Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Мнениеот Iezekil » Пон 18 фев 2013 17:37

До тук имаше няколко ценни примера.Вярно е за количествата и отстъпките,но ние тук визираме цени на дребно.Щото аз си поръчвам от Кита по бройка и разликата с цените тук са повече от двойни.В никакъв случай не приемам коментари защитаващи търговците.Формулата е доказана от давна и изпробвана-ниски цени за голям оборот.На същия принцип измряха и малките квартални магазинчета след като отвориха веригите.Благодарение на тях и в БГ веригите правят промоции за да не си изгубят клиентите.
Голям фактор у нас са и т.н. складове на едро,където процентната надценка често задминава магазините на дребно.
По въпроса с авточастите знаем за какво иде реч.Да не говорим за цени на консумативи като масла и антифризи където също надценката е огромна.Дали е сложена от вноситела или от всички под дистрибутори не ме интересва,факт е например,че моето масло в 4л. туба го купувам по 50лв,а тая година си го взех от нета за 40.
Помня и за застраховките,имаше хорица дето си даваха отстъпката за да хванат премия и изкарваха повече от мои приятеели,дето се кълняха,че не могат да ми направят отстъпка...Такива сме ние тук-не трговци а търгаши.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 18 фев 2013 17:47

Пичове....авторът е абсолютно прав.

Давам си нагледен пример със стоки купени от мен в чужбина миналата година:

Нокия Лумия 800-крайна цена 140 паунда(350 лева).Цена в България по съшото време 800 лева

Друг апарат Хтц- крайна цена там -245 лева....в Бг същият 450-500.

Лаптопа,който си купих ми се върза 780 лева с оригинален уин. 2.4 640гъби 4 рам, Ай-3 15,6 инча.

Най-евтиният в Бг беше тогава 1200 лева и то от куча марка.

Примери мога да дам много-истината е,че ни дерат яко,а това че много балъци си мислят,че видиш ли то било оригинално...не било от Китай-няма да го коментирам

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 18 фев 2013 17:52

Vidol Nikolov написа:Лаптопа,който си купих ми се върза 780 лева с оригинален уин. 2.4 640гъби 4 рам, Ай-3 15,6 инча.

Най-евтиният в Бг беше тогава 1200 лева и то от куча марка.

е тва е щото е с гъби твоя, а моя е с гигабайти...

п.п. аз съм със служебен, е по хубав и евтин от тоя нема ;)

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 18 фев 2013 17:59

Да..Тошиба с гъби от Хирошима. :icon_lol

Да не говоря,че марки като Пума,Адидас,Найк и тн са си супер обикновенни и дори и скъпите модели не минават 50 паунда,а средно са 30.В Бг са 150-200 :censored2

Мега евтино е всичко,да не говорим че докато бях там 6 месеца не се вдигна нито за ден цената на горивото.

Нафта 1.37 Бензин 1.31

Един среден бг работник взима 400-600 лева.Това са 230 паунда,там тези пари се взимат за 2-3 дни.От среден работник.
Живи и здрави :flag_bulgaria

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 18 фев 2013 18:11

Да се чуди човек тия в моловете как си плащат наемите от по 40-45 евро на квадрат като на всички им е скъпо :gruebel

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 18 фев 2013 18:18

Честно казано и аз съм се замислял. Гледах скоро някаква промоция на марков половер зачеркната цена от 3хх лева, само за скромната сума от 12х лева... тия хора добре че пускат по някоя промоция, иначе как ще носи масата маркови дрехи :Mr Green Fun
Аз съм верен на максимата "едно нещо струва толкова, колкото някой даде за него". Ако някой даде 300 лева за марков половер, то значи той наистина струва толкова :icon_lol Нищо, че същата дреха може да е 40 евро в нета :th_up С много други стоки стоят по същия начин нещата. :wink

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 18 фев 2013 18:25

Ок,разбрахме че всички тук сме светнати по въпроса с цените и нас не моАт ни изклатят,тогава за какво изобщо се разисква тази тема,да му мисля гъзарите дето са по моловете и си цакат по 300лв за блузка дето струва 30 :wink

