10 лв. Вход за Боянската църква?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 10 лв. Вход за Боянската църква?

Мнениеот amikus » Нед 06 фев 2011 14:31

Към тези дето се правят на ларж,на крушуна реваха за левче или два не помня вече за входна такса към водопадите.....

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 06 фев 2011 15:37

Всяко нещо иска поддръжка, а за това трябват средства.
Щом са сложили таксата - значи трябва да я има.
На който му е скъпо - не плаща и не влиза.
Защо търсите справедливост? Такава няма никъде по света, поне не там където има парична система.
В Англия държавните музеи са със свободен вход, с изключение на някои експозиции.
Отивайте там и разглеждайте. Парите за поддръжката се събират чрез дарения и предполагам с част от данъците на всички, живеещи там.
В чужбина за да имаш нещо на масата трябва да работиш. Производителността на труда там е висока, защото се работи здраво и по много часове и се спазват крайни срокове и т.н.
Обикновените хора трудно си позволяват да отидат дори на екскурзия със собствения си автомобил (ако имат), докато тук - 10 лева газ за Голфа и отиваме...
Недейте да забравяте, че другите държави са по-добре, защото са си го направили добре. А как става това - с работа. С много работа.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 06 фев 2011 15:48

Поизхвърлил се Божидар Димитров с тая такса,очевадно ориентирана към туристически групи от чужбина...За сравнение таксата за посещение в този музей
1304179867_aeb7eb89a9.jpg

крепостта Кобург(имаща донякъде отношение и към българската история mhihi), с абсолютно уникални експонати-стъкло,дърворезба,оръжие,картини(Кранах,Дюрер)...осъмнах опулен дето се вика...е 5 евро,а немците са народ сребролюбив принципно...въпреки това ще отида в Боянската църква-не знаех че реставрацията е приключила.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 06 фев 2011 16:00

Prodriver написа:
Matematiks написа:Не са много 10 лева,заплатата ти е малка,и продължаваме да си държим минимална няма 300 лева :evil: преди 2 години илядо леффа заплата беа доста добре,сега е смех 8) scare

Пълни глупости,я иди да видиш по малките населени места как си се взимат 300 лв. и едвам преживяват хората.За София също не бих казал,че са "смЕх" 1000 лв.:!:

По темата струва ми се висока таксата,би трябвало да е достъпно за повече хора!5 лв.е нормално според мен.

Пълен смех мойто момче,и то от тая година scare -миналата се ядваше.И не ми сравнявай софия с малките населени места-ти си луд нема никва база :screwy

Тук една кутия бонбони Мерси от Големите струва 16 лева,у Керфур е под 11 а у Бургас е под 9 :screwy

Няма база за никво сравнение scare

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 06 фев 2011 17:34

недей сравнява бонбоните мерси къде колко са(тук са по 14-16евро същите),а пишете по темата
София не е критерий за България и по темата:групови намаления правят ли се в боянската църква ,ако знае някой да сподели колко човека е минимума

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 06 фев 2011 18:13

niks76 написа:недей сравнява бонбоните мерси къде колко са(тук са по 14-16евро същите),а пишете по темата
София не е критерий за България и по темата:групови намаления правят ли се в боянската църква ,ако знае някой да сподели колко човека е минимума

При нас са 17 лв ...току що купих scare scare scare scare .И дюнера в София е 1.40лв а при нас 2лв.Тъй че стига сте ревали.Вдигнаха ви водата с 5 ст и оревахте новините.Ние плащаме по 2.30 вече 1 год.Това го написах за да не си мислите че в "провинцията" е по евтино...
Да бе намаление....те ще ти вземат и повече за група.Няма такава държава ейййй...

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Нед 06 фев 2011 18:18

За групови не видях, но за ученици и студенти е 2 лева! Както беше казано по горе, вътре се пускат 8 човека максимум за 10 минути.

