Още едно ДОБРО ДЕЛО
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Още едно ДОБРО ДЕЛО
Имам едно предложение т.к. Домовете за деца лишени от родителска грижа са твърде много,а и някои от тях са с капацитет, който едва ли ще можем да поемем, да се насочим към такива, в които се отглеждат по-малък брой деца.
Поразрових се тук там и ето какво успях да открия:
Дом за деца „Христо Ботев”, гр. София, кв. Горна Баня, където живеят 22 деца, лишени от родителска грижа на възраст от 8 до 18 години.
Център за настаняване от семеен тип „Ронкали”, гр. Бургас, в който се отглеждат и възпитават 13 деца на възраст от 6 до 15 години.
Дом за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителска грижа “Катя Ванчева” с. Широка лъка
Капацитет на институцията – 70
Дом за деца и младежи, лишени от родителска грижа "Мария Терезия" гр.Стара Загора - В него се отглеждат 75 деца от 5 до 19 години.
Дом за деца, лишени от родителска грижа „Христо Райков” гр. Габрово е специализирана институция за социални услуги, делегирана от държавата дейност като второстепенен разпоредител с бюджетни средства към община Габрово. ДДЛРГ “Христо Райков” предлага постоянна грижа на 43 деца, на възраст от 7 до 18 години, включително или до завършване на средно образование, но не повече от 20 год. възраст.
Поразрових се тук там и ето какво успях да открия:
Дом за деца „Христо Ботев”, гр. София, кв. Горна Баня, където живеят 22 деца, лишени от родителска грижа на възраст от 8 до 18 години.
Център за настаняване от семеен тип „Ронкали”, гр. Бургас, в който се отглеждат и възпитават 13 деца на възраст от 6 до 15 години.
Дом за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителска грижа “Катя Ванчева” с. Широка лъка
Капацитет на институцията – 70
Дом за деца и младежи, лишени от родителска грижа "Мария Терезия" гр.Стара Загора - В него се отглеждат 75 деца от 5 до 19 години.
Дом за деца, лишени от родителска грижа „Христо Райков” гр. Габрово е специализирана институция за социални услуги, делегирана от държавата дейност като второстепенен разпоредител с бюджетни средства към община Габрово. ДДЛРГ “Христо Райков” предлага постоянна грижа на 43 деца, на възраст от 7 до 18 години, включително или до завършване на средно образование, но не повече от 20 год. възраст.
- Night_elf
- Рошаво мазало
- Автомобил: Vw Golf V
- Двигател: 1.9 TDI BKC
http://lubateneva.com/index.php - Берковица
http://ddlrg.blogspot.com/ -с.Малък Преславец. В сайта подробно са описани текущите нужди.
http://ddlrg.blogspot.com/ -с.Малък Преславец. В сайта подробно са описани текущите нужди.
- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, мисля, че е крайно време да се вземе някакво решение и да започваме да действаме, защото времето ни е кратко.
Ако няма други предложения може да се добави анкета и така да стигнем до необходимия консенсус.
Ако няма други предложения може да се добави анкета и така да стигнем до необходимия консенсус.
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
knight-errant написа:Колеги, мисля, че е крайно време да се вземе някакво решение и да започваме да действаме, защото времето ни е кратко.

