Идеи за собствен бизнес с 50k?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Идеи за собствен бизнес с 50k?
Ела да видиш шоферите дето карат сладолед по магазините как правят по 5к на месец само от каране ..
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при цена от 18-20лв/кг на витрина и производствена (да не казвам колко) ама около 9 пъти по-малка защо се учудва колегата че някой хора лятото работят а зимата само спят и пръцкат
ся ако каже че лятото сладолед не се яде евала

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
parno написа:при цена от 18-20лв/кг на витрина и производствена (да не казвам колко) ама около 9 пъти по-малка защо се учудва колегата че някой хора лятото работят а зимата само спят и пръцкат![]()
Не бе - не се учудвам - нормално е.
Значи колегата вече има 2 бизнес идеи:
1. Продажба на сладолед.
2. Магазин за "маркови" дрехи. Само че доколкото знам тия с "марковите" неща сега яко ги гонят митничарите. Ако нямаш вътрешен човек и не си цакаш - бързо ще изгориш - поне според мен.

- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
parno написа:... да имаш чувал с пари и да питаш в интернет какво да правиш с тях...
Мхм...и аз това се чудя от началото на темата

connor cane написа:2. Магазин за "маркови" дрехи. Само че доколкото знам тия с "марковите" неща сега яко ги гонят митничарите. Ако нямаш вътрешен човек и не си цакаш - бързо ще изгориш - поне според мен.
С 50 к въобще не си за митници. с 50к си дребен търговец и всичко ти се носи на място от големите риби.
верно по скъпо е,но гаранция ти по евтино няма да го намериш в Турция,може би след време но не и първата година.абе лесно е с пари.
ще кажеш аз къде да ги намеря тея големи риби.
ами те сами те намират

защото ти ако дойдеш до мен,никога няма да вземеш от моя човек стока

всеки бизнес е така,винаги има кой да ти подлее вода.
а някой подливат и олио и така се хлъзваш че .......
ПС. в тея 50к включвам и наема на помещение.което варира от 10к до 25к. зависи къде ще е.(има и за 50к)
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Хубаво ама Икономическа полиция няма ли да те закача. Тука на Димитровградския пазар постоянно правят хайки и конфискуват "маркови" дрехи.
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
С риск да прозвучи банално аз бих инвестирал в образование. Подбереш ли си го внимателно ще се изплати за 5-6 години.
barezifranko написа:Хубаво ама Икономическа полиция няма ли да те закача. Тука на Димитровградския пазар постоянно правят хайки и конфискуват "маркови" дрехи.
ето колегата ви бутна и рамо от къде идват марковите стоки

И тук е така, даже днес се очаква акция комар да има

ще кажете от къде зная,има големи риби които като са затворени магазините им, е ясно защо.
ама ако не прикаляваш не те закачат,закачат търговците от Сливен.
Защото те нямат граници и прекаляват.
уфф сега да ви кажа и кой марки не гонят ли,ами после ще ви дам телефона на доставчиците и направо ми изяще хляба.
Айде напънете се малко сами.
ПС. ще дам джокер:
най много пари се вадят от чанти ,но и най много ги гонят заради марките.
от 3000 магазина на сезон изгарят не повече от 6-7 магазина.
така че ходете на църква или джамия и се молете да не сте вие.
аз примерно не правя нищо от тея неща, защото мисля че човек сам си прави всичко и не е зависим от господ.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
connor cane написа:...от което да се изкарат 30 000 лева чиста печалба на сезон.
Ей така - да си знаем.
Веднага давам пример:
Южния плаж на Несебър, там където чадърите не са върху плаж пред някой хотел:
Брой на чадърите 10*40 (броил съм ги...) са 400 чадъра
Всеки е 7 лв, натоварването е горе-долу 1/3 (края на юли месец, август ще е повече)
Дотук: 400 * 7 * 1/3 = 924 лв на ден (само чадъри, без шезлонгите)
Да речем, че сезона е 4 месеца: 4 * 30 дни * 900 = 108 000 лв
Сега махни разходите за 4 момчета, дето събират кинтите, и сметни колко данък се плаща (или аренда, не знам точно как е уредено). Моя hint е: Скъсано билетче се "пада" на всеки 10и плажуващ
Твоята мечта за 30к чисти...хм....та тва си е чиста сиромашия

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Нали не смяташ, че концесионер на плаж се става току така? 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
има и още нещо за марковите стоки:ИСТИНСКИТЕ са по евтини отколкото в БГ 

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
connor cane написа:Нали не смяташ, че концесионер на плаж се става току така?
Ти пита за пример за бизнес. Напълно ми е ясно, че не са случайни хората. Това не пречи примера да пасва на твоето питане.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
За да започнеш собствен бизнес по-добре дълго мисли какъв да бъде! Може да минеш през много варианти, добре е и на хартия всичко да сметнеш поне грубо и то в най песимистичния вариант! Най-често се работи по него!
Ако аз имах тези пари най-вероятно щях да купя някой апартамент и да го дам под наем, или да ги дам в банка!!! Като през това време не пречи да мисля за бизнес с който найстина да започна!
Ако аз имах тези пари най-вероятно щях да купя някой апартамент и да го дам под наем, или да ги дам в банка!!! Като през това време не пречи да мисля за бизнес с който найстина да започна!
аз бих инвестирал в машини за гумаджийница, има голям избор от такива втора употреба за стабилен старт. Натам парите се развъртат бързичко, само трябва да имаш и опит, което се постига като наемеш един читав гумаджия за служител и работите рамо до рамо, но сериозната заплата да му откраднеш занаята си е задължителна. Ако имаш и собствено помещение и сериозен кръг от моментални клиенти още по-добре, че иначе трудна работа.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Peterman написа:Ако аз имах тези пари най-вероятно щях да купя някой апартамент и да го дам под наем, или да ги дам в банка!!! Като през това време не пречи да мисля за бизнес с който найстина да започна!
Апартаментът е куца оферта.
Проста сметка - гарсониерка в София в относително нормално състояние в приличен квартал за под 60 000 лева няма.
Като я купиш - трябват още 10-тина хиляди, за да я приведеш във вид, удобен за отдаване под наем.
70 000 лева цена на придобиване на актива.
Наемите за гарсониера бяха от 400 лева нагоре, сега ако намериш за 300-350 наематели е супер.
Годишен доход - 3600 - 4000 лева, от които трябва да платиш данък сгради и ДОД - 10% - ако решиш да си в "светлата икономика" - остават 3000-3300 лева чисто. 4-4.5% годишна доходност. На депозит тези пари биха донесли над 6% годишно - в зависимост от банката и условията на влога до 7%.
В София по данни от последното преброяване има 127 000 (сто двадесет и седем хиляди) празни апартаменти - повечето от тях купени точно с "инвестиционна" цел - да се отдават под наем. Ама ядец. Тъй че и вероятността апартаментът ти да стои без наематели е огромна.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”