новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТРУМА:

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Petel.bg - новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТР

Мнениеот hooligans » Вто 12 ное 2013 22:28

kris11 написа:
Burner_inc написа:Авт автомобилът се прибира в дясната лента, моторът тръгва да го изпреварва и малкото бяло нещо започва да се връща в лявата лента, започвайки да притиска моторът към мантинелата. Това се случва на завой.

Опа . Какъв знак е имало преди завоя ??? Забранено изпреварването ли що ли, а маркировката каква е била - сигурно непрекъсната. Скорост е карал мотоциклетиста и защо тръгва да изпреварва в завой ?? Като е решил да е донор никой не му е крив. Съжалявам за приятелката ти , но то ва са фактите.След като мотоциклетиста е идиот аз ли да му помагам ??
По аналогичен случай такъв идиот ми отнесе лявото огледало , пак в завой изпреварвайки колона.Или вместо аз да кривна в дясно трябваше да му дам начален тласък леко в ляво към насрещния автобус ??

:gruebel
Става въпрос за Магистрала Струма :gruebel

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 12 ное 2013 22:49

https://www.facebook.com/danamerim

...Приятели, нашето търсене продължава. Според публикации в някои медии, полицията в Перник работи по версията, че моторът е катастрофирал сам заради несъобразена скорост, което е абсурдно твърдение. Моторът се е движил в група с други мотористи, които ясни са видели как колата блъска мотора, но са спрели да помогнат и не са догонили автомобилите, за да запишат номера...

...Приятели, понеже в коментарите се отзоваха много дървени философи, ще ви поясня защо все още търсим водача, а не сме го догонили. Групата мотористи беше разпокъсана. 8 моториста, скупчени на едно място, биха създали голям хаос по натоварения неделен път.
Зад катастрофиралия мотор е имало само един друг моторист, който е единствения свидетел на удара от нашата група. Причината да не тръгне да гоне автомобила е, че е трябвало първо да не мине през падналия моторист, който се е търкалял по асфалта в този момент заедно с мотора му...

icon_idea :question :question :question

Бях решил твърдо да не пиша тук...нейсе:

Приятели,
Как разчитате някой да се отнесе сериозно към вас, след като за развитието на разследването се информирате от пернишките вестници, а групата свидетели на удара от сутринта се сви до само един свидетел следобяд?

Последна промяна от icoico на Вто 12 ное 2013 23:15, променено общо 1 път.

peponi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peponi » Вто 12 ное 2013 23:03

kaiser666 написа:Добре де, да размажеш някого дори да го е предизвикал той и след това да не останеш да окажеш първа помощ, не е ли пак вид убийство?

Умишлено или не ...това все си е убийство!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 13 ное 2013 11:34

hooligans написа:Бог да го прости момичето, но беше въпрос на време да стане нещо подобно!
На тази магистрала като карам с 150км/ч мотористите ме подминават като пътен знак.

Това го правят и в града, аз със 70, ония се движат 3-4 матуриста и ме изпревариха от всички възможни страни - отляво, отдясно с бесни скорости. Учудвам се как някой не реши, че може и върху мен да мине!!!

kris11 написа:
Burner_inc написа:Авт автомобилът се прибира в дясната лента, моторът тръгва да го изпреварва и малкото бяло нещо започва да се връща в лявата лента, започвайки да притиска моторът към мантинелата. Това се случва на завой.

Опа . Какъв знак е имало преди завоя ??? Забранено изпреварването ли що ли, а маркировката каква е била - сигурно непрекъсната. Със каква скорост е карал мотоциклетиста и защо тръгва да изпреварва в завой ?? Като е решил да е донор никой не му е крив. Съжалявам за приятелката ти , ното ва са фактите.След като мотоциклетиста не зачита знаците някой да му помага ли??
По аналогичен случай такъв идиот ми отнесе лявото огледало , пак в завой изпреварвайки колона.Или вместо аз да кривна в дясно трябваше да му дам начален тласък леко в ляво към насрещния автобус ??

"Става въпрос за Магистрала Струма " - това съм го пропуснал.

