Работа в Америка?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа в Америка?

Мнениеот Petrolhead » Пон 21 яну 2013 13:27

feikot написа:За Дания да,но той тук казва тия 5000 евра в Белгия,където със сигурност ще живее като цар.

извинявай, Белгия.

Сигурен ли си? Като цар?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 21 яну 2013 13:37

Добромирски чета и правя така :shock Ако причините не са твърде лични и не ти е проблем сподели ги. Че ми е интересно какво може да откаже човек да работи за такава сума, дори и да не живееш царски, дето се вика няма да си зле там (да не забравяме и потенциала, който евентуално имаш да катериш нагоре) mhihi
Бих те разбрал и ако не споделиш, разбира се, все пак всеки си има личен живот. :beer Общо взето не е като да си нямал оферти и то интересни :applause:
Инак относно хукването ей така и търсенето на някаква (обикновено нискоквалифицирана) работа, за да преживяваш не мога да го приема за мъдро решение :wink:

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 21 яну 2013 15:00

Petrolhead написа:
feikot написа:За Дания да,но той тук казва тия 5000 евра в Белгия,където със сигурност ще живее като цар.

извинявай, Белгия.

Сигурен ли си? Като цар?

Съгласен, 5000 евро в Белгия ще живееш, но в никакъв случай като цар.
Иначе по темата - да, с удоволствие бих отишъл да работя квалифицирана работа в чужбина, въпреки че не съм първа младост, а и съм с малко дете. Защото трябва да ти кажа, че трудно виждам бъдеще тук. И сега преди да сте ме нападнали казвам трудно, а не че няма.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 21 яну 2013 16:43

Кой ще дефинира "като цар"? Поне грубо. Защото на мен ми се струва, че 5к евро бруто е съвсем прилично за Белгия. Почивки на Бахамите ли се очакват или ... ? :mrgreen:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 21 яну 2013 19:12

Е хващате се за думата.Ок,ще живееш прилично НАД средното ниво.Все пак,ако се очаква и жена ти да взима заплата и т.н. Ако живеете 4 човека с тия пари,ще живееш както тука с 1200 лв.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 21 яну 2013 19:15

feikot написа:Е хващате се за думата.Ок,ще живееш прилично НАД средното ниво.Все пак,ако се очаква и жена ти да взима заплата и т.н. Ако живеете 4 човека с тия пари,ще живееш както тука с 1200 лв.

Сериозно ли? Ако ти кажа с какъв доход сме (да речем повечко от 1200 и то не малко) и не смятам, че живеем прилично не знам дали ще ми повярваш. А сме само трима. Явно представата ми за прилично е доста различна от твоята. :wink: В собствено жилище сме и не даваме пари за наем. Приличен НЕ е живот, в който в края на месеца не можеш да спестиш нито стотинка и парите ти стигат точно, колкото да си покриеш нуждите без да си позволяваш излишни луксове и да не ядеш всяка вечер едно и също.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 22 яну 2013 0:40

Еми аз изхождам от себе си.В Казанлък съм,с илядо и 200 лв. ми е пей сърце.Ама не ям черен хайвер и не мятам 20тачки в космополитан.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 22 яну 2013 3:42

5000 ойро в Белгия + безплатна квартира + въпросната кака с една заплатака от 2-3 пак в ойро.....

Това си е доста приличен стандарт дори и за Белгия. Вярно няма да метате гюбеци "по космополитан"

Тук не става въпрос явно за някой тиин и в този ред на мисли - Колко е пенсията на 5000 евро заплата :предавам се
Ако с каката спастряте едни 1000/2000 ойро (ако е възможно,въпреки,че безплатната квартира го прави възможно) също не се получава лоша сметка,щото тука за да пестите 2/4 бона на месец трябва да е доста добре играта

А как живее царят,не зная :applause:

golfer написа:Без лоши чуства, но бих посъветвал приятелката ти да излезе от фейса, да спре чалгата и сериалите, да се огледа в заобикалящата я среда за да види реалността.
:beer

mhihi mhihi mhihi

Dobromirski написа:Та четейки тука темата Ви се чудя как големи хора се решавате да хукнете по чужденецията. Според мене това е за човек до макс. 20-22 години. После вече нямаш време за експерименти със живота си .

Зависи какво оставяш/губиш. Ако получаваш една тройка - петарка в бързината тук на десети в картата във фирма,която си сигурен,че утре няма да затвори кепенците... мога да се съглася.
Ако разкарваш фафли за Нестле за 1500 български лЪва е друга бирата..
Има и друго - ако си квалифициран кадър определено навън повече ще "растеш" а тук инфлацията е луда :shock