Последна промяна от ogogin на Нед 06 фев 2011 20:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 06 фев 2011 19:12

Е нема такова реване.
Ниски ни били заплатите. Ми скъсай си гъза от работа и ще имаш пари!
То не може да си седиш на село, да бачкаш там, къде е сигурно, че нема да те изгонят, и да ревеш, че немаш пари. То може де, ама нямаш право да ревеш, при положение, че гледаш само в една точка.
Как ЗНАЕШ, че по другите фирми е същото положението без да си пробвал?
Имаш ли желание за развитие стават работите.
Огледай се - в София примерно има много перспективи за развитие. Варна, Пловдив и Бургас също.
Аз например веднага след завършване на образованието си дойдох тука (София).
1 месец седях без работа и си намерих.
Намираш си евтина квартира или живееш при някой познат като си делите разходите.
Лека-полека си вдигаш стандарта, Жоро (escrime) е описал начините много добре. Аз лично за 4 години смених 4 фирми и в момента работя на две места и се опитвам да завърша магистратура.
Еми не ми е готино по 14 часа на ден да бачкам, ама знам, че ми трябват пари и търпя.
Естествено търпението ми се възнаграждава, ходя насам-натам събота и неделя, ей сега се връщам от Перник, ходих да летя.
Има ли желание има и начини!
Сега някой ше каже "ти си програмист, ти взимаш голяма заплата". Взимам дръжки! Много други професии взимат повече пари от мен. А и дори и да взимах голяма заплата - какво ти пречи на теб да си програмист?

Държавата не е виновна на никой. Ние сме държавата, набийте си го в кратуните това :012: Много помага и да не гледаш телевизия, има една дума "блажени са невежите"!

10 лв е една съвсем нормална цена, според мен. Това, че там е такава, пък на зоопарка ти искат 1 лв е проблем само и единствено на зоопарка! Ако сложат и там 10 лв, животните няма да им се броят ребрата. Ако по всички подобни места сложат такива цени, дали щяхте да говорите, че е висока цената?

П.П. Някой спомена, че хората работят 3 дни за 30 лв. А на всеки 3 дни ли ще си води детето на музей?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 06 фев 2011 19:19

Еи ,докаде отиде темата и взехме да се учим как да живеем!!!Ами аз живея в града ама работя на село.Това не значи че нямам добра заплата.А по темата ,всеки сам си преценя!Аз прецених ,че няма да дам 20 лв и не ангажирам никои с мнението си.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 06 фев 2011 20:49

ISRalien написа:

Съгласен съм с теб - работа му е майката.Ама не съм съгласен за едно нещо да плащам 2 пъти/мнението ми по горе/
Бачкам не на 2 ами и на ...места.Вярно не работя физическа работа ...ама главата ми пуши.Поддържам приличен стандарт.
Имам 2 деца /да с живи и здрави/ .Голямото всяка седмица е я на театър я на оперета - поддържам културното и развитие.Опитвам се да и разкажа/и веднага да подкрепя разказаното с факти-да и покажа/историята на България.Искам да обича страната си.Ама ако всеки път оставям зад себе си по 200 лв -зор ще ми дойде.Ако ми вземат по 10 лв за вход и още 5 за снимики/и това го има някъде/ горивото и храната на 4 човека лягат баш толково ще дойде един момент да тегля една майна на патриотизма.
Пак казвам ние сме чужденци в собствената си държава.
P.s Бах и зоопарка ви е евтин нашите вземат 4 лв и 2 лв на дете.Само ревете :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 06 фев 2011 21:59

И повече от 10лв. бих дал , аз обичам историята на народа и държавата ни .
Тайно се надявам , тези пари да се ползват по предназначение . Таксата е подобна и в Ивановски скални църкви например , в моя регион .

Пък за заплатите и двете работни места , мани , мани :| !

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 06 фев 2011 22:11

mely написа:...

Мели, приятелю...
не си прав братле! Хубаво правиш за детето ама щом така си решил да го възпитаваш и образоваш без парички не става. Нали не очакваш да дойда аз, да го кача в колата, да го разходя из цялата страна, да му покажа всички важни забележителности, да му платя хотелите, на края да ти го върна и някой лев да ти оставя?
Сигурен съм, че като родител искаш да осигуриш най-доброто за детето си, но проумей, че не всичко ти е по джоба и, че никой не ти дължи отстъпки за това, че имаш дете. Много хора имат деца. Богатите пращат своите да учат в чужбина, не толкова заможните си ги отглеждат спрямо класата и джоба си, бедните и социално слабите често дори не ги пращат на училище...
Света не е справедлив. Никой нищо не ни дължи. Живеем според закона на джунглата. За по-богатите има повече неща. Останалите се съобразяваме с възможностите си. За честно и справедливо и дума не може да става.
Радвай се на това което имаш и на това което си осигурил и осигуряваш на семейството си. Има хиляди хора, които нямат и половината на твоето...

