Какво толкова ви харесва в София ??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какво толкова ви харесва в София ??
Вие(съграждани)сериозно ли мислите, че ако всички започнат да си плащат данъците по местоживеене изведнъж нещата ще се оправят,ще се построи завод за изгаряне на боклук и т.н.а на Централна баня от изворите ще потече мед и масло
Е няма,защото на хората,които избираме всеки 4 години да ни управляват София им харесва именно такава-мръсна,презастроена,опушена и зарината с боклуци и с огромен потенциал за рушвети,далавери и светкавично забогатяване...

София е хубав град, голям, модерен, развит с переспектива.
Но лично аз, не бих се преместил да бачкам там за някви си 200лв повече, в момента си работя в Ямбол взимам си сносна заплата, пребирам се вечер в къщичката ми с двор около 400кв.м. и ми е готино. Много често ми се налага да пътувам до София и съм останал с много добри впечатления за столичката ни, но ако половината от хората който са емигрирали там се върнат по запустелите градове, повярвайте ми ще е много по готино в цяла България.
За мен София си е за кореняците и студентите, а не за всеки втори мангал и комплексар.
п.п - Ако всяка жаба си знае гьола, на всички нас ще ни е по-добре.
Но лично аз, не бих се преместил да бачкам там за някви си 200лв повече, в момента си работя в Ямбол взимам си сносна заплата, пребирам се вечер в къщичката ми с двор около 400кв.м. и ми е готино. Много често ми се налага да пътувам до София и съм останал с много добри впечатления за столичката ни, но ако половината от хората който са емигрирали там се върнат по запустелите градове, повярвайте ми ще е много по готино в цяла България.
За мен София си е за кореняците и студентите, а не за всеки втори мангал и комплексар.
п.п - Ако всяка жаба си знае гьола, на всички нас ще ни е по-добре.

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Petrolhead написа: Защо ако са толкова кадърни не направят нещо тук, на село. Истината е че масово ни мързи и не искаме да успеем по трудния начин.
.
Защо ли?Най-вече заради децата ми,заради средата в която ще израстнат,и шансовете им след това!!!И No2 защото ми писна на ни "оправят" от 20 години насам

А за колегата които питаше в Кой град ходиш на планина за 30 мин- Осло

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Проблемът е централизацията на властта в София,решението е децентрализация на управлението и да се връщат в даденият град(област) поне 50% от това което си е изкаръл сам а не както сега 7%.
Не може например Пловдив да вкара 1,3 милярда в хазната а да му върнат 100 милиона какъвто и кмет да си за кое да ти стигнат по-напред,Русенският клон на метро има най-голям оборот за 2009(заради румънците)но се води за приход на софия щото там е регестрирана веригата,всички си купуваме винетки а се строят магистрали само в южна България.И София и Провинцията са в правото да недоволстват всеки за своите си проблеми,но грешката е в управлението на самата държава, без децентрализация и с тая политика работите ще се стават все по-зле!
Не може например Пловдив да вкара 1,3 милярда в хазната а да му върнат 100 милиона какъвто и кмет да си за кое да ти стигнат по-напред,Русенският клон на метро има най-голям оборот за 2009(заради румънците)но се води за приход на софия щото там е регестрирана веригата,всички си купуваме винетки а се строят магистрали само в южна България.И София и Провинцията са в правото да недоволстват всеки за своите си проблеми,но грешката е в управлението на самата държава, без децентрализация и с тая политика работите ще се стават все по-зле!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Единственото, което не ми харесва е, че нямам апартамент там и няма море 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Аз съм пришълец в София, родом съм от Шумен. Погледнато реално и там съм половин пришълец... Родата е от Горна Оряховица...
На всичкото отгоре съм и нагъл - живея на квартира в София.
Гледам все пак да не прекалявам...
Данъците на жилището се плащат винаги редовно, домакинството е регистрирано като постоянен ползвател в общината.
Не си хвърлям боклука през терасата.
Внимавам като шофирам и се старая да ограничавам всякакви "селски привички".
Не се скатавам, когато ми е наложена глоба и съм си виновен.
В София ми харесват много неща...
Харесва ми факта, че София не спи.
Обичам отношението, което съм получавал винаги от родените в София. Никога не съм имал конфликти.
Харесват ми парковете, макар и малко на брой.
Харесвам централната част.
Толкова университети са събрани в София, че винаги има млади хора като се огледам по улицата.
Шофьорите в София са най-толерантните и "най-можещите" в България (никой да не се засяга, има много изключения).
Харесва ми Витоша.
Харесва ми списъка в jobs.bg по критерий София.
Ако някой ден мога да си позволя да си избирам къде да живея и от това да не пострада стандарта ми на живот, бих се преместил в Търново...
П.П.: Уважаеми колеги. В темата "Защо обичате зимата?" ни беше направена забележка, когато наплюхме това време от годината. Ако обичате, намерете друго място за крайно злобни словоизлияния. Заглавието НЕ Е "Защо мразя София?".
П.П.2: Съгласен съм, с повечето негативни фактори, които бяха изброени. Много хора живеят тук по принуда, както писа vaskoto1.

