За Голготата на лекаря
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За Голготата на лекаря
Радвам се че си доволен от лекарите но ми се струва че епитетите ти са прекалени
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Колкото и странно да ви звучи,но точно "западните" порядки разрушиха медицината у нас.Здравна каса,големи фармацевтични концерни,комисиони....всичко това нахлу с пълна сила преди 20 г....и като кален потоп заля медицинската практика...Но пак повтарям...не хулете лекарите,защото огромната част от тях спасяват тихичко,без фанфари и фойерверки човешки животи..ежедневно,без да мислят и да чакат благодарност и без да се сърдят ако ги наругаят...защото това им е професията.
Тук ме питаха дали "бих докладвал" за нередност!Ей ти ,който ме питаш...явно си от "докладчиците",които днес са много актуални
!Аз не докладвам,а вземам мерки...длъжността ми го позволява!!!!
Благодаря за добрите думи...имах нужда и от такива и бях сигурен,че във форума има хора,които ще ме разбрат.Не се сърдя и на тези,които бяха ненужно остри-те си имат своите причини.На тях бих казал-ние лекарите също си патим,когато като пациенти попаднем в ръцете на некадърни колеги..точно както всичи останали....Обичащи или мразещи лекарите...БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ВСИЧКИ!!!!...защо системата ни наистина е ужасна и няма шансове някой в близките години да я промени!
Тук ме питаха дали "бих докладвал" за нередност!Ей ти ,който ме питаш...явно си от "докладчиците",които днес са много актуални

Благодаря за добрите думи...имах нужда и от такива и бях сигурен,че във форума има хора,които ще ме разбрат.Не се сърдя и на тези,които бяха ненужно остри-те си имат своите причини.На тях бих казал-ние лекарите също си патим,когато като пациенти попаднем в ръцете на некадърни колеги..точно както всичи останали....Обичащи или мразещи лекарите...БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ВСИЧКИ!!!!...защо системата ни наистина е ужасна и няма шансове някой в близките години да я промени!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
scuba написа:Абе тъпани смотани.. Не мога да разбера кво псувате..Кат ти стане лошо ПЪРВО звъниш на тях нали? НАДЯВАШ се на тях. И като ти оправят бакиите, почвате да се държите като ЛАЙНА. Ма той тва, ма той онва.. СПАСИЛ ТИ Е ЖИВОТА БЕ КИРЛИВЕЦ
Скуба, болшинството от четящите тук са възпитани, образовани и културни хора. Моля, съобразявай се с епитетите и квалификациите, които използваш.
И още - ако нещо не се е случило с теб, не обобщавай, че не е така. А ако нещо ти е смешно, то си се смей, не е нужно да пишеш тук за това.

scuba написа:![]()
![]()
Не се бях смял така от дълго време!
Представи си: предписва ми лекарство и ми казва от къде да го купя. ХАХАХАХХАХАХАХ.....
Щот другаде го няма?
Щот другите не му дават комис?
хахахаха
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
пичове кво ги почнахте,лекарите.всеки е загубил близък човек по някакъв начин,било то лекарска грешка или божия воля.рано или късно всички ще си отидем,въпроса е кога и по какъв начин.лекарите не са килъри,никой не написа кога лекар е спасил или излекувал негов близък или познат.най-лесно е да критикуваме и да търсиме причините в другите,някой мислил ли е,колко хора загиват по пътищта от шофьорски грешки?а тука всички сме зад волана,нали?значи ако сгрешиме утре кво прайм?лекарите сигурно в техния форум ще ни оплюват и т.н.
има нещо нещо сбъркано в манталитета ни и затова сме на тоя хал.
п.п поздрави на всички,и без лоши чувства

