:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

"Не съм ял хляб днес, не мога да се занимавам с теб...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Не съм ял хляб днес, не мога да се занимавам с теб...

Анкетата завърши на Съб 27 ное 2010 15:34

Да, бих отишъл при шефа му
71
49%
Не, не бих отишъл при шефа му
5
3%
Изобщо няма да ми дреме, повече няма да стъпя там
61
42%
Ще продължа да пазаря от тях и ще отида "друг ден"
7
5%

Общо гласове: 144
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: "Не съм ял хляб днес, не мога да се занимавам с теб...

Мнениеот groznika » Пет 12 ное 2010 21:11

Не искам да съдя никой и да слагам етикети. Просто с поста си исках да кажа, че монетата винаги има две страни.

Ако искаш да знаеш как бих постъпил на твое място...
Не бих ходил повече при този служител. Ще гледам да посещавам мястото в другата смяна или нещо такова.
Като се замисля има и заведения в махалата които посещавам според човека който е на смяна :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 12 ное 2010 21:19

Идеално те разбрах колега, етикетът ми го лепна той. Ти просто споделяш мнение. И да, монетата си има и друга страна. Не ме съмнява, че като ме е видял си е казал "Ейй,пак ли този бе, сега съм толкоз гладен, б@л съм го, ще идва друг път". И аз съм си казвал същото като видя някой клиент, при който съм бил и се налага пак да отида поради някаква причина, но съм по-сдържан и не обичам да изпускам нервите си по този първобитен начин. Не се съмнявам, че е бил доста ядосан и изнервен (да работиш гладен е кофти, признавам, случва ми се, дори често), но просто не беше това начинът, толкоз. :Mr Green Fun Аз ако знаех, че няма да е ял, щях да му купя един хляб и малко кренвирши да си апне момчето, докато ме разхожда между кучетата :063:

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пет 12 ное 2010 21:26

Това не е магазин с "нови продукти". След като няма възможност да го върне - ще гледа какво купува!
Колкото до всички търговци с изказвания от типа аз съм собственика - аз ще кажа.
А погледнете, че има закони първо. Че ако Стефчо ги подкара по закон, да извадят историята на всеки детайл който веднага си заплюва да купи? За какво става дума, нали ?

http://www.kzp.bg/download.php?mode=fil ... ile_id=150

Чл. 1. (1) Този закон урежда защитата на потребителите, правомощията на държавните органи и дейността на сдруженията на потребителите в тази област.
(2) Целта на този закон е да осигури защита на следните основни права на потребителите:
1. право на информация за стоките и услугите;
2. право на защита срещу рискове от придобиването на стоки и услуги, които могат да застрашат живота, здравето или имуществото им;
3. (изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2008 г.) право на защита на икономическите им интереси при придобиването на стоки и услуги при нелоялни търговски практики и способи за продажба, неравноправни договорни условия и предоставянето на гаранции за стоките;

Чл. 3. (1) Правата, предоставени на потребителите по този закон, не могат да бъдат ограничавани. Всяка уговорка, с която предварително се изключват или ограничават правата им, е недействителна.
(2) Отказът от права, предоставени на потребителите по този закон, е недействителен.
(3) (В сила от 01.01.2007 г.) Всяка клауза в договор, която посочва за приложим закона на друга държава, която не е член на Европейския съюз, и която клауза изключва прилагането на разпоредбите на този закон или на закона на държава - членка на Европейския съюз, е нищожна.

Булгаристан майкоооо...всичко през призмата на порасналите български търговци!
Нищо лично, преразгледайте си малко ценностната система.И отношението към ХОРАТА!
Първо са хора, после са клиенти.

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Пет 12 ное 2010 21:42

Днес тръгнах по моргите и за късмет още но втората намерих нужните ми части, но и в двете отношението на хората беше супер добро, обиколката беше към 13 часа не знам дали вече бяха обядвали но бяха любезни и културни. Първия ми каза , че много съжалява, но е продал едната част вчера, а другата я няма, а втория ме заведе до калата и демонтира частите пред мен след като се разбрахме за цената. В твоя случай явно си случил на някакъв задник на който всички са му криви за нещо. И аз работя с клиенти и не мога да приема такова отношение дори да е за сделка за 2лв. реакцията ми щеше да му тегля една и ако се одърви да го нашамаря дори и повече да не стъпя там. Щом е там трябва да има някакво поносимо отношение към клиентите без значение дали е ял, пил, дали е вземал заплате в предните месеци или не.

