Какво ви е мнението за ученическите протести?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Какво ви е мнението за ученическите протести?
аз мога да се напиням 1год. и да взема 20дена отпуска, а тия мушмороци не може да се напинят 4 месеца и да ми излизат 20дена ваканция! Тва да не е мандра, още от училище трябва да се приготвят за живота след това, както казват старите хора "живота е сурав и курав"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно след една-две години същите тези протестиращи като започнат работа и шефа им каже: "имаш 15 дена годишен отпуск" какво ще правят? Ще вдигат стачка, че шефа не ги пуска на лятна ваканция от 2 месеца ли? (той ще ги пусне де, но на вечна ваканция от тази фирма)
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Не ги одобрявам.. Д*ба и малките посаричи... 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Радвам се, че има и образовани ученици сред протестиращите! Даже много ме радва този факт (визирам Arr0w и Mo0ny).
Ще Ви поставя въпросът по следния начин:
Как ще преразпределяте свободното си време (20 работни дни), когато сте обвързани професионално към частния или държавния ви работодател?
Какво ще искате от него и какво ще му предоставите в замяна?
Как ще възприеме той вашите прищевки?
Как ще му кажете, че сте "под напрежение"?
С какво ще сте полезни на държавата от тези искания?
Защото това, за което се "борите" в момента са точно прищевки!
Какво пречи на стотици хиляди ваши връстници да споделят вашата философия на учене/работа (двете неща са пряко свързани - вЕрвайте ми!) и тя да стане един от принципите в живота им?
Какво мислите по въпроса?

Ще Ви поставя въпросът по следния начин:
Как ще преразпределяте свободното си време (20 работни дни), когато сте обвързани професионално към частния или държавния ви работодател?
Какво ще искате от него и какво ще му предоставите в замяна?
Как ще възприеме той вашите прищевки?
Как ще му кажете, че сте "под напрежение"?
С какво ще сте полезни на държавата от тези искания?
Защото това, за което се "борите" в момента са точно прищевки!
Какво пречи на стотици хиляди ваши връстници да споделят вашата философия на учене/работа (двете неща са пряко свързани - вЕрвайте ми!) и тя да стане един от принципите в живота им?
Какво мислите по въпроса?

Последна промяна от nosex на Чет 02 дек 2010 22:16, променено общо 1 път.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
npachovski написа:Не ме интересуват!
И да не казвам на управляващите през кое им е....от 10 години ние българите нямаме характер, мнение, никакво чуство за самооценка на качествата си иначе с голямо самочувствие и искаме всички да работим във офиса пред пс-то и като цяло западнал народ. Защо не излязат на протест за всичко случващо се в страната корупция, безнаказаност на бандити, никаква правосъдна система срещу големците, за хората който спаха 3 нощи на студа да чакат ред заради ограничения в местата за да се запишат в списъците за личен асистент. За каква позиция говорите бе вие добре ли сте каква позиция имат тези утайки нищо нямат едно нищо нито образование, нито елементарно възпитание нищо, а вие казвате, че имали какво? позиция? те имат само едно НИЩО щом 10 човека от цяла софия неможаха да се дигнат и да попитат защо се стигна до там, че незрящи и болни да чакат на опашки за нещо което трчбва да се полага на всеки човек изпаднал в подобна нужда. Знаем да стачкуваме против реда когато се опитат малко с малко да ни понатиснат по бай ганьовщината, но за нещо съвсем човешки си го местим в другия крачол и си викаме "не в моя дом гори чергата". Както каза Слави Трифонов в двата документални филма за турнето му - ние просто не искаме да сме добре просто отказваме причината е неясна, но просто отказваме да спазваме реда и каквото и да е било. Знам, че се отнесох от темата, но за да си кажа мнението трябваше и не задължавам никой с него