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
kraskko написа:пичове кво ги почнахте,лекарите.всеки е загубил близък човек по някакъв начин,било то лекарска грешка или божия воля.рано или късно всички ще си отидем,въпроса е кога и по какъв начин.лекарите не са килъри,никой не написа кога лекар е спасил или излекувал негов близък или познат.най-лесно е да критикуваме и да търсиме причините в другите,някой мислил ли е,колко хора загиват по пътищта от шофьорски грешки?а тука всички сме зад волана,нали?значи ако сгрешиме утре кво прайм?лекарите сигурно в техния форум ще ни оплюват и т.н.има нещо нещо сбъркано в манталитета ни и затова сме на тоя хал.
Голям процент от лекарите нямат необходимите качества да бъдат лекари,освен тях в тази система има и други освен тях и те в голям процент нищо не става от тях,къде от ниското заплащане са се отпуснали до немарливост и къде просто от това че не им пука за хората където идват при тях за помощ.Скуба не мислих че можеш да напишеш толкова,не знам как да го определя,но просто не ти подхожда.На никой не пожелавам да изгуби близък човек поради лекарска небрежност,като казвам лекарска,имам напредвид и другите които малко или много са съпричастни към дадената услуга,а услугата е именно да ти поставят вярна диагноза.Както казвам на никой не пожелавам да изгуби близък човек,аз изгубих и не както писах по горе двама близки,а четирима близки и общото между тях е именно че не си отидоха защото им е дошло времето,а защото при баща ми линейката се забави прекалено много време и съответно оборудването в нея е било без коментар,при дядо ми лекарите него ликуват както хората,да не кажа никакво лечение,пускат го в къщи където човека още същата вечер си отиде пред очите ни,при другият ми дядо и баба и двамата в рамките от един месец си заминават и двамата,пак лекарска грешка,след неправилно лечение,простуда през лятото независимо от това че след смърта на дядо се разбира че е починал от ухапване от кърлеж и при условие че в същото положение е баба лекарите пак се доказват като големи специалисти и съответно и жената и тя си заминава.Ето това него пожелавам на никой,измежду другото аз на доктор не съм ходил от 2 години и нямам никакво желание да ходя,макар че дали доктор ще ме умори или самата държава,май за предпочитане е доктора.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Пак да питам, какъв е смисъла на темата?
Ако е да дадем сила на Жокера, даваме ти я!
Само не го изкарвай, че вие сте мъчениците още от студентски години, защото не е така, прекалено нежна душа си, ако го мислиш това! Всяка една професия е изкуство, независимо коя е! За теб изкуството е да лекуваш болни, за мен е друго, така че не се изказвай по-този краен начин
И пак не разбирам какъв е смисъла от темата
И друг смисъл има ли?
Ако е да дадем сила на Жокера, даваме ти я!
Само не го изкарвай, че вие сте мъчениците още от студентски години, защото не е така, прекалено нежна душа си, ако го мислиш това! Всяка една професия е изкуство, независимо коя е! За теб изкуството е да лекуваш болни, за мен е друго, така че не се изказвай по-този краен начин
И пак не разбирам какъв е смисъла от темата
И друг смисъл има ли?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
joker написа:Тук ме питаха дали "бих докладвал" за нередност!Ей ти ,който ме питаш...явно си от "докладчиците",които днес са много актуални!Аз не докладвам,а вземам мерки...длъжността ми го позволява!!!
Зададох директен въпрос и получих директен отговор с въпрос. Сега мисля, че е мой ред да отговоря.
За щастие до момента ми се е налагало само веднъж да докладвам за нередност (служител на КАТ, а не лекар) и ме е яд, че не докарах нещата до край. Така, че не ни е това работата и се надявам да не ми се налага. Зададох ти въпроса защото в манталитета на българина е заложено да си премълчава, а това при вас води до трагични последици. Все пак се радвам се, че на съвестни хора като теб им е дадено да вземат мерки

Най-лошото е, че никой не пожелава на лекар чистосърдечно "довиждане" или "ще се видим скоро".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тъжно ми е за тях да, ама и на мене ми е тъжно като няма кой да ми помогне в цял град. Като закъсам се налага да ходя чак до София и да давам сумати пари. Искат си пари на ръка, въпреки направлението или здравните осигуровки. Дори от бедни пенсионери си искат. Което е още по-тъжното. Айде аз съм млад, мога и да намеря да им дам. Иначе ще си висиш и умреш като куче пред някой кабинет. Факт! Това не са лекари, а ЕТ
Много отдавна вече. Поне 90% са такива и не им пука. Знам ги. Тъжно ми и е за тях, че са толкова жалки ама ми е много тъжно и за тия приятели и близки дето починаха щото линейката закъснява с часове в 5 сутринта. Когато няма и трафик даже. И не им пука за живота на хората. Да се чуди човек що я работят тая работа, освен за пари де
Какви са тия теми? Пък тоя взел да ми псуе пациентите даже, като некъв супер селски каруцар. Къде пък видя че псуем лекарите? Като си много доволен ходи си живей по болници, не да ми се държиш като некакъв прост мангал тука. Да видим колко дълго време ще изкараш ти там жив и здрав без да даваш пари, а само с осигуровки. По форумите иначе сте много нахакани ама не виждате фактите и тъжната действителност.

Та каква беше тая тема въобще? Да се правите на богове ли или да плюем по лекарите?
Видите ли ние лекарите колко сме изстрадали докато учим, пък вие пациентите що се плачете, като трябва да си дадете последните стотинки на нас и тогава да умрете, а не предварително да умирате без да ни давате. Май нистина много лекари и пациенти забравят, че са просто обикновени хора и някога, и тях може да ги сполети същата участ. Тогава и лекар не може да те спаси. И тогава да ви видим, както сте си много нахакани, като попаднете на тия алчни хора от описанието горе какво ще правите, особено ако сте безработни и без пари отворковци.

