История с колче
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- BoU
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN
Re: История с колче
за колегата ... нямаш ли документ за поставянето на такива спирашти средства е наришение а това че му е прибрал номера можи да се води като кражба
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колко може да се изпише за едно колче... по принцип той няма право да слага колчета.Ти си си виновен, че не си гледал къде караш.Има наказателен акт за самоблъскане или там незнам как се нарича.Ако се удариш в крайпътно дърво или знак ти пишат акт.Лошото е, че и на него е трябвало да съставят според мен.
Та от толкова незаконни и беззаконни неща викате колчето е най виновно! Ми не е виновен човека с колчето според мен, законно ли да паркирате неправилно пред вратите и прозорците на хората, а тук ако прочетете внимателно става въпрос за ПРЕМИНАВАНЕ по тротоара пред къщата му, колче имал колче сложил, аз съм виждал и големи камъни, павета, тухли, бетонни саксии, пред нашия блок за по културно посадихме дръвчета, я се хванат я не, ама поне идиотите които КАРАТ по тротоара само и само да не се прекарат и спрат на повече от 5 метра от входа на блока значително намаляха, че дори и изчезнаха! На дядката поне му дай съвет да направи колчето по високо, и боядисано бяло/червено, за да го видите преди да решите да карате по тротоара!
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Преди месец (откогато е темата) пуснах жалба през сайта на столичния инспекторат. Почти месец нищо и бях отписал работата щот колчето си стои. Но днес получавам писмо (хартиено). Директора на инспектората пише на паркинги и гаражи с копие до кмета на общината и до мен, че са направили проверка и колчето и незаконно и следва да бъде премахнато. Към писмото има и две снимки!!! На колчето пред нас. Засега това е. Нещо се е задействало но краен резултат няма все още. Понеже сме в бг аз съм учуден, че въобще има движение по жалба подадена през нета. Ще съм приятно изненадан ако премахнат и колчето.
Може пак катанец щот вечерях и повече хранене не мога да поема
Може пак катанец щот вечерях и повече хранене не мога да поема

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Ако можеш да докажеш кой го е сложил ще има и глоба за него. Аз вече имам няколко примера как глобиха хора, дето са правили някои неща без разрешение от общината.
Хареса ми примерът с клекналото дете, който даде Хулигана, мисля, по-напред. С каква скорост е минал колегата та да се разхвърчат номера, решетки, радиатори. Аз подпирам понякога в гаражната врата (връщам назад, стъклото потно, случвало ви се е, вярвам)... е нито ми е падал новр, нито броня, напред също съм подпирал - пак така, даже няма следи от боя по гаража. От упор няма как да се се изрязал чак така жестоко, или се тръгва от място с 200? Та, ако е второто, примерът с детето е добър.
Отделно, по-добре незаконно колче отколкото незаконно паркирала кола. То бива, то може, но съм помагал на жени с колички да прескачат "за малко спрял" шофьор. Плаща се данък МПС, но колите в СФ не са само софийски. Моят данък си го плащам на село, пък си паркирам в Сф(не живея в столицата, примерът е условен).
Вярно, че става Дивия запад, но това може да се види и като гражданско самосъзнание. Когато някой не си дупчи билета в рейса, редно ли е да му направите забележка? Той се вози, а вие плащате. Редно е... А законно ли е? Ако не си проверяващ орган, не следва да го проверяваш... Но аз го намирам за редно. "Обществен контрол" нека го наречем. Ако заклеймим едни практики като порочни и се опитваме да ги спрем, в един момент по-голямата част от обществото ще ги въприеме като такива и ще спре да ги прави.
П.П. Направих много излагаща забележка на една млада "дама", която си хвърли вафлата на земята, пред доста хора и тя притеснена се заоправдава и засрамена се оттегли бързо.
Отделно, по-добре незаконно колче отколкото незаконно паркирала кола. То бива, то може, но съм помагал на жени с колички да прескачат "за малко спрял" шофьор. Плаща се данък МПС, но колите в СФ не са само софийски. Моят данък си го плащам на село, пък си паркирам в Сф(не живея в столицата, примерът е условен).
Вярно, че става Дивия запад, но това може да се види и като гражданско самосъзнание. Когато някой не си дупчи билета в рейса, редно ли е да му направите забележка? Той се вози, а вие плащате. Редно е... А законно ли е? Ако не си проверяващ орган, не следва да го проверяваш... Но аз го намирам за редно. "Обществен контрол" нека го наречем. Ако заклеймим едни практики като порочни и се опитваме да ги спрем, в един момент по-голямата част от обществото ще ги въприеме като такива и ще спре да ги прави.
