Измама с новата фактура на Globul !!-отговор на КЗП стр.4

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Измама с новата фактура на Globul !!!!!-развитие стр.3

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 08 апр 2012 11:29

Колегата над мен е прав! И аз преди 4 дни, получих СМС от мобилният оператор че почвало футболната лига, и да пратя "БЕЗПЛАТЕН" СМС към еди кой си номер, и ще получавам актуална информация, на всеки получен СМС се таксува по 0,06 стотинки ! А колко СМС ще получиш за 1 ден ? :screwy
Та идва ми на мисълта, че явно ГЛОБУЛ едва ли имат пръст в тази работа, те са пусняли някакви фирми да си пускат СМС-ите (Съответно си заплащат на оператора за това) и ако клъвне някой яко го натопорват! Не казвам че проблема е като моят, но има някаква истина! Затова аз се обадих на оператора и му казах да спре всички СМС-и до мен, от такива предложения! И до ден днешен няма нищо!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 08 апр 2012 14:33

Ще видим ,чакам отговора на КЗП,май само те останаха поне за сега като инстанция,който ще разследва случая и ще излезе с някъв смислен отговор :idea:

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 08 апр 2012 14:35

какво стана по въпроса за сега как стоят нещата :012:

Miro_903
Автомобил: Golf
Двигател: ABU 1994

Мнениеот Miro_903 » Нед 08 апр 2012 16:44

Наскоро 1 френд забелязал че без да говори има сметка там ..... някаква. Интересното е че сметката отговаря на фактурата която е получил предния месец по сума и по време на разговори. А още по интересното е че дори и времетраенето но разговорите по ред е 1 и сащо само някои номера били разменени. Попитал в Globul и отговора бил СЪВПАДЕНИЕ ха ха ха!!! Дали е съвпадение си отговорете сами на себе си и си следете фактурите за да не сте в числото на оплакващите се!!! Поздрави!!!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 08 апр 2012 18:01

Спред мен КЗП нищо не може да направи. Оператора иска да заплатиш определена сума за услуга която си "ползвал". КЗП няма как да определи дали ти наистина си пратил смс или не. Предполагам че и системите регистриращи повикванията и съобщенията са одобрени от разни комисии или други органи отговарящи за това така че пак нищо не можеш да направиш. Пускането на жалби е ефективно до толкова че след като си се усетил има вероятност да не останеш техен клиент. И колкото повече потребители се оплачат, толкова по голяма е вероятноста да не се надписват сметки :)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Измама с новата фактура на Globul !!-отговор на КЗП стр.4

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 26 апр 2012 11:23

Явно на никой не му се занимава,поне с такова впечатление останах :idea:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,

По повод постъпила Ваши жалби в Комисията за защита на потребителите (КЗП), във връзка с изразеното от Вас несъгласие с действията на „Космо България Мобайл” ЕАД и „Войском” АД, Ви уведомявам следното:
Комисията за защита на потребителите е специализиран административен орган, който има контролни правомощия по редица нормативни актове, регламентиращи потребителската защита. Тези нормативни актове дават уредба на правата на потребителите, задълженията на търговците, съставите на административните нарушения и предвидените за тях санкции. Нормативният акт, даващ общата уредба на потребителската защита е Законът за защита на потребителите (ЗЗП), по който КЗП е предвидена като основен контролен орган.
Във връзка с жалбите Ви, в КЗП е предоставена информация от мобилния оператор. В нея се твърди, че след извършена проверка в тарифиращата система, използвана от Глобул, всички услуги, посочени в извлеченията към фактура с № ххххххххххх от 20.03.2012г. са ползвани от SIM карта с мобилен номер хххххххххххх в посоченото време и с посочената продължителност, като не са налице данни за некоректно отчитане на използвани услуги, допуснати грешки или неточности.
Посоченият от Вас SMS, изпратен от SIM карта с мобилен номер ххххххххххх към кратък номер 18423 е за участие в „Съветник за стил”. Този кратък номер 18423 е предоставен на Войском АД.
Относно изисканата информация за посочване на клетката, от която е изпратен SMS-а на 12.03.2012г. в 10:31 часа, Операторът твърди, че е информация, чието събиране, обработване и ползване е регламентирано от специален закон – Закона за електронните съобщения (ЗЕС). Поради тази причина, Космо България Мобайл ЕАД, като предприятие, предоставящо обществени електронни съобщителни услуги, има право и е длъжно да предоставя тази информация само на изрично определени в ЗЕС органи, по специално предвидения в него ред. Компетентният орган по Закона за електронните съобщения е Комисия за регулиране на съобщенията (КРС).
Във връзка с жалбите Ви е предоставена и информация от Войском АД. В нея се посочва, че кратък номер с добавена стойност 18423 е предоставен от мобилните оператори по силата на договори с тях.
В системата на Войском за мобилен номер 0898423884 са предоставени следните детайлни записи, касаещи цитираният кратък номер:

