това което е писал Марто по-горе е така. Пускай жалба максимално скоро. С малко късмет може и да ти го върнат
УСпех
Откраднат телефон
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Откраднат телефон
amikus написа:Писахте ,писахте ама забравяте че може да са му сменили IMEI-a на GSM-а и тогава ще намери полицията краставици.Дано не са го сменили де и да се намери телефончето.
КОлегааа

Това да не е "самолет" или Х5 че някой ще си играе да му сменя ИМЕИ на телефона ???
Още повече ,че вероятно тъпанара който го е откраднал, му е сменил карата още преди "евентуалната смяна" на ИМЕИ, само едно едничко позвъняване стига .. или на 90% съм сигурен че тъпия мангал е звънял на "аванта" от телефона докато е бил включен. И според теб кой компютърен гений ще си прави труда да сменя ИМЕИ? Аз досега не съм чувал някой да го прави или да се опита поне.. може би има такива спецове, но те не биха се хабили за някакъв си смешен телефон, колко пари ще вземат според теб? аз мисля че най малко 50 лева ако изобщо го направи някой.
Още повече че крадеца е някой мангал на 100% и какво си мислиш че мангала ще иде да сменя ИМЕИ ли?? Не ще иде в първата заложна къща и ще пробута телефона за 10% от стойността му -истината е таква. Всеки крадец - краде за пари , бърза да се отърве за минимална сума от краденото и не мисли за последствията. Все пак не е обрал банка нали...
Едно мога да ти кажа ИМЕИ е запаметен в процесорчето на телефона и за да го смениш - трябва да смениш процесорчето , смяташ ли че това е "рентабилно"???
Освен ИМЕИ телефона има пресонален номер също запаметен в процесорчето.
И последно тея двете ИМЕИ и персоналния(фабричен) номер - трябва да съвпадат , никой не може да ти нагласи измислен ИМЕИ с измислен персонален номер(фабричен), защото не е проблем ако работат се закучи да се иска справка от завода производител -- те хората навън като вдият че справкаат се иска от полиция не се мотат като тука по 1 месец

Така че "на лъжата краката са къси" - както и на кражбата и крадеца....
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
boar написа:Колега проследяват телефон само при ТЕЖКИ престъпления (убийства ,рекети и т.н ),за дребни такива изобщо не се занимават + това трябва и разрешение от прокуратурата,подай си жалба ,но ефекта е нулев !!!
точно това ми казаха в полицията и вече четвърти месец няма развитие по моя случай.
+това става въпрос за служебен телефон на един от операторите

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Телефоните ги намират само ако седи включен без значение каква карта ползваш. Важното е да е включен. Това че на някои хора не им се занимава е друга бира.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Вече и доста лаптопи "чуруликат" като са включени в нета и при кражба така ги намират.
http://www.technixupdate.com/how-to-loc ... -locatepc/
http://www.technixupdate.com/how-to-loc ... -locatepc/
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
imei се сменя зависи от крадците и дали си заслужава.Неможеш да си наясно крадците в какви схеми са оплетени.Та може и да крадат за някой сервиз за ГСМ-и + заложна и цикъла се затваря.И като е в процесора ако си мислиш че един ред неможе да се промени.....Стига да имаш подходящото оборудване няма пречки.Ще ти дам за пример радиокасетофоните за коли.Които са кодирани прочита им се паметта и се пресмята кода.New IMEIs can be programmed into stolen handsets and 10% of IMEIs are not unique.According to a BT Cellnet spokesman quoted by the BBC . [2] Според говорителят на BT Cellnet, цитирани от Би Би Си . [2](wikipedia)
Тъй моят случай е така..
Откраднаха ми телефона на Бъдни вечер 24.12.2011. Отидох до Районното полицейско управление чаках дознателите 3/4 часа да се върнат след акции. Подадох жалба и документ до началника на отдела. Имам познати полицай, но всеки казва щом си подал значи ще ти бъде търсен и намерен. Телефона е NOKIA N73 ME може сега да не е много скъп, но за мен беше ценен. Дадох си IMEI номера в жалбата, но май ще си остана с чакането и надеждата. Тези дни получих писмо от Районна Софийска прокуратура и много се зарадвах..казах си " ее щом е образувано досъдебно пройзводство и подписан документ от прокурор значи нещата са задвижени.." да ама ходих да направя справка в РСП и жената провери и е заведено дело срещу неизвестно лице. Това ме навежда на мисълта, че май ще ми потулят случая до някой месец. Аз подочух, че сега много не се занимавали с търсене на телефони, защото като отидох да подавам жалба беше пълно с хора в полицейското управление( кой с откраднати колонки на кола, някви цигани си търсеха откраднах черен кон, трети лични карти.. и т.н.), но все пак ще се надявам някой ден да си видя телефончето..