Съжалявам за жертвата, но е несериозно да се изпреварва точно след завой без особена видимост. Да не говорим, че един 600-кубиков мотор ще задмине един стар голф/поло за 0.5 секунди. За хиляда кубика няма да коментирам.
Другият абсурд - уж водачите били спрели да видят пораженията по колите и побегнали, а другите мотористи нали и те са спрели да помогнат на пострадалите. Никой ли не видя другата кола освен Каптивата ??? Никой ли не спря до Голфа (щото така ви е удобно да кажете, че е бил пернишки голф с неизвестна регистрация) да попита: "А бе ти кво правиш? Що ги потроши тия двамата?"

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 ное 2013 11:46

Какви завои, каква видимост бе колега, действието се развива на магистрала?!
Какъв 600 какъв 1000 кубиков мотор, на снимката ясно се вижда някаква смешна стара кросарка!
Това ли е най големия проблем и с това ли ще оправдаете че пасажера (младо момиче ) е мъртво, защото някой е оприличил една от колите на Голф или Поло ? :screwy
Ако бяха казали стара Е36-ца щяхте да ги наврете в кучето гъзъ, нали?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 13 ное 2013 11:52

На коя снимка се вижда кросарка? Ти вЕрно ли си толкова глупав?

П.С. Явно си. Случва се. :beer

Последна промяна от myrshavija на Сря 13 ное 2013 11:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 ное 2013 11:56

Мършав ... на къв се прайш ?
Прикачени файлове
660_e3ae66187ce6e1e6e48115f2639fe646.jpg

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Сря 13 ное 2013 11:57

Това прилича ли ти на магистрала? :screwy

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 13 ное 2013 11:58

:facepalm :facepalm :facepalm
Това според теб е магистрала Струма?
:yahoo_09 :facepalm

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 13 ное 2013 12:01

forski написа:Какви завои, каква видимост бе колега, действието се развива на магистрала?!
Какъв 600 какъв 1000 кубиков мотор, на снимката ясно се вижда някаква смешна стара кросарка!
Това ли е най големия проблем и с това ли ще оправдаете че пасажера (младо момиче ) е мъртво, защото някой е оприличил една от колите на Голф или Поло ? :screwy
Ако бяха казали стара Е36-ца щяхте да ги наврете в кучето гъзъ, нали?

Бате, най-големия проблем е, че не четеш. Върни се назад в темата и прочети е тоооооооя пост:
Burner_inc написа:Драго, за какво догонване говориш, в момента на катастрофата групата е била от 3 мотора и в такава ситуация спираш и опитваш да спасиш приятелите си, както и да отцепиш движението, за да не ги досгазят. Мястото на катастрофата е на десен завой с изкачване и няма видимост... Това за ритниците- мотористът е изключително уравновесен мъж на 47 години, а не някое лмадо келеме. А последните 30-40 сантиметра от платното са с дебел слой пясък, в който не можеш и да стиснеш спирачките

И тази смешен селски път дето някой журналЯ го е постнал няма НИЩО общо с автомагистрала Струма!

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 ное 2013 12:11

Добре, какъв е проблема да изпревариш на автомагистрала преди завой без видимост?

Потребителски аватар
beyker_boy
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A
Контакти:

