Деца и GSM

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Деца и GSM

Мнениеот milmar » Пет 15 окт 2010 20:53

Deo88 написа:.... Аз моят първи си го купих след като навърших 16-17 г. до тогава всичко ми беше спокойно и хубаво :)...

То аз , моя първия GSM си го купих на 32г. :lol: , а като бях на 20 никой не е допускал че ще съществуват такива чудеса . Но сега разбира се ситуацията е друга .

Според мен връщане назад няма , но трябва да се обясни на децата , че това нещо трябва винаги , когат имат възможност да го поставят някъде далеко от себе си , а не да стои 24часа на кръста им или да виси на врата им . Трябва да знаят , че разговор над 2-3 мин не се води по телефон не само заради таксата . Трябва да носят непредизвикателен телефон и най-добре на предплатена сметка с не повече от 5-10 лв на нея . И така ...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 15 окт 2010 21:02

Деца и ГСМ, много е относително но въпреки това е неизбежно! Трябра родителите да знаят къде им се намира детето, а не да го търсят 20 минути из блоковете и да викат като обезумели КИииреееее... ! Все пак сме в друг век! Но ако едно дете не знае как да работи с ГСМ, и няма кой да му обясни по-добре да не му се дава телефон камо ли то и скъп. Резултата е ясен или ще го счупи, или ще му го откраднат! Най-добре е някой тояга от 10 лева и колко да има телефон, ма после идва моабета от приятелчетата че има пенсионерски телефон и се почва, Татеее искам телефон с много ексти и се почва кленкането докато не му се купи!

Аз когато бях на 16г ако не се бъркам беше 2002г тогава ми беше първият телефон Сиеменс е50 или там къвто беше ползвах го 4 години на 6-тата пиина вода от банята! Истината е както казаха повечето колеги всичко да е според доходите и детето да разбере телефона за какво служи и все пак когато го носи в себе си, да го пази и да го ползва когато му звънят. И никога не се дава телефон на сметка на дете, опасна грешка!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Нед 17 окт 2010 12:41

Я да попитам за един ДРУГ проблем с деца и телефони:
В общи линии - моята сметка е 10 лв, нейната - 70 лв. Не е нормално
Ние сме на глобул. Нейната тарифа е 100 мин в глобул и 60 мин в Мтел - безплатни.ВЪПРЕКИ това тя успява да навърти към 140 минути в Мтел + 200 в Глобул + 12 лв СМС... Кажете как да се справя

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 окт 2010 12:49

scuba написа:Я да попитам за един ДРУГ проблем с деца и телефони:
В общи линии - моята сметка е 10 лв, нейната - 70 лв. Не е нормално
Ние сме на глобул. Нейната тарифа е 100 мин в глобул и 60 мин в Мтел - безплатни.ВЪПРЕКИ това тя успява да навърти към 140 минути в Мтел + 200 в Глобул + 12 лв СМС... Кажете как да се справя

Колега, ако са ви в група картите, можеш да и сложиш ограничение на разговорите, примерно отиваш в Глобул и им казваш че искаш да сожиш ограничение на еди кой си номер, след като му свършат минутите и навърти повече от 20 лева да неможе да говори! (В повечето случай това помага, но в друг Глобул не го спазват това ограничение и може пак да си говори след 20-те лева разговори, затова ще поискаш парола която съответно детето няма как да знае, и няма да може да говори излишно) Другият начин е да и теглиш конско и да разбере че не трябва да говори много по телефона! А има и вероятност Глобул да товарят в сметката, и да те накарат да минеш на по-добра тарифа с повече минути, което е по-добре за теб! Както и за детето, но колкото повече толкова повече казал мечо пух!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Нед 17 окт 2010 13:03

IceHeart написа:..
Колега, ако са ви в група картите, можеш да и сложиш ограничение на разговорите, примерно отиваш в Глобул и им казваш че искаш да сожиш ограничение на еди кой си номер, след като му свършат минутите и навърти повече от 20 лева да неможе да говори! (В повечето случай това помага, но в друг Глобул не го спазват това ограничение и може пак да си говори след 20-те лева разговори, затова ще поискаш парола която съответно детето няма как да знае, и няма да може да говори излишно) Другият начин е да и теглиш конско и да разбере че не трябва да говори много по телефона! А има и вероятност Глобул да товарят в сметката, и да те накарат да минеш на по-добра тарифа с повече минути, което е по-добре за теб! Както и за детето, но колкото повече толкова повече казал мечо пух!