Откраднаха ми телефона на Бъдни вечер 24.12.2011. Отидох до Районното полицейско управление чаках дознателите 3/4 часа да се върнат след акции. Подадох жалба и документ до началника на отдела. Имам познати полицай, но всеки казва щом си подал значи ще ти бъде търсен и намерен. Телефона е NOKIA N73 ME може сега да не е много скъп, но за мен беше ценен. Дадох си IMEI номера в жалбата, но май ще си остана с чакането и надеждата. Тези дни получих писмо от Районна Софийска прокуратура и много се зарадвах..казах си " ее щом е образувано досъдебно пройзводство и подписан документ от прокурор значи нещата са задвижени.." да ама ходих да направя справка в РСП и жената провери и е заведено дело срещу неизвестно лице. Това ме навежда на мисълта, че май ще ми потулят случая до някой месец. Аз подочух, че сега много не се занимавали с търсене на телефони, защото като отидох да подавам жалба беше пълно с хора в полицейското управление( кой с откраднати колонки на кола, някви цигани си търсеха откраднах черен кон, трети лични карти.. и т.н.), но все пак ще се надявам някой ден да си видя телефончето..

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
saltero написа:Тъй моят случай е така..
Откраднаха ми телефона на Бъдни вечер 24.12.2011. Отидох до Районното полицейско управление чаках дознателите 3/4 часа да се върнат след акции. Подадох жалба и документ до началника на отдела. Имам познати полицай, но всеки казва щом си подал значи ще ти бъде търсен и намерен. Телефона е NOKIA N73 ME може сега да не е много скъп, но за мен беше ценен. Дадох си IMEI номера в жалбата, но май ще си остана с чакането и надеждата. Тези дни получих писмо от Районна Софийска прокуратура и много се зарадвах..казах си " ее щом е образувано досъдебно пройзводство и подписан документ от прокурор значи нещата са задвижени.." да ама ходих да направя справка в РСП и жената провери и е заведено дело срещу неизвестно лице. Това ме навежда на мисълта, че май ще ми потулят случая до някой месец. Аз подочух, че сега много не се занимавали с търсене на телефони, защото като отидох да подавам жалба беше пълно с хора в полицейското управление( кой с откраднати колонки на кола, някви цигани си търсеха откраднах черен кон, трети лични карти.. и т.н.), но все пак ще се надявам някой ден да си видя телефончето..![]()
Баси те са ти откраднали телефона в бъдещето бе пич

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Откраднаха ми телефона на Бъдни вечер 24.12.2011. Отидох до Районното полицейско управление чаках дознателите 3/4 часа да се върнат след акции. Подадох жалба и документ до началника на отдела. Имам познати полицай, но всеки казва щом си подал значи ще ти бъде търсен и намерен. Телефона е NOKIA N73 ME може сега да не е много скъп, но за мен беше ценен. Дадох си IMEI номера в жалбата, но май ще си остана с чакането и надеждата. Тези дни получих писмо от Районна Софийска прокуратура и много се зарадвах..казах си " ее щом е образувано досъдебно пройзводство и подписан документ от прокурор значи нещата са задвижени.." да ама ходих да направя справка в РСП и жената провери и е заведено дело срещу неизвестно лице. Това ме навежда на мисълта, че май ще ми потулят случая до някой месец. Аз подочух, че сега много не се занимавали с търсене на телефони, защото като отидох да подавам жалба беше пълно с хора в полицейското управление( кой с откраднати колонки на кола, някви цигани си търсеха откраднах черен кон, трети лични карти.. и т.н.), но все пак ще се надявам някой ден да си видя телефончето..![]()
Баце, имаш 10 месеца да предотвратиш кражбата

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
boar написа:Колега проследяват телефон само при ТЕЖКИ престъпления (убийства ,рекети и т.н ),за дребни такива изобщо не се занимават + това трябва и разрешение от прокуратурата,подай си жалба ,но ефекта е нулев !!!
На малкия ми син преди около две години му откраднаха телефона в училище.Отидохме в районното полицейско управление с документите на телефона,че е купен нов.Подадохме си жалба и след около половин година ни се обадиха да отидем,че са го намерили.Полицията по служебен път си изискват разрешение от прокуратурата.
Такаче не мисля,че ефекта е нулев.
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Най много зависи на какъв Човек ще се попадне в РПУ-то
Дано да се намери телефонЧето все пак това са доста пари

