До кога ще се избивате младежи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Вто 13 мар 2007 13:18

Хората не са съвършенни и затова понякога грешат. Но колко ли пъти в краткия човешки живот птичето ще кацне на рамото? И ако насилим съдбата, дали ще бъде по-благосклонна към нас? А към другите около нас? Деца, съпрузи, родители, приятели, познати и непознати…

Ако си упоребил алкохол, карал си в града със 150, и недай Боже си отнел невинен човешки живот (но въпреки това "имаш глава на раменете") – всичко това ти Tyan-е наричаш КЪСМЕТ. Аз го наричам БЕЗОТГОВОРНОСТ. И това съвсем не е проповед, а viewpoint.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 мар 2007 13:20

требе брък у джоба :!:
щото българина е проззззззз, разбира само като му бръкнат в джоба и нема паре за рикия да се нашмули
жестоки глоби, никви рушвети и събираемост
превишил скоростта с 40 км/ч-300 евро, доброволно плащане в 7 дни, след още 7 идва в къщи съдията-изпълнител и ти взима ДВД-то ТВ, компа и колата и айде чао
само че в Бя това никога няма да стане :twisted: щото за нищо не ставаме, чипа ни е сбъркан

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 13 мар 2007 13:24

Tyan написа:...абе кой говори за каране с 200 ... къде се кара с 200 по второкласни пътища ли или в градовете .... по магистралите естествено ...там стават едва няколко процента от катастрофите ....... катастрофите у нас стават главно заради кофти инфраструктура, ялови коли, каруци, дупки, шубраци около пътя, КАМИОНИ.......... и чак тогава ти идват рацерските изпълнения;)

. В КАТ му викат несъобразена с пътните условия.
Като са ти смотани пътищата ше караш бавно. Ако се претрепеш със 150 заради дупка на пътя, ще ти бедат виновни министри, депутати, цялата държава, ама няма да си помислиш" ей аз ако карах с 90 щях да я заобиколя тая дупкя"

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 13 мар 2007 14:06

Pichaga написа:требе брък у джоба :!:
щото българина е проззззззз, разбира само като му бръкнат в джоба и нема паре за рикия да се нашмули
жестоки глоби, никви рушвети и събираемост
превишил скоростта с 40 км/ч-300 евро, доброволно плащане в 7 дни, след още 7 идва в къщи съдията-изпълнител и ти взима ДВД-то ТВ, компа и колата и айде чао

а баш
предлагам да се съберем пред парламента да го поискаме

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 13 мар 2007 14:07

В България доколкото съм запознат , а ако бъркам ме поправете най-голямата допустима скорост е 130км/ч, оттам нататък си безрасъден и т.н, който кара с 180 на път с ограни4ение 80?????

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 мар 2007 14:08

hristian37 написа:В България доколкото съм запознат , а ако бъркам ме поправете най-голямата допустима скорост е 130км/ч, оттам нататък си безрасъден и т.н, който кара с 180 на път с ограни4ение 80?????

е идиот за мене
да си кара на някое летище баси

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 13 мар 2007 14:40

Всеки сам решава, как да изживее живота си. На едни адреналина им се качва доста бързо, на други не. Лошото е, че са загинали хора които са нямали избор, за разлика от шофьора, който е имал възможността, да върне педала на газта...
Лека им пръст!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 мар 2007 14:43

така де
да се блъскат някъде другаде да не завличат невинни хора с тях

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Вто 13 мар 2007 15:06

Абе ако се увеличат и на 1000 евра, ако искате, глобите вие по-щастливи ли ще сте ? Нима сте съгласни с всички ограничения сложени по пътищата ни ? На ремонитран преди 1-2 години четири лентов път стой насредата ограничение 60 - сложено по-време на ремонта, а съвсем случайно в храстите след 200м чака патрулка...примери такива колкото искаш из милата ни родина. Освен, че трябва да започнат ремонтирането на пътищата и то КАЧЕСТВЕНО, така че да не започват да се рушат след 2 месеца, трябва много строг контрол над новите шофери - като се започне от обучение до каране с придружител първите няколко месеца и яко занижаване на позволената им скорост и тн. Увеличаването на глобите ще доведе най-вече до увеличаване на парите, който ще дадеш на шапкаря на пътя да минеш безнаказано :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 мар 2007 15:07

карам 90% от случаите с ограничението возя си детето, мене си е жената, много се обичам
който не иска да спазва ограниченията -тъпите и умните да не кара
в това отношение съм безкомпромисен

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 13 мар 2007 15:26

Ограниченията трябва да се спазват /не, че аз го правя/, но не съм съгласен за това с дупките. Значи караш си с 90 км/ч, по първокаласен път, нормална видимост сух участък. На средата на пътя изведнъж , на около 20 метра /това в най -добрия случай, ако внимаваш постоянно в пътната обстановка/ забелязваш малка, широка 25, но дълбока 50 см дупка с остри ръбове и малки камъчета около нея, отронени от други жертви. Искаш да я избегнеш, но в насрещното има камион, от дясно има мантинела. Набиваш спирачки, но спирачния път от 90 до 0 е поне 35 метра, а за повечето от колите, които се движат по пътищата ни е повече от това, и с двете предни, та и със задните гуми прас, пукаш гума, губиш контрол, и... изходът не е ясен, но при всички случаи няма да е розово положението. Същото става и при непочистено от паднали камъни пътно платно, и т.н. И какво - спазваш си ограниченията, примерен си, а какво се получава? Всички са прави тука, но не може да се каже, че еднозначно са виновни дупките, или пък високите скорости, или пък безразсъдността, или друго. Ами хилядите полуизправни возила - кое без спирачки, кое без гуми, кое без читаво управление /онзи ден гледах една баничарка, която взе един завой в центъра от 10-я път, щото не можеше да се завърти волана на ляво :shock :idea: :!: /. Да, трябва да има глоби и наказания, но трябва и да се изпълняват задълженията на поддържаите пътищата и на контролиращите състоянието на МПС-та. И както се писа още в началото на темата, трябва да се промени манталитета и мисленето, поведението на пътя, толерантност трябва.

