Частен съдебен изпълнител

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
panko
Автомобил:
Двигател:

Re: Частен съдебен изпълнител

Мнениеот panko » Чет 14 юли 2011 14:19

и с това темата приключва

Потребителски аватар
kolbasara
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: ABF-Turbo

Мнениеот kolbasara » Чет 14 юли 2011 14:20

Утре отиваме имаме среща да оправиме някакви документи.Ще пиша за развитието след срещата
п.п.Някой да ме закара за да си взема колата ще почерпя ако те не искат да ми я върнат с паяка на"Личните услуги"и все пак трябва да ми кажат къде се намира колата за да си я взема.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 14 юли 2011 14:23

Я им кажи да ти я докарат от където са я взели

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 14 юли 2011 14:24

KirilGeorgiev написа:Я им кажи да ти я докарат от където са я взели

точно исках да го напиша :lol:

Потребителски аватар
Танков
Автомобил: Golf MK1
Двигател:

Мнениеот Танков » Чет 14 юли 2011 14:26

panko написа:и с това темата приключва

Така осъдиха майка ми да плати на фирмата 1563 лева разноски по делото като ги плаща на частен съдебен изпълнител с който се разбраха майка ми да дава 30 или 50 лева месечно не съм сигурен понеже тя няма въжможност защото е инвалид първа група с чужда помощ и с пенсия 160 лева и така няколко месеца,след това на шефката на фирмата и се виждат малко тези пари на месец и иска по 100 лева и започва плащане по 100 лева на месец отново след договорка между двете страни.Обаче на 21.06.2011 идват някакви съдебни изпълнители да връчват уведомление че на 17.06.2011 е сменен съдебния изпълните и че предишния съдебен изпълнител вече не играе роля и вече е прехвърлено делото при тях,но майка ми не беше в нас.Накарахаме да подпиша това уведомление като се задължавам да предам на майка ми викам ОК ама той ми разправя не е ОК защото един паяк идва насам да вдигне колата/понеже тя се води на името на майка ми заради превилегиите винетка,данък и т.н./И така вдигнаха ми колата и я закараха на паркинг докато не платиме цялата оставаща сума,без да се поиска среща да се обсъди за повече плащане въпреки че тя не може да плаща повече от тези 100 лева даже аз давам също.А ние не сме спирали да плащаме,просто доидоха вдигнаха я и това е без да ми кажат къде я карат,без документи .Надявам се да може да ми помогнете със съвет и дали са имали това право при положение ,че няма спиране на плащанията.

а сега ми обясни панко и сиромаха лазар какво точно ми казвате, кой какво отказал и т.н. ...
или по-добре колегата да разкаже после какво е станало... измекярска работа в банановата ни република където някой се помислил за велик...

Потребителски аватар
kolbasara

Мнениеот kolbasara » Чет 14 юли 2011 14:27

Сиромах Лазар написа:Не мога да разбера всички, които плюят съдебните изпълнители... Е утре ако имате да си взимате пари от някой, който не ви ги връща, може би ще ви бъде приятно, че един човек с тъмно минало и сравнен с шофьор на такси /бакшиш/ ви ги е събрал. Защото имайте предвид, че един случай винаги и ма две страни.
И за един човек, който искаше законова мотивация на действията на съдебния изпълнител по отнемането на въпсосния "Голф:, ето:
чл. 470 на Гражданския процесуален кодекс:
(1) Ако длъжникът откаже да приеме за пазене вещта или ако съдебният изпълнител прецени, че тя не трябва да се остави у него, вещта се изземва от съдебния изпълнител и се дава за пазене на взискателя или на пазач, назначен от съдебния изпълнител.
(2) Пазачът се избира с оглед на личността му, както и на естеството на вещта, и на мястото, където тя се намира или ще се съхранява.
(3) Вещта се предава за пазене срещу подпис

Е при положение че господинът отказва да подпише протокола, значи автомобилът се предава за пазене на трето лице - ал. 3 - "Вещта се предава за пазене срещу подпис"
Ето линк към ГПК: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135558368

Точка 1 е важна ако длъжника откаже..... Къде беше длъжника като дойдохте и взехте колата?
спирам да пиша утре ще се разбереме.