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пет 12 ное 2010 23:18

Има две приказки.
Едната е Клиента винаги има право.
Другата е Който плаща поръчва музиката. Така, че искаш не искаш трябва да се съобразяваш с клиента иначе лошо за теб.
А относно въпросния господин ако се повтори грубото му отношение лично аз ще го накарам да ми свали поне 4-5 части които няма да купя, ей така само да му намеря работа за да знае какво да говори и как да се отнася като хората.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 12 ное 2010 23:32

Малко преувеличавате темата. Ако бачкаш за 300 лв много ясно, че ще гледаш на кръв клиентите. В БГ е така: бачкам колкото ми дават. Ся коментари отностно в чужбина тва, в чужбина онова - ми ходете в чужбина тогава като сте големи тарикати

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 13 ное 2010 0:08

barezifranko написа:Малко преувеличавате темата. Ако бачкаш за 300 лв много ясно, че ще гледаш на кръв клиентите...

Не е така. Все пак сам си е избрал да работи това и като е почвал предполагам са му казали колко ще получава :wink:

Ако не му се занимава има по-културни начини да разкара клиента :D

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 13 ное 2010 0:13

Издебваш кога шефчето е налично...Появяваш се "случайно" с торбичка с хляб и клубен стикер в джоба...
Ти: "Добър ден"
Той: "Добър ден"
Ти: Търся <описание на дружелюбния субект>
Той: Няма го, кво да предам / Има го, сега ще го викна
Ти: Ето тука съм му донесъл тоя леб, че вчера за съжаление бях дошъл да взимам едни скоростна/двигател/... ама той нещо гладничък беше, та не стана работата / <пред шефа> Здрасти нашия, днеска искам да свърша работа и по тоя повод реших да те почерпя, че да се размъквам да идвам когат си на кеф ми ляга по-дебело от тоя ляб...

В зависимост от това каква е реакцията си тръгваш със или без стикера на клуба. При втория вариант помдяташ небрежно, че стикерът върви в комплект с хляба, и ги поздравяваш, че са станали току-що известни в цяла БГ или пред има-няма 50000 аудитория.

Постваш в "авточасти и сервизи" името на моргата, ако си останал без стикер.
Пиеш едно за олабване на напрежението и регенерация на нервите
Премяташ си го в другия крачол

Последна промяна от Чудомир на Съб 13 ное 2010 0:20, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Съб 13 ное 2010 0:16

Чудомир :да:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 13 ное 2010 1:04

Отиваш при шефа и го питаш дали са му наядени общаците и ако да да погледнеш колите...
Много от моргите губят точно заради такива търтей!
Има си надница глупака и си вее оная работа по цял ден и се чуди къде да се скатае...
Да не говорим, че с глупавата си тиква съсипват повечето части ...
Дано повечето шефове разберат това и да вземат хора които ще си вършат работа, а не да си местят к**чето от единия в другия и да им плащат луди пари, за тоя дето духа

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 13 ное 2010 8:13

barezifranko написа:Малко преувеличавате темата. Ако бачкаш за 300 лв много ясно, че ще гледаш на кръв клиентите. В БГ е така: бачкам колкото ми дават. Ся коментари отностно в чужбина тва, в чужбина онова - ми ходете в чужбина тогава като сте големи тарикати

1. Не бачка за 300 лева. Ромчето си хванах приказка с него, че ми беше любопитно какви пари вземат по тез морги. Според това, което ми каза, взема 30 леВа надник на ден, което прави... колкото моята заплата mhihi
2. Дори и 300 лева да взема, това не го оправдава по никакъв начин. И аз съм работил за 300 лева, в най-голямата (като оборот и клиенти) компютърна фирма. Всеки ден с усмивка на работа, клиентите... имах чувството, че си говорехме така с тях, все едно сме приятели от ехее и голяма част оставаха доволни. Работех с огромно желание, защото ми беше нещо мечта да започна там работа(и съответно напуснах след около година заради ниското заплащане). На заядливците, които идваха с вестници и промоции от Метро също любезно им пожелавах приятен ден и така.
Чудомире, кефиш heavy metal zork Ама честно казано след строшените нерви вчера, които ми скъсиха живота с година-две не мисля изобщо да се занимавам. Просто ще си пазаря от други автоморги, макар да са на доста по-големи разстояния от тази :не:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 13 ное 2010 9:28

