Mtel- завишени сметки?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Mtel- завишени сметки?
Сметката ми за август е завишена понеже не си изпъняват една точка от договора по която мога да говоря на промоционална цена с Мтел но само в ненатоварените часови зони интересното е че не са го изпълнили само в съботите и неделите . пдедишния път пък ми спряха изходящите повиквания заради уж неплатена сметка,която е бях платил. С многократни разговори си реших проблема.
Общото е че винаги признават че има проблем, че ще корегират грешката но не се задействат веднага от първото оплакване, в момента от една седмица имам обещания от *88 както и по писмен отговор че ще ми преизчислят фактурата за м. август но още нищо не са направили , както и не са ми отговорили дали ще ми спрат пак безпричинно телефона понеже скоро изтича и срока за плащане.
Всеки път след дълго чакане за свързване с оператор започва една дълга процедура за изчакване и на друг оператор , питане за клиентска парола все едно че за първи път се оплакван по един и същ проблем. Иначе признават грешките си - поне за това не мога да се плача Проблема е че вместо 10..15лв ми искат 45
Общото е че винаги признават че има проблем, че ще корегират грешката но не се задействат веднага от първото оплакване, в момента от една седмица имам обещания от *88 както и по писмен отговор че ще ми преизчислят фактурата за м. август но още нищо не са направили , както и не са ми отговорили дали ще ми спрат пак безпричинно телефона понеже скоро изтича и срока за плащане.
Всеки път след дълго чакане за свързване с оператор започва една дълга процедура за изчакване и на друг оператор , питане за клиентска парола все едно че за първи път се оплакван по един и същ проблем. Иначе признават грешките си - поне за това не мога да се плача Проблема е че вместо 10..15лв ми искат 45
Нашата сметка дойде и - 300 лв.
Обикновено е 70-80 лв. , кажи го 100, все пак разговори са...
Ама 300 просто няма как. Гледам си е-фактурата три трлефона по 25 лв. горе-долу, НО безплатните ни минути(между тези номера) не са безплатни...
Обаждах се , нямало грешка според тях. Май няма да плащам, ми се струва. Точно се бях подкефил, че имам за семестъра, а сега...

Ама 300 просто няма как. Гледам си е-фактурата три трлефона по 25 лв. горе-долу, НО безплатните ни минути(между тези номера) не са безплатни...
Обаждах се , нямало грешка според тях. Май няма да плащам, ми се струва. Точно се бях подкефил, че имам за семестъра, а сега...
-
- Автомобил:
- Двигател:
провери детайлната разпечатка за всички разговори -приложение Б от Е-фактурата
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
sam_boha написа:Нашата сметка дойде и - 300 лв.![]()
Щом не са безплатни значи не си изпълняват договора.
КЗП
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
rosen1212 написа: ...Всеки път след дълго чакане за свързване с оператор започва една дълга процедура за изчакване и на друг оператор , питане за клиентска парола все едно че за първи път се оплакван по един и същ проблем. Иначе признават грешките си...
Колега, като имаш възможност иди в някой офис на Мътела и си пусни писмена молбичка за преразглеждане на сметката. И си взем изходящия номер. Ако след това не последва никаква реакция, взимаш си договора и някой адвокат ще ти каже какво да правиш. Може и КЗП да помогнат...
