Кой ще ни пази децата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой ще ни пази децата???

Мнениеот niks76 » Пон 16 дек 2013 22:49

това не го помня ,но помня че нашите ме оставяха и до посреднощ да играя навън-бяхме доста деца дежурно
не отговори на въпроса ми от малко по нагоре колега Petrolhead

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 16 дек 2013 23:03

Никога няма да страдам за времето ,когато гледах бананите САМО в показният магазин!!! :stumm
Никога няма да страдам за времето,когато баща ми висеше на въже до 23.30часа след работа,за да заварява тръбите на парното на един "ГОЛЕМЕЦ" полковник,за да му "даде" бележка ,за да ни купи баща ми ЦВЕТЕН телефизор !!! :horror

Въпроса е колеги ЗАЩО мангали бият жена в автобус насред СОФИЯ и 50 човека,включително и шофьора са гледали като пълни шматки и тъпанари и никой не я е защитил.Това е новина от последната седмица.Може да са били майката на някой от нас???????

ЗАЩО ???

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 16 дек 2013 23:05

аз не предлагам нищо. действам си да си оправя моята кочинка.

живея на село, ям само био зеленчуци от дворовете на съселяните ми, опитвам се да развивам бизнес, да си плащам данъците, да си почиствам пред кочинката, чета книжки, правя забележки на хората, които нарушават правилата, помагам на родителите си, помагам на познатите си, помагам на непознати, не мразя никого.....

аз лично смятам че живея добре, при това в България.

мога ли да задам въпрос на свой ред? ако ви липсва духа на времето от преди 89та, защо бягате на запад в гнилия капитализъм, защо не емигрирате в Китай, Русия, Северна Корея, Венецуела, все развити страни с евтин безнин и безплатно здравеопазване?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 16 дек 2013 23:15

някои аспекти от времето до 89 наистина бяха по добри от сегашното,но защо упорито насочваш посоката все за онова време-то няма да как се върне .

Потребителски аватар
crank1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank1968 » Пон 16 дек 2013 23:19

Много интересна тема и много интересни въпроси. България днес е като утре! Няма промяна, всеки ден се говори едно и също, лъжи, измами и т.н.
Виждам, че е засегната и темата за комунизма, нямам лични наблюдения от този строй, но вижам, че има както позитивни, така и отрицателни мнения. Всеки трябва сам да си прецени, какво харесва в този строй и какво в онзи, защото и двата имат плюсове и минуси. Да се замисли какво е направил днес и т.н. Всяка държава си има проблеми, според мен не е правилно да си мислим, че ние сме най-нещастните, най-пропадналите и прочие. Да спрем да се сравняваме със страни, които дори не са ни съседи. Много често чета сравнения на България с Германия - как немците това, как немците онова. Колко е населението на Германия, колко е нашето. Сравнения с Гърция, Турция и т.н. са неуместни.
на 1вия въпрост Кой ще ни пази децата от катастрофи на пътя? Мога да отговоря така, защото и аз съм млад и зелен, трябва да се опазим ние, да внимаваме как караме, как пресичаме и да мислим повече!
Кой ще ни пази децата от мургавите ни сънародници! Кой да ни опази, пак ние самите - при такава държава няма кой, циганите кой ги пази- те се пазят! И да ти кажа са доста тънкообидни!
Докога ще ни ограбват по всякакви възможни начини от всякакви институции? Ограбват ни, защото пак ние позволяваме, не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава!
Кога ще спрат преподавателите да ни искат пари в университетите? Когато спрем да им плащаме!
Общо взето ние позволяваме това да се случва, ние си избираме управляващите не ни ги избират други! Ние си позволяваме да ни ебават ежедневно. Защо го правим не мога да ти отгворя! Може би сме мазохисти, но рано или късно ще изпушим, а стане ли, трудно ще се загасим.
Населението ни намалява, капацитета ни намалява, общо взето сме от черни по черни, но това не означава, че трябва да се наведем. Най-важно е в такива моменти да се държим всички заедно или поне тези, които изповядваме общи цели и идеали!
И да знаем, че със своите действия влияем на тази държава! Поздрави :)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 16 дек 2013 23:30

niks76 написа:някои аспекти от времето до 89 наистина бяха по добри от сегашното,но защо упорито насочваш посоката все за онова време-то няма да как се върне .

нищо не насочвам аз. някой по-назад в темата спомена че ни трябва пак 9ти. не съм съгласен
един през друг ревете, колко е зле в България. ами не съм съгласен. не е швецария, ама си има своите плюсове.

освен това, не знам дали сте се интересували, но западна европа преди да кажем 200 години е била едно гладно и болно място. вижте сега колко са добре. ние преди 200 години сме били с фесове, след това сме били една приятна държавица, преди да дойдат войните и руската зона на влияние. и от тогава не сме излезнали от нея.
като излезнем от орбитата на впиянчените руски мужици, и минат има няма 100-200 години всичко ще ни е наред. до тогава всеки, който има желание нека да работи за подобряване на прилежащата му територия. няма нужда от оплакване и сълзи, повече книжки и работа. на който не му изнася да работи за родината си, може да я напусне и да търси нова родина за подобряване.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 16 дек 2013 23:32

niks76 написа:това не го помня ,но помня че нашите ме оставяха и до посреднощ да играя навън-бяхме доста деца дежурно...