Да кажа и аз, работил съм не за 300, а за 150 лв mhihi
Първата ми работа, още бях студент (2006г. в Благоевград)... В едно интернет клубче... Ама бях там 2 седмици, щото ми предложиха 200 в един новооткрит магазин за компютри... Та честно казано съм работил с пълни и полуидиоти, но съм бил усмихнат винаги, гледал съм да свършим работа.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 13 ное 2010 9:30

Колега,много бързо се палиш.Да и ти си прав,но и в случая и той може да е прав.С една дума не знаеш какви са били нещата,какво е станало.Да може и да е търтей,тогава не оправдавам неговата постъпка,но представи си че не е търтей,скромен човек,когато ти си дошъл,си уцелил доста неподходящ момент,затрупан от работа,на шефа му е било криво и си го изкарал на който му се изпречил пред очите,неприятности в къщи може и да е имал и така нататък.При този забързан и пълен с напрежение живот е нормално в един момент да изпушиш,ако това е станало с човека,ами разбери го.Щом си поговорил с циганина,значи си могъл и да разпиташ и за този индивид,дали е такъв по рождение,или просто е отпуснал клапата в неподходящия момент :talk: Ако е така с всички клиенти,аз бих отишъл при шефа :bishop

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Съб 13 ное 2010 11:35

IceHeart написа:Пич, не взимай нещата толкова навътре! Всеки е минал по този ред! Аз лично бих си тръгнал и не бих правил каквото и да е! Има и други морги! Който незнае да работи с хора, ще си язяде хляба набързо!

Ще си изяде хляба, ако някой си направи устата да каже какво се случва...... отиди при началника му, разкажи му за какво иде реч, кажи му, че искаш да комуникираш с него, остави си телефона, да ти се обади, ако има нещо, от което ти се интересуваш и ще погледнат на теб с други очи, повярвай ми.... аз, ако бях началника му, щях и отстъпка д ати направя, а оня да го изгоня веднага!! Има един куп народ с желание за работа, а - безработни :) Успех :да:

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Нед 14 ное 2010 12:18

Колега честно казано незнам как да постъпиш, в България се върти един порочен кръг, от който няма излизане докато не си променим мирогледа. Аз бих отишъл и бих посъветвал шефа, че като клиент очакваш някакво внимание и съдействие, което в случая не го получаваш. Без да се караш, без нищо. След това ако пак се повтори, просто отиваш в следващата морга и така.

Колкото до колегите, които гонят клиенти, които нямало да купуват и които разигравали аз не съм съгласен. Клиентът винаги има право и колкото по - бързо се разбере това, толкова по - бързо ще има напредък. На никого не му е приятно, когато са го изгонили от магазин или не са му обърнали внимание. За това, когато обяснявате, че и вие гоните клиенти се превръщате като този продавач от моргата (нищо лично към никой от колегите, надявам се да не се обиждат). Напълно съм наясно, че не е приятно когато клиента не знае какво иска, има хиляда капризи и т.н., но той е правия ... от него си взимате заплатата, независимо дали ви харесва или не. На мен също ми се налага да работя с клиенти и това е нещото, което най - товари (поне мен). Ако на някой не му харесва заплатата, да си смени работата; ако на някой не му харесва да работи с клиенти, да си смени вида на работата и да не работи с клиенти... клиента не е виновен. На запад ми се е случвало да работя в ресторант, влизат клиентите ядат и пият и накрая казват, че имало косъм в яденето и не им е харесало. Стават и си излизат без да плащат, докато собственика им се извинява и ... (на него му ясно, че всичко е топ с яденето). Човекът си гледаше бизнеса и печелеше пари, които тук за много фирми и ресторанти са мечта.

Надявам се никой да не се обидил, пак казвам нищо лично към никой. На никого не е приятно лошо отношение, така че нека и ние да се стараем да се отнасяме добре и с разбиране към колеги/клиенти/хора...Това, че има лоши и неприятни хора е ясно, те винаги ще ги има, но ако всички сме такива тогава сме го закъсали. И последно да кажа като успокоение, не си мислете, че само българските клиенти не знаят какво искат, чудят се и така.. По света даже и по - зле нации/хора.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”