nigga написа:Пич , връзвай си кучето ако ходиш до магазинаще мине някой и ще го забърше !!! Дразнители много -коли , деца , някой което е решил , че ще му седи добре в двора на село - аз затова и сложих и чип , отделно , че ако искаш да излизаш в чужбина с куч е задължително .
Аз също хода до супера с нея , но я връзвам . Пробвай да го изведеш и го завържи . След това му подай команда "НА МЯСТО" или каквото решиш и се мръдни няколко крачки. Ако куч седи мирно похвали го и му дай лакомство.После пак , но малко по далече.....и така докато не се скиеш зад ъгъла .
Мой съвет е за всяка команда да имаш и определен жест .
И пак казвам - това е моят начин , не твърдя , че е универсален , но при мен върши работа . Старото ми куче ( пак боксер , но мъжки ) така беше възпитавам / обучаван и вършеше работа.
Във в час си!Вярваш ли ми че съм бил в кръчма и съм дал команда на овчарката ми да ме чака отвън .Кучето ме чакаше до сутринта!А много мои приятели са се чудели как да го извикат и да не бъде на мястото си.Резултат никакъв !!Но съм си играл с нея многоо!За овчарки мога да ви говоря много!Бях изпаднал в някаква мания.Знаех всяко едно куче с родословието му и с това какво е постигнало.Предният хотел където бях ,собственика излезе ,че се е занимавал професионално и имаше 2 овчарки.Сега и той като мен ги беше намалил.Седнахме вечерта на ракия и взехме да спорим за едно куче .Той ми каза че е бил шампион.Аз му казах ,че никога не е бил шампион и е стигал до 4 в световен шампионат.6 негови дъщери са били първи една след друга ,но той никога не е бил шампион.Обади се на Росен ,собственик на развъдник FON ROZEN.Говореха много накрая се върна седна и нищо не каза!Кучето за което спорехме е Натц Щайгерхов.Макар ,че на много от вас няма да говори нищо!Поздрави на всички любители на кучетата и успех в обучението.