Казаха ми, че тук хората били добри...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Казаха ми, че тук хората били добри...
Колеги аз съм въпросния 'helper'.
Предложих на жената да пише тук защото знам,
че форума и хората зад него са сила и ще направят
всичко по силите си за да помогнат на човек в беда.
Знам,че във интернет има много измамници,но историята
на жената ми се стори искрена и затова и предложих да се обърне към вас.
Ето от къде тръгна всичко:
http://podariavam.com/8064/pomognete-mi ... licata.htm
Предложих на жената да пише тук защото знам,
че форума и хората зад него са сила и ще направят
всичко по силите си за да помогнат на човек в беда.
Знам,че във интернет има много измамници,но историята
на жената ми се стори искрена и затова и предложих да се обърне към вас.
Ето от къде тръгна всичко:
http://podariavam.com/8064/pomognete-mi ... licata.htm
karlain написа:Дано обещанията от хората тук да помогнат на тази госпожа, да не отключат още повече фантазиите на мушениците и по новините вече да се говори не зачестени телефонни измами, а вече за форумни измами.
Живота ме научи, че не трябва да имам доверие и винаги да имам едно на ум и за най близките, а камо ли за непознати.
Приемам всичко това с негативизъм, защото от добротата ни със съпруга ми, доста пъти сме били мамени, не само за пари...
И аз живея на квартира и имам затруднения, но се научих да се боря сама и да се лишавам от много неща.
Искам да попитам авторката, как си плащаш примерно интернета, щом не можиш да си платиш тока?
Офф хора айде стига де как си плащала интернета ,как правила това или онова.Жената помолила за помощ,който може нека да помогне,който не иска нека да не пълни темата с глупости.
Много разбирачи се навъдиха в този сайт,повече от половината мнения в тази тема са безсмислени,хората само си чешат пръстите на клавиатурата,а ако цялата история е реална всички професори ще се скрият.
Апелирам-който може и иска да помогне нека се свърже с жената,оставила е начин за възка,от безсмислени мнения няма нужда.
break живеем в демократична държава, където имаме свобода на изказванията си. Да нямам възможност да помагам дори и на най-близките си, да нямам доверие на никой за нищо,но това не може да ме спре да си давам мнението за каквото и да е. Аз вече казах, патила съм си и защо да не се опитам да предпаза други хора от това, а ти като си толкова състрадателен, вземии и помогни на жената, плащай и всеки месец квартирата и тока и да се успокоиш.
А как си представяте, че ако 20 души от форума и дадат по 20 лв. тя ще има възможност да ги върне. Поне нека не заблуждава хората с това връщане, аз от 10 години работя без прекъсвания, имам само едно дете и остана само с него, именно заради финансови затруднения и ми виси на главата един частен заем, които от години се мъча да върна, ама не става.
Аз все пак се интересувам как се плаща сметка за нет в такова положение?
А как си представяте, че ако 20 души от форума и дадат по 20 лв. тя ще има възможност да ги върне. Поне нека не заблуждава хората с това връщане, аз от 10 години работя без прекъсвания, имам само едно дете и остана само с него, именно заради финансови затруднения и ми виси на главата един частен заем, които от години се мъча да върна, ама не става.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
Днес видях, че наистина съм получила финансова подкрепа, и веднага отидох и си доплатих наема! Благодаря на тези, които са ми повярвали!
Ако някой пожелае, може да ми пише на ЛС, да му изпратя обратно сумата, след като си получа издръжката - пак повтарям, това ще се случи до един месец, според моята адвокатка. И в първите месеци сумите ще са с по около 30% по-големи, защото всичко е със задна дата - за сметка на месеците, в които съм изнемогвала.
Ето защо, няма нужда някой да ми плаща тока и квартирата всеки месец, г-жо
Днес видях, че наистина съм получила финансова подкрепа, и веднага отидох и си доплатих наема! Благодаря на тези, които са ми повярвали!
Ако някой пожелае, може да ми пише на ЛС, да му изпратя обратно сумата, след като си получа издръжката - пак повтарям, това ще се случи до един месец, според моята адвокатка. И в първите месеци сумите ще са с по около 30% по-големи, защото всичко е със задна дата - за сметка на месеците, в които съм изнемогвала.
