Защита от бездомните кучета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Re: Защита от бездомните кучета

Мнениеот simeon40 » Съб 21 сеп 2013 16:39

Само да вметна за въздушния пистолет - има 2 вида:
Такива които стрелят с оловни чашки
Такива като този които стрелят със стоманени топчета. За разлика от оловната чашка топчето не се деформира при попадение и ако не улучите "целта" топчето рикошира. Давам пример - стреляш някъде, не уцелваш и топчето рикошира в стъклото на лек автомобил и го прави на сол.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 21 сеп 2013 16:56

calidad написа:...Би ви помогнало познаването на поведението на животните и спокойствието в ситуацията.В по-голямата част от случаите хората предизвикват нападението със своите действия не самите животни разберете го това.Проблема е че не го осъзнават. Дори когато трябва да се махнеш да знаеш кога, не сам да се навреш между шамарите и да викаш колко зли били кучетата...

Какво според теб означава "да се навреш между шамарите" на глутница помияри? Може би да обикаляш квартала откъм обратната страна, за да не им попаднеш пред очите? Откъде- накъде да се махнеш? Можеш ли да ми изтъкнеш една основателна причина, поради която при среща с един или няколко помияра трябва аз да си съобразявам поведението с техните чувства и настроения? На тая държава хората ли и плащат данъци или безстопанствените кучета?

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 21 сеп 2013 17:14

Инциденти с бездомни кучета
Със сигурност не са описани всички. Поне инцидента в Царево - разкъсана буза и нахапано лице и тяло на дете. И това момиченце е с такива белези, че ми е жално какво ще стане като стане голяма. Филип да отиде и да защитава бездомните кучета при родителите на детето! Помежду другото, живеят в София, бяха на почивка в Царево, в къщи!

ТУК са описани случайте на убийства и зверски нахапвания от БЕЗДОМНИ кучета., на които е дадена гластност от пресата.

8 януари 2005 г.
31 годишна жена е нападната и нахапана от глутница бездомни кучета на един от стадионите на НСА. Елена Чолакова е нападната докато прави сутришния си крос. Нападната е от повече от 10 кучета – Спасяват я двама студенти. Момичето получава над 30 рани по ръцете, краката и главата.
28 юни 2008 г.
Освирепели дворни кучета нападат и нахапват жестоко 70 годишна жена от квартал Панчарево.
10 октомври 2009г.
Кучета убиват 5 годишно дете. Три кучета нападат и убиват 5 годишно момиченце от с. Сушево – Разградско. Разярените живорни са нападнали детето в центъра на селото. Детето умира по пътя за болницата.
22 октомври 2009 г.
Бездомни кучета нападат и зверски нахапват дъщерята на актьора Влади Въргала – Александра. Момичето е спасено благодарение на бързата реакция на родителите.
3 февруари 2010 г.
20 годишен младеж е нахапан от кучета в градинката зад басейна “Спартак”. Майката на момчето разказва: “Синът ми се обади и ми каза, че е нахапан от кучета, а той е висок 2 метра и е близо 100 кг.
9 юни 2010 г.
10 годишно дете е почти изядено от глутница бездомни кучета в столичния кв. “Малинива Долина”. Малкият Коста Коцев е нападнат докато се прибирал от разходка с приятели. Момчето е с множество рани и ухапвания по крайниците, лицето и главата.
14 април 2011 г.
Треньорът на ЦСКА Сашо Борисов е нападнат от бездомни кучета пред блока си в “Младост”.
19 май 2011 г
Млад музикант от Русе е нахапан зверски от глутница бездомни кучета на път за матура.
18 февруари 2012 г.
10 бездомни кучета нападат и нахапват бременна жена в деветия месец.
29 март 2012 г.
Професор Ботьо Тачков е нападнат и зверски наяден от бездомни кучета. Жертвата почива по късно въпреки многото операци в болницата.