П.П. Направих много излагаща забележка на една млада "дама", която си хвърли вафлата на земята, пред доста хора и тя притеснена се заоправдава и засрамена се оттегли бързо.
-
- Контакти:
Много морал мноо нещо. За сетен път прочети първият ми пост и вникни в ситуацията и тогава изводи и т.н. Колчето го бутам от място, като бронята ми почти е опряла в него. Кви двеста километра кви дивотии. То не бях селянин то не беше паркиране по тротоарите то не бяха бутнати деца клекнали пред колата. Много задклавиатурни нинджи, много моралисти. Моля груп да заключи пак, като махнат колчето ще ви обадя
втората част от поста на Боха беше смислената колега, с която примерно аз съм 100% съласен, а ти ?
drmilendd написа:Много морал мноо нещо. За сетен път прочети първият ми пост и вникни в ситуацията и тогава изводи и т.н. Колчето го бутам от място, като бронята ми почти е опряла в него. Кви двеста километра кви дивотии. То не бях селянин то не беше паркиране по тротоарите то не бяха бутнати деца клекнали пред колата. Много задклавиатурни нинджи, много моралисти. Моля груп да заключи пак, като махнат колчето ще ви обадя
Виж, аз не обвинявам никого, все пак не съм видял как е станало, нито пък те имам за някакъв тип(нали обиднно нарицателно), сега аз си представям ситуацията по твоя разказ (знаеш, че интерпретацията може да е доста различна) и си мисля: ти тръгваш леко, подпираш колчето и ... как леко ти се откача бронята, номера, подбива ти се радиатора? Лекото подпиране предполага минимални щети - черти, драскотини, т.н. Сега, вероятно си бързал да тръгнеш, та да няма разправии, въпроси, препоръки, закани и ред други "моралистки" работи. За детето го казвам, защото в точно тези напрегнати моменти (които се случват на всеки един и то доста често)се случват поразии и приканвам всеки да внимава максимално.
Другото, за задклавиатурните нинджи - не вярвам да визираш мен... моралисти - вероятно съм тук, признай, че е по-приятно да ходиш по тротоара, а не да прескачаш локви, коли и дупки на платното... Аз се паля за тротоара, защото из града движа пеша (или с колело), колата ми е главно за извънградско, та позицията ми е повече на пешеходец. Кофти, че са те "изнудили", кофти, че се е сасипала колата, но дано поука да излезе: "Където не трябва да се спира, не се спира, защото лошо става" или за повече тежест : Stopus, non stopulatis, problemus ekzaklum! (свободен превод на латински).

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
по молба на автора
edit: пак отключвам
edit: пак отключвам
-
- Контакти:
Историята от поучителна се превръща в много поучителна за всички.
Вчера сутринта ставам неволен свидетел на следната абсурдна за мен сцена. Двама чички с бял бус на паркинги и гаражи, извадили един флекс и режат колчето. Излиза собственика на въпросния кол и започва да вика и крещи по тях (естествено). Те не му обръщат много внимание. Той се прибира и излиза с някаква хартия, която заявява че е разрешение за поставяне на 2!!! колчета. Започва да бута и дърпа единия чичко, направо да му налита на бой, като иска да му се възстанови наполовина отрязания кол. Чичката се опитва да го успокои и му покзва заповедтта за премахване. Тогава нашия съсед скача в техния бус и си взима един от техните колове (оригиналните, черно белите), и си го прибира. Чичките си обират партакешите и си заминават, като колчето остава наполовина отрязано но стоящо.
Изводи: 1. можеш да прекратиш изпълнението на общинска заповед, ако успееш да сплашиш служителите, които я изпълняват.
2. Можеш да откраднеш освен държавна собственост (регистрационна табела на автомобил), така и общинска собсвеност (анти паркинг колче, ново) и да ти се размине, ако се държиш достатъчно нагло и агресивно. (не е нужно да си мутра)
3. Можеш да си правиш и други зулуми (пукане на гуми, налитане на бой на деца и възрастни) ако си обявен от хората за луд и да няма последствия. За това пък ме предупредиха съседите от блока, с думите внимавай той е откачен, знаем какви ги върши, ма не се занимавай.