Мнениеот beyker_boy » Сря 13 ное 2013 12:18

Мнения могат да се изкажат всякакви. До колкото се разбира има един в болницата и починал човек. Лека и пръст на жената. Според мен не е много нормално да се коментират такива теми. Защо - защото за повечето коментори това са просто "едни жертви в един инцидент". Мисля, че на никой от коментиращите, включително и на мен няма да им е приятно да четат различни мнения - било то много верни и обосновани или пък мега тъпи, за човек когато са загубили преди минути, часове, дни или седмици. Има компетентни органи. Дано си свършат работата, но е малко под въпрос. Най-лесно е да се каже за моториста - самокатастрофирал е, и дотам. Но този, който го е избутал утре още по-уверен, че е недосегаем ще избута друг и то не само моторист, а може и кола да избута. Ако е виновен трябва да си понесе наказанието, още повече, че е избягал. Жалкото е, че дори и да има някаква вина тя е трудно доказуема, защото по презумпция и според възможностите на компетентните органи е по лесно да се каже - самокатастрофирали. Така се случи и с мой приятел в Люлин. Кара човека и извиднъж шофера решава, че ще прави обратен завой на двойна непрекъсната лента. Моя приятел да избяга от удара минава в насрещното, вижда, че ще се удари, пуска мотора на земята и се забива в напаркиралите коли. Притекли се хора, а този с колата хич и не спрял. Какво се оказа след това. Моя човек описал каква е колата и какво се е случило. Разследващите му казали, че няма как да се разбере кой е и в повечето случай разследване няма, особено ако няма оцелели, които да опишат какво точно се е случило. Всеки има собствена гледна точка и мнение. Мотористите карат бързо, мотористите минават покрай колите в задръстването, мотористите това, мотористите онова. И тези, които казват тези неща са прави. Но както е видно по улиците и колите карат доста бързо. Доста често над позволената скорост. Масово се спира неправилно, престрояването масово пак е направилно. Пешеходците също масово преминават на непозволени места. Просто ние и културата ни на пътя било то като шофьори на коли, на автобуси, било то и като пешеходци е клоняща не към 0, а към -1. Това е жалката картина. Моториста преминава между колите докато те чакат в задръстването. Ми как няма да мине като е по-малък. Проста физика. Аз до сега в магазина несъм видял човек, който носи кошница с покупки да изчяква този пред него с количката. Елементарно е. Хората в нормалните държави дори на предната линия на светофара са си направили масово места, където моториста, като мине най-отпред да спре. Мястото е с различен цвят и надпис. Ако кола спре на това място се налага глоба. Ние тук ако видим празно място пред нас ще се изтрепем кой пръв да застане там. Жалки сме. И всеки един, който е излязъл и е покарал на запад ще достигне до този извод без особено замисляне. Работил съм като шофьор в Англия. Минал съм доста път и ми е направило впечатление как карат те моторите си там. Карам буса по прав път, между села. Но на този път изпреварването не е позволено. По следата на пътя има изход от поле. Минавям с ляво да направя на моториста място да си мине. Не, той има непрекъсната лента и си кара зад мен без никакъв опит да ме изпревари. На мното места по света хората приемат моторите си като средство за придвижване, а ние си избиваме масово комплексите с тях. Цялата ни култура е нулева. Това е жалката истина. Правила има, но са само проформа, когато те не се спазват и когато няма кой да контролира. Лесно е да се коментира и да се обвинява, било то едните или другите. Но това до нищо не води. Всеки сам при такива и подобни случаи трябва да си прави сметка той как ще се държи на пътя. Ще спазва ли правилата. Ще пази ли себе си и още повече останалите или ще е просто поредния джигит, бил той на мотор, на кола, на колело или пеш. И пак казвам - мисля, че не е правилно да се коментират току така по форумите човешките съдби. Подобни теми трябва да се заключват. Лесно е да се седи на компа и да се пише, докато там някъде на някой в този момент може да се отронва сълза, защото се комнтира негов близък.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 13 ное 2013 12:22

E не....тва нема как да е верно. Форски респект за тебе, ти си моят идол :bowdown
Изображение
Това е моя снимка, "новия" участък на Тракия. Явно момчето е заспало, белята е станала в ранни зори, камиона не е заел само аварийната лента.
Я да чуя, ако му налетиш след завой, без видимост, къде си?

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Сря 13 ное 2013 12:24

forski написа:Добре, какъв е проблема да изпревариш на автомагистрала преди завой без видимост?

Ми мое бутнеш нещо ... за справка виж последните няколко страници от темата.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 ное 2013 12:31

И какво ми показваш с тази снимка, на паднал метеорит не можа ли да намериш?
Да ти кача снимка и на паднал самолет и да ти кажа че си моя идол следващия път като споделиш че ще летиш за някъде :mhihi
Aко искаш пуски и анкета "Колко от вас изпреварват преди завой на автомагистрала" че да събереш повече идоли!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”