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 18 фев 2013 18:33

Сигурно бъхят здраво на две места, за да ммогат да си го позволят :mrgreen :mrgreen :mrgreen

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 18 фев 2013 18:34

Исках да кажа, че реалната себестойност на дадена стока може да е много под пазарната й такава. Надявам се не сте ме разбрали погрешно? Вече е въпрос на пазар и фирмена политика кой каква пазарна цена ще сложи на стоката, която продава :wink С цитата визирах пазарната цена, а не себестойността.
Аз не мисля, че някой мисли някого другиго за идиот, в тоя контекст, понеже никой не ни кара насила да купуваме тези неща, които не са ни от първа необходимост, визирани в първия пост на автора. За съжаление обаче има и други от първа - хляб, тоалетна хартия (неслучайно я слагам, понеже щом ядем, после следва другото :stumm ), питейна вода, ток и т.н. с които си ни клатят :mhihi

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 18 фев 2013 21:02

Аз за какво си направих регистрация в ибей просто като си помислиш че стоката ти идва от на майната си и със транспортните разходи е доста по евтина от тук е решаващо.Е стига да не бързаш де :mhihi .
пп иначе съм пазарувал доста и във бг интернет сайтове и там са коректни и цените са по ниски от на магазините в града.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пон 18 фев 2013 21:30

Значи извода за мен до тук може да се формулира със следното изречение - "Добре че станахме голфаджии ,а не търговци " :icon_lol :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 18 фев 2013 22:13

scuba написа:Преди 1 месец:
Зарядно за лаптопа на детето - 90 лв в БГ
Зарядно за същия лаптоп в ebay - $7, с доставката $10 = 15 лв. Разлика 75 лв. 600% надценка

Днес
батерия за моя лаптоп - 132 лв в БГ
батерия за същя лаптоп в ebay - $18, с доставката $22 = 33 лв. 400% надценка

Тези хора дали наистина ни мислят за идиоти? Или са на принципа "Ако мине"
Разбирам надценка 10-15-20%. Ама надценка НАД 100% некси ми звучи като лакомия

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=47&t=337714
Познаваш Страхил. Звъниш и питаш. Нищо няма да ти струва, а съм сигурен, че ще получих адекватно отношение и изгодни оферти.
А за другото знеш защо е така ...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 18 фев 2013 22:26

Ами и на Илиенци има например адаптор /от 220 волта на 1.5 до 12/ за всякакви дребни техники от 3лв /цена на едро/ и от 13лв /пак цена на едро/ и някой може да каже за тези дето продават по-скъпия "ебаси и кожодерите" ако просто търси да си купи НЯКАКЪВ адаптор ,ама аз дето ги продавам в магазина знам за какво става въпрос и тези от 3лв да ми ги подаряват не ги искам ... icon_idea

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 19 фев 2013 9:55

Ааа момчета и момичета до някъде съм съгаласен, но има и ниски цени и високи цени.. скуба като иска да не го правят на луд да си вземе от евтинките.... после пак да си вземе и така. Щот китаеца дето я прави батерията за 10$ спи в коптора и работи 7 дни по 12 часа, а тоя дето я прави по 30 долара спи в къща и работи по 6 дни по 10 часа. Освен това тази евтинката я е измислил чичо му, като е разглобил на нокиа оригиналната и е направил дивата стъкмистика, а другата просто си е истинската... То и аз се чудех преди как може слушалки да струват 1,4 лв. но явно им излиза сметката, просто да не умрат от глад.

Та скуба купи както ти е угодно от сободния пазар. Знаеш българската поговорка.

Съвсем друг е въпроса с българския търговец, който само мисли как да ти го мушне... за това опита също показва - само от чужбина, по възможност US, щото там е най евтино... а има една хитрнка... там ДДС някои щати нямат, а в други ДДС е 6 процента.

Но като цяло, като се изключи много ниския морал на българте сме си добре :mhihi

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 19 фев 2013 10:46

Че се плаща за марка се плаща, но с името идва и контрола.

ОФФФ: И аз варя ракия и Иван. И той спи на спалня и аз. Но аз варя за себе си и мога да продам литъра за не по-малко от 10лв, а той за количество и може да я дава по 5лв. Дали ще е еднаква, а?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”