имиграция в канада

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Re: имиграция в канада

Мнениеот aylin78 » Чет 20 яну 2011 10:53

Клеги 4ета горе и съм напълно съгласен с вас,излежда тук се събраха само гурбет4ий и кандидат такива.Мисля си 4е на нас Българите или хората с български манталитет все нещо не ни харесва и все сме недоволни от нещо,в германия ставах 5 сутринта за да съм 7 на работа-магистралата фул,ако беше в бг.щяхме да искаме още една магистрала щото е пълна и има задъстване,през седмицата в малките градове заведенията не работят през седмицата ако работят по4ти няманикой-ами всеки си ляга рано за да става рано сутрин за работа,някой хора пътуват всеки ден от 100 до 200 км в едната посока.Та исках да ви кажа 4е на нас ни липсват някой неща от тяхната дисциплина и манталитет,там работих и не се оглеждах много много хората плащаха на 4ас-и то за работа а не за офлянкване,дойдох тук-първото беше от колегите"4АКАЙ МАЛКО КАКВО СИ СЕ ЗАСИЛИЛ,И ДА РАБОТИш МНОГО НЯМА ДА ТИ ПЛАТЯТ МНОГО"сега някой от вас ще ме контрират ама то е така нашите работодатели са такива-ами вземете пример от големите и развити икономики,вси4ки като нас са по4нали от нулата.На никой не му е лесно,то било в бг или извън-само дето на някой пове4е му стиска и си слага главата в 4увала и решава да даде нов старт.А,а,а,а,а забравих да кажа 4е данъ4ните в германия са по страшни и от полицията там,хората си имат политика за данаците и т.н.колото поже4е зима6 толкова по голвма данък плащаш-има некои дето се правят на тарикати и заобикалят закона,но са за малко пари,закона забавя но не забравя

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 20 яну 2011 11:07

Почти 1,5 години вече си давам зор,резултати има-в работата имам предвид 8) ама за потупване по рамото не става :lol: ,колко време трябва да чакам за увеличение на новобранска заплата-2 години :shock за 5% :applause: .Компанията е чуждестранна,ама почва да се побългарява,което не ми допада :D щото гледам,че и тук всички са наши,ама някой са по-наши

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Чет 20 яну 2011 11:09

Колега,хубаво инфо даваш,но за Германия!Не беше ли темата за Канада?
Не че имам нещо против...
Доколкото до данъците съм съгласен,ако печеля 100 000 на год. (за бизнес говоря) да дам 50 000 от тях на държавата(Германия),защото там като се пенсионираш имаш една сметка,която с годините,които си бачкал,си се трудил се трупат някви пари там,зависи от работата и т.н и можеш да си платиш заеми,можеш да си купиш кола и всички други неща,като не се пазариш като в БГ...
А, още нещо там(Германия)като се осигуряваш във някви частни фондове(пенсионни) ти влизат още някакви пари в сметката...
Ходил съм в Германия и по улиците няма младежи с голф 6-ици,ами само дърти бабки,дядки дето карат някви супер AMG-та!Младоците карат шкодички,опелчета,ама нови,не като в БГ да почваш с москвича на пра пра дядо ти...
Айде,че много се разширих...

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 20 яну 2011 11:14

Емиграция се пише :banghead:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 20 яну 2011 11:16

aylin78 написа:...излежда тук се събраха само гурбет4ий и кандидат такива.

Колега, има и имигранти ;-) - хората, дето за разлика от гурбетчиите не бачкат 3-6 месеца сезонно или на строеж, за да харчат после в БГ до края на годината, а са постоянно на 8 (и повече) часов работен ден
Matematiks написа:Еми пича за 3 месеца,ако ти осигуряват спане и евентуално хапване в хотела,останлите 9 месеца ще си чеша ребрата тука

Колега, ако за тебе тва е решение, то за мене не е. Естествено може да се ползва като трамплин в началото, но в дългосрочен план си само една прелетна птица и нищо повече.
aylin78 написа:има некои дето се правят на тарикати и заобикалят закона,но са за малко пари,закона забавя но не забравя

Само ще ти кажа, че от една определена прослойка нагоре и доход немеца умира да пре***ва данъчните - и то по такива нахални начини, дето ти не може да си ги представиш. Това, че някой на почасова работа трябва да си плаща данъците като поп, е действително така, но това е основа на немското общество - средната класа трябва да бъде издоена, за да има другите благинки. И тук темата е мнооого дълга, и не изкам да отегчавам читателя

Иначе за всичко останало, което си казал, съм съгласен с теб

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Чет 20 яну 2011 11:23

Нашата работа е като оня виц за малкия глист и бащата глист,дето излезли на 4ист въздух......и малкия питал баща си:Тате виж колко е хубово навън слунце пе4е светло е и мирише хубаво,а ние сме се заврели в тоя г.. в тъмницата и у тези миризми и мизерий,потупал го той отзад и му казал"Роден дом наш дом" и се върнали пак там:)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 20 яну 2011 11:29

