Каква кола да си купя като млад шофьор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 11:55

мноо разход.... добре... значи 1.8 ГТ газ или на бензин?Питах пада ли мощноста .. ама никой нищо не спомена

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 17 мар 2007 12:17

Junior написа:Питах пада ли мощноста .. ама никой нищо не спомена

На газ мощността не спада! Дори газта е по-калорична от бензина и при добра центровка може да върви по-добре. Но харчи и много повече!
Така, че... за какво ти е газ, ако е отвиеш кранчето и ще ти дава двоен разход като пари :dontknow:
Отделно: Инжекционите, поне пълните, са предвидени да си работят на бензин. Слагането на обикновенна газова уредба, за около 500 лева ще внесе неименуеми смущения в работата на двигателя, ще трябва да се лъже инжекциона и какво ли не още. Съвсем по друг начин седи въпроса с газовите инжекциони, но пък те вървят по 1 500 лева.
Относно газифицирането всеобщо мнение във форума е, че най подходящия за газ мотор е ABS.
Повече за газта погледни в "Автогазови"
М/у другото, аз съм с 2.0 мотор, 2Е, нямам и няма и да имам газ на този двг и разхода съм го свалял до 6.2 до морето и обратно през Троян (балкан) със скорост над 130 по възможните за такива скорости места. И става въпрос за Пассат, дето е и по-тежък.

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Съб 17 мар 2007 13:10

Junior написа:gr_kanev съмнявам се че ти не си задавал същите неща като си бил като мен ...всеки почва от някъде и в началото трудно се ориентира

бате гледай сега, всеки е минал по този път, но колегите са прави. първо прочети малко техн. характеристика, второ избери си измежду няколко марки и модели.
така, като ти чета постовете, имам чувствтото ,че не можеш да направиш разлика между ГТ ГТИ и въобще някак си са ти убягнали голфовете. няма нищо лошо, никой не се е родил научен :wink: но форума е доста богат откъм информация, използвай на търсачката или просто прехвърляй темите - кой от какво е доволен и от какво не.... и така нататък, за да добиеш представа за модеилите и техните предисмтва или недостатъци :wink:

всеки един от нас (ако се отлъчи поне за момнет от сектантсвото :twisted: ) съм сигурен че може да ти даде доста добри предложения, които не са свързани само с ФВ Голф. затова разгледай http://www.mobile.bg и виж за тези пари какви още възможности имаш.

п.с. преди две години моя първи избор за личен автомобил беше ФВ Голф 3 GT 1996 101 коня :wink:

аз лично за тези пари бих ти препоръчал Хонда сивик 5-та генерация (92 - 95 година) 1.5 90 коня (варянт - седан и хетчбек). цените им са около 3000 - 4000 лева. изглеждат много добре и е перфектната младежка кола, да не кажа - изглежда гъзарско, а и си понавървява. разхода е уникално задоволителен - 5,6 извънградско, 7 градско. мухабетите за частите на японките не ги слушай - вече всичко има и е на приелмливи цени, а и самата кола си е доста здравичка.

ако имаш още въпрси казвай да те светкаме, днес май всички са в настроение :D :D :D :D

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 14:49

ФВ Голф 3 GT 1996 ще си потърся за около 4000 - 5000лв дано да намеря нещо свестно

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 17 мар 2007 15:40

Ето това е колата http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=49264 ... но не и за първа ;).
Както вече ти казаха вземи си някоя кола да караш една две години в трафика и да не ти е жал че я ще те задере някоя перходролена мадама с кола с размери на средно голям самолетоносач в кварталните улички, че ще те чукне отзад някой заспал чичка, че ще те отнесе някой пиян мангал с полуразпадната ладичка или пък че само докато се завъртиш местните наркоманчета ще са ти свили всичко което не е занитено или заверено за купето и не тежи над 15 кила :D.
Колкото и да си карал надали си имал възможността да се движиш в пиковете часове баш насред трафика.. а ти гарантирам .. това изживяване е безценно :да: .
Също така не се хвърляй веднага на нещо с много коне под капака... едно на ръка от чисто практичната страна ( да не мислиш че предишният собственик си е купил колата за да държи конете в конюшната ) а друго че за да се пребиеш не са ти необходими 200+ км/ч ;). За градско мисля че 90 магарета са добре.. дори и по магистралата няма да се чувстваш като спрял ;).
Бтв.. погледни това голфче http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=56527 . Ако е читаво - сменяш консумативи, сипваш тунджа, палиш и караш. След 1-2 години сядяш на масата, вадиш листовете, теглиш чертата и решаваш каква друга кола да си вземеш.

