и пускам мойте од наем :oops:

нема да копам,че си купувам от извора,ако има кой да копа де :beat_butt2 че скоро бях в Костенец на гости-сите граждани станаа,няма кой кило сланинка за скарата да ти продаде дебаааа :не:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”