Вчера сутринта ставам неволен свидетел на следната абсурдна за мен сцена. Двама чички с бял бус на паркинги и гаражи, извадили един флекс и режат колчето. Излиза собственика на въпросния кол и започва да вика и крещи по тях (естествено). Те не му обръщат много внимание. Той се прибира и излиза с някаква хартия, която заявява че е разрешение за поставяне на 2!!! колчета. Започва да бута и дърпа единия чичко, направо да му налита на бой, като иска да му се възстанови наполовина отрязания кол. Чичката се опитва да го успокои и му покзва заповедтта за премахване. Тогава нашия съсед скача в техния бус и си взима един от техните колове (оригиналните, черно белите), и си го прибира. Чичките си обират партакешите и си заминават, като колчето остава наполовина отрязано но стоящо.
Изводи: 1. можеш да прекратиш изпълнението на общинска заповед, ако успееш да сплашиш служителите, които я изпълняват.
2. Можеш да откраднеш освен държавна собственост (регистрационна табела на автомобил), така и общинска собсвеност (анти паркинг колче, ново) и да ти се размине, ако се държиш достатъчно нагло и агресивно. (не е нужно да си мутра)
3. Можеш да си правиш и други зулуми (пукане на гуми, налитане на бой на деца и възрастни) ако си обявен от хората за луд и да няма последствия. За това пък ме предупредиха съседите от блока, с думите внимавай той е откачен, знаем какви ги върши, ма не се занимавай.
- DarkForce
- Автомобил:
- Двигател:
drmilendd написа:.. Той се прибира и излиза с някаква хартия, която заявява че е разрешение за поставяне на 2!!! колчета.
drmilendd,
щом човека си е направи труда да си узакони колчетата, които сам е поставил с лични средства и труд и дойдат някакви юнаци да му ги режат не е чудно, че е действал агресивно !!!!
Те му унищожават собствеността - незаконно, той какво следва да направи??
да ги остави да довършат започнатото и после да се жалва по установения ред и евентуално да получи справедливост ?
Спрял е юнаците - ОК
Обезщетил се е сам с ново колче - отново за мен е ОК !!!
За жалост в нашата родина трябва да си агресивен и напорист за да се защитиш или получиш това което ти се полага по право и закон !!!
Органите, които получават заплата за това да налагат правото и закона просто не работят !!!
поздрави
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
DarkForce написа:drmilendd написа:.. Той се прибира и излиза с някаква хартия, която заявява че е разрешение за поставяне на 2!!! колчета.
drmilendd,
щом човека си е направи труда да си узакони колчетата, които сам е поставил с лични средства и труд и дойдат някакви юнаци да му ги режат не е чудно, че е действал агресивно !!!!
Те му унищожават собствеността - незаконно, той какво следва да направи??
да ги остави да довършат започнатото и после да се жалва по установения ред и евентуално да получи справедливост ?
Спрял е юнаците - ОК
Обезщетил се е сам с ново колче - отново за мен е ОК !!!
За жалост в нашата родина трябва да си агресивен и напорист за да се защитиш или получиш това което ти се полага по право и закон !!!
Органите, които получават заплата за това да налагат правото и закона просто не работят !!!
поздрави
Човек - те реален ли си ?
Май си пропуснал частта с предоставената заповед за премахване ??
С какво право сульо скача на длъжностни лица с правилните документи?
Та ще им влиза и в колата и ще ги краде???
Ти ако сериозно го оправдаваш този агресивен чичка и му се възхищаваш - нямам думи.
Ако всеки по-силен почне да прави и взема това което си иска положението става страшно .....
Липсата на респект и уважение става страшно нещо тук в България....
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еееее, жалко че не са могли да го махнат та да може човека спокойно да си кара по тротоара
Ако аз си потроша така колата ще побеснея! Направо си представям на човека какво му е.
Ама пък тротоара е за пешеходците, не е редно да се спира на него.Но пък найстина няма къде да се спре. Доста тъпа ситуация като цяло.
Мисля си, че най-малкият проблем е че колчето е незаконно, по скоро че е ниско и не се вижда, иначе на всички мисля им е ясно че не е гот да се кара и паркира по тротоарите

Ако аз си потроша така колата ще побеснея! Направо си представям на човека какво му е.
Ама пък тротоара е за пешеходците, не е редно да се спира на него.Но пък найстина няма къде да се спре. Доста тъпа ситуация като цяло.
Мисля си, че най-малкият проблем е че колчето е незаконно, по скоро че е ниско и не се вижда, иначе на всички мисля им е ясно че не е гот да се кара и паркира по тротоарите

- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
аз в този случай с риск да ми пуснат жалба бих влязъл в съседа с гръм и трясък да му ударя една яка тупаница пак после квоот стане,поне ше ми мине гнева.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”