Чудомире,а тука като не съм прелетна птица да чакам по 2 години за 5% увеличение ли.За справка пак тъи казвам,ще бачкам 3 месеца и ще харча на същия стандарт който ми е в момента останалите 9 месеца,драпайки си ребрата-е за какво да давам нощни смени,за какво да съм учил???Пък и не мога вече далече от приятели,9 години ми стигат,тук си ми допада :D

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Чет 20 яну 2011 11:44

В бг живота си беше добре,до преди да дойде таканаре4ената криза-климата кефи,жените са красиви,приятели познати са тука,като имахме пари некой неща не ни правеха впе4етление,сега и хората се озлобиха-и ние станахме по крити4ни.Живота си е добре тука дори и с половината пари дето се искарват навън,но уви ве4е трудно се искарват........

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 20 яну 2011 11:45

Pacho B написа:...защото там като се пенсионираш имаш една сметка,която с годините,които си бачкал,си се трудил се трупат някви пари там,зависи от работата и т.н и можеш да си платиш заеми,можеш да си купиш кола...

Човек, това е точно типичния пример, за който говорих малко по-нагоре - чували сте едни неща, ама никой не знае конкретно за кво става въпрос (не е упрек, те немците не знаят, та кво остава за в БГ). Директно ти давам пример с цифри, които ги знам като приблизителни, но разликата в точността е минимална:
На годишна заплата от 50 000 евро (приема се, че това е по-високата заплата в семейството) месечния доход чисто на семеен с дете е (50000 / 12) * 0,67 = ~ 2800 евро
При 65 000 сметката е 65 000 / 12 * 0,65 = ~ 3500
Специално за тебе си направих труда и въведах числата в един калкулатор за пенсионно, като почнах от 40к (стартова заплата за висше образование в ИТ в западна Германия) и свърших на 66000 на 67 г
При такова развитие на плащанията в пенсионния фонд и непрекъснато работене (без "дупки" в преиодите) нетната пенсия е 2000 евро
Оставям на тебе да прецениш, как ти се струва, след като цял живот си плащал (на месец пенсионния фонд взима грубо 10% и работника и 10% от работодателя, сметни за кви пари говорим при гореспоменатия доход), изведнъж от 3500 нето да паднеш на 2000 нето на месец? Чергата, на която си се разпростирал досега, се свива почти двойно? И няма село, няма буркани, няма едно наемче "на черно", няма нищо - и ти си в зенита на силите ти (ако въобще доживеееш до 67)

Pacho B написа:А, още нещо там(Германия)като се осигуряваш във някви частни фондове(пенсионни) ти влизат още някакви пари в сметката...

Запомни го от мен - това, върху което се гради немския просперитет, е една (привидна) сигурност. Когато убедиш немеца, че нещо е сигурно, то той е готов да налива пари вътре като обезумял - защото ти си го убедил, че тай ако налее, ще вземе едни Х% после дивидент, и през цялото време няма да е необходимо да мисли за нищо
Точно на тази база се гради и споменатата от тебе конструкция с частните спестовни фондове. И това ти го казвам от гледната точка на човек, които също налива в тая бездънна яма - не по собствен избор, а по задължение

@Matematiks: Всеки си решава за себе си - пълно щастие няма. И твоя, и моя вариант имат собствен чар и редица недостатъци
@lrmodo: Има имигрант, но има и емигрант. Виж википедиа за справка

П.С. Темата си беше за Канада, и аз млъквам, че ще ме бастисат за офф-а

kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kombi tdi » Чет 20 яну 2011 18:38

колеги знам че в българия животът беше що годе добре преди тази Криза,но сега в момента е отвратителен,знам също че тук си е най добре при близки роднини и приятели,но в един момент колкото и трудно да е ,трябва да се търси изход от тук,защто тази държава никога няма да се оправи,а за канада,колкото и трудно да е решил съм да опитам,дано да имам късмет

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 20 яну 2011 18:40

успех с начинанието, а какво ще се получи никой не знае-въпрос на късмет и личните ти качества

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Чет 20 яну 2011 18:47

Успех и от мен колега,дано се успеш да намериш местото за реализация на твоите деца

kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kombi tdi » Чет 20 яну 2011 18:58

аа колеги аз не съм женен нямам и деца

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 20 яну 2011 19:03

Че тогава твойта лесна бе,каквото и да направиш,ни дети ни коти имаш дет се вика и си отговаряш само с твоите гащи.Скачай смело тогава.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 20 яну 2011 19:41

за сам човек нямам идея как е ....финансово ОК като такси и т.н....но незнам как ще приемат САМ човек...пиши че имаш гадже,приятелка с която ще заминете ...има го и това мисля в документите...прегледай всичко което ще ти е от полза....ако искат куче и куче си вземи...беше 300 долара на човек таксата за титуляра...за деца друга цифра за 2-рия човек друга....чети там...кликаи кадето може....но не се изхвърляи....трябва да си подготвен добре,не като нас...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”