А друго помниш ли: Аз, димитровският пионер, тържествено обещавам пред другарите си и своя героичен народ да се боря всеотдайно за делото на Българската комунистическа партия, за победата на комунизма. И так далее, товарищи. Лошо, ако не помниш, клетва си давал :mhihi Извинявам се за думата с К, ама не се стърпях. Бил съм на десетина години, стояхме си с едно по- голямо комшийско дете до улицата. Мина милиционерска кола, след малко се върна. Качи ни двамата пикльовци и хайде в детска педагогическа стая. Няколко часа разпит. Като минала колата първия път някой от нас двамата бил хвърлил камъче и пукнал предното и стъкло. Решиха, че е комшийското дете, щото беше от неблагонадеждно семейство. Баща частник, монтьор май...Вече вечерта моя милост, четвъртокласник, седи пред лист хартия и пише свидетелски показания срещу престъпника... :screwy :screwy :screwy :banghead :banghead Баси, тоя светъл спомен го бях забутал някъде, господа носталгици...

Потребителски аватар
kaltcev.72
Автомобил: golf 4 toyota avensis
Двигател: 1.6 1J 2001

Мнениеот kaltcev.72 » Пон 16 дек 2013 23:50

Темата лееко се отклони от "Кой ще пази нашите деца" към "Усмивки от старите ленти". Но и така можем да обобщим , че спокойният живот от миналото няма да се върне . Ако върнем годините и запитаме кога да е , от която и точка на Земята , то всеки ще отговори "Ахххх в тези спокойни години!" Какво очаквате когато от всяка медия , всеки филм, интернет се излива помия и насилие!!! Какво очаквате когато сами демонстрираме агресия , арогантност и наглост! Не осъзнавате ли , че България умишлено се води до дезинформация и необразованост , щото ПРОСТ НАРОД лесно се манипулира!
Още повече грозно изкривихме понятието СВОБОДА до нашенскотоСВОБОДИЯ! Потъпкахме това което беше постигнато , и осквернихме всичко свещенно !
Години наред се борих да постигна нещо в нашата мила Родина , но уви каузата беше загубена!
Сравнението на колегата за спуканата тръба е истина , но също така когато ти радееш , полагаш грижи за дома си подмениш цялата инсталация , но отвън всичко се разграбва и руши просто се губи смисъла!
Аз имам едно верую , че трябва да инвестираш в своето бъдеще и това са ДЕЦАТА , тяхното възпитание и образование . И когато осъзнах , че в България децата не са приоритет на държавата, просто избягах. Можете да обвинавате всички нас който сме далеч от домовете си , но ние също даваме свойта лепта ! Нашите деца някой ден ще се завърнат добре образовани и с натрупан опит !

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 16 дек 2013 23:53

колега, надявам се че наистина образованието на децата ти ще е по-добро от твоето.
под аватара ти има 2 правописни грешки, даваш лош пример на децата.

Потребителски аватар
kaltcev.72
Автомобил: golf 4 toyota avensis
Двигател: 1.6 1J 2001

Мнениеот kaltcev.72 » Вто 17 дек 2013 0:18

Древна мъдрост учи да не храним троловете и да не спорим с тях!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 17 дек 2013 0:28

Сериозно...вземи го поправи това Germani...айде на другото майната му, не всеки е длъжен да знае Фолксваген с Ве или Фау се пише, ако че сме уж некъв такъв форум ама... :stumm

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 17 дек 2013 7:02

kaltcev.72 написа:... Какво очаквате когато сами демонстрираме агресия , арогантност и наглост! Не осъзнавате ли , че България умишлено се води до дезинформация и необразованост , щото ПРОСТ НАРОД лесно се манипулира!
...
Аз имам едно верую , че трябва да инвестираш в своето бъдеще и това са ДЕЦАТА , тяхното възпитание и образование . И когато осъзнах , че в България децата не са приоритет на държавата, просто избягах. Можете да обвинавате всички нас който сме далеч от домовете си , но ние също даваме свойта лепта ! Нашите деца някой ден ще се завърнат добре образовани и с натрупан опит !
Petrolhead написа:колега, надявам се че наистина образованието на децата ти ще е по-добро от твоето.
под аватара ти има 2 правописни грешки, даваш лош пример на децата.
kaltcev.72 написа:Древна мъдрост учи да не храним троловете и да не спорим с тях!
Прочети сам какво съм цитирал - първото изречение от горния цитат, а после и втория твой цитат! Жалко е. Много е жалко да ти се отвърне така нагло, когато посочваш грешката на другия ... едно "Благодаря" би било много по-уместно, а после да си оправиш простотията под аватара. Говориш за образованост и натрупан опит за децата ... но поговорката, че крушата не пада по-далеч от дървото е оцеляла до днес не защото не е вярна. Какъв пример даваш на децата си с явната си неграмотност и наглост?