Ето защо, няма нужда някой да ми плаща тока и квартирата всеки месец, г-жо
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
karlain написа:break живеем в демократична държава, където имаме свобода на изказванията си. Да нямам възможност да помагам дори и на най-близките си, да нямам доверие на никой за нищо,но това не може да ме спре да си давам мнението за каквото и да е. Аз вече казах, патила съм си и защо да не се опитам да предпаза други хора от това, а ти като си толкова състрадателен, вземии и помогни на жената, плащай и всеки месец квартирата и тока и да се успокоиш.
Никой от тези ,които ще се зарибят да и помогнат с 5-10 ,та дори и 20лв,едва ли ще иска някога да им ги връща...не се знае кога човек ще изпадне в същото положение.Предвид това,че доста колеги се изказаха с потвърждение,че жената не е шарлатанин,мисля че няма смисъл от повече коментари!
ЕДИТ: Стигнаха ли ти парите за наема поне?Доплати ли цялата сума?
-
- Автомобил:
- Двигател:
извинете, малката си играе с клавиатурата, докато аз пиша...
Та, г-жо karlain, няма нужда някой да ми плаща тока и квартирата всеки месец!
И моля Ви, не се излагайте - кой е видял СМЕТКА ЗА ТОК, по-малка от СМЕТКА ЗА ИНТЕРНЕТ???
Т.е., в моя случай, за нет плащам 17 лв. месечно и го ползваме двете с дъщеря ми.
Вашият ток колко е?
Нормално е да има съмнения! Аз също съм била обект на благотворителни кампании и затова съм пращала само СМС-и на официалните кампании, за да съм сигурна, че не е измама! Но имам начини, по които може да се разбере, дали даден човек лъже, или наистина има нужда от помощ!
И ако някой се нуждае от помощ и я търси, то, Слава Богу, ако я намери!
И един съвет към тези, които като г-жата по-горе са останали с едно дете по финансови причини:
Докато е време, подарете му братче или сестриче! Това е безценно!
И освен това отглеждането на едно дете е проблем само, ако семейството се разпадне - както стана при мен. Иначе, когато мама и татко са заедно, винаги всичко се оправя!1-2 деца са по силите на всяко семейство, а и нашето одъртяващо общество има нужда от свежи сили!
Та, г-жо karlain, няма нужда някой да ми плаща тока и квартирата всеки месец!
И моля Ви, не се излагайте - кой е видял СМЕТКА ЗА ТОК, по-малка от СМЕТКА ЗА ИНТЕРНЕТ???
Т.е., в моя случай, за нет плащам 17 лв. месечно и го ползваме двете с дъщеря ми.
Вашият ток колко е?
Нормално е да има съмнения! Аз също съм била обект на благотворителни кампании и затова съм пращала само СМС-и на официалните кампании, за да съм сигурна, че не е измама! Но имам начини, по които може да се разбере, дали даден човек лъже, или наистина има нужда от помощ!
И ако някой се нуждае от помощ и я търси, то, Слава Богу, ако я намери!
И един съвет към тези, които като г-жата по-горе са останали с едно дете по финансови причини:
Докато е време, подарете му братче или сестриче! Това е безценно!
И освен това отглеждането на едно дете е проблем само, ако семейството се разпадне - както стана при мен. Иначе, когато мама и татко са заедно, винаги всичко се оправя!1-2 деца са по силите на всяко семейство, а и нашето одъртяващо общество има нужда от свежи сили!
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
karlain написа:break живеем в демократична държава, където имаме свобода на изказванията си. Да нямам възможност да помагам дори и на най-близките си, да нямам доверие на никой за нищо,но това не може да ме спре да си давам мнението за каквото и да е. Аз вече казах, патила съм си и защо да не се опитам да предпаза други хора от това, а ти като си толкова състрадателен, вземии и помогни на жената, плащай и всеки месец квартирата и тока и да се успокоиш.