Извинявай колега ама каква голгота те гони какви 5 лева? Даже не ми се чете цялата тема.... Щото ми прозира като стъкло.

Та каква беше тая тема въобще? Да се правите на богове ли или да плюем по лекарите?

Извинявай колега ама каква голгота те гони какви 5 лева? Даже не ми се чете цялата тема.... Щото ми прозира като стъкло.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
scuba написа:...
Абе тъпани смотани.. Не мога да разбера кво псувате..Кат ти стане лошо ПЪРВО звъниш на тях нали? НАДЯВАШ се на тях. И като ти оправят бакиите, почвате да се държите като ЛАЙНА. Ма той тва, ма той онва.. СПАСИЛ ТИ Е ЖИВОТА БЕ КИРЛИВЕЦ
Много рязко ми падна в очите. А ако не ти е спасил живота а ти е казал "ей, КИРЛИВЕЦ, щом нямаш 500 лева не мога да те лекувам"? Какъв ще ти е коментара тогава?
Както и очкавах докторотие ще продължават да правят издънки и никой няма да ги наказва, защото хората които решават дали са наравили издънка са други доктори, а те не са от "докладчиците"

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://frognews.bg/news_40857/Za_lekari ... i_Hristos/
Хубав матерял. Прочете те го. Помислете. И после пак почвайте да пишете
Хубав матерял. Прочете те го. Помислете. И после пак почвайте да пишете
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
joker написа:Тя,нашата Голгота започна още от студентските години....когато другите студенти бяха на купон ние четяхме,когато другите студенти спяха ние стояхме с ококорени от кофеина и стимулантите очи(без тях не можеш да четеш 72 часа без да спиш)....Другите учеха професия...ние се учехме на изкуство .....
Много хубав текст , евала , много се подържат лекарите !
Първо от всички студенти , включая и медици естествено има такива дето по цял ден са по кръчмите и накрая стават "специалисти" , можеш ли да отречеш ? Аз съм си избрал професията от четиринадесет годишен , и до сега я уча , тя за мен е изкуство и може би не забелязваш , но ме обиждаш с разсъжденията си !
А , че има свястни лекари , аз ги наричам лекари-хора , има , 100% има , но се ей толкова малко , за съжаление . Но не можем и да се правим на слепи , нямаш ли пари , умираш като куче !! А и като попаднеш на "специалист" , и парите не са достатъчни !
Затова трябва да си пазим лекарите-хора !
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам ефин въпрос, колко пари взимат докторите на месец? Колко взима едно ГП и колко един хирург в голяма болница? Не говоря само за заплата, а всичко
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да хубави драсканици от хора с "много" "стаж" точно в 1-2 болници. Колега, обиколил съм болниците на половин България, от тук през Благоевград до София и Пловдив, и ги знам много добре. Не се напъвай да обясняваш моля ти се. Няма смисъл просто, нито от темата, нито от излишните обяснения в нея и въобще...
На мангала как ще му откажат. Той ще мине и без пари. Това за дилърите и келнерите да не ви успокоява много. И за тях си има хора дето се грижат.
Нито ми се плюе, нито ми се вижда че всичко е наред в тая сфера.
А тая е тема е точно от типа гузен негонен бяга. Все едно в мойта работа ако има някой недоволен и плюе по колеги, да хвана та и аз да пускам теми по форумите с излияния видиш ли колко трудно ми е било.
Ако сте си в правото, нужни ли са такива излияния въобще на лекари и пациенти? Демек никой не те гони, ама ти се извиняваш предварително и ми се обесняваш като първокласник. Доста е мръсно и съмнително да ви кажа пък аз.
Ако сте си свършили работата съвестно, въобще няма да ви се налага да пишете в такива теми. Работа като работа, професия като професия. Това не ви прави нито богове, още повече пък мъченици. Направо е смешно даже. Бъдете реални. Ай със здраве и по-малко да ви се налага да ходите в болници. 

На мангала как ще му откажат. Той ще мине и без пари. Това за дилърите и келнерите да не ви успокоява много. И за тях си има хора дето се грижат.

Нито ми се плюе, нито ми се вижда че всичко е наред в тая сфера.
А тая е тема е точно от типа гузен негонен бяга. Все едно в мойта работа ако има някой недоволен и плюе по колеги, да хвана та и аз да пускам теми по форумите с излияния видиш ли колко трудно ми е било.

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Мен ми е интересно всички кадърни лекари като избягат в чужбина, кой ще лекува народа, а да сетих се, тия медици дето прекарват студентските години по кръчмите
В БГ 2-те най-важни професии лекар и учител са най-потъпквани и най неуважавани, за това вместо да вървим нагоре ще вървим надолу. Хвала!

В БГ 2-те най-важни професии лекар и учител са най-потъпквани и най неуважавани, за това вместо да вървим нагоре ще вървим надолу. Хвала!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”