- vlast_vd
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много ми става весело като мои познати и непознати съученици започнат да претендират ,че са изморени, че са затрупани от домашни , а в същото време някой дори и не знаят защо са в училище.
Други постоянно си намират оправдания да не ходят на училище , а особено един мой съученик се гордее с това колко много извинени отсъстивия има и как ще го оформят за срока с 2-3 оценки по предмет , който има 8 часа седмично. Същият индивид пък онзи ден обяснава на господина по математика как нямал право да гони ученици(които пречат на останалите и учителя) от час, защото образованието е конституционно право.
Е докъде се докара образованието с това , че ние УЧЕНИЦИТЕ имаме права.
Адски против своеволията в училище съм , но не одобрявам съкращаването на ваканцията със седмица , защото по време на учебната година ( в по принцип учебни дни) се провеждат изпите и матури, които изискват деня да стане неучебен. Какво пречи тия матури да са в събота или неделя.
Въобще може да се заключи , че цялата система е под всякаква критика. Как един месец може да нямам и едно контролно, а в една седмица да набутат повече от 5-6 контролни , а някои пъти дори и класно.
Накрая за ваканцията не разбирам какъв ще е проблема да е до около 7-и. През учебната 2007-2008 имаше 2 месеца стачка , а накрая бяхме успели да вземем всичкия материал без сливане уроци и други излишни натоварвания.Отделно пък с удължаването на ваканцията училищата ще спестат малко пари от отопление, вода и ток, но това никой не го интересува, защото вместо ваканцията да е наведнъж , то по-късно ще ни пуснат и в дървена ваканция и така горе-долу почивните дни пак ще са същите , но разкъсани.
Други постоянно си намират оправдания да не ходят на училище , а особено един мой съученик се гордее с това колко много извинени отсъстивия има и как ще го оформят за срока с 2-3 оценки по предмет , който има 8 часа седмично. Същият индивид пък онзи ден обяснава на господина по математика как нямал право да гони ученици(които пречат на останалите и учителя) от час, защото образованието е конституционно право.
Е докъде се докара образованието с това , че ние УЧЕНИЦИТЕ имаме права.
Адски против своеволията в училище съм , но не одобрявам съкращаването на ваканцията със седмица , защото по време на учебната година ( в по принцип учебни дни) се провеждат изпите и матури, които изискват деня да стане неучебен. Какво пречи тия матури да са в събота или неделя.
Въобще може да се заключи , че цялата система е под всякаква критика. Как един месец може да нямам и едно контролно, а в една седмица да набутат повече от 5-6 контролни , а някои пъти дори и класно.
Накрая за ваканцията не разбирам какъв ще е проблема да е до около 7-и. През учебната 2007-2008 имаше 2 месеца стачка , а накрая бяхме успели да вземем всичкия материал без сливане уроци и други излишни натоварвания.Отделно пък с удължаването на ваканцията училищата ще спестат малко пари от отопление, вода и ток, но това никой не го интересува, защото вместо ваканцията да е наведнъж , то по-късно ще ни пуснат и в дървена ваканция и така горе-долу почивните дни пак ще са същите , но разкъсани.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
думите на бат Бойко бяха в следствие на плаката от първият протест на ученици
"Днес Вие определяте нашата ваканция а утре ние ще определяме Вашите пенсии"
нещо от този род беше
А за учениците подкрепям ги погледнете реално колко фирми няма да работят между нова година и иванов ден
Ръководителите им знаят, че служител който не е изтрезнял не става за работа.
"Днес Вие определяте нашата ваканция а утре ние ще определяме Вашите пенсии"
нещо от този род беше
А за учениците подкрепям ги погледнете реално колко фирми няма да работят между нова година и иванов ден
Ръководителите им знаят, че служител който не е изтрезнял не става за работа.
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Galov-8607 написа:К_Р и за ОПРАВЛЯВАЩАТА НИ СИСТЕМА ( ДЕПУТАТИТЕ)
искаш да кажеш КОР нали?

и същото с У за депУтатите!!!
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Ммммммммммм , чесно казано аз не ги одобрявам тези техни своеволия . Още не са почнали да работят и да изкарват пари , а взеха и протести да правят
Те имената немогат да си напишат , протести ще ми правят
Гласувам за - " Не ги одобрявам "

Те имената немогат да си напишат , протести ще ми правят

Гласувам за - " Не ги одобрявам "

не ме интересува, и без това до 20-30 години ще има само цигани и ще е целогодишна ваканция
ще съм жив, за да видя, но някъде от друга държава по телевизора, как дружина роми кърти арматура от парламента и цепи депутатски банки за огрев 

Днешните млади са "продукт" на предното поколение. Не са се пръкнали от нищото и за това какви са можем да виним главно родителите им.
Протестът е смешен. Защо не протестират за по - добра материална база, по - добри учебници, по - обективен начин за оценяване? Говорят заучени фрази и си мислят, че правят революция ...
Кое толкова ги изморява? Не беше толкова отдавна, когато бях ученик. Мечтая си да се върнат тези години. Обаче има 20 дни отпуска и безброй часове оувъртайм ...
Протестът е смешен. Защо не протестират за по - добра материална база, по - добри учебници, по - обективен начин за оценяване? Говорят заучени фрази и си мислят, че правят революция ...
Кое толкова ги изморява? Не беше толкова отдавна, когато бях ученик. Мечтая си да се върнат тези години. Обаче има 20 дни отпуска и безброй часове оувъртайм ...
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Rijo написа:Днешните млади са "продукт" на предното поколение. Не са се пръкнали от нищото и за това какви са можем да виним главно родителите им.
Прав си за продукта... Родителите определят какво ще бъде детето им.
Но не си прав за другите искания.. Какво ги вълнува младежите? Теб какво те е вълнувало на техните години?
Мен лично ме вълнуваше да дойде бала по-бързо, да се махна от наш'те възможно най-скоро.
Е, дойде бала и след 3 месеца ми се искаше да съм на 15 години и единственото ми задължение е да уча...
После свърши и университета и живота ме почна...
Не можеш да очакваш от всички ученици да имат акъл на 30-годишен мъж (примерно).
Един, двама на 1000 - може. И те са зубърите на класа...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Бих им размазал простите мутри, недъгави са дори да научат как се пише и изговаря "курва" на английски.Така нарекоха учителката си.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нямат за какво да мрънкат
били преуморени - да бе да
все едно не съм бил ученик
но хубавото е че могат да си отстояват своето - дано само знаят защо е цялата тая дивотия
лично аз си мисля че повече от половината са на "протест" ей така щото им е скучно
самия повод е смешен просто
били преуморени - да бе да
все едно не съм бил ученик

но хубавото е че могат да си отстояват своето - дано само знаят защо е цялата тая дивотия
лично аз си мисля че повече от половината са на "протест" ей така щото им е скучно
самия повод е смешен просто

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вместо да се радват на училището..... протестират, не искат да ходят и искат по бързо да пораснат .....тия деца са луди бе .... не стига, че им дават по някой лев цял ден да се шляят и да си правят каквото си искат ...скайп, ндк, биричка и скейт, секс оргийки ами искат и това да свърши ....... аз ако мога да се върна за второ средно...... еееххх каква почивка ..какъв генгбенг ...... ееехххх
Върни се в “ОФФ-Топик - други”