Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.
Колко страници трябва да стане темата, за да разбереш че само с бой ще се оправят нещата.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Боят не решава проблеми. Създава десеторно по-големи...
Струва си да се биеш само в изключително крайни ситуации...специално за паркомясто да се сбиеш е невъзможна простотия!

Струва си да се биеш само в изключително крайни ситуации...специално за паркомясто да се сбиеш е невъзможна простотия!

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
ALiGaToR написа:Пред нашия блок същата ситуация като навсякъде. Но тук което каза колегата, че мястото пред блока е на блока до някъде е прав. Искам да кажа с това, че едно време почти всеки блок си оставяше отпред по една площадка да има къде да се спират колите на хората от блока.
И в момента на така наречения "наш" паркинг си спират хората от съседния блок, който беше построен преди 2-3 години. И как няма да ме е яд, като те си имат подземен паркинг но той е само за превилигированите които са 2-ма или 3-ма и всички останали си спират колите на нашия паркинг. Те хората не са виновни които спират ами тези които правят блоковете. На едно дупе място вдигат блок които вътре апартаментите им са като кибритени кутийки и не остава място къде да им направят площадка за паркиране на 7-8 автомобила.
Просто трябва да има някакъв закон който да задължава да има за всеки апартамент по едно място за свободно паркиране. Защото ако продължава така след някой ден ще трябва да паркирам колата на половин километър от блока на мястото на някой и ще остана аз без кола защото са спрели на мястото пред моя блок.
Ще направя една снимка вечерта да видите като се приберат всички за какво става дума на улицата пред блока ми. От улица с двупосочно движение остава място за 1 кола и половина.
Закона го има, но строителите си остават собственици на подземните гаражи, защото никой не ги купува, като могат да си спират на паркинга пред твоя блок, а подземните паркинги си остават празни и на строителя

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Еми така е, никой не ги купува, защото им обявяват + едни 10К евро за тях (освен цената на апартамента).
Просто трябва строителите да калкулират в сумата за построяване на целия блок и тази на подземните гаражи. Та тази сума за гаражите да се раздели на общата квадратура на всички апартаменти и те да се продават така. Верно квадратният метър ще е по-скъп, но в обявата ще пише, че включва и подземно паркомясто.
А не като сега, идва всякакъв сульо от село, едвам събрал за апартамента, естествено не дава повече пари за нищо (даже и комунално-битови не признават) и си паркира пред блока, а подземния гараж за 10 коли седи празен. Примера ми е реален, от град Варна.
Просто трябва строителите да калкулират в сумата за построяване на целия блок и тази на подземните гаражи. Та тази сума за гаражите да се раздели на общата квадратура на всички апартаменти и те да се продават така. Верно квадратният метър ще е по-скъп, но в обявата ще пише, че включва и подземно паркомясто.
А не като сега, идва всякакъв сульо от село, едвам събрал за апартамента, естествено не дава повече пари за нищо (даже и комунално-битови не признават) и си паркира пред блока, а подземния гараж за 10 коли седи празен. Примера ми е реален, от град Варна.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Бързият написа:Колко страници трябва да стане темата, за да разбереш че само с бой ще се оправят нещата.
Kaто пляснеш някой чичка, без да искаш по-силно и като припатка или умре, пак ще си говорим колко с бой се решават нещата! Щото тия, дето се заяждат са все на 45-50+, аз не съм видял 21-годишен да казва, че мястото е негово!
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Тук не сте прав колега, всеки може да спре на общинско място, например от Чирпан, от София или от Каспичан, това че си сложил бариера, ринал си сняг или си си харесал това място е без значение

