Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Re: Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Мнениеот pomeoo » Пон 05 сеп 2011 19:44

StS написа:Помео прочети моя пост, ако беше платен 3х нямаше ли да бачкаш нормално по "празници" € !

Разбира се, че щях да бачкам, ако имах избор дори бих работил с 1 почивен ден в месеца..., НО трова е АКО.... мисля, че в България никъде не плащат x3, може и да има такива места, но ловя бас, че се броят на пръстите на едната ми ръка, или 100% не са Български фирми !

П.С.
Дори веднъж ми се случи да пиша "Доклад" до прекия ми ръководител относно заплащанията след работно време "събота, неделя на празници и на офицялни празници"...., че той горкият незнаеше как стоят нещата по закон, а беше на ръководна позиция....!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 05 сеп 2011 19:51

А през нормалните работни дни работите ли като за цял надник :roll: И защо примерно през почивните дни никой не намира време за форума, докато през работните активността е доста голяма :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 сеп 2011 19:53

Winner25 написа:А през нормалните работни дни работите ли като за цял надник :roll: И защо примерно през почивните дни никой не намира време за форума, докато през работните активността е доста голяма :)

Давам ти следната ситуация. Скъсваш се от работа по цял ден, заявяваш на началника си - "шефе не съм ползвал обедната си почивка, за да оправим повече аварии". Знаеш ли какъв е стандартният отговор при нас? "Ами да си ползвал" mhihi

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 05 сеп 2011 19:56

stefan4o написа:Давам ти следната ситуация. Скъсваш се от работа по цял ден, заявяваш на началника си - "шефе не съм ползвал обедната си почивка, за да оправим повече аварии". Знаеш ли какъв е стандартният отговор при нас? "Ами да си ползвал" mhihi

Ами в случая - след като не оценяват труда ти, нормално е и отношението към работата да е подобаващо. Но предполагам че има и работодатели които ще оценят това :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 сеп 2011 20:10

Е, работим си нормално. Но вече си ползвам обедната, освен ако не е нещо фрапиращо, което не търпи отлагане. Човек трябва да си отстоява правата и да си спазва работното време. Щото хубавите работи остават незабелязани, или ако ги забележат получаваш усмивка от радиото или дъвка с косъм. Докато ако се издъниш - веднага се започва с лошото mhihi За съжаление работодателите, при които съм бил са досущ еднакви в много отношения, така че го смятам за нормално - затова са шефове, да мрънкат, да искат да се върши повече работа и т.н. Гледната точка не е само една, затова и пусналият темата е написал уточнението. Ако въпросният недоволен е обикновен работник на заплата тая тема нямаше да я има изобщо :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 05 сеп 2011 20:14

Точно пък на самоосигуряващите се няма кой да им каже дали да работят или не. Аз като такъв сам си определям делници и празници, без да има за мен значение официалните такива. Който иска да работи и да изкарва пари, празниците не му пречат. На мен също, още по-малко пък да ме дразнят. При добро планиране, нямаш проблеми.
Както по-горе споменаха колегите - т.нар. банк холидейс на американци, британци ... - хората просто се съобразяват и това е.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 05 сеп 2011 21:43

това почивните дни за администрацията са добре дошли те че нищо невършат ами и да почиват сумата му и дни!
лошото е за нас бачкаторите че си бачкаме без допълнително заплащане!
лошото е и за дребния бизнес който има жена ми направо като дойдат по толкова почивни дни ни връщат един месец назад!
но какво да се прави онези където командват какво ги интересува за нас важното е те да са добре :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 05 сеп 2011 21:45

Кофтито е,че повечето пъти,шефовете са айляк по време на празниците,а ти трябва да мазнеш една пълна работна смяна :beat_butt2