Не се надявайте да ви намерят телефон,още повече ако е за 50лв.Преди година и малко един приятел се връща подпил с такси,спират пред тях и моя човек няма пари в себе си.Бакшиша му казва да си остави телефоните като гаранция ,че няма да забегне . Ок,ама след 2мин като слиза с парите моя човек-няма и следа от таксито,знае на коя фирма е и как изглежда шофера,звъни на фирмата,Нищо. Отива в най-близкото РПУ (веднага(3-4сутринта)) носи документи за телефон, имей глупости и от там му казват,че разбираш ли нямат право еди си кво да следят имей или там квото се води и стоят със скръстени ръце.Единственото което "прави" там некъв "комисар" или какъвто е там е да се обади от телефона на моя приятел на такси компанията и да говори нещо с тях и накрая нищо. Телефоните бяха Нокиа Н95 и некъв с монохроматичен дисплей. На следващия ден, моя човек звъни на телефона си и му затварят.След малко получава смс с нещо си от бакшиша(предполага) и му връща смс- "Остави ми само картите някъде,телефоните си ги дръж ". Оня уж се сагласява,ама нищо . Накрая пи една студена вода,а колко пъти ходи до РПУ и колко пари навъртя на такси компанията и нерви.... Извод сами си правете..
Откраднаха ми телефона на Бъдни вечер 24.12.2010. Отидох до Районното полицейско управление чаках дознателите 3/4 часа да се върнат след акции. Подадох жалба и документ до началника на отдела. Имам познати полицай, но всеки казва щом си подал значи ще ти бъде търсен и намерен. Телефона е NOKIA N73 ME може сега да не е много скъп, но за мен беше ценен. Дадох си IMEI номера в жалбата, но май ще си остана с чакането и надеждата. Тези дни получих писмо от Районна Софийска прокуратура и много се зарадвах..казах си " ее щом е образувано досъдебно пройзводство и подписан документ от прокурор значи нещата са задвижени.." да ама ходих да направя справка в РСП и жената провери и е заведено дело срещу неизвестно лице. Това ме навежда на мисълта, че май ще ми потулят случая до някой месец. Аз подочух, че сега много не се занимавали с търсене на телефони, защото като отидох да подавам жалба беше пълно с хора в полицейското управление( кой с откраднати колонки на кола, някви цигани си търсеха откраднах черен кон, трети лични карти.. и т.н.), но все пак ще се надявам някой ден да си видя телефончето..![]()
При мене има развитие онзи ден ми се обади главен комисар от РПУ и ме покани в полицията да дам отчет какво точно е станало иначе делото засега си тече срещу неизвестен извършител, но той ми каза че вече е подаден сигнала на ГСМ операторите и случая е в действие. Преди мен влезе едно момиче и същият полицай ми съобщи че нейният е намерен и тя много се е зарадвал само че в нейният случай тя си го е изгубила, а той ми каза че такива рядко търсят изгубени по добра тяхна воля да помогнат. Тъй че моят е откраднат и по-голямо внимание ще отнесе, но дано ми го намерят... Щото знам за един случай пак откраднат като моя го намериха след 5 месеца. Полицията като подаде сигнала към ГСМ операторите процедурата е много тромава поне 20 дни се бави този отчет просто ГСМ операторите се правят на твърде заети. Но все пак хората се опитват да помогнат аз имам все още надежда..

to be continue...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Преди няколко дни по ТВ показваха репортаж за спешен телефон 112.
Там се виждаше ясно на монитора карта от къде се обажда точно човека. В реално време върху карта като Google Maps се вижда не само на коя клетка е закачен човека, ами и на коя антена е т.е. от коя страна на клетката е.
Щом там може да се вижда тази информация в реално време, сещате се че технически не е никакъв проблем да се проследи който и да е телефон къде се намира в момента с радиус от няколко метра. И това защото всеки телефон се регистрира във всички налични клетки. Съответно като се съпоставят данните от няколко съседни клетки, до които има достъп телефона лесно може да се познае точно къде е в момента.
Техническа възможност има, проблемът е, че няма желание и бърза процедура за действие.
Там се виждаше ясно на монитора карта от къде се обажда точно човека. В реално време върху карта като Google Maps се вижда не само на коя клетка е закачен човека, ами и на коя антена е т.е. от коя страна на клетката е.
Щом там може да се вижда тази информация в реално време, сещате се че технически не е никакъв проблем да се проследи който и да е телефон къде се намира в момента с радиус от няколко метра. И това защото всеки телефон се регистрира във всички налични клетки. Съответно като се съпоставят данните от няколко съседни клетки, до които има достъп телефона лесно може да се познае точно къде е в момента.
Техническа възможност има, проблемът е, че няма желание и бърза процедура за действие.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”