znainainai написа:Moe място има само зимата. Аз да не съм по прост от някой бай Х.Й да копая 40-50см сняг няколко кубика до асфалт понеже така чистя и после някой да ми се изцопа на чистото. Понеже го мързи да изчисти 10 или 20м по надолу по улицатаЕ тогава ги вдигам на балон понеже се мъчат да се правят на селски тарикати.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Навремето(преди близо 10 години) и аз "имах" място пред един блок в студенстски град!Дойде един пич от кюстендил почна да спира на "моето" място!Най-културно му обясних,че в блока има 5-6 човека с автомобили и сме се разбрали кой къде спира и никога не е имало проблем,ама нервното пишлеме не ми обърна внимание!Няколко пъти му го казах това и той нарочно спираше там!Паркинга беше за поне 20 коли и винаги имаше място,но се направи на тарикат!Еми прибрах се веднъж в сутрешните часове внарязах му гумите,после влязох в стаята му,няколко бързи шамара,казах му какво съм направил и че ако стане нещо с колата ми ще лежи в болница мнооого дълго!Колата му стоя там повече от месец,докато събере пари за други гуми!Една сутрин ставам и го гледам как сменя джантите!Помогнах му... и му се извиних!След това никога не съм имал проблеми с него!Опитах няколко пъти с добро и накрая с лошо!!!
k_garchev написа:Навремето(преди близо 10 години) и аз "имах" място пред един блок в студенстски град!Дойде един пич от кюстендил почна да спира на "моето" място!Най-културно му обясних,че в блока има 5-6 човека с автомобили и сме се разбрали кой къде спира и никога не е имало проблем,ама нервното пишлеме не ми обърна внимание!Няколко пъти му го казах това и той нарочно спираше там!Паркинга беше за поне 20 коли и винаги имаше място,но се направи на тарикат!Еми прибрах се веднъж в сутрешните часове внарязах му гумите,после влязох в стаята му,няколко бързи шамара,казах му какво съм направил и че ако стане нещо с колата ми ще лежи в болница мнооого дълго!Колата му стоя там повече от месец,докато събере пари за други гуми!Една сутрин ставам и го гледам как сменя джантите!Помогнах му... и му се извиних!След това никога не съм имал проблеми с него!Опитах няколко пъти с добро и накрая с лошо!!!
а 10 год по-късно все пак разбираш, че не си бил прав нали?

- joro_tt
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Навремето(преди близо 10 години) и аз "имах" място пред един блок в студенстски град!Дойде един пич от кюстендил почна да спира на "моето" място!Най-културно му обясних,че в блока има 5-6 човека с автомобили и сме се разбрали кой къде спира и никога не е имало проблем,ама нервното пишлеме не ми обърна внимание!Няколко пъти му го казах това и той нарочно спираше там!Паркинга беше за поне 20 коли и винаги имаше място,но се направи на тарикат!Еми прибрах се веднъж в сутрешните часове внарязах му гумите,после влязох в стаята му,няколко бързи шамара,казах му какво съм направил и че ако стане нещо с колата ми ще лежи в болница мнооого дълго!Колата му стоя там повече от месец,докато събере пари за други гуми!Една сутрин ставам и го гледам как сменя джантите!Помогнах му... и му се извиних!След това никога не съм имал проблеми с него!Опитах няколко пъти с добро и накрая с лошо!!!

Добре че и "тариката" не се е оказал рамбо като тебе. Представи си, че се беше наложило ТИ да лежиш дълго време в болницата....
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
ALiGaToR написа:Пред нашия блок същата ситуация като навсякъде...
Проблема е в това, че се строят подземни гаражи, ама са доста скъпи

