бутилка с кока кола
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: бутилка с кока кола
давам ти 10 кинта за нея, предложението ми е напълно сериозно! стига да е запазена бутилката и да е пълна!
joker написа:golfer написа:Тази напитка, която имаш е малко по-встрани от кока кола![]()
Навремето почти всички заводи за безалкохолни напитки в по-големите градове правеха
кока кола, пепси и швепс по някакъв лиценз.
Продаваха се и концентрати за наливните автомати по заведенията.
Много добре си спомням, че имаше огромна разлика във вкуса на родно произведената и тази от кореком примерно
Това не е вярно!Бил съм неколкократно на бригади през 70-те като ученик и 80-те като студент в завод за безалкохолни напитки....машините с които се произвеждаше Кока кола и Пепси работеха точно с определени пропорции контролирани от датчици в самата машина.При нарушаване на пропорциите поточната линия спираше.Аконцентратите се внасяха от Израел или от САЩ и много ни дебнеха на портала да не изнасяме от тях.От 25О мл концентрат можеше в домашни условия да си направиш около 200 порции Кока кола.
Разлика имаше във вкуса само с кеновете и то не заради пропорциите,а заради консервирашите свойства на кутийката.
И това също не е вярно.
Точно определените пропорции се настройват на дозиращата помпа , която смесва газирана вода и сироп , а сиропа се приготвя от концентратите +захар или фруктоза+вода при спазване на рецептата.Бутилиращите линии от тази епоха 70 - 80те години идея си нямам какви online инспектори са имали , че да следят брикс , газировка ,ниво и да спират при отклонения. Най- висико технологичният инспектор , който съм виждал на онези линии е този за ниво и представлява една лелка опулила се на един светещ екран и един хоризонтално опънат конец за ниво на екрана, и друга , която следи на изхода на миялната машина да не излезе бутилка с течност в нея.
За мнението по-горе Кока-Кола не дава лицензи. Кока-Кола продава права за бутилиране на напитката.
- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
Bobi_S13 написа:давам ти 10 кинта за нея, предложението ми е напълно сериозно! стига да е запазена бутилката и да е пълна!
няма шанс
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Някой колеги са се въвели в огромна заблуда, първият Завод в бг за кока кола е изграден в град Костинброд едва през 1992-1993 година, всичко друго продавано през соц. време и било внос.Пази бутилката!!!
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
plamen000000 написа:Някой колеги са се въвели в огромна заблуда, първият Завод в бг за кока кола е изграден в град Костинброд едва през 1992-1993 година, всичко друго продавано през соц. време и било внос.Пази бутилката!!!
Значи само ти не си в огромна заблуда. И от къде изчерпа тази глупост?
България е първата старана от Централна и източна Европа, която произвежда напитката, в края на 1965 година е пусната първата бутилка с надпис на кирилица- тази бутилка е изложена в музея на Кока Кола в Атланта.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
plamen000000 написа:Някой колеги са се въвели в огромна заблуда, първият Завод в бг за кока кола е изграден в град Костинброд едва през 1992-1993 година, всичко друго продавано през соц. време и било внос.Пази бутилката!!!
Колега, май ти си в огромна заблуда, преди да изкажеш "компетентно" мнение, попрочети малко. Аз пия българска кола от 1965г. Произвеждаше се в завода за безалкохолни напитки на Хладилника, сегашната ул.Сребърна в София, в стъклени бутилки от 0.2 и 1л.
http://www.coca-cola.bg/products/
България е първата страна от бившия социалистически лагер, където започва булитилиране на Coca-Cola. Напитката е произведена у нас за пръв път през 1965 г.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Аз говоря кога офоциолно е изграден завод на Кока кола Къмпани в бг, а не за бенакс-и и други,и ясно аз съм бил в заблужедение за това,че явно се е произвеждала много по рано, но собствен завод Кока Кола има едва през 1995г, а договора с хеленик България е подписан през 1991 година.
- 420
- R.I.P. High Roller
- Автомобил: Golf Mk1
- Двигател: DX

Фабриката се казваше Колина и все още се намира до Зоопарка. Концентратът винаги е бил внос, а времето и сега е соц.

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, сори аз съм бил в известна заблуда за някой неща, надявам се няма да ме линчувате, изказах се неподготвен, Простете.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Ма все едно сте седнали у кръчмата преди ерата на интернет и спорите
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BB%D0%B0
п.с. купувайте си смартфони и си пускайте нета - така кръчмарските спорове стават по-интересни

п.с. купувайте си смартфони и си пускайте нета - така кръчмарските спорове стават по-интересни

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:Ма все едно сте седнали у кръчмата преди ерата на интернет и спорите![]()
п.с. купувайте си смартфони и си пускайте нета - така кръчмарските спорове стават по-интересни![]()
А, Галински сори ама си е тръпка да си седнеш у кръчмата на по пиене и да спориш с някой, така поне може и до бой да се стигне да се пропляска човек е така за спорта, а с нета какво, кибици зад некаква щайга и само фърчат заплахи

Ако беше пепси веднага щях да ти кажа какво да я направиш
.
На друго място сигурно биха се ценили такива вещи. За съжаление в България просто няма пазар за такива OLD TIME предмети.
Именно от липсата на такъв пазар правят луди пари серггииките по морето с вехтории - изкупуват ги на безценица от домовете на хората и после ги продават в пъти по-скъпо по морето на чужденци.

На друго място сигурно биха се ценили такива вещи. За съжаление в България просто няма пазар за такива OLD TIME предмети.
Именно от липсата на такъв пазар правят луди пари серггииките по морето с вехтории - изкупуват ги на безценица от домовете на хората и после ги продават в пъти по-скъпо по морето на чужденци.
- rosi17go
- Автомобил:
- Двигател:
Това реклама на кока кола ли е ? Нали все още в тази напитка влагат ортофосфорна киселина.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosi17go написа:Това реклама на кока кола ли е ? Нали все още в тази напитка влагат ортофосфорна киселина.
Ужас ,а в някои видове напитки даже влагат спирт

http://vbox7.com/play:3fd74b6e
Върни се в “ОФФ-Топик - други”