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 22 яну 2013 7:32

Леле, леле, лелее... де се обадих, та разсипахме темата :?
Понеже нападнахте мацката малко да Ви вкарам в правилната посока :
Мрази чалгата, турските сериали и няма фейсбук !!!
Не е от тези, които обикалят козметици, маникюристки и фитнес зали по цял ден, въпреки, че не работи. Къщовница е, и страшно много се грижи за уютният ни дом. Мога да кажа, че изключително и рядко срещан човек, на който много държа.
А защо я слушам ? Защото до голяма степен споделям нейното мнение. Имам много познати в чужбина , със заплати много по-големи от горецитираните суми.
За пример :
Мой приятел в Германия : Технически ръководител в Siemens. Заплата от над 120.000,00 EUR. Жена му също работи . Е да сменя си колите всяко година и кара BMW-та по на 2-3 години.Купи си и апартамент. И какво , свободното време с , което разполага всъщност едвам стига за една почивка на море през лятото, и едни ски за седмица през зимата. Няма всяка вечер ресторантче, няма гости у приятели, няма кеф ти днес разходка до балкана или рандеву с някоя "кака" mhihi Скотска работа. :?
Моя приятелка в UK . На ръководен пост в една от големите електроенергийни компании. Заплата от около 80.000,00 GBP . Приятелят й също работи. Купиха си къща в Лондон. От скоро имат и детенце голямо сладурче :applause: . Нейният живот ми допада, но тя от малка си беше хаймана mhihi . Хубавото е , че са се събрали доста приятели -Българи и е доста весело. Но това МНОГО рядко се случва.
И понеже се чудите : е на Добри , пък не разбрах какво не му харесва , ще Ви кажа :
Момичето замина, преди 18 години.. Едва от преди 3-4 успя да си стъпи на краката. Момчето замина преди 12 години. И той си стъпи на краката преди 4-5 години. И то във времена, в , които тези държави, не носеха Гърци, Българи, Румънци на плещите си. Сега нещата не са така.
И колкото и пари да взимаш , животът не е токова весел, както е тука.Това е истината.
Не си мислете, че тука взимам кой знай какви пари и за това не отивам. Напротив, определно бих казал, че ми е зор, но работата, която в момента работя, ми дава необходим доход да живея що годе прилично, като тези който взимат илядо и двеста лева на месец, но с ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА в това, че аз изцяло разполагам с времето си ( с изключение на 1-2 командировки в месеца по за 2 дена). През другото време съм си където искам, и си правя каквото искам. Единствено ми е необходим телефон и лаптоп. Ето , отварям очи днес в 6 часа, до 7.30 на лаптопа съм си свършил служебните задълженията през деня и после .. пей сърце heavy metal zork .
Шефът ми се опита да ме накара да седя в офиса, но видя как ме губи, като кадър и се предаде mhihi . Дори вече не си прави труда да ме пита дали съм в Плевен :Mr Green Fun . Дет се вика съм, като в целогодишен платен отпуск :oops:
Тази свобода, която имам тука, знам, че никъде няма да получа в чужбина. Та туй то !

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 22 яну 2013 8:32

Dobromitrski ви го Каза :) Хитро е да бъдеш дърво сред ниско растящи храсти и нe чак толкова дърво в джунглата :) Има си и предимства да си кадърен и да живееш в БГ.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 22 яну 2013 9:14

Имам голям приятел в Англия е от 10 години. Вече е и английски поданик. Преди две години беше решил да се връща тук. Още първия месец не му платиха, няма да казвам името на фирмата - една от най големите за продажба на луксозни автомобили внос от чужбина. Замина си за Англия с жена си и двете си деца. Разправя че много са се дигнали ежедневните разходи - наем,газ,транспорт и т.н. и вече в края на месеца не оставало толкова колкото преди. Започна и строеж на къща до София, сега го е обявил за продан и няма да се връща повече.

Висш мениджър от фирмата в която работя спомена за едногодишния си престой в САЩ само, че като си е тръгвал от работа не е имал сили да натисне педала на газта, работил е по 14-15 часа на ден.Ако сте здрави и имате сили, без жена и деца или децата вече са големи да се оправят сами - пробвайте се. Аз изтървах влака когато бях студент. Сега имам малко дете, добра работа и се справяме с живота. Пия си ракията и си карам кочината. Лошото е че годинките минават и ще дойде момент където никъде няма да ме искат и ще трябва да ставам пазач на минималната заплата.

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Чет 24 яну 2013 4:48

Тая тема ми изби зъбите, само като прочетох колко глупост се изказа от неподготвени по отношение на хАмерика.

Сериозно до кунцавия: малко си литнал в облаците. С едно нещо съм съглаасен и ще го повторя:
АМЕРИКА НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ.

Сега ако дойдеш, ако успееш да изкараш книжка за тир ше праиш по минимум 3 бона на камиона
АКО си единак и не държиш квартира (демек - не че ще спестиш от наем, а че нема смисъл що нема слееш от кабината).

Ако не успееш - шти се скинат ушите да бафариш за илядо и петстотин на месец.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 24 яну 2013 9:09

От познат разбрах, че в Амарика не е това което е било, но пак се живее нормално. Но каза че там хората се притесняват от дълговете на държавата. Нищо чудно да рухне като Гърция, но ме съмнява честно казано. За дания, един приятел отива там за 3500 евро да кара боклукчийски камион, не е кой знае ква престижна работа, ама си мисля, че парите са добри. Шофьорите в Англия също са добре платени както и в щатите (ТИР). Но затова трябват визи...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 24 яну 2013 9:32

Хубаво е, когато се говори за заплати, да се пресмятат и разходите за месеца - наеми, удръжки от заплата, ток,вода и т.н.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 24 яну 2013 12:55

stefan4o написа:Хубаво е, когато се говори за заплати, да се пресмятат и разходите за месеца - наеми, удръжки от заплата, ток,вода и т.н.

И да не забравяме данъци!В някои страни данъците са 30-40%!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”