Пресен пример от тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=4009627#p4009627
Младежът, след като обясни колко е сложно и как е разглобил "доста машинки и инсталацийки", ми пише да ме пита разни неща, отново с правописа и словореда на второкласник. След като му казах, че едва ли мога да му помогна с моя скромен опит от 5-6 разглобени ел. стъкла, му обърнах внимание на начина на писане. Вижте какво получих:
i3v3a3n написа:мърльо, ти ли ще ми водиш сметка кой клас съм минал бе бастун , имам више образование за разлика от теб , ти едва ли си завършил и 8-ми клас.
Нещасник като нищо незнаеш и неразбираш поне не се обаждай

Давам го като пример за "дете", в което е инвестирано ... но е инвестирано точно колкото в една "мутреса" - вкарани са едни пари за "више", но е пропусната частта да направиш от детето си човек. За тези "деца" вече е късно, техните деца ще бъдат също толкова, ако не и повече неграмотни, нагли и глупави.
Затова - пазете децата си, като им покажете къде живеем, научете ги да бъдат истински хора, да ценят това, което получават в училище, да търсят, да искат още, да не се примиряват с пошлостта и глупостта ... Поне аз не зная какво друго мога да направя за бъдещето на децата ни и страната ни. Всички приказки как не трябва да си траем, призивите "На оръжие!" ... според мен няма да постигнат нищо.
Сега за петроления - че го храните тука дружно. И аз съм го хранил, когато съм смятал, че греши, защото се изразява почти винаги много крайно ... Но той е един от малкото в тази тема, които имат позиция и я защитават с доводи и действия, а не с празни приказки и тупане в гърдите като Калчев72, за което :bowdown

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 17 дек 2013 10:00

Колеги, елате си на село, смешно ли ви звучи :biggrin
Не е смешно, ако знаете колко земя и имоти се продават на безценица, къща с пристройки, декър поляна към нея, с ток, канализация и път на цената на един Голф 4.
Като не ви стига капацитета и умствения багаж (шъ ма извинявате) не си губете времето в големите градове, върнете се там където ви е мястото. Имам около 200 примера в централния офис в София на фирмата за която работя, целия прованс събран на едно място. Колегите сифиянци, баш истинските са 5 човека, всичко друго е от село, на въпроса ми към колеги с които съм говорил, защо сте там?
Отговора е, защото в Търново, Плевен, Горна, Ловеч и т.н. няма работа!
Шеговито ги подпитвам, село нямаш ли, там работа колкото искаш?
Имам, всичките имат, както се казва всички сме от село :smile
Ми иди там, с мотиката, с лопатата, от глад няма да умреш и без това ни пари изкарваш в София ни нищо.
Аааа луд ли си, аз съм завършил мениджмънт, финанси :mhihi
И кво бачкаш като топ меринджей с финанси?
Ми товаря в склада :bowdown
Това лирично отклонение го правя не защото искам да ви натрапвам моето мнение или да ви давам наклон на меча, а защото пак според мен, ние страдаме най вече от своя мързел, и това че чакаме всеки, всичко да ни поднесе на готово.
Бях писал и в една друга тема, че все още продължава влаченето на бурканите от село към София, възрастни мъже с що годе нови и лъскави коли си идват на село като президенти и изкривените им от труд и години родители им товарят багажниците.
Защо, защото в София било трудно!
Ами заповядайте на село, тук е лесно.
По-селата в момента се случва следното, да ги засегнем и тях, все пак и там все още има останали хора и някакъв живец макар че в близкото бъдеще най много 10- 15 години и положението ще е GAME OVER.
Та случва се така че хората умират, имотите се наследяват от деца и внуци и веднага се обябяват за продан. Не ги купуват българи ако това си мислите, не, българите предпочитат да редят щандовете в Кауфланд или да карат копърка или пък да мият коли на някоя нелегална авто мивка с шеф кварталния борец, и да получават заплата всяка сряда веднъж в годината. Купуват ги цигани, а тези които ги продават отиват и с парите си купуват кола от Горубляне или Дупница.
Та който има земя и имот, някъде из България и все още не го е разменил за Голф 4 TDI или за нещо подобно и също толкова смислено, може спокойно да се върне и да започне да се труди там. В началото е трудно но след известно време се свиква и дори започваш да намираш смисъл в това което вършиш, та чак на моменти и удоволствие започва да ти доставя :smile
Та това също е опция в живота и алтернатива на ТЕРМИНАЛ 2 и Люлин 9 или Овча купел 17.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 17 дек 2013 10:18

forski написа:
Та това също е опция в живота и алтернатива ...

Софийското гробище се разширява с 88 дка :rolleyes

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 17 дек 2013 10:33

forski написа:Колеги, елате си на село, смешно ли ви звучи ... :biggrin

Не, никак даже :mhihi

http://sofia.dir.bg/news.php?id=15767729

Върни се в “ОФФ-Топик - други”