Гледам все пак да не прекалявам...

Данъците на жилището се плащат винаги редовно, домакинството е регистрирано като постоянен ползвател в общината.
Обичам отношението, което съм получавал винаги от родените в София. Никога не съм имал конфликти.
Толкова университети са събрани в София, че винаги има млади хора като се огледам по улицата.
Шофьорите в София са най-толерантните и "най-можещите" в България (никой да не се засяга, има много изключения).
Харесва ми Витоша.
Ако някой ден мога да си позволя да си избирам къде да живея и от това да не пострада стандарта ми на живот, бих се преместил в Търново...
П.П.: Уважаеми колеги. В темата "Защо обичате зимата?" ни беше направена забележка, когато наплюхме това време от годината. Ако обичате, намерете друго място за крайно злобни словоизлияния. Заглавието НЕ Е "Защо мразя София?".

П.П.2: Съгласен съм, с повечето негативни фактори, които бяха изброени. Много хора живеят тук по принуда, както писа vaskoto1.
Последна промяна от escrime на Вто 08 фев 2011 11:15, променено общо 1 път.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF

escrime написа:Аз съм пришълец в София, родом съм от Шумен. Погледнато реално и там съм половин пришълец... Родата е от Горна Оряховица...![]()
Гледам все пак да не прекалявам...![]()
Харесва ми Витоша.
П.П.: Уважаеми колеги. В темата "Защо обичате зимата?" ни беше направена забележка, когато наплюхме това време от година. Ако обичате, намерете друго място за крайно злобни словоизлияния. Заглавието НЕ Е "Защо мразя София?".
Vizor написа:Единственото, което не ми харесва е, че нямам апартамент там и няма море
Наистина е голям минус

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
nurv написа:...Харесвам София, а каквото не харесвам от нея правя опити да го подобря, каквото е в моята власт и възможности...escrime написа:...
nurv е добавил нещо особено съществено!
Аз знам, че буквално изнасилвам инфраструктурата в София, заедно с всички останали, които се пренасят тук. На ясно съм, че вземам от хляба на софиянци. Знам, че булевардите не са с безкрайна пропускливост и че сметищата не са бездънни.
Важно е отношението! Когато човек си прави сметка може да допринесе с нещо за да е по-приятно за всички.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Spectre™ написа:
тъжна действителност

София верно е станала на шопска салата

п.п.
тва не е ли на Драфо атв-о

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Не ми харесва София и никога не бих искал да живея там
Защо хората отиват да живеят в София - защото са принудени
Примерът при нас е: Шефката на АД Пампорово - лифтове, писти, ски училища и т.н. е Цветелинка. От както е тя на власт, всяка година се мислят какви ли не неща, за да се затегне положението на местните и да им се попречи да работят това, което са си работили винаги. Един вид тя (софиянка, която никой не я разследва и закача) иска да стане монополист в района. Когато стане това и всички бъдат принудени ако искат да работят, да работят за нея, просто ще з@еб@т всичко и ще дойдат в София, за да си намерят по добра работа, тъй като всички парички са насочени натам 

Защо хората отиват да живеят в София - защото са принудени

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Интересно е защо темата не е заключена.
Преди година моя такава тема беше посечена веднага в зародиш.
Наистина интересно и адмирации за което.
Какво ми харесва ли?
Ами харесва ми лудницата, харесва ми ритъма на живот, харесва ми това че е близо до Витоша, харесват ми парковате, езерцата, харесват ми разликите които можеш да видиш .... Харесваше ми повече преди 10 години ...
Преди година моя такава тема беше посечена веднага в зародиш.
Наистина интересно и адмирации за което.
Какво ми харесва ли?
Ами харесва ми лудницата, харесва ми ритъма на живот, харесва ми това че е близо до Витоша, харесват ми парковате, езерцата, харесват ми разликите които можеш да видиш .... Харесваше ми повече преди 10 години ...
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Милослав написа: .... Харесваше ми повече преди 10 години ...

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Хич не ми харесва ама какво да се прави като жилището и работата ми са тук. В момента събирам пари за къща в "окръга" да се ма'на от смръдливия град!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”