Входящ трафик:
Уникално ID Дата и час на обработка Текст на SMS-а
хххххххх 2012-03-12 10:31:06 ТХТ GTM

Изходящ трафик:
Уникално ID Дата и час на обработка Текст на SMS-а
ххххххх 2012-03-12 10:31:10 BUEQ5K63

Войском АД е получил посочената по-горе информация за входящия SMS от мобилния оператор Глобул.

Между Вас и Космо България Мобайл ЕАД е възникнал спор относно истинността на изпратения SMS от мобилен номер ххххххххххххх към кратък номер 18423 и съгласно разпоредбата на т. 150 от Общите условия на „Космо България Мобайл” ЕАД за взаимоотношенията с потребителите на мобилни телефонни услуги: „Спорове между страните по индивидуалния договор и по настоящите Общи условия се решават чрез непосредствени преговори между тях. При непостигане на съгласие всяка от страните може да поиска съдействието на Комисията за регулиране на съобщенията или да отнесе спора пред компетентния съд в гр. София”, Ви препоръчваме да се обърнете за съдействие към КРС с адрес: гр. София ,ул. „Гурко” № 6 или да потърсите правата си и по съдебен ред.

С уважение,

ЕВЕЛИНА ДОСЕВА
Директор на дирекция „АОИПМС”

Айде сега ходи се съди за 5лв. :screwy :screwy :screwy ,а да ли не са го измислили гадовете мръсни,така ше си ни цакат с топла бирица яко,защото тази информация която от Глобул са дали на КЗП какво е съдържал SMS-a BUEQ5K63 е ъпсурд да го е пратил някой от тел.защото най-малкото щеше да остане някаква следа,така че другари честито,ще го ядем и с тез :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 26 апр 2012 15:49

Колега не знам какво очакваш и кой с какво трябва да се занимава. Следя темата от началото и всички заинтересовани страни изглежда са направили всичко коректно. Ако ти продължаваш да твърдиш, че те мамят - да остава ти само съд.

П.П. Лично аз съм силно респектиран, че си получил отговор от институция.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 27 апр 2012 21:19

Така и така е стигнал до тук,не му остава друго освен да се обърне към КРС с молба,да се провери наистина от коя клетка е пратено съобщението.И тук ще стане интересно,понеже само по себе си това нищо няма да докаже.Дал съм в първата страница моето мнение и въпреки,че автора вероятно го е отхвърлил първоначално,нека да се опита да поразсъждава.Още повече че не собственика на номера търси истината,а съпругът и.И накрая какво ще излезе?Как ще иде в съда,като предполагам тогава е бил на работа,а жена му би трябвало да е в къщи?В съда се гледат факти,а свидетели че телефона не е бил ползван в определеното време едва ли има...Факта е разпечатката с пратения смс,аз всъщност вярвам,че е пратен.Как ще убеди съда след като мен не може да убеди?А не може,защото действието се развива в трето лице и нашия човек е само разказвача...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”