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 06 фев 2011 22:43

groznika написа:

Мели, приятелю...
не си прав братле!

Така е но не ме разбираш правилно какво искам да кажа.Щом съм създал детето си аз съм си направил сметка ,че мога да го гледм ,изуча и т.н.Никой не ми дължи нищо ,а аз каквото съм дължал на държавата съм и го дал.
Нали не вярваш че някой от държавниците ни е извадил пари от собствения си джоб и е реставрирал църквата.Тези пари са дошли от мен и от теб и от всички които плащаме данъци /и от дарения на такива като мен и теб - от обикновенни хора, предполагам/.Не смятам за редно ние като идем да видим нещо които е наше,БЪЛГАРСКО да се искат суми,които както виждаш има хора които не могат да си позволят.С какво моето дете е по различно от тяхното,че то да може да види родината си и нейните красоти, а другото което няма финансова възможност...само да е чувало за тях .Не говоря нито за Бурж Ал Араб ,наклонената кула в Пиза,Айфеловата кула,Чичен Ица и т.н.Говоря за нашето,БЪЛГАРСКОТО от тези деца след време ще трябва като се каже БЪЛГАРИЯ и да им се разтуптяват сърцата.Ти знаеш ли къде е роден Васил Левски.Неееее не е там където си мислиш.Роден е в Калофер - така пише в учебника за първи клас.А върви обясни ти на детето си че не е така.И после някаква пача от министерството ми се обяснява/щот ги дигнах на балон/,че и ме прехвърли на авторката пък и тя да ми обясни как нямало пари за редактори и тя го объркала случайно.Да ама аз ще запаля колата/както и направих/ще отида до Карлово,ще платя 5лв за мен и 2лв задетето в къщата музей на Васил Левски и ще кажа -"Тук тате е роден Левси".Те нямат пари ,а аз да имам така ли.
Всичко това го пиша ,защото ти си"млад" и не си видял как децата като тръгват на екскурзия и от един клас се събират по 10 деца,защото автубус ,такси за църкви,музеи и т.н и отидоха 60лв а и отделно парички за детето - това за един ден. Не си го изпитал ама на мен ми се разтрепераха краката и ми идеше да викам като видях как едно дете казва ,че мама и тати нямат парички и не мога да дойда - и не беше само едно другите не съм ги чул или не са казали.Ще ме разбереш ама на по късен етап.Да никой не ми е длъжен за нищо......

P.s Пак казвам -нямам нищо против таксите но нека да са съобразени българи/всички останали.Ученици и подобни без пари.Това е.А не както в момента деца под 2 години/примерно/безплатно.А върви го пусни само да гледа по чукари и крепости .

Последна промяна от mely на Нед 06 фев 2011 23:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 06 фев 2011 23:09

:012:
по добре и да исках ,не мога да се изразя :bowdown

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 06 фев 2011 23:56

mely написа:
groznika написа:

...

...

Братле, донякъде си прав, но има едно НО
Например, Рилския манастир е безплатен
Там ходи всякаква селска и градска сган.
В същия манастир, магерницата е надраскана от до с надписи от рода на "Петьо беше тук" "Пенка пръдна тук" и т.н и т.н
А ако имаше 10лв вход дали щеше да я има тая селяния?
Надали ....
И все пак, има хора които се задоволяват да нямат пари и да мрънкат само, вместо да направят нещо за да не е така...
Без лоши чувства, но за да се запази паметника, трябва да има такса, за да не влиза сульо и пульо...
Лични наблюдения имам в Бояна, скоро приключи изграждането на църквата в гробищния парк, която стана страхотна...
И парите който ние даваме, отиват по предназначение, точно в района на Бояна

Върни се в “ОФФ-Топик - други”