За хора с добри сърца:Да бъдем добри в един по-различен ден!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аз лично съм за събиране на парите по сметка. Вярно, че ми е по-лесно да дам парите на някой от организаторите на мероприятието (аз съм привелигирован, както и всички в Пловдив тийм, щото и Сара и Джосер са ми наблизо), но има колеги, които ще им е по-тръдно да ги дадат така. Верно, че има и пощенски преводи, де... Така, че хайде решавайте този въпрос и да започваме, защото когато дълго се дъвче едно нещо, без да се започне работа по него, то добрите намерения бързо си отиват и...
- Sara01
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа: Така, че хайде решавайте този въпрос и да започваме, защото когато дълго се дъвче едно нещо, без да се започне работа по него, то добрите намерения бързо си отиват и...
Предстои среща със директорката на дома, това трябва да стане до сряда (25.10.), и след това, когато всичко е съгласувано, ще излезнем със ясна схема по която ще действаме. Как ще събираме парите, дрешките и другите неща които ще им подарим. Кога ще бъде посещението на дома и как ще протече. Какво ще закупим за дома със събраните пари ....
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Не изчетох всички мнения ,но ще споделя моето с риск да повторя някой.Според мен пари в никакъв случай не трябва да се дават.Може да си слагам грях ,но не се знае къде какви хора има.Може хората които се грижат за тези деца да са най добрите в цяла България ,но аз съм малко недоверчив.Аз предлагам следното.Имам една позната с детски магазин.Може от там да се купят на (клубни цени) дрехи за зимата и играчки по малките.От някаде другаде блузки и и дрехи за по големите.Може шоколади ,плодове за бърза употреба да се занесат.
Но съм твърдо за тази инициатива.Стига да се организраме бройте ме и мен.
Но съм твърдо за тази инициатива.Стига да се организраме бройте ме и мен.
- lz1kka
- Автомобил: Audi S7
- Двигател:
- Контакти:
Идеята ви е великолепна!Има ли някой който се нагърби със задачата относно откриването на сметката. Аз по принцип работя с Първа Инвестиционна Банка, а те предлагат виртуален клон чрез който мога точно за 5 минути да открия нова спестовна или разплащателна сметка.
Другият ми въпрос е дали стана ясно вече точната дата понеже и аз имам ангажименти и ми се иска да си планирам нещата по-раничко?
Другият ми въпрос е дали стана ясно вече точната дата понеже и аз имам ангажименти и ми се иска да си планирам нещата по-раничко?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
dready написа:Имам само едно въпросче ,сигурни ли сте ,че парите ще отидат по предназначение.Ако ми кажете ,че сте сигурни ОК продължаваме да организираме.Но аз по горе нписах ,че според мен е по добре да купим дрехи и обувки.Да видим колко дечица са.
ДА просто дома има нужда от други неща, не точно дрехи.
Нека изчакаме поста на Sara01.
- Sara01
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера с Виктор посетихме дома във Благоевград. Разговаряхме със Управителката, разгледахме дома, видяхме децата.
Накратко, ще опиша моите впечатления.
Пристигайки в дома очаквах да видя обичайните за един дом в България - мизерия и нищета .... но, останах приятно изненадана от работата на екипа който се грижи за тези деца.
В този дом е чисто, децата спят в големи стаи по трима, в повечето стаи има телевизори, имат дрехи и храна.
Благодарение на дарители имат компютърна зала, като на всяко дете се полага работа със компютър по 30 мин. дневно. Имат и библиотека
)) е ... не я ползват така редовно както залата, но придобиват и такива навици - да четът
)) ....
В дома живеят общо 76 деца (39 момичета и 37 момчета), като възрастта им е различна, от 1 до 4 клас са 20 деца, 38 са децата от 5 до 8 клас и след 9 клас - 18.
В края на учебната година ще има един абитуриент.
От разговора стана ясно, че това с което първоначално ние мислихме да дарим децата, като дрехи, играчки, книжки и т.н ..., те имат предостатъчно. Излишно е да им носим тези неща, след като няма да се използват. Тях мисля да ги съберем и дарим на друг дом, там където наистина ще влезнат в употреба, но това ще остане за следващата акция.
За сега децата от дома в Благоевград се нуждаят от:
- волейболна мрежа - осигурена от cheren_golf
- блокчета, скицници и фулмастри - осигурени от joser
- стенна карта на света - осигурена от itni и many
- 2 футболни топки - осигурени от jojo 84
- 2-3 люлки от тези които се връзват (най-обикновенни) - осигурени
- тапети, като за една стая са необходими 12 ролки+лепило+четка (по възвожност нещо пъстро с детски мотиви)
- картини
- някаква музика (стари, но работещи касетофони или радиа) - осигурен 1 от Iavor
- долни чаршафи за тек легло
- покривки за масите в столовата
- 5-6 стенни огледала - средни
Денят в който ще посетим домът е 19.11.2006 (неделя).
Допълнително ще уточним тръгването за там.
Идейния проект за този ден е - среща с децата, ако има желаещи може да се спретне един футболен мач, с по-малките ще направим занимателни игри, ще ги почерпим с торта и сладкиши, ще им дадем това което ще съберем, ще им оставим, надявам се, и приятни спомени от този ден
)))
Вариантите са два за събиране на необходимите им неща:
- кой каквото има от къщи и не му е потребно
- купуваме със събраните пари
За съжаление банкова сметка няма да има.
Налага се да събираме парите на ръка. Ако има желаещи за финансова помощ, могат да се обръщат към Виктор - L&R.
Ако между нас има хора, които могат да осигурят на по-ниски цени някои от необходимите вещи за дома - нека да пише, така ще можем със събраните пари да закупим повече неща за децата.
Мотото на акцията е "Да бъдем добри в един по-различен ден!!!"
Как мислите, ще се справим ли?!
Накратко, ще опиша моите впечатления.
Пристигайки в дома очаквах да видя обичайните за един дом в България - мизерия и нищета .... но, останах приятно изненадана от работата на екипа който се грижи за тези деца.
В този дом е чисто, децата спят в големи стаи по трима, в повечето стаи има телевизори, имат дрехи и храна.
Благодарение на дарители имат компютърна зала, като на всяко дете се полага работа със компютър по 30 мин. дневно. Имат и библиотека