Имай в предвид че по външния вид не се пипа толкова трудно - джантички, лайснички, фолиа... та имаш ли вече 3-ково купе с малко труд и пари можеш да го направиш да изглежда като всеки модел Г3.
Аааа и още нещо - вземи 4ри врата кола.. за да няма "стани да седна".

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Нед 18 мар 2007 19:13

Muncho мерси много :)
п.с.: Абре Вие тука сте нема толкова яки пичоци :) само с вас ще си лафя !!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 18 мар 2007 19:16

Junior написа:п.с.: Абре Вие тука сте нема толкова яки пичоци :) само с вас ще си лафя !!!!!!!!!!!!
:shock :shock пичоци :shock :shock аре у бисерите :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 18 мар 2007 19:45

santo_trafficante написа:
Junior написа:п.с.: Абре Вие тука сте нема толкова яки пичоци :) само с вас ще си лафя !!!!!!!!!!!!
:shock :shock пичоци :shock :shock аре у бисерите :wink:

това беше за мене май :roll: :roll: :roll: :shock :shock :shock :lol: :lol: :lol:
п.с. извините меня не сдържалься :oops:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Нед 18 мар 2007 21:04

Хмм-аз препоръчвам TDI GOLF 3-мисля че спокойно може да се намери за 5500-5700 лв. Напъни се малко и събери някой лев-малко още ти трябва-ще останеш супер доволен.Нисък разход а и върви доста прилично=като бензин.

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Нед 18 мар 2007 22:08

Junior, първата ми кола си я купих миналия юли - знаех точно какво търся (VW golf 3) Определено търсех GT , но си купих 1.6 GL 75 коня ;) Просто като я видях и .... вече беше платена :) Май често се получава човек да иска едно , но да купува друго ;) Моя съвет е : каквато и кола да купиш , предвиди някакви пари и за първоначално обслужване - ВИНАГИ има нещо ,което ще смениш ! Успех и дано избора ти е наистина е VW ;)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 18 мар 2007 22:11

SMEL написа:Хмм-аз препоръчвам TDI GOLF 3-мисля че спокойно може да се намери за 5500-5700 лв. Напъни се малко и събери някой лев-малко още ти трябва-ще останеш супер доволен.Нисък разход а и върви доста прилично=като бензин.

:да:

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Пон 19 мар 2007 8:32

еп... ами такова дизела не е ли по труден за подръжка???

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 19 мар 2007 9:02

Проследих разговора от самото начало и ми се струва, че не си решил все още какво точно искаш, което не е лошо, но все пак е хубаво да вземеш някакво решение. Момчетата са достатъчно добронамерени, според мен. Дизелът не е труден за поддръжка, напротив, ако не турбо просто прябва да внимаваш каква нафта сипваш за да няма :banghead:
Иначе ако все пак решиш - продавам ІІІ-ка 1992г. 1.8 ABS двигател, може още да не са махнали обявата от раздел ПРОДАВА. Мога да ти я дам и под 4000 лв.
Вчера на събирането в Перник я видяха и мисля, че никой от колегите няма да каже нищо лошо за колата.
Все пак най-добрия вариант е да се разходиш до Германия :maaad: , но лошото е, че каквото има на пазара това ще вземеш, все пак не може да стоиш цял месец, дори и да имаш желание! Успех! :heeeavy metal

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Re: Каква кола да си купя като млад шофьор?

Мнениеот Lepoev » Пон 19 мар 2007 22:47

Junior написа:Здравейте :)
Скоро ще имам вече шофирска книжка и се надявам да си купя кола .. Като хора които разбирате дайте някакво предложение за 1ва кола :) и ако тръгна да си купувам какво да гледам .. и т.н. бих Ви бил наистина благодарен за помоща....
mod edit: dobrinb

Купи си една Лада или Жигулка,понеже няма малад шофьор който да не греши,та ако я удариш ще минеш тънката.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 19 мар 2007 22:51

аааа да бе ..щото при удар са едни здрави жигулите.... па и едни спирачки имат :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”