За начало предлагам да се обединим около региона в ,който могат да отидат най много хора.
Като цяло мога да заключа ,че повечето дарения ще са дрехи и предложението ми е да намерим дом за деца, които биха имали нужда и полза от тях. Ако имат едруги предложения давайте ги за да имаме време да направим контакт с определения дом и да дискутираме техните нужди ,и с какво можем да им бъдем полезни.
- Night_elf
- Рошаво мазало
И все пак не можем да знаем, колко хора ще се включат в тази акция.
Аз лично мисля, че със сигурност трябва да сме извън пределите на СофияТА.Но същевременно не и на другия край на България.
Трябва да е лесно проходим път, защото сезона наближава и да нямаме проблем с метеорологичните условия.
ПП.Предлагам темата да се премести в организационен, с променено заглавие.
Аз лично мисля, че със сигурност трябва да сме извън пределите на СофияТА.Но същевременно не и на другия край на България.
Трябва да е лесно проходим път, защото сезона наближава и да нямаме проблем с метеорологичните условия.
ПП.Предлагам темата да се премести в организационен, с променено заглавие.
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Аз мисля,че този път може да направим малко по различна дарителска кампания,с точно определена идея.Та предложението ми е колкото са децата,в предвид идващият сезон-да се организира обличането им с топли дрешки и обути с топли обувки,не донесени от всеки а закупени от нас.
За всяко едно от тях дрешка и обувки-нови.
Разбира се лакомствата няма как да пропуснем
Просто идеята е да се направи едно стегнато,изчистено и същевременно полезно мероприятие.
Дано съм ясен.
И после милите представяте ли си как ще казват:
Мен ме стопли фау-ве клуб
Разбира се лакомствата няма как да пропуснем

Просто идеята е да се направи едно стегнато,изчистено и същевременно полезно мероприятие.
Дано съм ясен.

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
mirkata 4020 написа:Аз мисля,че този път може да направим малко по различна дарителска кампания,с точно определена идея.Та предложението ми е колкото са децата,в предвид идващият сезон-да се организира обличането им с топли дрешки и обути с топли обувки,не донесени от всеки а закупени от нас.
Разбира се лакомствата няма как да пропуснем![]()
Дано съм ясен.
Идеята ми допада стига да успеем да я осъществим. За целта трябва да изберем и дом с не толкова голям брой деца защото няма как да облечем едни а други не.
- Night_elf
- Рошаво мазало
Миро, страхотна идея приятелю, но в този случей ще трябва дарителската кампания да е свързана с финансиране и то доста.
А в период на криза, не знам кой колко ще може да задели.
Последна промяна от Night_elf на Вто 09 ное 2010 21:16, променено общо 1 път.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Ще следя темата и ще помагам с каквото мога. Ако организирате адрес с приемане на пратки, смело пишете във темата 

- mirkata 4020
Night_elf написа:Миро, страхотна идея приятелю, но в този случей ще трябва дарителската кампания да е свързана с финансиране и то доста.
Затова в началото на темата написах,че изисква време подготовката на едно такова нещо,незнам какво да кажа на всички ни се иска,и на всички ни е трудно..
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
С риск да ме критикувате ще призная ,че може би малко прибързах с тази тема. Мое лично мнение е ,че хората от форума имат огромното желание да помогнат ,но нямат възможност и не ми се струва коректно да насилваме нещата. Може да отложим това дело но да не го забравяме. По добре да го направим догодина ,но на за всички да е не препятствие ,а удоволствие. Нека всеки се замисли дали момента в ,който го направим е важен или качеството с което ще го изпълним. Да пресилваме нещата е ненужно според мен и се извинявам на всички ,които съм поставил в неудобно положение 

- mirkata 4020
Никого не си поставил в неудобно положение.Това,че не е осъществена инициативата незначи,че всичко е приключило.
Самият факт,че го предлагаш е едно добро дело,чиято основна цел е да направиш някого щастлив-какво по добро от това,когато говорим за дете.
Самият факт,че го предлагаш е едно добро дело,чиято основна цел е да направиш някого щастлив-какво по добро от това,когато говорим за дете.

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Pak posh ot telefona si I se izvinqvam . Mislq Che bi Bilo naj dobre da produljim iniciativata bEz da postavqme kraen srok , taka shte imams dostatuchno Vreme za dobra organizaciq I podbiraneto na podhodqshtiq Dom
- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както вече предложих на dready, как ви се струва посещението да бъде някъде около 1-ви Март - до тогава ще имаме достатъчно време да се справим 

- Night_elf
- Рошаво мазало
Много ще се размие във времето 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”