Искам защитниците на бездомните кучета да отидат на погребението на някой разкъсан човек или да се срещнат с родителите и близките на нахапани и обезобразени деца.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 21 сеп 2013 17:17

calidad се забавлява, провокирайки ни! :smile

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 21 сеп 2013 18:13

за съжаление виновните за бездомните кучета сме ние.
животните затова са животни защото регират и действат водени само от инстинктите си. ние сме тези, които можем да мислим и да предвиждаме.

безразборното избиване на кучета за съжаление няма да доведе до дълготраен ефект. има само един единствен работещ механизъм за овладяване на бездомните популации. но не нито бърз нито лесен.

1. пълна забрана за домашно развъждане на животни.
2. задължителна кастация на домашните животни.
3. работещи общински приюти, които адекватно да търсят домове на уловените животни и да евтаназират агресивните.
4. промяна на народопсихологията. да престанем да купуваме животни в продавалник или от знайни и незнайни развъдници и зоомагазини. да се научим да си търсим любимец там където има такива, които спешно си търсят стопани. абсолютно безплатно.
5. масова кастрация на сегашната популация. моля без тезата, че те не ни ебат, а ни хапят. позаинересувайте се защо кастрацията работи.
6. само за информация, огромен процент от животните на улицата не са родени там. те са изхвърлени от нас хората.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 21 сеп 2013 19:06

Petrolhead написа:

ай стига с това "виновни сме ние". Аз не съм виновен, ти ако си гузен не знам. До сега за каквото и животно да съм се грижил аз или някой от семейството ми (2 кучета и 1 котка, мъжки) е минавало кастрация. Никога аз или семейството ми, не сме изхвърлял животно на улицата! С кое съм виновен ? Аа да, случвало се е да нахраня некое друго чакалче от съжаление. Ами тия дето никога не са имали любимец ... ?!
Та от всички нас, виновните, кои останаха накрая ...

И все пак темата е за средства за самозащита от бездомни кучета.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 21 сеп 2013 19:30

Petrolhead написа:безразборното избиване на кучета за съжаление няма да доведе до дълготраен ефект.

Аааа,ще даде ефект и още как,но няма как да се приложи,все пак сме в Европа и ще се надигне страшен вой ! Има градове където да търсиш не може да намериш бездомно куче,мислиш ли че там са използвали твоя метод по който уж се пробва от много години а популацията не намалява или са използвали страшно ефективния Сталински метод -"няма куче няма проблем" и са го приложили точно както чичко Сталин го е прилагал :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 21 сеп 2013 20:05

Преди години метода беше точно този, ловната дружинка и след нея една Уазка да ги товарят, всичко що беше навън и без каишка и ... :rocketwhore и проблеми с бездомните кучета нямаше.
Ще прощавате колеги ама то от лигавщини и педерастий в тая държава, човек не може да отиде спокойно до магазина за хляб!
Или някой ще му разбие апартамента и ще го обере докато го няма или ще го изядът бездомните кучета навръщане от магазина.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 21 сеп 2013 20:40

calidad написа:Трудно е, и не ми обяснявайте че носенето на някое тескере в джоба е нещо нормално.

То е нормално ама не разбрах с това тескере ще се легитимираш на кучетата ли?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 21 сеп 2013 20:41

VWGT написа:
Petrolhead написа:

ай стига с това "виновни сме ние". Аз не съм виновен, ти ако си гузен не знам. До сега за каквото и животно да съм се грижил аз или някой от семейството ми (2 кучета и 1 котка, мъжки) е минавало кастрация. Никога аз или семейството ми, не сме изхвърлял животно на улицата! С кое съм виновен ? Аа да, случвало се е да нахраня некое друго чакалче от съжаление. Ами тия дето никога не са имали любимец ... ?!
Та от всички нас, виновните, кои останаха накрая ...

И все пак темата е за средства за самозащита от бездомни кучета.

Stivi написа:
Petrolhead написа:безразборното избиване на кучета за съжаление няма да доведе до дълготраен ефект.