Група, група.. кво значи група? Всички (и 4те телефона) се водят на мое име. Поисках да спрат изходящите щом свършат тези минути. Или да спрат изходящите ако сметката стане над 30 лв. Бях в Глобул и казаха че не може да се сложи такова ограничение. Конското си го говорим вече 8ми месец и ефекта е нулев. Обещава, че ще се ограничава и на следващия месец - същата работа

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 окт 2010 13:08

scuba написа:
IceHeart написа:..

Значи колега, ти си така да го нареча създателят на тази група от абонати на вашето семейсто, поне в М-тел го казват лидер на групата, щот картите се водят на твое име! Аз поне така знам, ако греша нека бъда поправен! Значи на сестра ми на картата направихме ограничение до 20 лева, шот стандартното ограничение е до 50 лева. И когато изговори безплатните минути и направи 20 лева сметка, когато тръгне да набира и казва "Лимита по вашата сметка е ограничен, моля обадете се на оператор" И ако се обади на оператор те ще и кажат че без "Лидера на групата" няма как да и пуснат сметка! Димек без аз да разреша няма как да и пуснат по-голям лимит за разговор!
Сега при Глобул не знам как е, но би трябвало да га има тази опция! Явно ги марзи и не им се занимава! От както направих този лимит на картите няма как да имам повече от 60 лева сметка и на 4-рите карти, шот ние не говорим много, даже и не си проверявам сметката шот знам колко горе доло говоря! АКо Глобул пак те пратят за кестени , по-добре вземи една карта на ваучер на детето и мирна ти глава. Вярно по-скъпо е, но ще му слагаш по 20 лева на месец и като ги изхарчи ще му звънят!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 17 окт 2010 13:23

Говорите за различни неща, едното е група, другото е, че имаш Х на брой карти/договора на твое име. Второто не е група.

Групите основно са карти на фирми, на държавни предприятия, на сдружения и т.н. Куките например са в група.

М-Тел КОМБИНА също би трябвало да е група, за частни клиенти е този вариант

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 окт 2010 14:42

maxpayne написа:Говорите за различни неща, едното е група, другото е, че имаш Х на брой карти/договора на твое име. Второто не е група.

Групите основно са карти на фирми, на държавни предприятия, на сдружения и т.н. Куките например са в група.

М-Тел КОМБИНА също би трябвало да е група, за частни клиенти е този вариант

Колегата каза че всички карти на Глобул се водят на негово име... И той може като титуляр на тази група (От карти) да си поиска тази услуга на определената карта да има ограничение на разговорите от 50 лева на 20 лева! Или при свършване на минутите да неможе да разговаря!
А при мен е точно така.... На всички карти имаме лимит, когато свършат минутите имаме 20 лева за разговор и когато достигнем лимита от 20 лева, неможем да говорим повече, а това мнооого рядко се случва! И не сме към група на фирма, ами просто имаме 4 карти на мое име, и аз така го наричам група защото аз съм титуляра на картите, ако аз не си платя сметката другите карти получават съобщение, и сметката на 4-рите карти се плаща заедно на 1-път от мен! Та това ми беше мисълта, колегата да си реши проблема по този начин и няма да има проблем с високата сметка на детето. Сега че Глобул си правят оглушки е друго нещо, това се съвсем нормална услуга от която може да се възползва всеки, освен картите със Ваучер!

п.п Вече за картите с фирмени групи там са друга бира! И не мисля че тука е мястото за споделянето! Освен колегата да е на такава група!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 17 окт 2010 15:17

scuba написа:Я да попитам за един ДРУГ проблем с деца и телефони:...

Не виждам какво има да го мислиш - предплатена карта и готово. Гигантската заблуда сред народа е, че предплатените били скъпи (на минута). Ами като ти е много евтина и "изгодна" цената на минута и говориш 300 минути пак ще платиш много повече. Важна е абсолютната стойност на сметката, а не колко по-изгодно било - относително.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 17 окт 2010 19:32

scuba написа:Я да попитам за един ДРУГ проблем с деца и телефони:
В общи линии - моята сметка е 10 лв, нейната - 70 лв....