Потребителски аватар
Танков
Автомобил: Golf MK1
Двигател:

Мнениеот Танков » Чет 14 юли 2011 14:29

kolbasara написа:Утре отиваме имаме среща да оправиме някакви документи.Ще пиша за развитието след срещата
п.п.Някой да ме закара за да си взема колата ще почерпя ако те не искат да ми я върнат с паяка на"Личните услуги"и все пак трябва да ми кажат къде се намира колата за да си я взема.

колега, бих ти помогнал но за съжаление пътувам извън софия тази вечер... бих те посъветвал да отидеш с адвокат и най-вече да се консултираш с такъв за всички твои и техни действи и при нещо нередно да се сезират съответните органи...

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 14 юли 2011 14:32

Успех утре колега и ВНИМАТЕЛНО :012: Да не се окаже,че си си взел колата неправомерно.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 14 юли 2011 22:40

апелирам към хладнокръвие
лично аз прочетох внимателно темата и да ви кажа, не разбрах кой крив, кой прав...
материята е тънка и не знаем подробностти относно детайлите, коита са важни
вярвам че колбасара утре ще се разбере с момчетата с пасати и бмв-та
но друго ми е интересно и ще се обадя на милен
какво правят неговите служители в работно време във форума :roll:
нямат ли си работа :roll:
иначе милен е един от най-оборотните ЧСИ-та и както повечето от ЧСИ-тата си има да кажем най-ралични начини да си събира вземанията. Утре, ако някой ви дължи на вас пари и отидете с ИЛ при него, също ще ви свърши по такъв хммм начин работа...Тогава другата страна ще реве....
с две думи зависи от коя страна на барикадата си
не оправдавам никой, но и андрешковщината ни е присъща...
п.с не съм адвокат на ЧСИ-тата!
Повръща ми се от три неща
1. Съдебно изпълнение
2. Наказателно право
3. над 5 бири

в тоя ред!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 14 юли 2011 23:21

Пичага най хладнокръвно ще напиша че изглежда автора на темата няма познати с "положение"
кантората си е кантора и все пак се съобразяват с кого да се @бават.....................

Потребителски аватар
kolbasara

Мнениеот kolbasara » Съб 16 юли 2011 0:14

Колата е вече при мене няма такава радост все едно сега си я купих eusa
Благодаря на всички който ми дадоха съвети за да се оправят по бързо нещата
:обичам ви :обичам ви :обичам ви

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 16 юли 2011 1:37

Много яко как наскачаха пуберите :063:

Тряа някой без имущество да ги ошамари кат хората , че са си повервАли кораво ми се види с тоя нагъл тон :lol:

Пази пасата мой :lol: че минаам често покрай Доспат и Христо Стамболийски heavy metal zork

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 16 юли 2011 9:07

Абе, един такъв тъп въпрос:

Много ми е интересно ако тъпунгерът ЧСИ знае, че във всяка къща има и законна пушка, пак ли така ще процедира? Или ще премисли 10000 пъти, преди да му се напише законът на челото с :rocketwhore

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 16 юли 2011 22:12

аааа
стига
ще се избием за нема нишо

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 16 юли 2011 23:56

Що ве братчед? А за разклатеното здраве на онази жена, никой нищо не казва. :( Гоуфъ или пасатора са по-важни. За мен лично тоя ЧСИ си е тъпунгер. Можел е да се поинтересува за какво иде реч, и защо колегата му преди него е действал така. Да да ама не, тръгва с рогата напред и знае, че не може да му бъде оказана мотивирана съпротива. Най-лесно е да газиш кьоравото, и то да не може да се защити, или да противодейства. Та затва задавам такива тъпи въпроси....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”