Нужна ли ни е полицията?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: Нужна ли ни е полицията?
Хубаво не би си го рискувал ама идва един момент, че детето ти няма кво да яде, жена ти е безработна и ще ви спрат тока щото имаш задължения... Кво правиш тогава или пак ше ти е през к**а?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
maxpayne написа:[Тя че е нужна - нужна е, но не и във варианта тъпа, нахална, незаинтересована, мързелива, нестимулирана, необучена, необорудвана, мачкана от началниците си и като резултат - неуважавана от никого.

Но не съм много съгласен, че не е оборудвана -имат нови коли, сумати радари, камери , но гледат как да те прецакат. Ще се скрият зад завой,зад дърво /място където не се виждат, ще те наблюдават с бинокъл, ще гледат с нещо да се заядат с тебе за да изкопчат някой лев.
Много пъти съм виждал патрулки под дълбока сянка и вътре си спят сладко.
Това, че са обучени не ги оправдава -ама то идва отгоре пак Да ги подложат на тестове за техническа подготовка , така и на физическа и който не издържи уволнение без Х заплати и пенсиониране само при навършени 65 г.
kris11 написа:Да ги подложат на тестове за техническа подготовка , така и на физическа и който не издържи уволнение без Х заплати и пенсиониране само при навършени 65 г.
Ако си мислите, че не държат изпити по физическа значи сте доста далеч от системата.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Далеч от системата съм... но съм и достатъчно "вътре" в реалността, за да мога да преценя, че 90% от полицайте по-отдавна в системата не биха минали и най-елементарния физически тест в академията!
То не е идеята да можеш да направиш 50 лицеви веднъж преди дипломиране и после 50 години да си на кюфтета и кебабчета
То не е идеята да можеш да направиш 50 лицеви веднъж преди дипломиране и после 50 години да си на кюфтета и кебабчета

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Виждам в коментарите колко много хора в България разбират от футбол,политика .... и не на последно място от Полиция
Аз лично все още чакам да заловят извършителите на два грабежа от апартамент на бившия ми тъст - това отпреди 5 и 7 години ...........
истината е винаги по средата - системата на управлението въобще е затлачена .....
давайте решения - аз се сещам .... но са в нарушение на правилата за постване

Аз лично все още чакам да заловят извършителите на два грабежа от апартамент на бившия ми тъст - това отпреди 5 и 7 години ...........

истината е винаги по средата - системата на управлението въобще е затлачена .....
давайте решения - аз се сещам .... но са в нарушение на правилата за постване

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Haralampi написа:Далеч от системата съм... но съм и достатъчно "вътре" в реалността, за да мога да преценя, че 90% от полицайте по-отдавна в системата не биха минали и най-елементарния физически тест в академията!
Теста в академията си е за академиците. Няма как да очакваш от 50 годишен човек да има подвижност и здравина като на 20 годишен! Има си изпити всяка година. Друг е въпроса защо някой който започнал вече да си пикае в гащите от старост е в системата? Ми през 95 година като почнах работа договора ми беше за 10 + 10 години и пенсия. Завършил съм ШМИЦИ

- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Сега се връщам от КАТ да питам, какво трябва за да си добавя категорията "А" в книжката. Пак ми искат копие от диплома за образование. Преди 2 години ми искаха копие за да ми направят новата . После, като записвах курсовете пак ми искаха копие. И днес за трети път ! Е в кой век живеем , като не могат да помнят да си записват ! Номера е да са хаби хартия , хартия , хартия....... ! Пълна аматьорщина !
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
лелей
И това ли искат вече
Нали основното е задължително.Там диплома издава ли се
Извинявам се за тъпият въпрос,но на мен никога не са ми искали такива неща.Дори при подновяването на книжката
И това ли искат вече

Нали основното е задължително.Там диплома издава ли се

Извинявам се за тъпият въпрос,но на мен никога не са ми искали такива неща.Дори при подновяването на книжката
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Февруари кандидатствах за МОНТАЖНИК на СОТ във ОДП Русе до тук добре. Отивам говоря със "началника" на сот-а казвам какво знам и мога оня вика Ок. Взимам документите и при лекарката (има ведомствен кабинет) и там ме застреляха от упор. Извадиха ми някакъв норматив кат за Бен Джонсън а аз си тежа на мястото. И им викам абе аз нали за монтажник тея камери и аларми да не би да са бягащи бре? Аз ще ги монтирам или ще ги гоня? Теглих им една люта и си тръгнах. Тая система трябва да се изрине из основи и да се вкара ред и дисциплина. До сега полицай със винетка не съм видял и полицай дето да кара със колан също
Крият се като партизани по трънките със камерите и спят в Астрите и за всичко това им плащам от моя джоб. Като ме спрат за проверка трябва да са мили и любезни щото аз съм им дефакто работодателя аз им плащам заплатите. Ако си вършеха работата нямаше да има теми за откраднати коли и обрани жилища.