На колко години е , аз се сещам за един вариант :beat_butt2 ... mhihi .

Виждал съм деца , дето си вървят по улицата и си говорят по телефона . Ами то така един разговор може да е 20-30 мин. , докато стигне до училище например . Остави настрани парите , но това не е безвредно .

При големите деца трябва да се правят разяснения ... според мен избиват комплекс показват , че са много "напред" , нямат ограничения в разговорите и т.н. Моите за сега са малки :wink: .

Последна промяна от milmar на Пон 18 окт 2010 0:54, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 17 окт 2010 20:13

Както писа по-горе колегата Върбона - в последния възможен момент ще му дам телефон.
А относно спокойствието. Децата са разсеяни. Зяразват телефона някъде. Ти звъниш, и звъниш, и звъниш ... Егати спокойствието.
GPS-а - интересен вариант, но все пак не трябва да лишаваме детето си от лична свобода.
Най-добрият вариант е детето да ти има доверие, както и ти на него. Тогава детето в повечето случаи ще е там, където ти е казало, че е. Естествено, след един определен момент, неминуемо ще има мобилен телефон.
А и не трябва да забравяме момента, в който всички други деца имат мобилен телефон, а то не. Не трябва да се чувства различно. Изобщо, възпитанието на деца е доста сложна работа ...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 17 окт 2010 22:25

не знам кога
и това е един от сложните въпроси
то прости няма :banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 17 окт 2010 22:26

Този въпрос не се решава с анкети :talk: :Mr Green Fun
То като иде не пита mhihi

Потребителски аватар
EliPavlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EliPavlova » Нед 17 окт 2010 22:53

Взехме първия телефон на младата дама, когато започна първи клас. Специализиран детски телефон. Все още няма навика да го носи винаги и го забравя по някога, но е удобно, когато я пуснем да тича в парка да играе, да и се обадим и да се върне, вместо да обикаляме и да я търсим /примерно/. Или да отиде някъде и ако има нещо, което да я притеснява да ни намери. Така има лична свобода. Нямаме проблем в училище с по-скъпи, по-хубави или по-прости, защото нейния просто е различен. Със сметката проблем няма, защото са и въведени 4 номера и може да набира само тях, не може да ги смени сама. Просто телефончето има интересни функции. Управлява се дистанционно с код. Мога дори да го изключа или включа без тя да разбере. Сега е трети клас и ходи сама на училище вече, не е нужно да и се обаждам да я питам дали е стигнала, мога да си пусна кодчето и да ми върне отговор дали е на там. Така тя е спокойна, че и имаме доверие, а ние сме спокойни, че можем да проверим. Предполагам, че след година-2 ще трябва да го сменим, но при положение, че има изградени навици, надявам се да не е проблем.
Иначе темата с телефоните и децата е почти толкова дълга колкото темата за компютрите и децата. Кога и как... Важно е как ще възпиташ малкия човек :012:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 17 окт 2010 23:19

EliPavlova написа:Взехме първия телефон на младата дама, когато започна първи клас. Специализиран детски телефон. Все още няма навика да го носи винаги и го забравя по някога, но е удобно, когато я пуснем да тича в парка да играе, да и се обадим и да се върне, вместо да обикаляме и да я търсим /примерно/. Или да отиде някъде и ако има нещо, което да я притеснява да ни намери. Така има лична свобода. Нямаме проблем в училище с по-скъпи, по-хубави или по-прости, защото нейния просто е различен. Със сметката проблем няма, защото са и въведени 4 номера и може да набира само тях, не може да ги смени сама. Просто телефончето има интересни функции. Управлява се дистанционно с код. Мога дори да го изключа или включа без тя да разбере. Сега е трети клас и ходи сама на училище вече, не е нужно да и се обаждам да я питам дали е стигнала, мога да си пусна кодчето и да ми върне отговор дали е на там. Така тя е спокойна, че и имаме доверие, а ние сме спокойни, че можем да проверим. Предполагам, че след година-2 ще трябва да го сменим, но при положение, че има изградени навици, надявам се да не е проблем.
Иначе темата с телефоните и децата е почти толкова дълга колкото темата за компютрите и децата. Кога и как... Важно е как ще възпиташ малкия човек :012:

:shock :shock :shock
mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi
Къв е тоя телефон бре :shock
Кажи модела, да подаря един на жената :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”