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Вто 13 мар 2007 16:17

Pichaga написа:карам 90% от случаите с ограничението возя си детето, мене си е жената, много се обичам
който не иска да спазва ограниченията -тъпите и умните да не кара
в това отношение съм безкомпромисен

А останалите 10% ? :wink: Предполагам си достатъчно отговорен и превишаваш скоростта само на места, където си абсолютно сигурен за своята безопасност, но съгласен ли си да плащаш глоби от стотици евра за такива глоби ?
Всичко в тази страна е направено да ограбва, а не да предпазва ! Няма да видиш на 1 едно място един знак за опасни дупки никъде или да са оградени така, че да ги видиш и да се предпазиш, но на средата на магистралата ще видиш знак 80, с единствената цел да ти вземат някой лев. Ела виж в Германия какво значи обозначаване и маркировка - от километър виждаш светлините огражденията и така замислено, че дори ако на средата да има препятствие ще се махнат мантинелите и с жълта маркировка ще ти покажат откъде да минеш. А тука решили да прокарат канали и в средата на завоя по цялата ширина на платното изкопали 2 педи канал, никакво обозначение и никакъв шанс за реакция, а ако се спука гумата излиташ в дерето отсреща :? :o :shock
Не са решение глобите от стотици евра, а подобрението на маркировка, пътни условия, контрол над техническата изправност на МПС-тата, контол над даването на книжки, а това всичко се прави от държавата. Когато всичко това се направи, тогава държатавата може да се замисли за главозамайващи глоби, иначе освен да вземе на Драган, Петкан парите, които изкарва за месец-два, затова че превишил скоростта на безопасно място и да увеличи корупцията при шапкарите друго няма да направи. Това няма да направи улиците ни по-безопасно място за шофиране,а ще продължава да обира хората безмисленно... Ние можем да отговаряме само за себе си и колкото повече хора мислят на пътя, както за това как да опазят своята така и чуждата безопасност и да бъдат по-толератни и внимателни, толкова по-безопасно ще е по пътищата ни :)

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 13 мар 2007 16:22

ChampioN написа:
Pichaga написа:
... . Ела виж в Германия :)

Случайно някой, който е в чужбина да виждал по улиците в града някой да върти колата на 360 градуса (не знам как му викате)?
Съзнание и силна полиция му е майката!

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 13 мар 2007 16:40

Много работи трябва да се променят в държавата ,за да има качествен контол над пътищата и движение.

Примерно: Агенция Пътища да се обедини с КАТ, за да поеме някаква отговност върху безумните знаци, кръстовища и сфетофари.(А не сега да не знаеш кои да питаш, що го няма знака стоп).
Последните са сопсвеност на Общината и тя носи отгорност за подръжка.

Общината да поеме отговорност върху състоянието на пътищата които стопаниства.

ДАИ да отговаря само са ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ шофери. За любители кат.В да изпитва КАТ.

ДА се премахне това дето го приеха за малките глоби дасе плаштат на място.
ДАИ да почне да си върши работата и да прави редвни инспекции на товарни и транспортни машини.
КАТ да почнат да глобяват за лошо техническо състояние на превозните средсва.
ГТП да се усложни и даначна полиция да си свърши работата и да затвори тези дето пускат без преглед.
За стари коли не ГТП ами МТП. На 6 месеца примерно.

Катаджийте, ДАИ, Контролюри и секви там чиновници, чиято работа е да упражняват контрол, на срочен договор!!! Да им дигнат заплатите и да им измислят бонуси за написани актове. Нема как да ги откажат от подкупите инак.

МВР да си създаде отдел за вътрешен контрол и постоянно да извършва такъв не само да плаши с некви "АКЦИИ"

Общините на сопствен бюджет, не на подаяния от хазната. Да знаем за ко си даваме парите за данъци и такси!!!

Шофйорски курс да е 100 часа.
Фанат ли без книжка да караш ЗАТВОР за 4-5 дена за повторно повече.
Актове, фишове, глоби със безлихвен срок, след това 100% лихва на месец/ седмица. Ако неможе да платиш съд и труд. Тамън ще почистим малко градовете.
По - тежки наказания за пияни шофери!

и прочие и прочие.

Българина не е тъп! Тъпи са тези който го оправляват! Аз за нитоедин български политик не съм чул нещо добро след като е слязъл от власт.

Аз съм на 23 години и само си мечтая да съм жив да видя поне тези работи които написах да се покрият. Нали искаме да сме бяла държава.

П.П Манталитета на българския шофер няма да се промени, докато се се чуства безнаказан и безсмъртен. Според мен контролните органи са тези който трябва да го поставят българина на мястото му. КАТ да се крие по храстите да засича скорост и идва със 1ч. по късно на ПТП това не е контрол ами пълно безхаберие!

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Вто 13 мар 2007 18:21

младите хора винаги ще бъдът луди глави такава им е природата някои по рано други по късно ги научава живота. и за да бъдат научени е нужен по добър контрол. Балансирани глоби и наказания който в крайна сметка да бъдът и изпълнени, а не да имаш 10% събираемост на глобите. Но при положение, че имаш 5 точки в талона и имаш да плащаш 200лв глоби и че при следващо нарушение няма да можеш да се отървеш от взимане на книжка ще си правиш много добре сметката какви ги варшиш даже и да си на 19

Върни се в “ОФФ-Топик - други”