Мисля, че пишеш пълни глупости

Човек за да получи, трябва да даде

-
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0, knight-errant, mely, break, VWIV, hooligans, не ми остава време да отговарям на всеки поотделно, затова на всички ви благодаря наведнъж!
Да, стигнаха за наема за този месец! Остава да платя тока, за да не го спрат - за сведение, миналото лято ми го спираха три пъти, бях още "родилка", с бебе на три месеца, таткото се скатаваше и аз съм стояла с дни без ток, добре, че беше лято!
Поне сега това не ме застрашава, надявам се! Тогава живеехме в скъпо жилище, всичко беше на ток. Сега, след хиляди перипетии, съм в скромна гарсониерка, която е достатъчно уютна за мен и двете момичета, без да е разточително. Всичко е малко старо, но запазено.
Та, сега се надявам това да е последният месец на трудности - защото само след 18 дни вече ще дължа нови 350 за наем. А най-късно от 24-ти април ще трябва да почне да ми идва заветната издръжка!
А, снощи ми предложиха работа, свързана с редактиране на текстове от дома. Ако всичко мине ОК и наистина започна, няма да имам проблеми!
И, прав е този, който каза, че за да получиш, трябва да дадеш - подарих печка, хладилник, легло, при пренасянето от старата кваратира - тук има по-хубави.
Моите бяха старички, носе намериха нуждаещи се хора, които да ги вземат. То си личеше, че им трбяват - младо семейство, един студент и една самотна майка като мен ги получиха, докато една от новите ми съседи ми звънна на вратата да ме натиска да ги изхвърля на боклука, за да не им пречели в огромното фоайе.
А иначе бих могла да им взема някой лев, но нямаше да бъде помощ от мен за някого и нямаше да имам очи да искам и на мен да ми помагат.
Да, стигнаха за наема за този месец! Остава да платя тока, за да не го спрат - за сведение, миналото лято ми го спираха три пъти, бях още "родилка", с бебе на три месеца, таткото се скатаваше и аз съм стояла с дни без ток, добре, че беше лято!
Поне сега това не ме застрашава, надявам се! Тогава живеехме в скъпо жилище, всичко беше на ток. Сега, след хиляди перипетии, съм в скромна гарсониерка, която е достатъчно уютна за мен и двете момичета, без да е разточително. Всичко е малко старо, но запазено.
Та, сега се надявам това да е последният месец на трудности - защото само след 18 дни вече ще дължа нови 350 за наем. А най-късно от 24-ти април ще трябва да почне да ми идва заветната издръжка!
А, снощи ми предложиха работа, свързана с редактиране на текстове от дома. Ако всичко мине ОК и наистина започна, няма да имам проблеми!
И, прав е този, който каза, че за да получиш, трябва да дадеш - подарих печка, хладилник, легло, при пренасянето от старата кваратира - тук има по-хубави.
Моите бяха старички, носе намериха нуждаещи се хора, които да ги вземат. То си личеше, че им трбяват - младо семейство, един студент и една самотна майка като мен ги получиха, докато една от новите ми съседи ми звънна на вратата да ме натиска да ги изхвърля на боклука, за да не им пречели в огромното фоайе.
А иначе бих могла да им взема някой лев, но нямаше да бъде помощ от мен за някого и нямаше да имам очи да искам и на мен да ми помагат.
Вие не ме разбрахте, аз не казвам че съм стисната и скрънза, просто съм недоверчива и това е така, защото живота така ме научи.
Гери искам да знаеш, че това ми мнение не е насочено към теб в частност, просто аз държа на доказателствата.
Никога не съм отричала, че който дава получава, но признайте си, че всеки го човърка дали тази история е истинска или не.
Гери искам да знаеш, че това ми мнение не е насочено към теб в частност, просто аз държа на доказателствата.
Никога не съм отричала, че който дава получава, но признайте си, че всеки го човърка дали тази история е истинска или не.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
karlain написа:Вие не ме разбрахте, аз не казвам че съм стисната и скрънза, просто съм недоверчива и това е така, защото живота така ме научи.