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
znainainai написа: До сега полицай със винетка не съм видял и полицай дето да кара със колан също.
....и застраховка

К.Одаджийски написа:Haralampi написа:Далеч от системата съм... но съм и достатъчно "вътре" в реалността, за да мога да преценя, че 90% от полицайте по-отдавна в системата не биха минали и най-елементарния физически тест в академията!
Теста в академията си е за академиците. Няма как да очакваш от 50 годишен човек да има подвижност и здравина като на 20 годишен! Има си изпити всяка година. Друг е въпроса защо някой който започнал вече да си пикае в гащите от старост е в системата? Ми през 95 година като почнах работа договора ми беше за 10 + 10 години и пенсия. Завършил съм ШМИЦИвъв В.Търново и почнах работа на 18 години т.е на 38 трябваше да се пенсионирам, да да ама не - някой решил, че не може да плаща на толкова млади хора дълго време пенсия и вдигна годините с още 5, тия сега ги вдигнаха с още 3 та станаха общо 28 години. Да, аз може би ако съм жив и здрав до тогава ще се пенсионирам доста преди моя набор, но там в училището бягах километър за 3,25 с пълно бойно, сега 17 години по- късно го бягам за минута повече, та няма как да накараш такава възрастова разлика да показва едни и същи физически резултати.
Вярно е, по себе си го виждам, но и друго виждам, че с годините пропорционално с намаляването на физическите способности се увеличават умствените, човек трупа познания, опит, рутина и тнт., т.е. би трябвало да се увеличи неговата работоспособност, но уви реалността в МВР поради ред причини е друга, а колкото се доближават до пенсията по-зле.
Битът и културата на една нация лесно се вижда дори и от простия, като се вгледа в това което творят като творби авторите съвременни на случващото се, не е сложно човек да направи съпоставка от преди примерно 200г. какво е било тук и на запад примерно: чете „Клетниците", чете и „Моята молитва", и в двете има описано как работи полицията, мнение на населението и пр., вглеждаме се към ден днешен примерно в киноиндустрията - „Wasabi" и „Новата кола на татко" и какво откриваме, че за към 200г. не се е променила много ситуацията, т.е. във Франция ,и тогава ,и днес ченгето си работи като ченге, а у нас ченгето раоти като дребно-мутраджийски агент, глупавото е обаче, че ако погледнем Турското творчество установяваме, че май те са спечелели от това, че ние сме се освободили - ирония!
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Живея срещу столична дирекция полиция, мога да снимам колите на техния паркинг, 90% са без никакви стикери на предното стъкло.Нямат граждански, нямат нищо
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Е как да не ни е нужна,ако ги няма тях,кой ще прави така??? Не знам,без тях просто сме си загубени... Ако гласуват нормални закони както са в щатите,ако крадец ми влезе в къщата и колата да мога да го застрелям и да си имам оръжие,никаква полиция не ми трябва.... Ама никаква...
Хората са го казали,ако искаш нещо да се свърши като хората-свърши си го сам-дотам се е стигнало,държавата агонизира!

koziak написа:Живея срещу столична дирекция полиция, мога да снимам колите на техния паркинг, 90% са без никакви стикери на предното стъкло.Нямат граждански, нямат нищо
Не са само те, аз пък минавам често покраи Плевенската дирекция - почти същото е май, може и да има някоя патрулка редовна, но повечето не са.
Тук там има някъде стикер за гражданска, не съм се завирал да видя какво пише на него - може и от преди 5г. да е. За винетки - абсурд.
znainainai написа:щото аз съм им дефакто работодателя аз им плащам заплатите
Абе не си точно ти. Работодател е държавата, а ти си само един поданик. Ако станеш цар или диктатор или поне министър на финансите - тогава може да го кажеш. Проблемът не е в полицаите, а политически. Целенасочено се поддържа такава система, защото така е удобно. Ако полицията действа максимално добре, в един момент някой човек на Човека няма да може да бъде прикрит - всеки ще каже "що не го хванахте". А така всички знаят, че полицията е зле и затова. Тя реално може и да върши работа, но трябва изрична заповед. Същото важи и за съдебната система.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”