В дома живеят общо 76 деца (39 момичета и 37 момчета), като възрастта им е различна, от 1 до 4 клас са 20 деца, 38 са децата от 5 до 8 клас и след 9 клас - 18.
В края на учебната година ще има един абитуриент.
От разговора стана ясно, че това с което първоначално ние мислихме да дарим децата, като дрехи, играчки, книжки и т.н ..., те имат предостатъчно. Излишно е да им носим тези неща, след като няма да се използват. Тях мисля да ги съберем и дарим на друг дом, там където наистина ще влезнат в употреба, но това ще остане за следващата акция.
За сега децата от дома в Благоевград се нуждаят от:
- волейболна мрежа - осигурена от cheren_golf
- блокчета, скицници и фулмастри - осигурени от joser
- стенна карта на света - осигурена от itni и many
- 2 футболни топки - осигурени от jojo 84
- 2-3 люлки от тези които се връзват (най-обикновенни) - осигурени
- тапети, като за една стая са необходими 12 ролки+лепило+четка (по възвожност нещо пъстро с детски мотиви)
- картини
- някаква музика (стари, но работещи касетофони или радиа) - осигурен 1 от Iavor
- долни чаршафи за тек легло
- покривки за масите в столовата
- 5-6 стенни огледала - средни
Денят в който ще посетим домът е 19.11.2006 (неделя).
Допълнително ще уточним тръгването за там.
Идейния проект за този ден е - среща с децата, ако има желаещи може да се спретне един футболен мач, с по-малките ще направим занимателни игри, ще ги почерпим с торта и сладкиши, ще им дадем това което ще съберем, ще им оставим, надявам се, и приятни спомени от този ден

Вариантите са два за събиране на необходимите им неща:
- кой каквото има от къщи и не му е потребно
- купуваме със събраните пари
За съжаление банкова сметка няма да има.
Налага се да събираме парите на ръка. Ако има желаещи за финансова помощ, могат да се обръщат към Виктор - L&R.
Ако между нас има хора, които могат да осигурят на по-ниски цени някои от необходимите вещи за дома - нека да пише, така ще можем със събраните пари да закупим повече неща за децата.
Мотото на акцията е "Да бъдем добри в един по-различен ден!!!"
Как мислите, ще се справим ли?!
Последна промяна от Sara01 на Чет 02 ное 2006 13:32, променено общо 11 пъти.
- Sara01
- Автомобил:
- Двигател:
dready написа:Имам само едно въпросче ,сигурни ли сте ,че парите ще отидат по предназначение.Ако ми кажете ,че сте сигурни ОК продължаваме да организираме.
Убедена съм даже, защото видях лично,че една кутия боя да им дадът с нея ще боядисат една врата на някоя от стаите.
Тези които са свободни и имат желание да посетят този дом, сами ще видят, че за тези деца се мисли, че хората които полагат грижи за тях искат да им осигурят едни по-добри условия на живот. И го постигат

А и ние няма да даваме пари, със събраните такива ще закупим това от което имат нужда.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- Sara01
- Автомобил:
- Двигател:
vassilplp написа:Добрееее, само неразбрах кога и каде ще събираме парички?
Варианти бол ...
- месечната сбирка сега в неделя
- има локални сбирки почти във всеки район в София
- в другите градове където има по-активно присъствие, съберете ги и ще намерим начин да стигнат до Виктор ....
- за останалите желаещи, предполагам,че няма да е проблем да се пратят със пощенски запис ....
И поради това,че темата е в офф топика няма да се оставя адрес за записите, а ще се дава на желаещите на ЛС
Върни се в “ОФФ-Топик - други”