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 06 сеп 2011 8:24

Аз съм си на бачкане пък вие ако щете почивайте mhihi

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 06 сеп 2011 10:38

kiko написа:Сигурно хората ,които са на държавна работа ще ме разпънат на кръст,но въпроса ми е по-скоро към останалите.Преди малко си говорихме с един доста амбициозен млад човек ,започнал бизнес ,който ми сподели ,че тази година многобройните неработни дни около многобройните празници просто са го съсипали.Работи с чужденци -някаква посредническа дейност по търговията (посредник на фирми от Турция,които пласират стоки за Евросъюза)и почти ежемесечното няколкодневно неработене на институции,банки и т.н. среща изключително остро неразбиране от чуждите партньори и общо взето се насочват към подобни румънски фирми...Писна ми ,вика,да чувам на различни езици-е пак ли не работите...
тази седмица пак 2 неработни дни(в месеца има още)-на мен лично и на хора около мен-,,самоосигуряващи се'' ни се работи,но има официален стоп...не е същото като да работиш в събота или в истински работен ден-щем не щем 2 дена няма да работим-няма никакво природно бедствие или война ,но ние ще жулим биричка ,ще мааме пържоли,лениво ще онанираме...в понеделник...
Празника трябва да се уважи,но може поне до обед институциите да работят...
Други казват ,че така се стимулира туризма и потреблението-вярно е -повечето ми познати стимулират туризма на Гърция в момента...
Хората на държавна работа се радват,на някои в частните фирми им изкарват през г..а или от джоба неработните дни...
Определено се губи ритъма на работа ...нЕ съм ходил по чужбината ,но и там ли е така...Нали сме част от европейската икономика-поне малко може да сме синхронизирани с тях-сега два дена държавата е затворена.
ей тоя виц, звучи все по-малко като такъв за България:
събота и неделя- естествено -почивни дни
понеделник-почиваме си от почивката-не работим
вторник-готвим се за работната седмица-не работим все още
сряда-работен ден...до обед-началника черпи за рожден ден
четвъртък -почиваме си от работния ден -срядата
петък -кой работи,чакаме почивните дни...

10 дена неработни ако го съсипват, смятай какъв му е бизнеса.аз работя 6 дни седмично и да ти кажа почивните дни тая година не ги усетих, но ти за теб си прав.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 06 сеп 2011 12:19

На Българина неможе да му се угоди никога, винаги ще намери за какво да недоволства :dontknow:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 06 сеп 2011 12:32

Покрай тези празници ме дразни масовото изселване от София, и в края отново връщането. И като се почнат едни репортажи по Тв, хората се връщали от почивка, интервюта от рода на "хапнахме, починахме си, от утре вече сме на работа, ама няма как" и ми идва да метна телевизора през прозореца.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 06 сеп 2011 13:24

Който неработните дни го дразнят може да отиде малко на терапия в Южна Европа, после в БГ ще му се види че всички бачкат къртовски :Mr Green Fun
Само за справка, нормално работно време в Италия е 09:00-12:00 обедна почивка от 12:00 до 15:00 и после отново 15:00 до 18:00 mhihi с което работният ден приключва Ако ти се бачка направо ти разкатават играта с тия почивки mhihi Така е и в Испания и г/д Португалия. И пак в Италия на север поне супермаркетите работят от 9 до 9 без почивка, ама на юг е много тежко, от 12 до 3 няма кой да те напсува по улиците. mhihi Много е интересно да кажем в град като Торино нощно време да се сетиш че ти се пие бира или ти се хрупа чипс или нещо подобно, понятие като денонощен магазин няма и се налага да отложиш за другия ден mhihi Множество дискотеки работят само в петък събота и неделя, през седмицата са затворени и много други неща които на нас са ни просто непонятни :Mr Green Fun

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Вто 06 сеп 2011 17:17

Аз пък когато няма какво да правя вкъши, ходих да си бачкам ,колкото ми се работи...работя на заработка и сам си определям колко да работя....когато работата ни притиска(имам колега ,който ми се явява и шеф де) бачкам и повече,иначе отиваме в 8 и бачкаме до към 14-15ч и си тръгваме..спираме само ако много се измориме за 5-10мин и пак продължаваме....за тези 6-7 часа работа вършим повече работа от колкото да седим 8-9 часа и да се чудиме как да се мотаме да минава време ....работата не е лека ,но пък за сметка на това остава доста време за почивка и на следващич ден пак да си на работа и да не се чувстваш смачкан....

boglev

Мнениеот boglev » Вто 06 сеп 2011 17:40

Ей, много почиваме, няма що ...

А, когато почиват в Европа, не му ли пречи на бизнеса? Или само нашите почивки му пречат???

Миналата седмица в Англия почиваха официално по повод следният празник - Последен ден на лятото!!! Как ти звучи? heavy metal zork

Върни се в “ОФФ-Топик - други”