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега в Мтел а има опашка от недоволни клиенти и ще загубя поне час...Във КЗП пък ще искат хартиена фактура ... ми нямам толкоз свободно време да се разхождам по мъките, надявам се кореспонденцията по Е маил да е със статута на писмени документи.За съд мисля че под 50 лева не може да става въпрос. иначе от 12 месечен договор койтио изтича след 2 месеца 3 месеца (засега)_ми бяха супер проблемни -просто нищо няма да плащам а е ако ще ме съдят трябва по всяко време да докажат и последната стотинка на дължимото
- KingoftheROAD
- Контакти:
емайла у Булгаристан няма силата на хартиените бумажки, поне аз доколкото знам. Затова това ти препоръчвам. Аз преди две години взех от Мътела още една карта за жинътъ. И на същите условия като моята и тн. И какво мислиш, джуркаме се предимно в групата на 500 минути, а в края на месеца 80лв. сметка. Отивам аз в офиса им - дайте да проверим така и така. Отсреща - ми то системата не го е отчела новия телефон. Добре дайте да напишем молба за преразглеждане на сметката. Готово, и след седмица две, даже ми се обадиха, и ми казаха, че сметката ми била преразгледана и коригирана, и съм имал към 50 и няколко кинта на депозит при тях. От него съм можел да си плащам сметката и тн. Така, че по-добре отдели време ако мернеш някой по-празен офис. Нещата ще се опростят според мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
все тая е понеже както писах по - горе ми пращаха смс и да си платя сметката, която бях платил тогава и през офис минах (без жалба обаче писмена)но пак ми спряха телефона само че загубих един час - и това бе в началото на проблемите със обновената система...
Свързах се с оператор след чинно чакане от 23 минути, после малко ме прехвърляха- ха на един, ха на друг, но стигнах до правилния оператор. Обясних му за безплатните, той провери и каза заветното: "Грешката е наша, ще сторнираме сметката" ... ура, но дали сторното ще е това, което предполагам аз, а именно - 200-тина лева? Както и да е. Ако имате такива проблеми проверявайте си е-фактурите и им звънете на операторите, ще му се не види и чудото...
- KingoftheROAD
- Контакти:
Звъненето на оператори невинаги помага ве колега, това се опитвам да обясня. По възможност пускайте молбички за преразглеждане на сметката на хартия и си взимайте входящите номера. Така поне ще имате нещо черно на бяло, че сте ги уведомили за проблема и топката ще е в тях. При мен имаше ефект.
-
- Автомобил:
- Двигател:
a тез разговори защо ги записват?..друг проблем е че и кредитния лимит без моя молба ми е направен на 200лв, но според тях тази справка не и работила в момента и да не съм я вземал насериозно...
обаче медиите-вестници ,телевизии как мълчат по въпроса...да сте прочели някъде нещо...после говорят за свободни ,независими медии...и на мен не ми е дошла сметка...но познати изреваха с четворни -петорни сметки,неотчетени безплатни минути...във всяка нормална държава щеше да има компенсация за потребителите...
аз съм сигурен ,че малко хора ще се преместят след този голям гаф...щото сме овце...
аз съм сигурен ,че малко хора ще се преместят след този голям гаф...щото сме овце...
- KingoftheROAD
- Контакти:
въпросът е колко време ги съхраняват? а и записи могат да се изфалшифицират без кой знае какви умения, освен това май не се признават в съда, а като имаш входящ номер на молбичката, можеш да ги нариташ с някой адвокат да се раздвижат и да реагират, ако пък просрочат срокове или нарушат права и не реагират адекватно - да хапнат някое дръвце. Имаш нещо черно на бяло, което се признава в съда. Питай юристите.
kiko написа:аз съм сигурен ,че малко хора ще се преместят след този голям гаф...щото сме овце...
Как да се преместят като 97-98 процента то разговорите са ми в тази мрежа. А с най-търсената от мен група говоря безплатно неограничено време
И аз чакам втори месец фактура и няма... някой получават аз не.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Е щом не ви тарифират според договора ви, поискайте разпечатка и преизчисление на сумата. Бях чел някъде, че е възможно да дойдат и извънземни сметки. Това е защото не ви тарифират според програмата ами "стандартно". Примерно аз както съм на Loop трябва да ме таксуват по 0,01 лв./мин в мрежата на Loop. Възможно е да ми дойде сметка 200 лв., тъй като може да не ми ги смята минутите по 0,01, ами по 0,30 или 0,50лв. Ако на някой му се случи нещо подобно (както на колегата) не виждам проблем да се отиде до офис на Мтел, да се иска разпечатка и от там преизчисление на сметката. Съмнявам се да откажат от офиса на Мтел. Ако пък откажат - КЗП и т.н.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”