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Разбирам,че не съм бил прав!След като не съм платил на общината,няма как да имам претенции да спирам на определено място!Просто така се бяхме разбрали всички ,които имахме автомобили и спирахме на паркинга!В такъв случай не виждам нищо лошо!Винаги поне половината места бяха свободни!И аз като отидох ми казаха кой къде спира и готово!Почнах да спирам там,нито беше най-доброто място,нито беше най-близкото до входа!Просто съм разбран,докато въпросният след като му казах го правеше напук!Инат човек!Ако паркинга беше малък и не достигаше място за паркиране,никога нямаше да парадирам,че ще спирам на едно и също място!Живял съм и на други места в София и съм спирал където мога!В дружба ми се случи да ми кажатче нямам право да спирам на паркинга пред блока,защото съм бил от провинцията и номера ми бил СО!Всички коли с "чужди" регистрации,включително и моята постоянно се драскаха или бяха със спаднати гуми!
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Знаете ли какво видях пред един блок? Събрали се хората и си разпределили местата. После с боя и табели си написали рег.номера на автомобилите на всяко място. Всяка жаба си знае гьола и си спира там. А за такива като мен, които нямат място там е очевадно, че си има ред и ... потърсих си друго място.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Леле леле, какви "колеги" сме имали тука.
Поне не ги разправяйте тия работи, не ви ли е срам. Селски привички.
Не сме 1980 и некоя си година алооо. Такава е днешната действителност, няма места, вечер трудно, но това е положението, всички играеме по тези правила. Един ден ще имаш късмет и ще има място до входа, друг ден намираш по-далече и така.
Бъдете поне малко европейци, то за това цялата държава е зле, заради генния мътрял.

Не сме 1980 и некоя си година алооо. Такава е днешната действителност, няма места, вечер трудно, но това е положението, всички играеме по тези правила. Един ден ще имаш късмет и ще има място до входа, друг ден намираш по-далече и така.
Бъдете поне малко европейци, то за това цялата държава е зле, заради генния мътрял.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
k_garchev написа:Разбирам,че не съм бил прав!След като не съм платил на общината,няма как да имам претенции да спирам на определено място!Просто така се бяхме разбрали всички ,които имахме автомобили и спирахме на паркинга!В такъв случай не виждам нищо лошо!Винаги поне половината места бяха свободни!И аз като отидох ми казаха кой къде спира и готово!Почнах да спирам там,нито беше най-доброто място,нито беше най-близкото до входа!Просто съм разбран,докато въпросният след като му казах го правеше напук!Инат човек!Ако паркинга беше малък и не достигаше място за паркиране,никога нямаше да парадирам,че ще спирам на едно и също място!Живял съм и на други места в София и съм спирал където мога!В дружба ми се случи да ми кажатче нямам право да спирам на паркинга пред блока,защото съм бил от провинцията и номера ми бил СО!Всички коли с "чужди" регистрации,включително и моята постоянно се драскаха или бяха със спаднати гуми!
Че не си бил прав, не си. Ама и ОН ти е простил. Можеше да има вариант ти да му закупиш четирите гуми и даже да му ги монтираш

Инак и на мен са ми спирали пред гаража и аз доста се дразня. Но прибягвам към доста по-дразнещи мерки. Паркирам така, че да не може да помръдне и го блокирам. Чувството е безценно, да видиш някой дето бърза за някъде и се оглежда дали човекът, който го е запушил не е някъде на улицата. Обикновено му гледам сеира 2-3 минути през терасата, после го питам дали е негова колата, която ми е запушила гаража, слизам и си премествам моята като получавам извинения отсреща, което е и целта, не ща никой да бия или да режа, пукам, изпускам гуми

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
ABSOLUT написа:Леле леле, какви "колеги" сме имали тука.![]()
Верно е, не сме 1980 ... а днешната действителност си е правим ние! Това, че Вие "гражданите" нямате организация си е лично Ваш проблем. Това, че един ден имате късмет с паркирането, друг ден нямате .... пак си е Ваш проблем. Ние селяните, всеки ден си имаме късмет с паркирането. Спираме си пред собствен вход и никой не ни пречи. Живеем в еднофамилни къщи и пак никой не ни пречи. Ходим където си искаме и когато си искаме, и спираме на платен паркинг, когато се наложи, за да не ни одере някой "гражданин" с чувство за собственост на общинска земя! Живеем си много добре ние "селяните" и приютяваме всеки забогатял "гражданин", писнало му от всичко в големия град! Липсата на "генния мътрял" идва от Вас, "гражданите", които отдавна ги е срам да признаят, от къде идват корените на фамилията им!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”