Подкрепям karlain,хулигане като се замислиш е така.На фона на всички събирания на пари по различни начини и после до децата стигат трохите ..ако изобщо стигат....Като видях как едно просещо цигане как уж е сакато /така си извило ръката/ и аз му купих един хамбургер...и о чудо

Пак ще повторя...искам координати на жената в нужда .Жена ми е приготвила неща има и обувки почти нови .Пратката ще е за моя сметка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, добри хора!
Много съм радостна и благодарна за доверието, което получих тук. Дори тези, които са скептици, всъщност може би ми повярваха - иначе нямаше да отделят време да пишат тук.
Нормално е да има доза недоверие.
Самата аз, преди да закъсам, гледах отвисоко на хората, които, без да са фатално болни, търсеха помощ, и когато давах нещо, все ме човъркаше съмнение.
Но сега... малко се позамислих...
Обещавам пред себе си, за вбъдеще, когато някой ме моли за помощ, да давам каквото ми е по силите, защото -
по-спокойно ще спя, ако съм се "минала" с някоя измама,
отколкото ако съм можела да помогна някому и не съм го сторила...
...
Моля се на Бог да помага на всички вас!
Сега пак ще "изчезна" от форума, за да нагледам малките, и по-късно мога да мина!
А утре около обед задължително ще напиша какво става с моето положение -
надявам се да мога да ви се похваля!
Много съм радостна и благодарна за доверието, което получих тук. Дори тези, които са скептици, всъщност може би ми повярваха - иначе нямаше да отделят време да пишат тук.
Нормално е да има доза недоверие.
Самата аз, преди да закъсам, гледах отвисоко на хората, които, без да са фатално болни, търсеха помощ, и когато давах нещо, все ме човъркаше съмнение.
Но сега... малко се позамислих...
Обещавам пред себе си, за вбъдеще, когато някой ме моли за помощ, да давам каквото ми е по силите, защото -
по-спокойно ще спя, ако съм се "минала" с някоя измама,
отколкото ако съм можела да помогна някому и не съм го сторила...
...
Моля се на Бог да помага на всички вас!
Сега пак ще "изчезна" от форума, за да нагледам малките, и по-късно мога да мина!
А утре около обед задължително ще напиша какво става с моето положение -
надявам се да мога да ви се похваля!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Добрите хора си помагат, понякога и без дори да подозират за това, злите умишлено действат един срещу друг. 100% е сигурно само едно нещо в живота на човекаkarlain написа: ...че всеки го човърка дали тази история е истинска или не...

Намират се и добри хорица и помагат, без да очакват нищо в замяна. По това се и познават, направи добро и го хвърли на пътя. Знам, че това са клишета, но в крайна сметка всички сме на доброволни начала в този форум, и идеята е да си помагаме кой с каквото може. Пък който прави измами и мошенгии, то ще му се върне рано или късно, ако не на него, то на неговите наследници.
-
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD
Първо - комплимент за СНИМКАТА
Неизбежно е човек да се впечатли!
После: много правилни думи си казал!
А истински мъдрите хора знаят, че Горе Някой отчита нашите дела, въпреки че на земята имаме свободна воля за действие.
И понеже знам това, надявам се да не натоваря наследниците си с възмездието за моите грехове!
Всички добри хора биват възнаграждавани!
Ето за това предпочитам да съм добра, и най-напред - с децата си, като всеки родител, и именно затова започнах тази своя малка, но важна битка с живота!
Първо - комплимент за СНИМКАТА

После: много правилни думи си казал!
А истински мъдрите хора знаят, че Горе Някой отчита нашите дела, въпреки че на земята имаме свободна воля за действие.
И понеже знам това, надявам се да не натоваря наследниците си с възмездието за моите грехове!
Всички добри хора биват възнаграждавани!
Ето за това предпочитам да съм добра, и най-напред - с децата си, като всеки родител, и именно затова започнах тази своя малка, но важна битка с живота!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:

Не съм в състояние да помогна в момента, но поне няколко добри думи могат да разведрят душата. Един поздрав специално за теб. Предполагам си добре с английския, и можеш да разбереш за какво иде реч.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”