Аааа,ще даде ефект и още как,но няма как да се приложи,все пак сме в Европа и ще се надигне страшен вой ! Има градове където да търсиш не може да намериш бездомно куче,мислиш ли че там са използвали твоя метод по който уж се пробва от много години а популацията не намалява или са използвали страшно ефективния Сталински метод -"няма куче няма проблем" и са го приложили точно както чичко Сталин го е прилагал :mhihi

под ние имам предвид обещството в България.
точно с мен не мисля, че трябва да си мериш кучетата и котките. в момента в къщи имам 2 кучета (бяха 4) и 5 котки. всичките намерени на улицата в най-различно състояние. за последната година цифрата на животните минали през дома ми е двуцифрен.
та, да си дойдем на думата. ти кастрираш, но съседа ти не, резулатата е 10тина животни на улицата всяка година. те не се размножават много успешно бидейки на улицата. 1 от 150 кучета доживява година. всяка година от улиците на София изчезват 5000 кучета, убити, умрели, евтаназирани и осиновени. така че основната популация идва от изхвърлени животни. ако утре избием всички след 1-2 години състоянието е същото.

погледнете малко по-далеч от носа си драги съфорумци и утре като видите обява, че някой продава домашен любимец, моля ви нахранете го. от него идват бездомните.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 21 сеп 2013 21:03

Stivi написа:...все пак сме в Европа и ще се надигне страшен вой...:mhihi

Ами ето ти един европейски пример:

Щутгарт, провинция Баден- Вюртемберг:
Годишен данък за куче 108 евро
Годишен данък за второ,трето и т. н. куче 216 евро...на бройка :mhihi
Годишен данък за опасна порода куче 612 евро :mhihi :mhihi :mhihi
Данък за кучешка колиба, ако имаш такава 216 евро(без кучето) :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi
Застраховката гражданска отговорност за куче няма да я слагам в сметката. А сега сетете се що няма бездомни. Направо ше взема да си проклинам колегите "...и дано кучката ти роди 9 кученца.." :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 21 сеп 2013 21:09

То кучета въобще има ли в тази провинция :mhihi
Много евра, много нящо ве...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 21 сеп 2013 21:32

Petrolhead написа:

нямам намерение да си меря с никога кучетата, още повече, че куче в къщата където спя и ям, няма да вкарам никога. Говоря за дворни животни. Също така не знам кой не гледа по далеч от носа си, защото обществото за което говориш не е само от хора, които си изхвърлят кучетата. В него преобладават тези, които нямат кучета.
През теб минали били 20 кучета ... ми честно казано има ли смисъл да питам къде са сега ... всъщност не ме интересува, само да не са на моята улица. От "всички ние" ще извадя и отговорните стопани (тук сме ти и аз примерно) и накрая кво остана, 2-3% от обществото: простите селяни, изперкалите кучкари и Екоравновесие, които трябва да си защитят бюджета. Та заради тях, няма как останалите 90+% да страдат.

Аз също съм за това, който има куче да си плаща, данък, застраховка задължително, и тн.Тук нищо не е уредено, и докато не почнем на чисто никога няма да имаме шанс да се уредят нещата.

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 21:33

calidad написа:
Black-diamant написа:Колега, "calidad", вие сте един истински "кучешки психолог", моите поздравления :biggrin

Само че, в изключително съдържателния ви, обоснован, смислен и полезен пост, не видях почти нищо по темата. Вероятно сте искал просто да ни използвате като душевен отдушник, като ни се похвалите и ни споделите, че познавате емоциите на кучетата, езика на тялото им и от дете сте имал честта да сте сред тях. Оттам нататък говорите за нехуманни отношения, които също нямат особена връзка с настоящата дискусия, понеже обект на темата не е отмъщението на кучетата след ухапване, а предпазването от ухапвания.

Допускате ли вариант другите хора да не познават емоциите, чувствата, настроенията и да не притежават магическата способност да отгатват и предвиждат реакциите на кучетата?
Ако ви заобиколи освирепяла глутница, как точно ще проведете психотерапията си? Може би ще е някаква когнитивна психотерапия, съчетаваща езика на тялото и езика на кучетата :biggrin

Твърдите че познавате реакциите им... Ами ако се разхождате и благодарение на познавателните си способности установите че намеренията им са враждебни, а вие сте сам, далеч от хора и сред много кучета, без средство за защита?

Предпочитам вместо да се записвам на курсове за кучешка психотерапия, да имам средство за защита :smile Да не забравяме, че не всички кучета се поддават на дресировка, има някой бесни, болни, агресивни и т.н.

Интересно ми е ако си с детето си навън и те наобиколят освирепели кучета, с явното намерение да те нападнат, как точно би постъпил.

Явно че всичко ви е Black, Black-diamant и Форски и явно че няма да ме разберете.! Думите ви приличат като селско куче родено на синджир, опитва се да хапе, но от страх. Казах го много ясно, но за тези които могат да го разберат за вас явно не.Нито една машинария(пистолет) няма да ви защити, защото все един път ще останете без нея и тогава какво? Би ви помогнало познаването на поведението на животните и спокойствието в ситуацията.В по-голямата част от случаите хората предизвикват нападението със своите действия не самите животни разберете го това.Проблема е че не го осъзнават. Дори когато трябва да се махнеш да знаеш кога, не сам да се навреш между шамарите и да викаш колко зли били кучетата. Хората мислят и говорят за кучетата като за хора, не това не са хора а животни, те действат по инстинкт. Приключих ! П.П За психотерапия мога да ви насоча :mrgreen към добри специалисти :)

Не знам дали на мен ми е Блек, но на вас сигурно ви е много забавно, там в онзи свят, горе. Явно по обясними причини отново не сте разбрал нещо. Страх ме е от кучетата когато съм без защитно средство. Защо да ме е страх като имам такова да го използвам и извадя? Нали именно то ще ми даде увереност и търсена защита? Аз предпочитам да си имам необходимата защита, пък вие си познавайте поведението на животните и избирайте внимателно действията си, за да не ги провокирате. Интересно как като се прибирам и си вървя по улицата, се навирам между шамарите :biggrin Твърдиш, че хем животните не са хора, хем пък искаш да им провеждаме терапия като на хора. Май терапията ти не е много успешна. Нека те наобиколи озверяла глутница, пък ти си запазвай спокойствие. Може дори да прилагаш специални техники за дишане и релаксация.
Оценявам факта, че вече се вживяваш и като духовен учител, но аз нужда от терапия нямам, благодаря. Само от адекватна защита за противодействие на нападението.
Много смс-и от Космоса получаваш нещо.

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 21:36

Vladko написа:На мен ми е интересно след като си толкова стресиран уплашен и т.н. как ще събереш смелост да използваш което и да е от предложените по нагоре средства за самозащита от "озверелите глутници които са на всеки ъгъл,засега се задоволяват само с разкъсване на малки деца,но дойде ли зимата край почват да убиват и изяждат всички хора подред :-) "
Защото ако ти имаше смелостта да вземеш една тояга и да набиеш тези кучета нямаше да се стига да тази тема!

Доста екзотична и странна логика. Еми точно като ме е страх и имам защитно средство, няма да ме е страх, защото ще има с какво да им противодействам и да се защитя. Като съм беззащитен, ме е страх. Я ти се изправи срещу глутница с голи ръце. Съветваш ме да се разхождам с тояга ли :banghead Да изляза от блока и да им кажа "я елате тука, да ви набия така профилактично и да си реша проблема, пък вие ще знаете че съм ви набил и няма да ме закачате :banghead :biggrin Или пък да си ходя на кафене с една голяма сопа :biggrin

Върни се в “ОФФ-Топик - други”